trouFaki Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Παιδια, ψαχνω καταστημα να αγορασω μποτακια. Μπορειτε να βοηθησετε; γενικη περιγραφη, αφου δεν κανουμε διαφημιση. Καποιον κεντρικο δρομο ή εμπορικο καταστημα. Αθηνα ή Πειραια. Επισης αν εχετε να μου προτείνετε κάποια μαρκα, γιατι δεν εχω ιδεα. Τα θελω για πεζοπορικες δισδρομες, χαλαρου ρυθμου, οχι πολυ ακριβα, αλλα ποιοτικα. Ευχαριστώ!
cuspid Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας σε καταστήματα και να δοκιμάσεις αυτά που θα σου προτείνουν οι ειδικευμένοι πωλητές. Να έχεις μαζί σου κάλτσες πεζοπορίας για την δοκιμή, να φορέσεις και τις δύο μπότες και να δεις ποιες σου φαίνονται πιο ¨καλές¨στο πόδι σου. Στο θέμα ποιότητας ισχύει καθαρά το "ότι πληρώνεις - παίρνεις", οπότε εξαρτάται από το πόσα έχεις να διαθέσεις. Τόνισε στον πωλητή που θα σε εξυπηρετήσει ότι θες να κάνεις ελαφρά πεζοπορία ώστε να μην σου δώσει πολύ άκαμπτη σόλα. Από μάρκες υπάρχουν πλέον άπειρες. Εγώ έχω δοκιμάσει και θεωρώ καλές τις THE NORTH FACE, ASOLO, MEINDL, DACHSTEIN, τα τελευταία χρόνια έχω βολευτεί πολύ με τα SALOMON. Υπάρχουν και κάποιες πιο "δεύτερες" μάρκες που με έχουν εκπλήξει ευχάριστα με την αντοχή τους, όπως η εταιρεία AKU. Από καταστήματα, θα σου προτείνω δύο που έχω πάει και έχω μείνει ευχαριστημένος: http://www.extremepro.gr/ http://www.alpamayopro.gr/ Καλές βόλτες...
trouFaki Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Τα καταστήματα που μου προτείνεις τα βρήκα ψάχνοντας στο διαδίκτυο, αλλά αφού έχεις προσωπική εμπειρία ακόμα καλύτερα! Από τιμές που είδα πάντως, αχ και βαχ... Ακόμα και το περπάτημα ακριβό χόμπυ, τι να πω...
Chrisxxx Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Αν αποφασισεις να ασχοληθεις να ξερεις οτι ειναι σχετικά ακριβό σπορ γιατι ολο και κατι θα παίρνεις. Παπουτσια εχε κατι υπόψη σου αλλά θα σου πουνε και οι πωλειτες. Κοιτα να εχει αρκετό κενό μπροστά για να μην κλαίς τα νυχια σου και θα σου προτεινα να ειναι goretex για να ειναι αδιαβροχο. Βρεγμενο πόδι - κρυο σωμα. Για λεφτά από τη μια ισως ειναι καλό να παρεις κατι φθηνο μεχρι να κρίνεις τι σου χρειαζεται από την αλλη παίρνοντας κατι καλό θα το έχεις μια ζωη. Ειναι παντως πολυ ωραιο σπορ αν ασχοληθεις. Απο μαρκες θα πρότεινα Scarpa, Salewa, la sportiva αν πας σε κατι ποιοτικό. 2
trouFaki Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Αυτο με τα νυχια με προβληματισε. Γυναίκες ειμαστε... κ δεν ειχε περασει απο το μυαλο μου. Σ' ευχαριστώ πολυ!!!
haris_216 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Ειδικά το θέμα παπούτσι δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με ελαφρότητα και σε στυλ "έλα μωρέ όλα ίδια είναι, πάρε αυτό το φθηνό να κάνεις τη δουλειά σου και βλέπουμε". Από το πόδι ξεκινάν πολλά προβλήματα υγείας, πολύ δε περισσότερο όταν το πόδι καταπονείται σε off road καταστάσεις (έστω και χαλαρές). Κατά τη γνώμη μου και από προσωπική εμπειρία αξίζει τον κόπο να πάρεις ένα καλό πεζοπορικό μποτάκι (το οποίο βέβαια σίγουρα δεν θα έχει 20-30 ευρώ). Σίγουρα δεν σου χρειάζεται κάτι hardcore αλλά θεωρώ απαραίτητο να κινηθείς μέσα στη σιγουριά των γνωστών εταιριών του χώρου που αναφέρθηκαν παραπάνω. Προσωπικά από αυτά που έχω δοκιμάσει έχω ιδιαίτερα καλή εμπειρία με τα Dachstein. Αν θέλεις (ή πρέπει) να κάνεις οικονομία κάντην σε κάτι άλλο (πχ σακίδιο) αλλά όχι στο παπούτσι.
trouFaki Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Λοιπον ψωνισα!!! Salomon Ellipse Mid GTX. Ευχαριστώ πολυ όλους σας για την πολύτιμη βοήθειά σας!!!
Moderators Spect~ Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Λοιπον ψωνισα!!! Salomon Ellipse Mid GTX. Ευχαριστώ πολυ όλους σας για την πολύτιμη βοήθειά σας!!! πες μας εντυπωσεις γιατι καποια στιγμη θα κανω και εγω μια τετοια επενδυση
trouFaki Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Εντάξει, μετά τις πρώτες εξορμήσεις θα ενημερώσω!!!
cuspid Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Μπράβο, καλή επιλογή. Τα salomon είναι πολύ άνετα (αν τα πάρεις στο σωστό νούμερο - έχουν στενό "καλούπι") και πολύ ανθεκτικά στον χρόνο. Να ξέρεις ότι πολύ σημαντική είναι και η σωστή κάλτσα στην πεζοπορία. Να είναι ζεστή, με σωστή φόρμα και ενισχύσεις και το κυριότερο χωρίς προεξέχουσες ραφές που θα σε τραυματίσουν σε πολύωρη χρήση. Τώρα για τα νύχια, τι να σου πώ? Άν σκοπεύεις να ασχοληθείς με το αντικείμενο, αργά η γρήγορα θα καταλάβεις ότι θα πρέπει να αποχωριστείς τα μακριά νύχια στα πόδια! Ειδικά στις καταβάσεις θα έχεις πρόβλημα... Καλές βόλτες...
trouFaki Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Πήγα σε αυτό το κατάστημα στη Χαριλάου Τρικούπη (πήγα και στο άλλο στο Περιστέρι, ο ιδιοκτήτης θεόξινος...) και η πωλήτρια ήταν εξυπηρετικότατη! Εγώ φοράω 37 και οι μπότες είναι 39 1/3!!!! Σα βάρκες μου φαίνονται. Αλλά η κοπέλα εκεί μου είπε ότι αυτό το νούμερο πρέπει να πάρω, αφού πρώτα μου μέτρησε το πόδι σε cm. Γενικά το κατάστημα μου άφησε καλές εντυπώσεις. Όσο για το μοντέλο που αγόρασα, από 130 αρχική, το είχαν 104, επειδή μου είπε πως ήταν τελευταία κομμάτια. Όλα τα υπόλοιπα όμως ήταν πανάκριβα. 160 minimum...Πάντως και στο άλλο κατάστημα στην ίδια τιμή το είχα βρει. Οπότε μου φάνηκε ψιλοκαρτέλ η όλη κατάσταση. Πήρα και κάλτσες με 3 χρόνια εγγύηση!!! Αυτή η "τεχνολογία" στα είδη ρουχισμού και υπόδησης με ξεπερνά! Όσο για τα νύχια, εννοείται ότι πρέπει να είναι κοντά, δεν το συζητάμε. Τα μακριά νύχια ποδιών είναι απλά τραγικά. Εγώ φοβήθηκα μη μου χαλάσουν ακόμα και τα κοντά. Αλλά οκ, μάλλον κατάλαβα λάθος, οπότε όλα καλά!
cuspid Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 ............Εγώ φοράω 37 και οι μπότες είναι 39 1/3!!!! Σα βάρκες μου φαίνονται. Αλλά η κοπέλα εκεί μου είπε ότι αυτό το νούμερο πρέπει να πάρω, αφού πρώτα μου μέτρησε το πόδι σε cm. ................................. Χα,χα..... κλασσικά Salomon, πρέπει να υπολογίζεις δύο νούμερα μεγαλύτερα ....Σου είπα, έχουν στενό καλούπι, αλλά είναι πολύ καλά παπούτσια και θα σου κρατήσουν για χρόνια.
poulinos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Πήγα σε αυτό το κατάστημα στη Χαριλάου Τρικούπη (πήγα και στο άλλο στο Περιστέρι, ο ιδιοκτήτης θεόξινος...) και η πωλήτρια ήταν εξυπηρετικότατη! Εγώ φοράω 37 και οι μπότες είναι 39 1/3!!!! Σα βάρκες μου φαίνονται. Αλλά η κοπέλα εκεί μου είπε ότι αυτό το νούμερο πρέπει να πάρω, αφού πρώτα μου μέτρησε το πόδι σε cm. Γενικά το κατάστημα μου άφησε καλές εντυπώσεις. Όσο για το μοντέλο που αγόρασα, από 130 αρχική, το είχαν 104, επειδή μου είπε πως ήταν τελευταία κομμάτια. Όλα τα υπόλοιπα όμως ήταν πανάκριβα. 160 minimum...Πάντως και στο άλλο κατάστημα στην ίδια τιμή το είχα βρει. Οπότε μου φάνηκε ψιλοκαρτέλ η όλη κατάσταση. Πήρα και κάλτσες με 3 χρόνια εγγύηση!!! Αυτή η "τεχνολογία" στα είδη ρουχισμού και υπόδησης με ξεπερνά! Όσο για τα νύχια, εννοείται ότι πρέπει να είναι κοντά, δεν το συζητάμε. Τα μακριά νύχια ποδιών είναι απλά τραγικά. Εγώ φοβήθηκα μη μου χαλάσουν ακόμα και τα κοντά. Αλλά οκ, μάλλον κατάλαβα λάθος, οπότε όλα καλά! λογικα στο alpamayo πηγες.πολυ καλο καταστημα.εχω αφησει αρκετα λεφτα εκει. επισης φορα το παπουτσι ειτε σε μικρες εξορμησεις ειτε για μια βολτα στην γειτονια μεχρι να πατηθει κτλ .γιατι αμα πας πρωτη εξορμηση με απατητο παπουτσι θα κλαις λιγο μετα. και τα νυχια απαγορευονται.οταν λεμε κοντο ελπιζω να εννοεις κοντο οπως θεωρητικα το κοβουν τα αγορια και οχι κοντο για κοπελα απο εκει και περα οτι πληρωνεις παιρνεις.αν ειναι goretex ειναι πιο ακριβο.αν εχει σολα vibram το ιδιο.αν παιρνι κραμπον ,τι τυπο κραμπον παιρνει κτλ. τα salomon παντως θα τα ευχαριστηθεις.βγαζει ωραια παπουτσια.
trouFaki Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2014 πες μας εντυπωσεις γιατι καποια στιγμη θα κανω και εγω μια τετοια επενδυση Λοιπόν μετά από μερικές βολτούλες με τα παπούτσια μου στην εξοχή, έχω να πω ότι είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!!! Να επαναλάβω ότι δεν είχα προηγούμενη εμπειρία από αναλογα υποδήματα, αλλά τα συγκρίνω μόνο με αθλητικά. Δεν έχουν καμία σχέση. Είναι πολύ ζεστά, το πόδι μου δεν ιδρώνει, δε γλιστράνε με τίποτα, είναι φοβερά άνετα. Γενικώς έχω ενθουσιαστεί με την αγορά. Τώρα αν μου κρατήσουν και καμιά δεκαριά χρόνια, μπας και κάνω απόσβεση, θα είναι τα τέλεια! Αστειεύομαι φυσικά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα