tasos41997 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Η μητέρα μου έχει έναν τραπεζικό λογαριασμό άδειο και μια καρτα debit & μια prepaid. Αν θέλω να κανω αγορές απο το ιντερνετ γιατί να μην χρησιμοποιήσω την debit που για να βαλω χρηματα είναι δωρεαν και να χρησιμοποιήσω την prepaid που για καθε εκφόρτωση χρειάζεται 1-2 ευρω από την στιγμη που το βιβλιάριο δεν εχει χρήματα μέσα; Επίσης αν γίνει κάτι και μου κλέψουν τα χρηματα μετα εγω τι κανω; μπορούν κάθε φορά να μου παίρνουν χρηματα απο την στιγμη που ξέρουν τον κωδικο της καρτας μου; πόσο συχνό είναι αυτο το φαινόμενο;
Shadowjump Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Πως να ξερουν τον κωδικο της καρτας σου; Μονο αν πεις ή δει καποιος το PIN σου σε καποιο ATM/καταστημα θα ξερουν τον κωδικο σου. Το PIN σου εξ αλλου δεν το βαζεις ποτε online. Το μονο που μπορεις να παθεις ειναι η να βρουν τον κωδικο του PayPal σου (αν χρησιμοποιεις) ή να παρουν τα στοιχεια της καρτας σου και να την χρησιμοποιουν. Αν και πλεον και για απλες αγορες με καρτα, πολλες φορες η τραπεζα σου προτεινει να βαλεις ενα εξτρα κωδικο ασφαλειας για τις online συναλλαγες σου. Προσωπικα, αγοραζω μονο online σχεδον τα παντα τα τελευταια 10 χρονια, και ποτε δεν μου εχει συμβει κατι, ουτε εχω ακουσει απο γνωστο. Ενας φιλος μου που δουλευει στην Τραπεζα Πειραιως, στο τμημα που κοιτανε τις "παραξενες" συναλλαγες που γινονται με καρτες, οι περισσοτερες περιπτωσεις που τους υποκλεπτουν τα στοιχεια της καρτας, ειναι οταν τους ερχεται ενα phishing e-mail που τους λεει π.χ. να ανανεωσουν τα στοιχεια της καρτας τους για τον ταδε λογαριασμο. Αν εισαι προσεκτικος, δεν θα αντιμετωπισεις προβλημτα.
Johny Q Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 γιατί να μην χρησιμοποιήσω την debit που για να βαλω χρηματα είναι δωρεαν και να χρησιμοποιήσω την prepaid που για καθε εκφόρτωση χρειάζεται 1-2 ευρω από την στιγμη που το βιβλιάριο δεν εχει χρήματα μέσα; Γιατί ποιος είπε ότι είναι προτιμότερη η προπληρωμένη;; Χρεωστική με κλειστά μάτια. Περί λογαριασμού ό,τι σου είπε ο φίλος πιο πάνω
tasos41997 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Γιατί ποιος είπε ότι είναι προτιμότερη η προπληρωμένη;; Χρεωστική με κλειστά μάτια. Περί λογαριασμού ό,τι σου είπε ο φίλος πιο πάνω Στην τράπεζα πειραιώς μου το είπαν λεω τι χρειαζεται για να κλείσω την prepaid card και λενε γιατι να την κλεισεις; Λεω η μητερα μου εχει debit λεει η υπαλληλος μην κανεις αγορες με debit απο το ιντερνετ και κατι τετοια...
Shadowjump Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Στην τράπεζα πειραιώς μου το είπαν λεω τι χρειαζεται για να κλείσω την prepaid card και λενε γιατι να την κλεισεις; Λεω η μητερα μου εχει debit λεει η υπαλληλος μην κανεις αγορες με debit απο το ιντερνετ και κατι τετοια. Αχαχαχαχα, αστον να λεει οτι θελει. Πλεον ολοι με debit κανουν τις αγορες τους. Απλα φοβουνται μην χασουν τα 1-2€....
Johny Q Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Κάνεις κι ένα λογαριασμό στο paypal, συνδέεις την κάρτα σ και δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα
MikeJ Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Και εγώ την εχω παρατήσει την pre paid εδώ και καιρό και χρησιμοποιώ μόνο την χρεωστική που έχω συνδέσει με paypal. Δε καταλαβαίνω καθόλου γιατί πρέπει να σου κρατάνε 1 -2 ευρώ κάθε φορά που φορτίζεις... αφού τα δικά σου χρήματα από τη μια κάρτα σου στην άλλη μεταφέρεις εντός της ίδιας τράπεζας...λογικό μου φαίνεται ο κόσμος να τις εγκαταλείpει τις prepaid... .
Atallos1 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Εγω ποτε δεν καταλαβα γιατι ο κοσμος χρησιμοποιουσε τις prepaid εξ'αρχης....
kfyros Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Η βασικη σου προστασία είναι να ψωνίζεις από γνωστά σάιτς, και αν υπάρχει δυνατότητα verification της συναλλαγής. Πχ. να σου στείλουν mail από την τράπεζα με κωδικό επιβεβαίωσης να τον καταχωρήσεις για να εγκριθεί η συναλλαγή, ή να σου ζητάνε στοιχεία σου.. Φυσικά και η debit που δεν συνοδεύεται από πρόσθετες διαδικασίες ασφαλείας είναι πολύ πιο επικίνδυνη από μια χρεωστική. Της εθνικής που έχω , σε στέλνει σε άλλη σελίδα και σου ζητάει ένα κάρο πληροφορίες για να σου εγκρίνει τη συναλλαγή. Μου ζητάει 4 τελ. ψηφία του ΑΦΜ,ημερομηνία γέννησης,4 τελ. ψηφία αριθμού ταυτότητας,και τα τρία πρώτα ψηφία του λογαριασμού ταμιευτηρίου. Και φυσικά ποτέ μα ποτέ δεν δίνεις έξτρα στοιχεία σε φόρμα που σου τα ζητάει όλα ολόκληρα. (πχ. ολόκληρο αριθμό ταυτότητας, ολόκληρο ΑΦΜ).
Moderators Spect~ Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 η prepaid για μενα αξιζει σε μερικες περιπτωσεις. Καποιες φορες οταν ψωνιζεις απο εξω σου κραταει προμηθεια ενα ποσοστο επι του ποσου της αγορας! αν κανεις μεγαλη αγορα εστω οτι σου κραταει 5€ προμηθεια. Ε σε αυτη τη περιπτωση αξιζει να κανεις το τρανσφερ στην προπληρωμενη να σε χρεωσει τα στανταρ 1-2 € που χρεωνει και να κανεις την αγορα κανονικα
tasos41997 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 η prepaid για μενα αξιζει σε μερικες περιπτωσεις. Καποιες φορες οταν ψωνιζεις απο εξω σου κραταει προμηθεια ενα ποσοστο επι του ποσου της αγορας! αν κανεις μεγαλη αγορα εστω οτι σου κραταει 5€ προμηθεια. Ε σε αυτη τη περιπτωση αξιζει να κανεις το τρανσφερ στην προπληρωμενη να σε χρεωσει τα στανταρ 1-2 € που χρεωνει και να κανεις την αγορα κανονικα Το αναλύεις αυτο με τα 5 ευρω της προμηθειας;
Moderators Spect~ Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 καθε φορα που τραβας λεφτα απο ΑΤΜ διαφορετικης τραπεζας ή κανεις αγορες (τουλαχιστον σε διαφορετικο νομισμα δεν εχω προσεξει οταν πληρωνεις σε €) σου κραταει ενα ποσοστο επι της τιμης αγορα. εστω οτι αγορασες κατι που κανει 100€ και η προμηθεια που κραταει η τραπεζα ειναι 1% θα σου κρατησει 1€ αρα συνολο θα χρεωθεις 101€ (100στο μαγαζι και 1 στην τραπεζα) τα νουμερα ειναι τυχαια
Soulseeker Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Η βασική διαφορα είναι οτι με την prepaid εχεις περισσοτερη ασφαλεια με την λογικη οτι αν τυχων σε κλεψουν θα χασεις μονο τα λεφτα που έχεις βάλει ενώ στην debit θα έχεις θεωρητικα ολα τα λεφτά που έχεις μέσα (το πιο συνηθισμένο ειναι να ειναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό μισθοδοσιας). Εκτός αυτού δεν εχει καμια άλλη διαφορά και προφανώς στην περιπτωση σου συμφέρει η debit. EDIT: και εγώ ψωνιζω εδω και 8 χρονια μονο με καρτες απο το internet χωρις κανενα θεμα.
tasos41997 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά. Τα super market, οι καφετεριες ολα αυτά δέχονται κάρτες ή μονο τα εστιατόρια και τα μαγαζιά με ρούχα δέχονται;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα