NickTG Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δε σε καταλαβα φιλε μου, το ψαρι δεν ειναι απαραιτητη τροφη? Βασικα δε μιλαμε για τα απαραιτητα, γιατι αλλα απαραιτητα εχεις εσυ, αλλα εγω. Μιλαμε τι χαλαει ο καθενας. Τη βενζινη στη πληρωνει ο πατερας σου? Το ψάρι ναι. Μέχρι το σολωμό όμως υπάρχουν και πιο φθηνά. Επίσης υπάρχουν και ψαραγορές που είναι σαφώς φθηνότερες από τα supermarket. Το τι χαλάει ο καθένας βέβαια δεν έχει πολύ σχέση με το θέμα αυτό. Προφανώς.
Joshua21 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Σαφως. Υπαρχει η φτηνιαρα κολγκειτ, υπαρχει και η ακριβοτερη λακαλουτ. Επειδη ομως δε θελουμε να γινουμε φαφουτηδες καλο ειναι να παιρνουμε τη καλη οδοντοπαστα, οχι τη φτηνη του σουπερμαρκετ. Καθε διμηνο, σημαινει οτι βουρτσιζεις τα δοντια σου μονο 1 φορα την ημερα. Οδοντοβουρτσα αλλαζεις καθε 3 μηνες, τωρα αν ειναι της πλακας θα χαλασει νωριτερα. Στοματικο νημα και διαλυμα ειναι και αυτα εξοδα και δε χρειαζεται να εχεις προβλημα για να τα παρεις. Μετα το γευμα με τι καθαριζεις αναμεσα τα δοντια σου, οδοντογλυφιδες? Μηνιαιο κοστολογιο γενικα εγω εβγαλα φιλε μου, τα δικα σας περιμενω. Δεν ισχύει το ότι θα γίνουμε φαφούτηδες αν πλένουμε τα δόντια μας με φτηνή οδοντόκρεμα. Ξέρω άτομο 40 ετών που μέχρι τώρα έχει χρειαστεί μόνο ένα σφράγισμα παρόλο που δεν τα προσέχει(βούρτσισμα όποτε το θυμάται, καθαρισμό σε οδοντίατρο ποτέ, οδοντικό νήμα και στοματικό διάλυμα δεν ξέρει καν τι είναι). Ξέρω όμως και παιδάκι 13 ετών με 10+ σφραγίσματα, παρόλο που τα προσέχει με κάθε τρόπο. Κάθε δίμηνο 100ml, σημαίνει ότι βουρτσίζεις τα δόντια σου 2 φορές την ημέρα. Όπως επίσης και με 50ml το μήνα. Οι οδοντίατροι συστήνουν να αλλάζουμε προληπτικάοδοντόβουρτσα κάθε 3-4 μήνες. Μερικοί την αλλάζουν κάθε μήνα για καλύτερα, αλλά ο μέσος Έλληνας την αλλάζει κατά μέσο όρο στα 2 χρόνια. Το point μου όμως δεν είναι ποιος από τους δυο μας το κάνει σωστά, αλλά στο ότι αν ρωτήσεις 100 διαφορετικά άτομα θα σου απαντήσουν ότι ξοδεύουν από 1-2 ως 30€ το μήνα για στοματική υγιεινή(τόσο βγαίνουν αν συνυπολογίσεις καθαρισμό σε οδοντίατρο ανά εξάμηνο, ακριβές οδοντόκρεμες, αλλαγή συχνά οδοντόβουρτσα κτλ). Σε αυτό τουλάχιστον δεν μπορείς να υπολογίσεις ένα στάνταρ ποσό μηνιαίως. Αλλά και γενικότερα, ο καθένας έχει διαφορετική αντίληψη για το μηνιαίο κοστολόγιο αξιοπρεπούς διαβίωσης του. Άλλος θεωρεί ότι 100 για καφέδες/διασκέδαση είναι αρκετά, ενώ άλλος παθαίνει κατάθλιψη αν πέσει κάτω από τα 500. Άλλος κάνει τη δουλειά του άνετα με μια κάρτα των 10€ σε απλό κινητό, ενώ άλλος ζορίζεται με συμβόλαιο των 50€ σε επώνυμο τελευταίας τεχνολογίας σμάρτφον. Το ίδιο και με το ενοίκιο, το φαγητό, την αναγκαιότητα αυτοκινήτου κτλ κτλ κτλ. 1
iordanis77 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Το ψάρι ναι. Μέχρι το σολωμό όμως υπάρχουν και πιο φθηνά. Επίσης υπάρχουν και ψαραγορές που είναι σαφώς φθηνότερες από τα supermarket. Βεβαιως υπαρχουν, και φτηνα και ακριβα. Γιατι θα πρεπει να τρωμε μονο τα φτηνα? Δε φτωχυναμε ακομα τελειως. Ποιος τρεχει στις ψαραγορες, και με τι οχημα? Δεν ισχύει το ότι θα γίνουμε φαφούτηδες αν πλένουμε τα δόντια μας με φτηνή οδοντόκρεμα. Ξέρω άτομο 40 ετών που μέχρι τώρα έχει χρειαστεί μόνο ένα σφράγισμα παρόλο που δεν τα προσέχει(βούρτσισμα όποτε το θυμάται, καθαρισμό σε οδοντίατρο ποτέ, οδοντικό νήμα και στοματικό διάλυμα δεν ξέρει καν τι είναι). Ξέρω όμως και παιδάκι 13 ετών με 10+ σφραγίσματα, παρόλο που τα προσέχει με κάθε τρόπο. Κάθε δίμηνο 100ml, σημαίνει ότι βουρτσίζεις τα δόντια σου 2 φορές την ημέρα. Όπως επίσης και με 50ml το μήνα. Οι οδοντίατροι συστήνουν να αλλάζουμε προληπτικάοδοντόβουρτσα κάθε 3-4 μήνες. Μερικοί την αλλάζουν κάθε μήνα για καλύτερα, αλλά ο μέσος Έλληνας την αλλάζει κατά μέσο όρο στα 2 χρόνια. Το point μου όμως δεν είναι ποιος από τους δυο μας το κάνει σωστά, αλλά στο ότι αν ρωτήσεις 100 διαφορετικά άτομα θα σου απαντήσουν ότι ξοδεύουν από 1-2 ως 30€ το μήνα για στοματική υγιεινή(τόσο βγαίνουν αν συνυπολογίσεις καθαρισμό σε οδοντίατρο ανά εξάμηνο, ακριβές οδοντόκρεμες, αλλαγή συχνά οδοντόβουρτσα κτλ). Σε αυτό τουλάχιστον δεν μπορείς να υπολογίσεις ένα στάνταρ ποσό μηνιαίως. Αλλά και γενικότερα, ο καθένας έχει διαφορετική αντίληψη για το μηνιαίο κοστολόγιο αξιοπρεπούς διαβίωσης του. Άλλος θεωρεί ότι 100 για καφέδες/διασκέδαση είναι αρκετά, ενώ άλλος παθαίνει κατάθλιψη αν πέσει κάτω από τα 500. Άλλος κάνει τη δουλειά του άνετα με μια κάρτα των 10€ σε απλό κινητό, ενώ άλλος ζορίζεται με συμβόλαιο των 50€ σε επώνυμο τελευταίας τεχνολογίας σμάρτφον. Το ίδιο και με το ενοίκιο, το φαγητό, την αναγκαιότητα αυτοκινήτου κτλ κτλ κτλ. Κι εγω ξερω ατομο 100 ετων που καπνιζει σαν αραπης, και τι σημαινει αυτο λοιπον? Η λακαλουτ ειναι μολις 50ml. Βουρτσιζω 2 με 3 φορες την ημερα. Να κρατησεις οδοντοβουρτσα 2 χρονια ειναι αδυνατον γιατι χαλαει απο μονη της, δεν ειναι ατσαλενια. Ναι, ο καθενας εχει τα δικα του εξοδα, δεν ειπαμε οτι χαλαμε ολοι τα ιδια. Μπορεις να τρως καθε μερα πατατες ή μακαρονια και να τη βγαζεις φτηνα, μπορεις ομως να τρως καλυτερα και να προσθετεις φρουτα και λαχανικα. Περα απο τις σπαταλες, φτηνια σημαινει δυστυχως χαμηλο επιπεδο ζωης.
Joshua21 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Κι εγω ξερω ατομο 100 ετων που καπνιζει σαν αραπης, και τι σημαινει αυτο λοιπον? Πως έχει γερή κράση φαντάζομαι, πως είναι πιο ανθεκτικός οργανισμός σε σχέση με άλλον καπνιστή που τον θέρισε ο καρκίνος πριν φτάσει τα 50-60. Το ίδιο συμβαίνει και με τα δόντια, άλλων ανθρώπων είναι εξαιρετικά ανθεκτικά ενώ άλλων είναι εξαιρετικά ευπαθή. That's my point. Η λακαλουτ ειναι μολις 50ml. Βουρτσιζω 2 με 3 φορες την ημερα. Και όπως είπες αγοράζεις μια το μήνα. Εξήγησε μου όμως τι σε κάνει να πιστεύεις ότι εμένα προσωπικά που αγοράζω κολγκέιτ 100ml(διπλάσια ποσότητα) ανά δίμηνο(διπλάσιος χρόνος) με φτάνει να τα πλένω μόνο μια φορά την ημέρα ενώ εσένα σε φτάνει για 2-3 φορές την ημέρα... Να κρατησεις οδοντοβουρτσα 2 χρονια ειναι αδυνατον γιατι χαλαει απο μονη της, δεν ειναι ατσαλενια. Δεν ισχυρίστηκα πουθενά πως αντέχει 2 χρόνια, αλλά ότι ο μέσος Έλληνας την κρατάει 2 χρόνια. Και αυτό δεν το βγάζω από το μυαλό μου, στατιστικά είναι από την εθνική επιτροπή στοματικής υγείας. Ναι, ο καθενας εχει τα δικα του εξοδα, δεν ειπαμε οτι χαλαμε ολοι τα ιδια. Μπορεις να τρως καθε μερα πατατες ή μακαρονια και να τη βγαζεις φτηνα, μπορεις ομως να τρως καλυτερα και να προσθετεις φρουτα και λαχανικα. Περα απο τις σπαταλες, φτηνια σημαινει δυστυχως χαμηλο επιπεδο ζωης. Δεν διαφωνώ, άλλο είπα εγώ όμως. Πως ο καθένας έχει διαφορετική αντίληψη για τα όρια της αξιοπρεπούς διαβίωσης και τα όρια της σπατάλης, κάτι που ισχύει και για το φαγητό.
jpaokx Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Φυσικά και είναι λίγα...Αυτό έλειπε...να λέμε ότι είναι και αρκετά για να έχεις άνετη ζωή. Θα πρέπει να κάνεις το σκ@τό σου παξιμάδι για να εξοικονομείς (αν μπορείς) κανά 20ευρο. Με τα δεδομένα της κρίσης, θεωρείται ότι απλά καλά αλλά τραγικό να πηγαίνουμε με βάσει αυτό το μέτρο σύγκρισης. Δείχνει ότι έχουμε ξεπέσει πολύ.
NickTG Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Βεβαιως υπαρχουν, και φτηνα και ακριβα. Γιατι θα πρεπει να τρωμε μονο τα φτηνα? Δε φτωχυναμε ακομα τελειως. Ποιος τρεχει στις ψαραγορες, και με τι οχημα? Εσύ λοιπόν που έχεις λεφτά καλά κάνεις και τρως σολωμό και αγοράζεις την ακριβή οδοντόκρεμα. Δεν έχει νόημα περαιτέρω συζήτηση. 1
The_Judas Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Είναι οριακό το ποσό. Εξαρτάται από τα έξοδα του καθενός. Κάποιος μπορεί να πηγαίνει στη δουλειά με τα πόδια, άλλος να κάνει 40χλμ τη μέρα. Εκτός από τα βασικά έξοδα υπάρχουν και τα έκτακτα. Φάρμακα, γιατροί, οδοντίατροι κλπ. Επίσης μπορεί να χρειαστεί κάποιο νέο pc, νέο πλυντήριο, νέο ψυγείο για αντικατάσταση βλάβης. Το να δώσεις εκεί μαζεμένα 300-400 ευρώ (από το μηνιάτικο των 800) δεν είναι και λίγα.
iordanis77 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Πως έχει γερή κράση φαντάζομαι, πως είναι πιο ανθεκτικός οργανισμός σε σχέση με άλλον καπνιστή που τον θέρισε ο καρκίνος πριν φτάσει τα 50-60. Το ίδιο συμβαίνει και με τα δόντια, άλλων ανθρώπων είναι εξαιρετικά ανθεκτικά ενώ άλλων είναι εξαιρετικά ευπαθή. That's my point. Και όπως είπες αγοράζεις μια το μήνα. Εξήγησε μου όμως τι σε κάνει να πιστεύεις ότι εμένα προσωπικά που αγοράζω κολγκέιτ 100ml(διπλάσια ποσότητα) ανά δίμηνο(διπλάσιος χρόνος) με φτάνει να τα πλένω μόνο μια φορά την ημέρα ενώ εσένα σε φτάνει για 2-3 φορές την ημέρα... Δεν ισχυρίστηκα πουθενά πως αντέχει 2 χρόνια, αλλά ότι ο μέσος Έλληνας την κρατάει 2 χρόνια. Και αυτό δεν το βγάζω από το μυαλό μου, στατιστικά είναι από την εθνική επιτροπή στοματικής υγείας. Δεν διαφωνώ, άλλο είπα εγώ όμως. Πως ο καθένας έχει διαφορετική αντίληψη για τα όρια της αξιοπρεπούς διαβίωσης και τα όρια της σπατάλης, κάτι που ισχύει και για το φαγητό. Επειδη λοιπον εγω δε γνωριζω αν θα φτασω 100 ή αν εχω δοντια που θα κρατησουν, προτιμω τη καλη οδοντοπαστα. Δε καταλαβα τι θες να πεις με τη συχνοτητα βουρτσιματος. Δεν ειναι η συχνοτητα το θεμα, παντως. Οπως ειπα δε γινεται να κρατησεις οδοντοβουρτσα 2 χρονια, χαλαει απο μονη της. Εκτος αν βουρτσιζεσαι μια φορα την εβδομαδα, τοτε θα αργησει να φθαρει. Και αυτο ειναι σαφες. Υπαρχουν ομως και τα δεδομενα, αλλο ενα σκετο πιατο με φτηνο φαγητο, αλλο να εχεις ποικιλια και το συνοδευεις με φρουτα, λαχανικα κλπ. Εσύ λοιπόν που έχεις λεφτά καλά κάνεις και τρως σολωμό και αγοράζεις την ακριβή οδοντόκρεμα. Δεν έχει νόημα περαιτέρω συζήτηση. Εσυ φιλε οποιον τρωει σολωμο τον θεωρεις πλουσιο? Δε μιλαμε για χαβιαρι, κουλαρισε. Ειναι απλα λιγο πιο ακριβος απ τη τσιπουρα. Ακριβη οδοντοβουρτσα η λακαλουτ? Εχεις ακουσει που λενε "τιμες φαρμακειου"? Είναι οριακό το ποσό. Εξαρτάται από τα έξοδα του καθενός. Κάποιος μπορεί να πηγαίνει στη δουλειά με τα πόδια, άλλος να κάνει 40χλμ τη μέρα. Εκτός από τα βασικά έξοδα υπάρχουν και τα έκτακτα. Φάρμακα, γιατροί, οδοντίατροι κλπ. Επίσης μπορεί να χρειαστεί κάποιο νέο pc, νέο πλυντήριο, νέο ψυγείο για αντικατάσταση βλάβης. Το να δώσεις εκεί μαζεμένα 300-400 ευρώ (από το μηνιάτικο των 800) δεν είναι και λίγα. Ναι, δε μιλάμε για τα εκτακτα. Εσυ ποσα ξοδευεις την εβδομαδα για τη διατροφη σου και λοιπα ψιλα?
ParhsG Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Και εγώ ηξερα ενα παληκάρι που χάλαγε 50 ευρώ για φαγητα το μήνα.Πήγαινε στη μάνα του κάθε μερα και έπερνε ταπεράκι και ας εμενε μονος. 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 αν υπάρχει προοπτική για εξελιξη, 800€ για πρώτος μισθός ειναι καλά, και με λιγοτερα πας. Αν όχι, ειναι απλα οριακα, ειναι σχεδόν βεβαιο ότι κάποιο έκτακτο έξοδο θα σου τύχει και βγεις εκτός προϋπολογισμού.
Liverpool89 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Πρωτος μισθος για ποιους ομως;; Πτυχιουχους, ανεδεικευτους; Οταν εγω παιρνω ιδια λεφτα με ενα που εβγαλε μονο γυμνασιο ή λυκειο, δεν του υποβιβαζω τους ανθρωπους, το κρατος μηδενιζει εμενα..τζαμπα επενδυσα σε κατι τοσα χρονια 1
nikos-thess Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Και εγώ ηξερα ενα παληκάρι που χάλαγε 50 ευρώ για φαγητα το μήνα.Πήγαινε στη μάνα του κάθε μερα και έπερνε ταπεράκι και ας εμενε μονος. Αν είναι να παίρνουμε φαγητο από τους δικούς μας, να τρέχουμε να παίρνουμε και απορρυπαντικά/σαμπουάν/κωλοχαρτα όταν μας τελειώνουν, να τραβήξουμε και καλώδια ξέρω γω για ρεύμα/ιντερνετ και να τους δίνουμε ένα μικρό ποσό το μήνα, νταξει έτσι τη βγάζεις άνετα με 200 ευρώ το μήνα και λέω πολλά. υγ: λίβε τι σχολή έβγαλες ρε;
Liverpool89 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δεν ξερω αν.εχει σημασια τι καμω εγω γενικα.. Αλλα.μηχανολογος μηχανικος ειμαι... Αλλα.εκει που δουλευω παιρνω οσο και ενας εργατης που βγαλε γυμνασιο λυκειο ή τιποτα και σημειωτεον δεν πηγα σαν.απλος εργατης αλλα κατι παραπανω
black_rabBiT Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Στο εξωτερικό τα χρήματα που παίρνει ο εργάτης είναι το 1/5 του μισθού σου. Μάντεψε ποιος ζει με αξιοπρέπεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα