Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μια χαρά είναι. μπορείς και καλύτερα, μπορείς και χειρότερα. αναλόγως βέβαια και τι νοίκι πληρώνεις.

• Απαντ. 167
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν υπάρχουν στάνταρ κανόνες και συμβουλές σε αυτά. Ο καθένας έχει τις ανάγκες του οι οποίες διαμορφώνονται κυρίως από την ζωή και τον τρόπο που μεγάλωσε στο παρελθόν. Όπως σου είπαν λοιπόν και άλλοι, πάρε κομπιουτεράκι στάθμισε τις ανάγκες σου και μετα δες τι μπορείς να κόψεις. Θα διαπιστώσεις πολλές φορές οτι είναι εκπληκτικό πόσο θα μπορούσαν να μειώσουν το κόστος διαβίωσής τους αρκετοί άνθρωποι αν απλά το θέλουν και προσπαθήσουν χωρίς να τους το επιβάλλει άλλος με το ζόρι και μένουν και ευχαριστημένοι. Παραδείγματα με νουμεράκια και συγκρίσεις δεν κάνω γιατί είναι ανούσιο.

To πιο σωστό απο τα γραφόμενα. Τα υπόλοιπα απλά φιλολογίες είτε ότι τα 800 είναι υπερβολικά πολλά είτε ότι φυτοζωείς με αυτά ειτε ανουσιες συζητησεις για υπερωριες και εργοδοτες.

Guys,

καθενας από μας εκτός του ότι είναι διαφορετικός έχει και διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικα γουστα, είτε γιατί έτσι πρέπει είτε γιατί έτσι γουστάρει είτε γιατί έτσι έχει μάθει. Όλα είναι σχετικά για να πούμε ότι είναι λίγα η πολλά τα 800 γιουρια. 

Αλλος μπορει να εχει μαθει να ζει με 600 ευρω το μηνα (μεσα και ενοίκια)  και να του περισσευουν κιολας . Ξερω φοιτητες που την εβγαζαν με δικα τους φαγητα, σπανια επαιρναν απεξω, περιορισμενες εξοδους, για μετακινησεις λεοφορειο η ποδια, λιγη καταναλωση σε ρευμα/νερο ( δε μιλαμε να εισαι χωρις θερμανση στο σπιτι η να ζεστενεις νερο με τον ηλιο για να πλυθεις ετσι). Και δε μιλαμε οτι το εκαναν ολοι για οικονομια... Πολλοι ετσι ειχαν μαθει απο τα σπιτια τους...

να μη μιλησω για αλλους που ειχαν βρει ανοιχτο ιντερνετ απο το γειτονα μες στην πολυκατοικια...  προσωπικα αυτο δεν θα μπορουσα να το κανω, γιατι εχω μαθει να εχω δικο μου ιντερνετ με φουλ ταχυτητα... Ηξερα πολυ κοσμο ομως που το εκανε η αλλους που δεν ειχαν ιντερνετ και ετρεχαν για εργασιες πχ σε φιλους τους η σε νετ καφε μια στο τοσο...

Ηξερα παλι αλλους που δεν πηγαιναν πουθενα χωρις αμαξι/ταξι, που σχεδον σε καθημερινη βαση επαιρναν φαγητο απεξω, γλυακια, μπυρονια, πηγαινοερχονταν συχνα  στην πολη τους, εκδρομουλες, βολτιτσες και καφεδες σε καθημερινη βαση γιατι το μεσα δεν τους αντεχε μπλα μπλα... και ηθελαν χαλαρα ενα χιλιαρικο το μηνα και ισως να μην εφτανε... Καποιοι εχουν μαθει στην καλοπεραση και δικαιωμα τους...

Επισης ειναι και θεμα πολης... Πχ Αθηνα εννοειται ειναι πιο ακριβη απο επαρχια... Στην επαρχια καποιος και με 600 ευρω μονος του μπορει να ζει βασιλικα αλλα και παλι εξαρταται απο τα γουστα του και τις αναγκες του...

• Like 2
Δημοσ.

To πιο σωστό απο τα γραφόμενα. Τα υπόλοιπα απλά φιλολογίες είτε ότι τα 800 είναι υπερβολικά πολλά είτε ότι φυτοζωείς με αυτά ειτε ανουσιες συζητησεις για υπερωριες και εργοδοτες.

Guys,

καθενας από μας εκτός του ότι είναι διαφορετικός έχει και διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικα γουστα, είτε γιατί έτσι πρέπει είτε γιατί έτσι γουστάρει είτε γιατί έτσι έχει μάθει. Όλα είναι σχετικά για να πούμε ότι είναι λίγα η πολλά τα 800 γιουρια. 

Αλλος μπορει να εχει μαθει να ζει με 600 ευρω το μηνα (μεσα και ενοίκια)  και να του περισσευουν κιολας . Ξερω φοιτητες που την εβγαζαν με δικα τους φαγητα, σπανια επαιρναν απεξω, περιορισμενες εξοδους, για μετακινησεις λεοφορειο η ποδια, λιγη καταναλωση σε ρευμα/νερο ( δε μιλαμε να εισαι χωρις θερμανση στο σπιτι η να ζεστενεις νερο με τον ηλιο για να πλυθεις ετσι). Και δε μιλαμε οτι το εκαναν ολοι για οικονομια... Πολλοι ετσι ειχαν μαθει απο τα σπιτια τους...

να μη μιλησω για αλλους που ειχαν βρει ανοιχτο ιντερνετ απο το γειτονα μες στην πολυκατοικια...  προσωπικα αυτο δεν θα μπορουσα να το κανω, γιατι εχω μαθει να εχω δικο μου ιντερνετ με φουλ ταχυτητα... Ηξερα πολυ κοσμο ομως που το εκανε η αλλους που δεν ειχαν ιντερνετ και ετρεχαν για εργασιες πχ σε φιλους τους η σε νετ καφε μια στο τοσο...

Ηξερα παλι αλλους που δεν πηγαιναν πουθενα χωρις αμαξι/ταξι, που σχεδον σε καθημερινη βαση επαιρναν φαγητο απεξω, γλυακια, μπυρονια, πηγαινοερχονταν συχνα  στην πολη τους, εκδρομουλες, βολτιτσες και καφεδες σε καθημερινη βαση γιατι το μεσα δεν τους αντεχε μπλα μπλα... και ηθελαν χαλαρα ενα χιλιαρικο το μηνα και ισως να μην εφτανε... Καποιοι εχουν μαθει στην καλοπεραση και δικαιωμα τους...

Επισης ειναι και θεμα πολης... Πχ Αθηνα εννοειται ειναι πιο ακριβη απο επαρχια... Στην επαρχια καποιος και με 600 ευρω μονος του μπορει να ζει βασιλικα αλλα και παλι εξαρταται απο τα γουστα του και τις αναγκες του...

Μόνο σε αυτό διαφωνώ, εντάξει όχι και βασιλικά! Εκτός αν επαρχία εννοούμε κανένα χωριό στα σύνορα :P

Δημοσ.

Αυτο δεν ειναι θετικο, τραγικο ειναι...

Δεν θελω μα ζω εισβαρος αλλων, οσο εχω ποδια,χερια θελω αυτα που τρωω να τα αποκτω με την δικια μου προσπαθεια και οχι να λεω, σπουδασα, δεν βρισκω δουλεια στο αντικειμενο μου, δεν.ριχνω τα μουτρο μου να παω καπου αλλου. Οτι δουλεια και αν ηταν θα την εκανα...

το ξερω ρε ειπα να κανω λιγο μπλακ χιουμορ, εγω ψαχνω και δεν βρισκω τιποτα δυστηχως γονεις δεν εχω οποτε με βοηθαει μια θεια .

Μόνο σε αυτό διαφωνώ, εντάξει όχι και βασιλικά! Εκτός αν επαρχία εννοούμε κανένα χωριό στα σύνορα :P

θεσπρωτια εχω γνωστο που ζει με τους δικους του και με 900 ευρω περναει αρχοντας 1.5 ο καφες, 2 η μπυρα και 5 το ποτο στα κλαμπ.

Δημοσ.

Το "βασιλικά" και πάλι σχετικό είναι σαν όρος. Για κάποιον μπορεί να σημαίνει μερσεντα και iphone 6 για αλλον toyota και sony xperia M για καποιον αλλο απλα "δεν πειναω". Στην Ελλαδα του 2014 ειμαστε αλλωστε... Γιου κατς μι αη χοουπ.

• Like 1
Δημοσ.

Απογοητεύτηκα μ'αυτό το θρεντ. Άρα κάποιος με 700 να μην το σκέφτεται καν να ζήσει μόνος του ε; :/

εσυ ειναι γυναικα καποιο μλκ θα βρεις να σε παντρευτει οποτε μην σκας :P

• Like 1
Δημοσ.

το ξερω ρε ειπα να κανω λιγο μπλακ χιουμορ, εγω ψαχνω και δεν βρισκω τιποτα δυστηχως γονεις δεν εχω οποτε με βοηθαει μια θεια .

θεσπρωτια εχω γνωστο που ζει με τους δικους του και με 900 ευρω περναει αρχοντας 1.5 ο καφες, 2 η μπυρα και 5 το ποτο στα κλαμπ.

Άλλο 600, άλλο 900. Άλλο ζεις με τους δικούς σου και άλλο ζεις μόνος σου! :-)

Τι της λες ρε? :P  :lol:

Δημοσ.

και 600 σε σπιτι δικο σου καλουτσικα ειναι 

Τι της λες ρε? :P  :lol:

ε την αληθεια ειδικα αν εχεις σταθερη δουλια κρα κανουν να σε στεφανοθουν χαχαχα

• Like 2
Δημοσ.

Guys,

Μονο εγω βρισκω ακριβοτερη τη ζωη στην επαρχια?δεν υπολογιζω το αμαξι και τη βενζινη για τις μετακινησεις γιατξ μπορει να μενει ο αλλος μεσα στην πολη αλλα

καφες 3 ευρω και ανω

σουβλακι πουθενα κατω απο 2

ποτα στανταρ τιμες

μια φρατζολα ψωμι 1 ευρω

αμα η επαρχιακη πολη δεν εχει σουπερμαρκετ ολα τα ειδη ανεβαινουν σε τιμη

και φυσικα τα προιοντα στα μαγαζια ειναι πολυ πιο ακριβακαι σε μικροτερη ποικιλια.

ως φοιτητρια εμενα μονη μου αθηνα και ζουσα με 600 ευρω,με αρκετες οικονομιες φυσικα και σ ενα μικροσκοπικο σπιτι.εβγαιναν τα εξοδα αρκετα μπορω να πω και εμενε και στην ακρη ενα ποσο για συναυλιες,καμια ταινια η αν ηθελα ν αγορασω κατι.αλλα γενικα εβγαινα τσιμα τσιμα.

μενω τωρα σ επαρχιακη πολη,χωρις νοικι γιατι ειμαι με τους δικους μου,και 400 ευρω ιισα που φτανουν.η βενζινη στο θεο(τ αμαξι απαραιτητο εκει που μενω δεν παιζουν συγκοινωνιες),τα προιοντα ακριβα και βγαινω σπανια,συνηθως αυτο που κανω ειναι να ρχομαι αθηνα για τις δουλειες και τη βολτα μου καθως με καλυπτει σ ολους τους τομεις!

• Like 1
Δημοσ.

:P Έχεις πλάκα, μ'αρέσεις. Ευτυχώς οι μαλάκες προικοθήρες εντοπίζονται εύκολα. Έπεσα και σ'αυτό το άρθρο και έλιωσα.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν είναι μόνο να έχεις ένα μισθό να βγαίνεις τσίμα-τσίμα το μήνα και να λες ότι είναι καλά. Το θέμα είναι να σου περισσεύουν και για έκτακτα π.χ. να πρέπει να πας σε ένα γιατρό.

Δημοσ.

Μονο εγω βρισκω ακριβοτερη τη ζωη στην επαρχια?δεν υπολογιζω το αμαξι και τη βενζινη για τις μετακινησεις γιατξ μπορει να μενει ο αλλος μεσα στην πολη αλλα

καφες 3 ευρω και ανω

σουβλακι πουθενα κατω απο 2

ποτα στανταρ τιμες

μια φρατζολα ψωμι 1 ευρω

αμα η επαρχιακη πολη δεν εχει σουπερμαρκετ ολα τα ειδη ανεβαινουν σε τιμη

και φυσικα τα προιοντα στα μαγαζια ειναι πολυ πιο ακριβακαι σε μικροτερη ποικιλια.

ως φοιτητρια εμενα μονη μου αθηνα και ζουσα με 600 ευρω,με αρκετες οικονομιες φυσικα και σ ενα μικροσκοπικο σπιτι.εβγαιναν τα εξοδα αρκετα μπορω να πω και εμενε και στην ακρη ενα ποσο για συναυλιες,καμια ταινια η αν ηθελα ν αγορασω κατι.αλλα γενικα εβγαινα τσιμα τσιμα.

μενω τωρα σ επαρχιακη πολη,χωρις νοικι γιατι ειμαι με τους δικους μου,και 400 ευρω ιισα που φτανουν.η βενζινη στο θεο(τ αμαξι απαραιτητο εκει που μενω δεν παιζουν συγκοινωνιες),τα προιοντα ακριβα και βγαινω σπανια,συνηθως αυτο που κανω ειναι να ρχομαι αθηνα για τις δουλειες και τη βολτα μου καθως με καλυπτει σ ολους τους τομεις!

Είσαι σίγουρη πως ζεις σε πόλη? Από όσο ξέρω στην Ελλάδα ένας οικισμός για να χαρακτηριστεί πόλη απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει πληθυσμό τουλάχιστον 10.000 κατοίκους. Από 2-10.000 θεωρείται κωμόπολη, και μέχρι 2.000 θεωρείται χωριό. Έχω παράδειγμα κωμόπολης 6.500 κατοίκων με 3 τουλάχιστον μεγάλα super market, αν εκεί που ζεις δεν έχει μάλλον χωριό είναι.

Κατά κανόνα και σε γενικές γραμμές η ζωή στην επαρχία είναι φτηνότερη από ότι στην Αθήνα, ίσως εκεί που μένεις εσύ να είναι εξαίρεση.

Δημοσ.

Από που προκύπτει το οτι η ζωή στην ΑΘήνα είναι πιο ακριβή ή και το αντίστροφο;  Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι τα εισιτήρια για τα ΜΜΜ.

• Like 1
Δημοσ.

Από που προκύπτει το οτι η ζωή στην ΑΘήνα είναι πιο ακριβή ή και το αντίστροφο;  Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι τα εισιτήρια για τα ΜΜΜ.

Κι εγώ έχω την εντύπωση ότι μπορείς να βρεις πολύ φτηνά και πολύ ακριβά τα πάντα. Στην επαρχία είναι ψιλοστάνταρ τα πράγματα.

Δημοσ.

Προκύπτει απο την σύγκρηση αντιστοιχων αγορών,υπηρεσιών και καθημερινής ζωής. Οταν πχ πηγαίνεις σε ενα καλό ιταλικό εστιατόριο στην Πάτρα και το κυριως πιάτο κανει 7€ και στην Αθήνα σε αντιστοιχου επιπεδου εστιατόριο (ή και χειροτερο)κανει 12€ ε εχει διαφορά. Απλα στην Αθήνα αν ψαχνεις συνηθως θα βρεις οτι θες σε οτι τιμη θες. Παντως σε μεγαλες πολεις οπως Πατρα,Θεσσαλονικη,Γιαννενα,Τριπολη που ειτε εχω ζησει ειτε εχω φιλους ξερω οτι ειναι πιο φθηνα απο Αθήνα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...