Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προκύπτει απο την σύγκρηση αντιστοιχων αγορών,υπηρεσιών και καθημερινής ζωής. Οταν πχ πηγαίνεις σε ενα καλό ιταλικό εστιατόριο στην Πάτρα και το κυριως πιάτο κανει 7€ και στην Αθήνα σε αντιστοιχου επιπεδου εστιατόριο (ή και χειροτερο)κανει 12€ ε εχει διαφορά. Απλα στην Αθήνα αν ψαχνεις συνηθως θα βρεις οτι θες σε οτι τιμη θες. Παντως σε μεγαλες πολεις οπως Πατρα,Θεσσαλονικη,Γιαννενα,Τριπολη που ειτε εχω ζησει ειτε εχω φιλους ξερω οτι ειναι πιο φθηνα απο Αθήνα.

Ναι απλά η Αθήνα δεν είναι ένα μέρος, όπως λες μπορείς να βρεις τα πάντα σε όποια τιμή θες ενώ μια επαρχιακή πόλη είναι μια πιο συγκεκριμένη αγορά

• Απαντ. 167
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το ιταλικο εστιατοριο ειναι ενα παραδειγμα διαφορετικης τιμολογισης.Το ανεφερα γιατι μου ειχε κανει εντυποωση τοτε η χαμηλη τιμη της Πατρας. Δεν εγραψα πουθενα οτι ειναι καθημερινη ζωη.

Δημοσ.

Καλά, αφήστε τα gourmet πιάτα στα ιταλικά εστιατόρια, και πάμε στα πιτόγυρα. Φιλαράκι Πατρινός δουλεύει Αθήνα και μένει Μαρούσι, Μεταμόρφωση κάπου εκεί. Πριν κανα χρόνο μου είχε πει πως εκεί κοντά που μένει δεν βρίσκει πουθενά πιτόγυρα κάτω από 2,20-2,30€, ενώ όποτε ερχόταν Πάτρα έβρισκε ίδια ποσότητα/ποιότητα με τα μισά λεφτά σχεδόν.

Δημοσ.

Δεν εχει σχεση η περιοχη. Οπως ειπα αμα ψαχνεις βρισκεις. Στην Γλυφαδα υπαρχει μαγαζι που το εχει 1,5€ (και δεν ειναι σκυλος:P)

Στην Πατρα παντως οντως τα σουβλακια ειναι φτηνότερα αλλα προσωπικα τα θεωρω απο τα χειροτερα...Μετα απο 4,5 χρονια εκει ειχα καταληξει σε 2,5 σουβλατζιδικα απο τα οποια τα 2 δεν εφερναν σπιτi μου :P

• Like 1
Δημοσ.

Ε μα στο Μαρούσι, πού πας ρε μάστορα.

Δεν κατάλαβα το σχόλιο σου, μάλλον επειδή δεν ξέρω και πολλά από την ευρύτερη περιοχή.

Το φιλαράκι πάντως έμενε Χαλάνδρι ψηλά, στο Πάτημα.

Δεν εχει σχεση η περιοχη. Οπως ειπα αμα ψαχνεις βρισκεις. Στην Γλυφαδα υπαρχει μαγαζι που το εχει 1,5€ (και δεν ειναι σκυλος :P)

Στην Πατρα παντως οντως τα σουβλακια ειναι φτηνότερα αλλα προσωπικα τα θεωρω απο τα χειροτερα...Μετα απο 4,5 χρονια εκει ειχα καταληξει σε 2,5 σουβλατζιδικα απο τα οποια τα 2 δεν εφερναν σπιτi μου :P

Προφανώς δεν είχες ψάξει καλά. :P

Να σου δώσω ένα άλλο παράδειγμα. Γνωστός φοιτητής έμενε το 2006 Καραϊσκάκη και Κολοκοτρώνη, και συνήθως παράγγελνε μαγειρευτά από ένα μαγειρείο στην Κορίνθου. 2,5 με 3€ πλήρωνε για μια μερίδα, μαζί με 3 φέτες ψωμί. Και σε 5' το πολύ είχε τη μερίδα σπίτι του στον 6ο όροφο.

Γενικότερα πάντως στην Αθήνα το φαγητό είναι ακριβότερο. Και τα ενοίκια είναι υψηλότερα, το αντίστοιχο σπίτι που έβρισκες στην Πάτρα με 350, στην Αθήνα δεν σε έφταναν 500 για να το νοικιάσεις. Τα έξοδα μετακίνησης μεγαλύτερα, οι αποστάσεις στην Αθήνα είναι χαοτικές. Για μένα από όλα αυτά προκύπτει πως η ζωή στην Αθήνα είναι ακριβότερη.

Δημοσ.

Παιδια, να πουμε κατι πιο πρακτικο?(ελπιζω να μη συζητηθηκε ηδη στις 9 σελιδες που προηγουνται)

Ποσα χαλατε την εβδομαδα για τα τροφιμα και λοιπα σας στο σουπερ-μαρκετ? Εγω μεχρι και 100€. Κοιταω παντα για προς τα κατω αλλα ενα 70ρι€ ειναι το μινιμουμ.

Αναμενω τα νουμερα σας:)

Δημοσ.

για ένα άτομο ,70 ευρώ μίνιμουμ στο σούπερ μάρκετ, την εβδομάδα??πολλά δεν είναι??

Πολλά μου φαίνονται κι εμένα...

Δημοσ.

Γενικότερα πάντως στην Αθήνα το φαγητό είναι ακριβότερο. Και τα ενοίκια είναι υψηλότερα, το αντίστοιχο σπίτι που έβρισκες στην Πάτρα με 350, στην Αθήνα δεν σε έφταναν 500 για να το νοικιάσεις. Τα έξοδα μετακίνησης μεγαλύτερα, οι αποστάσεις στην Αθήνα είναι χαοτικές. Για μένα από όλα αυτά προκύπτει πως η ζωή στην Αθήνα είναι ακριβότερη

True!

70-100€ την εβδομαδα για ενα ατομο μου φενονται και μενα πολλα. Βεβαια αν μαγειρευεις καθε μερα και τρως σωστα (πρωινα,απογευματινα , σαλατες κτλ) ισως και να βγαινει τοσο...

Εγω χαλαω 25-50 αλλα 2 φορες την εβδομαδα τρωω στην δουλεια και μερικες φορες τα ΣΚ με τους γονεις μου.

Δημοσ.

για ένα άτομο ,70 ευρώ μίνιμουμ στο σούπερ μάρκετ, την εβδομάδα??πολλά δεν είναι??

Θα υπολογισετε ολα τα τροφιμα. Και ψωμι, και φρουτα-λαχανικα, και κρεας και ψαρια, και γαλα-χυμους κλπ.

Εγω χαλαω 25-50 αλλα 2 φορες την εβδομαδα τρωω στην δουλεια και μερικες φορες τα ΣΚ με τους γονεις μου.

Τα τσιγαρα σου τα εβαλες μεσα?

Εννοειται οτι και αυτα που τρως στη δουλεια θα τα βαλεις.

Δημοσ.

Θα υπολογισετε ολα τα τροφιμα. Και ψωμι, και φρουτα-λαχανικα, και κρεας και ψαρια, και γαλα-χυμους κλπ.

Και πάλι πολλά μου φαίνονται! 10€ τουλάχιστον/ήμερα το άτομο, οικογένεια ταΐζεις με τόσα! 

Δημοσ.

Εβδομηντα ευρω αναλογως την διατροφη που κανεις.

Θες πρωινο μεσημεριανο κατι στην δουλεια βραδινο.

Την ημερα αν.ολα τα χεις απο το σπιτι 7/ημερα δεν θα ναι τα εξοδα... 7*7 49 που δεν θα τρως ολη την εβδομαδα κρεας...

Θα μαγειρευεις το βραδυ για την αλλη μερα, που θα το τρως μεσιμερι βραδυ.... αλλιως δεν βγαινει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...