evoracing Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα... Είδα αυτό το βίντεο Πως ακριβός το κάνουμε αυτό? και πως δημιουργείται? 1
Joshua21 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα... Είδα αυτό το βίντεο Πως ακριβός το κάνουμε αυτό? και πως δημιουργείται? Δες το ξανά και θα καταλάβεις! Στην ανάγκη διάβασε και τα σχόλια...
evoracing Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Κάτι με τον ήχο κάνει, εννοώ την κατασκευή που πρέπει να κάνουμε για να γίνει αυτό!
Silverage Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Χρειάζεσαι μια γεννήτρια συχνοτήτων, ένα ηχείο, έναν κουβά και ένα λάστιχο. Το λάστιχο ακουμπάει στο ηχείο και αυτό κάνει το νερό που περνάει απο μέσα να ταλαντώνεται στην ίδια συχνότητα. Ανάλογα στα πόσα frames τραβάει η κάμερα επιλέγεις και τη συχνότητα. Π.χ. 30fps - 30Hz. Α ,και αυτό που βλέπεις δεν μπορείς να το δεις με τα μάτια σου αλλά μόνο με την κάμερα, δηλαδή είναι μια ψευδαίσθηση. Εδώ τα εξηγεί όλα: 2
evoracing Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Ααα εγώ νόμιζα ότι είναι ορατό και με το μάτι! πάντως είναι πολύ εντυπωσιακό θέαμα! Δηλαδή όταν μια κάμερα λέει 30fps παράλληλα είναι στα 30hz? Ψευδαίσθηση προς το μάτι ή προς την κάμερα?
Silverage Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Στην κάμερα εμφανίζεται έτσι και το βλέπεις όχι με γυμνό μάτι. Ααα εγώ νόμιζα ότι είναι ορατό και με το μάτι! πάντως είναι πολύ εντυπωσιακό θέαμα! Δηλαδή όταν μια κάμερα λέει 30fps παράλληλα είναι στα 30hz? Ε ναι, αφού fps είναι frames per second δηλαδή πόσα καρέ τραβάει ανα δευτερόλεπτο. Hertz είναι μονάδα που μετράει πόσες φορές γίνεται κάτι σε ένα δευτερόλεπτο. Αμα τα συγχρονίσεις έχεις τέτοια αποτελέσματα. Δες άλλο ένα βίντεο με ελικόπτερο: https://www.youtube.com/watch?v=Xh-sf6vwSMc 5
redhotstef Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Τι μαθαινουμε στο ινσομνια.. Χαιρομαι πραγματικα με τετοιες πληροφοριες. Και το βιντεο με το λαστιχο, και αυτο με το ελικοπτερο ειναι εντυπωσιακο. +Βασικα στο ελικοπτερο προσεξα οτι η πισω ελικα γυριζει με περισσοτερη ταχυτυτα απ οση οι κυριες πανω ελικες, μαλλλον αυτο θα συμβαινει με ολα τα ελικοπτερα. Ξερουμε με ποσα Hertz η frames ανα δευτερολεπτο βλεπει το ανθρωπινο ματι? 2
acid18 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Το μάτι δεν είναι ψηφιακό για να βλέπει με fps.
evoracing Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως όταν βλέπουμε πχ ταινία σε μια τηλεόραση με πολλά fps ζαλιζόμαστε ενώ όταν πάμε με το αμάξι 160km/h όλα είναι νορμαλ? Γιατί εκείνη την στιγμή περνάνε πάρα πολλές εικόνες από τα μάτια μας.
redhotstef Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 ^νομίζω μεχρι 24. Φανταζομουν πανω απο 30, που ειναι συνηθως και το οριο των βιντεο στα κινητα τηλεφωνα. Νομιζω πως βλεπουμε περισσοτερα απ οσα νομιζουμε πως βλεπουμε, απλως τις εικονες μετα τις αποθηκευουμε στο υποσυνειδητο η κατι τετοιο. Κατι καπου καποτε ειχα διαβασει για τον τροπο που μας προωθουν διαφημισεις κτλ 1
Ntinaras Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Τι μαθαινουμε στο ινσομνια.. Χαιρομαι πραγματικα με τετοιες πληροφοριες. Και το βιντεο με το λαστιχο, και αυτο με το ελικοπτερο ειναι εντυπωσιακο. +Βασικα στο ελικοπτερο προσεξα οτι η πισω ελικα γυριζει με περισσοτερη ταχυτυτα απ οση οι κυριες πανω ελικες, μαλλλον αυτο θα συμβαινει με ολα τα ελικοπτερα. Ξερουμε με ποσα Hertz η frames ανα δευτερολεπτο βλεπει το ανθρωπινο ματι? η πανω ελικα γυρναει για να δινει ωθηση προς τα κατω ωστε να αιωρειται το ελικοπτερο η πισω για να μην περιστρεφεται ανεξελενγκτα γυρω απο τον αξονα του (δραση αντιδραση,γυροσκοπικα φαινομενα κτλ) η πανω ελικα ρυθμιζεται και αναλογα τις περιστροφες κατεβαζει/ανεβαζει η κραταει σταθερο το υψομετρο η πισω ειναι σχεδον παντα σταθερη εκτος κι αν θελει το ελικοπτερο να κανει κυκλο γυρω απο τον αξονα του, και αναλογα την φορα δεξια η αριστερα αυξανει η μειωνει τις στροφες. το ματι βλεπει παρα πολλα fps/hz τα 24,30,60,100 που λενε ειναι ραδιο αρβυλα δεν υπαρχει ξεκαθαρη απαντηση γιατι ειναι αναλογα το τι βλεπεις. 1
nvel Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 στο στροβοσκοπικό φαινόμενο οφείλεται και μπορεί να παρατηρηθεί και με το μάτι αν η συχνότητα περιστροφής ενός αντικειμένου συγχρονιστεί με την συχνότητα του φωτισμού (πχ πικαπ)
redhotstef Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Μιας και που το θυμηθηκα ρε παιδια, ισως να εχει σχεση με την απο πανω προταση του "Nvel", εχετε δει σε ταινιες η στο δρομο πχ στις εθνικες τα διπλανα αυτοκινητα που τρεχουν, τις ροδες τους; Δεν ειναι σαν να γυρνανε αναποδα (απο την αντιθετη κατευθυνση) οταν τρεχουν γρηγορα ; Ακομα και στα ελικοπτερα και σε ελικες αεροπλανων (σε ταινιες) το εχω παρατηρησει. Ενω στην αρχη γυρνανε δεξιοστροφα πχ, οταν παρουν ταχυτητα και γυριζουν γρηγορα, φαινονται (κανουν κατι σαν "μπαμ" δηλαδη) οτι γυρνανε αριστεροστροφα! Αυτο το φαινομενο απο παιδι μου φαινοταν παραξενο, αλλα δεν ειχα καθησει ποτε να το ψαξω γιατι συμβαινει.
acid18 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Μιας και που το θυμηθηκα ρε παιδια, ισως να εχει σχεση με την απο πανω προταση του "Nvel", εχετε δει σε ταινιες η στο δρομο πχ στις εθνικες τα διπλανα αυτοκινητα που τρεχουν, τις ροδες τους; Δεν ειναι σαν να γυρνανε αναποδα (απο την αντιθετη κατευθυνση) οταν τρεχουν γρηγορα ; Ακομα και στα ελικοπτερα και σε ελικες αεροπλανων (σε ταινιες) το εχω παρατηρησει. Ενω στην αρχη γυρνανε δεξιοστροφα πχ, οταν παρουν ταχυτητα και γυριζουν γρηγορα, φαινονται (κανουν κατι σαν "μπαμ" δηλαδη) οτι γυρνανε αριστεροστροφα! Αυτο το φαινομενο απο παιδι μου φαινοταν παραξενο, αλλα δεν ειχα καθησει ποτε να το ψαξω γιατι συμβαινει. http://en.wikipedia.org/wiki/Wagon-wheel_effect
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα