zio10 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Φυσικα και ισχυει! Απο την στιγμη που δεν δημιουργεις προβλημα στο μαθημα και δεν ενοχλεις, δεν μπορει να σου κανει τιποτα! Δεν μπορει κανενας να σε υποχρεωσεί να προσεχεις στο μαθημα! Ουτε καν να πηγαινεις! Θα μείνεις από βαθμό ή από απουσίες τότε
Gtr34 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Σύμφωνα με την εγκύκλιο, 133099/Γ2/19-09-2013 που εκδόθηκε 20-9-13 Η απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών χορηγείται ύστερα από Υπεύθυνη Δήλωση του ίδιου του μαθητή αν είναι ενήλικος ή των γονέων του ή του νόμιμου κηδεμόνα του αν είναι ανήλικος, στην οποία θα αναφέρεται ότι ο μαθητής δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος ή επικαλείται λόγους θρησκευτικής συνείδησης, χωρίς να είναι υποχρεωτική η αναφορά του θρησκεύματος στο οποίο ανήκει. Για τη χορήγηση της απαλλαγής ακολουθείται παρόμοια διαδικασία με αυτήν που προβλέπεται για αντίστοιχες απαλλαγές μαθητών από μαθήματα (π.δ. 201/1998, π.δ. 104/1979 για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αντίστοιχα). Η παραπάνω Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986, με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής και των δύο γονέων του μαθητή ή του νόμιμου κηδεμόνα του, παραλαμβάνεται από το Διευθυντή του σχολείου εντός επτά (7) ημερών από τη λήψη της παρούσας εγκυκλίου για το τρέχον σχολικό έτος (2013-2014) και εντός πέντε (5) ημερών από την έναρξη των μαθημάτων εφεξής και προσυπογράφεται από το διδάσκοντα εκπαιδευτικό. Ο Διευθυντής ενημερώνει τους γονείς του μαθητή ή τον νόμιμο κηδεμόνα του ή τον ίδιο εφόσον είναι ενήλικος, σε περίπτωση μη έγκρισης της απαλλαγής. Ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας σε συνεργασία με το Σύλλογο των Διδασκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 1566/1985 (Α΄ 167) και της υπ΄αριθμ. Φ.353.1/324/105657/Δ1/8-10-2002 (Β΄ 1340) υπουργικής απόφασης, αποφασίζουν κατά περίπτωση για τον τρόπο που απασχολούνται υποχρεωτικά οι απαλλασσόμενοι μαθητές, συντάσσοντας σχετική πράξη. Όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι το σχολείο η ο καθηγητής που σου δημιουργούν πρόβλημα.Ίσως αν στείλεις επιστολή στο υπουργείο να γίνει κάτι, αν και το βλέπω δύσκολο. Μίλησε με τον διευθυντή σου μήπως μπορεί να σε βοηθήσει στο θέμα.
_chris_ Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 τελικά όπως παρατήρισε και ο redhotstef μερικά ποστς πριν,το θέμα είναι καθαρά ο καθηγητής και η συμπεριφορά του. οπότε η συζήτηση περί θρησκείας δεν έχει νόημα. επειδή ήμουν κι εγώ μαθητής όμως και φοιτητής αυτό που ξέρω είναι ότι τις περισσότερες φορές (99%) που μαθητές κράζουν καθηγητή το πρόβλημα δε το έχει ο καθηγητής. υπάρχουν περιπτώσεις που όντως ο καθηγητής έχει θέμα αλλά αυτές είναι ελάχιστες. αν εμφανιστεί καθηγητής που κάνει σοβαρό μάθημα, με σοβαρές εξετάσεις (και όχι να δίνει τα θέματα σος λίγο πριν τις εξετάσεις) που θέλει να σου φύγει ο κώλος για να περάσεις, αμέσως βγαίνουν και τον θάβουν. ότι τους χαλάει τη βαθμολογία.
Moderators Spect~ Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 ραζορ το παραδειγμα με τον φιτ τυπο ειναι ακυρο! ποτε ειπα εγω σε καποιον τι να κανει? το να αλλαξεις απο θετικη σε θεωρητικη ειναι αλλο πραγμτα γιατι ειναι καθαρα σε σενα ενω το θεμα της πιστης μπορει να αλλαξει ανα πασα στιγμη (δες ποσοι δεν πιστευταν και εγινε "θαυμα" και αρχισαν να πιστευουν απο τη μια μερα στην αλλη και αλλοι ποσοι εκαναν το αντιθετο) και επισης το ενα δεν εχει καμια επιπτωση στα μαθηματα και γενικα στο τροπο λειτουργειας του σχολειου (μιλαω για πρακτικα θεματα)
sargio01 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 αν ηταν φυσιλογικος θα ελεγα δεν γ...αι θα κατσω να μαθω 1-2 βασικα ΑΛΛΑ ο τυπος δεν παιζεται την αλλη φορα μου ειπε φυγε απο εδω ρε τσογλανιΚαλά, αντί να κάνετε κάτι για τη συμπεριφορά του καθηγητή απέναντί σας, σκέφτεστε το πως θα αποφύγετε το μάθημα;
Dare-Devil Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Με όλο το σεβασμό αγαπητέ Φίλε Κώστα, στο σχολείο θα έπρεπε να διδάσκονται αυστηρά μόνο τα Χριστιανικά Ιδεώδη και Αξίες, καθώς όλες οι υπόλοιπες θρησκευτικές πεποιθήσεις απλά έχουν ως σκοπό την αποδυνάμωση του Εθνικού Φρονήματος και τη σταδιακή πολιτισμική εισροή του τουρκικού κράτους. Όσον αφορά τη λέξη πληροφοριοκεντρικό, το υπουργείο Παιδείας και, προπαντώς, Θρησκευμάτων, δεν την αποδέχεται ως λέξη της Ελληνικής. Διαφωνώ ! Στο σχολείο πρέπει να διδάσκονται όλες οι θρησκείες και οι εραίσεις . Καλές και κακές θρησκείες καθαρά για εγκυκλοπαιδικούς λόγους. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να διδάσκεται μόνο μια θρησκεία ή κυρίως μια θρησκεία γιατί σε αντίθετη περίπτωση αυτό ακυρώνει την έννοια της παιδείας και φτάνει μέχρι και σε προπαγάνδα. Θέλω να πω δηλαδή ότι στο σχολείο πρέπει να σε καθοδηγούν για να επιλέξεις αυτό που σου αρέσει εσένα ιδεολογικά και όχι να σε σπρόχνουν προς μια συγκεκριμένη ιδεολογία ή ηθική αξία ή ειδανικό. Το σχολείο πρέπει να σου δείχνει όλες τις "πόρτες" της ζωής και εσύ να επιλέξεις ποια θα ανοίξεις. Αυτό είναι ΠΑΙΔΕΙΑ σε αντίθετη περίπτωση θεωρείται εκπαίδευση μαζοποίηση προπαγάνδα κτλ κτλ . Δυστυχώς παιδεία στα σχολεία δεν υπάρχει. Είναι καθαρά εκπαιδευτικού χαρακτήρα (έτσι τα κατάντησαν). Δεν συμφωνώ απόλυτα με την απαλλαγή απο το μάθημα θρησκευτικών μόνο στην περίπτωση όπου σου μαθαίνουν όλες τις θρησκείες και εραίσεις και δεν σε καθοδηγούν προς μία (Χριστιανισμός). Αλλα επειδή στο σχολείο αυτό κάνουν τότε ναι ειμαι υπέρ της απαλαγής γιατί καταντά πλύση εγκεφάλου το μάθημα των θρησκευτικών έτσι όπως είναι (και ας θεωρώ εγώ προσωπικά ως την ειρηνικότερη και ιδανικότερη θρησκεία των χριστιανισμό.) Ιδεώδη και αξίες μπορεί να σου δώσει οποιοσδήποτε πέρα απο την οικογένεια σου . Δεν χρειάζεσαι τον χριστιανισμό ή οποιαδήποτε θρησκεία για να σου μάθει το καλό και το ηθικό. Φτάνει ενας μορφωμένος ανθρωπος ένας φιλόλογος ένας ψυχολόγος. 2
nicoc89 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 τελικά όπως παρατήρισε και ο redhotstef μερικά ποστς πριν,το θέμα είναι καθαρά ο καθηγητής και η συμπεριφορά του. οπότε η συζήτηση περί θρησκείας δεν έχει νόημα. επειδή ήμουν κι εγώ μαθητής όμως και φοιτητής αυτό που ξέρω είναι ότι τις περισσότερες φορές (99%) που μαθητές κράζουν καθηγητή το πρόβλημα δε το έχει ο καθηγητής. υπάρχουν περιπτώσεις που όντως ο καθηγητής έχει θέμα αλλά αυτές είναι ελάχιστες. αν εμφανιστεί καθηγητής που κάνει σοβαρό μάθημα, με σοβαρές εξετάσεις (και όχι να δίνει τα θέματα σος λίγο πριν τις εξετάσεις) που θέλει να σου φύγει ο κώλος για να περάσεις, αμέσως βγαίνουν και τον θάβουν. ότι τους χαλάει τη βαθμολογία. αυτά απο που προκύπτουν ? έχεις κάνει κάποια ερευνα ή μιλάς βάση των 30-40 καθηγητών που ειχες στην μαθητική σου ζωή ? γιατι αν μιλάμε για τέτοια ποσοστά τότε στην περίπτωση μου ειδα το ακριβώς αντίθετο απο αυτό που περιγράφεις. Οπότε μιας και το δείγμα μας ειναι τόσο μικρό αποτελεί καθαρά προσωπική γνώμη και όχι τον κανόνα. και για να λέμε και μερικές αλήθειες πολλοί καθηγητές έχουν θέμα , όχι ελάχιστοι και αυτό έχει να κάνει εκτός των άλλων και με την ψυχική κούραση του επαγγέλματος που πολλοί δεν αντέχουν. Όπως κ απο την μεριά τους κάποιοι μαθητες θα γουστάρουν την κοπάνα/αραλίκι/απαλλαγή , αν γινόταν αρκετοί απο αυτούς θα έπαιρναν απαλλαγή απο το σχολείο ολοκληρωτικά , όπως κ εγώ στην ηλικία τους που κάθε πρωί που σηκωνόμουν μου γυρνούσαν τα έντερα , τώρα βέβαια βλέπω πόσο λάθος ήταν. Διαφωνώ ! Στο σχολείο πρέπει να διδάσκονται όλες οι θρησκείες και οι εραίσεις . Καλές και κακές θρησκείες καθαρά για εγκυκλοπαιδικούς λόγους. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να διδάσκεται μόνο μια θρησκεία ή κυρίως μια θρησκεία γιατί σε αντίθετη περίπτωση αυτό ακυρώνει την έννοια της παιδείας και φτάνει μέχρι και σε προπαγάνδα. Θέλω να πω δηλαδή ότι στο σχολείο πρέπει να σε καθοδηγούν για να επιλέξεις αυτό που σου αρέσει εσένα ιδεολογικά και όχι να σε σπρόχνουν προς μια συγκεκριμένη ιδεολογία ή ηθική αξία ή ειδανικό. Το σχολείο πρέπει να σου δείχνει όλες τις "πόρτες" της ζωής και εσύ να επιλέξεις ποια θα ανοίξεις. Αυτό είναι ΠΑΙΔΕΙΑ σε αντίθετη περίπτωση θεωρείται εκπαίδευση μαζοποίηση προπαγάνδα κτλ κτλ . Δυστυχώς παιδεία στα σχολεία δεν υπάρχει. Είναι καθαρά εκπαιδευτικού χαρακτήρα (έτσι τα κατάντησαν). Δεν συμφωνώ απόλυτα με την απαλλαγή απο το μάθημα θρησκευτικών μόνο στην περίπτωση όπου σου μαθαίνουν όλες τις θρησκείες και εραίσεις και δεν σε καθοδηγούν προς μία (Χριστιανισμός). Αλλα επειδή στο σχολείο αυτό κάνουν τότε ναι ειμαι υπέρ της απαλαγής γιατί καταντά πλύση εγκεφάλου το μάθημα των θρησκευτικών έτσι όπως είναι (και ας θεωρώ εγώ προσωπικά ως την ειρηνικότερη και ιδανικότερη θρησκεία των χριστιανισμό.) Ιδεώδη και αξίες μπορεί να σου δώσει οποιοσδήποτε πέρα απο την οικογένεια σου . Δεν χρειάζεσαι τον χριστιανισμό ή οποιαδήποτε θρησκεία για να σου μάθει το καλό και το ηθικό. Φτάνει ενας μορφωμένος ανθρωπος ένας φιλόλογος ένας ψυχολόγος. βασικά έκανε πλάκα.
Dare-Devil Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2014 βασικά έκανε πλάκα. Επεσα σε τρολοπαγίδα δηλαδή; 1
Stavros Delta Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Μα τα 'θρησκευτικά' της δημόσιας υποχρεωτικής παιδείας δεν έχουν ακαδημαικό / επιστημονικό χαρακτήρα,αλλά είναι καθαρά Ορθόδοξη Χριστιανική Κατήχηση,μη αντικειμενική. Για παράδειγμα έχουν αφαιρέσει τη γενοκτονία κατά των 'παγανιστών',και τους διωγμούς των Εβραίων την εποχή που η επίσημη θρησκεία της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας ήταν ο Χριστιανισμός. Τον Κύριλλο,τον επίσκοπο της Αλεξάνδρειας που φανατίζοντας τα χριστιανικά πλήθη της Αλεξάνδρειας τα οδήγησε σε πογκρόμ κατά 'παγανιστών',όπου σκοτώθηκε και η καθηγήτρια αστρονομίας και φιλόσοφος Υπατία,τον έχουν ονομάσει 'άγιο' και 'προστάτη των γραμμάτων',και στα πογκρόμ και τη γενοκτονία που έκανε δεν αναφέρουν κουβέντα. Τον Ιουλιανό, ο οποίος απαγόρευσε τα πογκρόμ των Χριστιανών και όρισε νόμο ανεξιθρησκείας,ώστε να είναι ελεύθερος ο καθένας να πιστεύει ότι θέλει,τον αποκαλούν "Ιουλιανός ο παραβάτης",γιατί έκανε το έγκλημα... να επιτρέψει σε ανθρώπους με διαφορετική πίστη να πιστεύουν ότι θέλουν... Εδώ λεν στα βιβλία των θρησκευτικών ότι οι Έλληνες ήταν ειδωλολάτρες και λάτρευαν αγάλματα,ενώ πολλοί θεολόγοι της αρχαίας Ελληνικής θρησκείας το έχουν διαψεύσει,και ενώ π.χ. ο Πλάτωνας μιλάει για Δημιουργία του σύμπαντος από Ένα Θεό,5 αιώνες πριν τον Χριστό,και ο Ιάμβλιχος λέει ότι οι θεοί είναι πνευματικά όντα... Άλλο πάλι και αυτό,που το έφερε η κουβέντα: Γιατί στο μικρό κεφάλαιο που υπήρχε για την αρχαία θρησκεία των Ελλήνων,στο βιβλίο μιας τάξης του Λυκείου (Δεν θυμάμαι ποια) δεν αναφέρεται πουθενά το στην Ελλάδα υπήρχε θρησκεία που έλεγε πως 1 Θεός δημιούργησε το σύμπαν ? ... Θα έπρεπε ίσως το μάθημα να ονομάζεται 'Κατηχητικά'. Προσωπικά θα προτιμούσα ένα μάθημα κοσμολογίας που θα παρουσίαζε τα διάφορα πιστεύω των θρησκειών.
Anorymous Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Anorymous έστω ότι πιστεύω και γίνεται και στη διάρκεια της χρονιάς και σταματάω να πιστεύω και γίνομαι αθεος Γιατί να πρέπει να συνεχίσω να διδάσκομαι το χριστιανισμό; Αν τα θρησκευτικά ήταν λίγο από όλα δεν θα είχα θέμα αλλά είσαι πλύση εγκεφάλου στο χριστιανισμό και για Αυτό είμαι αντίθετος. Όσο για τους φανατικούς του χριστιανισμού και γενικά των θρησκειών μια ερώτηση μόνο. Όταν πάθετε κάτι οτιδήποτε, Γιατί δεν κάθεστε σπίτι να προσευχηθείτε να γίνετε καλα Αφού ο θεούλης σας είναι δίκαιος καλός κτλ και παίρνετε φάρμακα και πάτε σε γιατρούς; Γιατι ετσι ειναι οι κανονισμοι τι να κανουμε ρε αδερφε αν υπαρχει κανενα παραθυρακι ας ψαξει να το βρει. Αδερφε ακομα και αρχαιοι ελεγαν συν Αθηνά και χείρα κίνει. Το οτι πιστευω δεν σημαινει οτι υπαρχει η οτι δεν υπαρχει απλα πιστευω η δεν πιστευω τωρα αν τελικα υπαρχει αυτος ξερει ποτε και αν θα σε βοηθησει.
Moderators Spect~ Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 ναι αυτος ξερεις ποτε θα βοηθησει αλλα εσυ σαν πιστος θα πρεπει να προσευχεσαι και παραλληλα να ελπιζεις οτι εκανες σωστα οσα ειπε και αρα οτι θα σε σωσει..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα