Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά,

Επέστρεψα σήμερα έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο που σταμάτησε να λειτουργεί στο κατάστημα απ' όπου τον αγόρασα. Ήταν εντός εγγύησης , είχα την απόδειξη και τα παρελκόμενα κλπ.

Μου τηλεφώνησαν λίγο αργότερα από το κατάστημα μου είπαν ότι όντως υπάρχει πρόβλημα και ότι δεν επιδιορθώνεται και πως καθώς δεν πωλούν πια αυτόν το δίσκο , θα μου δώσουν πιστωτικό για να πάρω κάτι άλλο.

Το θέμα είναι ότι το κατάστημα πουλάει σχεδόν αποκλειστικά προϊόντα Apple (είναι σαν Apple Store) και δεν έχει ιδιαίτερη ποικιλία σε προϊόντα που να με ενδιαφέρουν.

Τον δίσκο τον είχα πάρει σε προσφορά 49 ευρω ( είναι 1 tb wd 2,5 ). Η τιμή του ακόμα και σήμερα ένα χρόνο μετά είναι πάνω από 60 ευρώ στο skroutz.

Βάσει νόμου το κατάστημα με το να μου δώσει απλά ένα πιστωτικό 49 ευρώ είναι καλυμμένο ή μπορώ να ζητήσω επιστροφή χρημάτων ώστε να τα ξοδέψω κάπου αλλού που να βρώ κάτι που με ενδιαφέρει ;

Στο κατάστημα ο φθηνότερος εξωτερικός σκληρός 1 tb  κοστίζει 69 ευρώ. Δεν θα ήταν σωστό να μου τον προσφέρουν για αντικατάσταση.

Προσωπικά χωρίς να γνωρίζω την νομοθεσία κλπ θεωρώ πως η πιο δίκαιη στάση από ένα κατάστημα είναι με την εξής σειρά 

α) Αλλαγή με το ίδιο ακριβώς προϊόν

β) Εφόσον το προϊόν δεν είναι πια διαθέσιμο αλλαγή με ένα αντίστοιχων τεχνικών                                           προδιαγραφών προϊόν.

γ) Εφόσον δεν υπάρχει ούτε κάποιο προϊόν αντίστοιχων προδιαγραφών επιστροφή                                         χρημάτων στο πελάτη.

Αν γνωρίζει κάποιος να με βοηθήσει γιατί αλλιώς με βλέπω να παίρνω κανα i-pod shuffle (πρέπει να βάλω και 10 ευρώ από τη τσέπη μου) αν και δεν ακούω πολύ μουσική

Δημοσ.

Δεν ξερω και εγω επακριβως τη νομοθεσια, αλλα νομιζω οτι το πιστωτικο στην τιμη αγορας ειναι τιμια αντιμετωπιση, οσο και αν δε σε βολευει(δεν το εννοω προσωπικα)

• Like 2
Δημοσ.

Συμφωνώ πως η αντιμετώπιση είναι τίμια (σε άλλα καταστήματα μπορεί να έκαναν τον κινέζο) αλλά το τίμιο δεν είναι απαραίτητα και δίκαιο. Δεδομένου πως εγώ αγόρασα σκληρό δίσκο και αυτός αποδείχτηκε ελλατωματικός το δίκαιο θα ήταν να μου τον αλλάξουν με έναν ίδιο ή έστω ίδιων προδιαγραφών. Με το πιστωτικό που μου δίνουν αυτό δεν γίνεται. Άρα μπορεί να είναι τίμια η προσφορά τους αλλά σίγουρα δεν είναι δίκαιη κατ εμέ.

• Like 1
Δημοσ.

Να πω απλά για αποφυγή παρεξηγήσεως πως δεν έχω πρόβλημα από την έως τώρα αντιμετώπιση από το κατάστημα απλά θα ήθελα να μάθω αν η λύση που μου προτείνουν είναι η ενδεδειγμένη βάσει νόμου ή αν δικαιούμαι επιστροφή χρημάτων ή αντικατάσταση με κάποιο προϊόν ίδιο ή παρόμοιο καθώς με την προτεινόμενη λύση του πιστωτικού περιορίζομαι στο να αποκτήσω κάτι από το κατάστημά τους το οποίο πουλάει σχεδόν αποκλειστικά Mac, I pad, I phone, I pod κλπ και τα αξεσουάρ τους οπότε το πιστωτικό δεν μου λύνει το πρόβλημα του ότι δεν διαθέτω πλέον σκληρό δίσκο...

Δημοσ.

βασικά κάτι λιγο άσχετο.. το πιστωτικό μέχρι πότε μπορείς να το εξαργυρώσεις? αν στο κατάστημα έχουν εσωτερικό δίσκο σε αυτήν την τιμή δεν θα σε κάλυπτε?    

• Super Moderators
Δημοσ.

Το πιστωτικο αν θες το δέχεσαι, ασφαλώς και μπορείς να απαιτήσεις τα χρήματα σου πίσω...

• Like 2
Δημοσ.

Από τη γενική γραμματεία καταναλωτή βρήκα το εξής   Από τη στιγμή που το προϊόν είναι ελαττωματικό, ο πωλητής υποχρεούται σε επισκευή, διόρθωση, αντικατάσταση ή επιστροφή χρημάτων και μάλιστα στην ίδια αξία με την αξία που είχατε καταβάλει για την αγορά και όχι στη νέα μειωμένη ενδεχομένως τιμή στην οποία πωλείται το προϊόν κατά την ημέρα της επιστροφής λόγω π.χ. περιόδου εκπτώσεων. Σε περίπτωση που επιθυμείτε επιστροφή χρημάτων, ο πωλητής υποχρεούται να καταβάλει την αξία σε μετρητά και δεν μπορεί να σας χορηγήσει πιστωτικό σημείωμα. Εφόσον για το προϊόν παρέχεται εγγύηση, μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας από αυτήν. Μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία για μη τήρηση εγγύησης στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. "

Άρα πρέπει να μου επιστρέψουν μετρητά και όχι πιστωτικό... 
  • Like 1
Δημοσ.

Προφανώς και θα απαιτήσεις αντικατάσταση προϊόντος με άλλο με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει το ίδιο , θα πρέπει να σου δώσουν κάτι αντίστοιχο φυσικά όχι υποδεέστερο.

Παζάρεψε το. Αν το είχες πάρει σε προσφορά φυσικά δεν σε συμφέρει να πάρεις χρήματα πίσω.

Δημοσ.

Δε το βλέπω σαν θέμα συμφέροντος. Μου αρκεί μια δίκαιη λύση, δηλαδή είτε να μου δώσουν ένα προϊόν ίδιων δυνατοτήτων ή να μου επιστρέψουν τα χρήματα που τους έδωσα. Αλλά το να μου δώσουν πιστωτικό δε το θεωρώ δίκαιη λύση γιατί με περιορίζει στο να πάρω κάτι από το κατάστημά τους όπου η ποικιλία είναι περιορισμένη και ο φθηνότερος εξωτερικός σκληρός 1 tb , 2,5 inch κοστίζει 20 ευρώ παραπάνω από το πιστωτικό...

Άρα ή να μου δώσουν τον εξωτερικό σκληρό που τον κοστολογούν στα 69 ή να μου επιστρέψουν τα 49 ευρώ. Φαντάζομαι τους συμφέρει το πρώτο. Εγώ όπως και να χει ικανοποιημένος θα ήμουν αφού δεν καίγομαι πλέον για σκληρό ίσως και να προτιμούσα τα ζεστά μετρητά στο χέρι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...