Kingster Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Εχω εναν υπολογιστη, αρκετα παλιο, απο το 2006. Ολα αυτα τα χρονια δεν μου προξενησε ποτε προβλημα μεχρι τον τελευταιο μηνα. Χωρις λογο και αιτια μια μερα μετα απο ενα κροτο καθως δουλευε εκλεισε.. Προσπαθω να τον ξαναβαλω μπροστα αλλα τιποτα. Ελεγχω ολες τις συνδεσεις μεσα και εξω απο το κουτι, αλλα δεν βρισκω κατι. Θεωρωντας οτι χαλασε το τροφοδοτικο αγορασα ενα καινουριο και το συνδεσα(το καινουριο εχει λιγο περισσοτερα watt). Δυστυχως παλι δεν επαιρνε μπροστα, αλλα αυτη τη φορα τα ανεμιστερακια, με το πατημα του κουμπιου, εκαναν μια πολυ μικρη κινηση και σταματουσαν. Επομενως το τροφοδοτικο μαλλον δουλευει. Τι πηγε στραβα? Ποια ειναι τα υποπτα κομματια με βλαβη? υπαρχει τροπος να τα ελενξω χωρις δοκιμη σε αλλον Η/Υ? Ευχαριστω.
TheELF Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Αν έκανε μπαμ/τσάφ και δεν είναι το τροφοδοτικό τότε μάλλον έσκασε κάποιος πυκνωτής στην μητρική,μπορείς να κάνεις οπτικό έλεγχο.
soteras Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Λογικα καποιος πυκνωτης θα ειναι το κουτι μεσα σε τι κατασταση βρισκοταν εχτιζεσ τοιχο απο σκονες μηπως εχει μαζεψει πουθενα σε μεγαλη δωσει και στατικος ηλεκτρισμος και κανει ολοι τη δουλεια η σκονη?
Σαϊνόμπι Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Καθαρισε απο σκονες τον υπολογιστη και επειτα κανε οπτικο ελεγχο για καποιον καμμενο πυκνωτη.
.::NikoS::. Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Να πω κι άλλη περίπτωση; Αν το μπαμ τσαφ κρακ κλπ ήταν όντως από το τροφοδοτικό (αφού με το παλιό ήταν νεκρό ενώ τώρα έδειχνε κάποια σημεία ζωής), ίσως με το κάψιμο του σου έκανε και ζημιά κάπου αλλού. Όπως και να χει δες για σκασμένους πυκνωτές όπως είπαν τα παιδιά, αλλά εγώ θα έλεγα επίσης να ξεσυνδέσεις όλο το hardware πάνω από την μητρική και να το ξεκινήσεις μόνο με τα βασικά (cpu άντε και ραμ) να δεις αν κάνει κάτι διαφορετικό και αν παίρνει έτσι να συνδέεις ένα ένα πράμα πάνω μέχρι να βρεις τι φταίει.
Kingster Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Το πρωτο που ειχα κανει ηταν να τον ξεσκονισω και μετα εβαλα το νεο τροφοδοτικο. Τους κοιταξα ολους τους πυκνωτες, αλλα δε βρηκα τιποτα το περιεργο. Αν ειχε γινει τιποτα θα ηταν πολυ ορατο? Επισης καποιος μου ειπε οτι μπορει να καηκε η μητρικη. Ξερετε πως μπορω να το ελεγξω αυτο, χωρις δευτερο υπολογιστη?
Kingster Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Λοιπον ακολουθησα τις συμβουλες σας και αφησα συνδεδεμενη μονο motherboard cpu και ram (εβγαλα για λιγο και την μπαταρια). Το ανεμιστερακι στην προκειμενη περιπτωση ξεκινουσε κανονικα αλλα μετα απο 5-6 δευτερα σταματουσε (υποθετω οτι ετσι θα επρεπε να κανει). Συνδεω καρτα δικτυου και κανει το ιδιο ακριβως. Την ξεσυνδεω και συνδεω καρτα γραφικων και το ανεμιστερακι εκανε οτι και στην αρχη, μια μικρη κινηση και σταματησε. Φταει η καρτα γραφικων?
panos0100 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 μαλον φταιει ολη η μητρικη φιλε μου, λογικα αν εσκασε το τροφοδοτικο σου μπωρει να πηρε και την μητρικη μαζει, είναι τα χρονια του υπολογιστη σου περασμένα δες λιγο αν το παλιο τροφοδοτικο δουλευει σε αλλον υπολογιστη, ενωειται καποιον που δεν χρειαζεσαι γιατι μπωρει και εκει να κανει ζημια
.::NikoS::. Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2014 Με την κάρτα δικτύου τι εννοείς κάνει το ίδιο; Στα 5-6 δευτερόλεπτα ή ότι κάνει και με GPU? Θέλω να πω ότι αν με οποιαδήποτε κάρτα βάλεις πάνω αλλάζει συμπεριφορά ίσως να φταίει η μητρική. (και ειδικά αν ειναι νεκρή και δε κάνει ούτε μπιιιιπ) Αλήθεια από μπιπ μπιπ πως πάμε; Δε κάνει τίποτα; (έχεις ηχειάκι συνδεδεμένο καταρχήν; ) Με παραξενεύει πάντως που πάλι κλείνει μετά από λίγο. (σε νορμαλ συνθήκες δε το έχω ξαναδει, ακόμα και χωρίς κάρτα γραφικών ίσως να έκανε ασταμάτητα μπιπ μέχρι να το κλείσεις, αλλά οκ δε ξέρω πως συμπεριφέρεται η κάθε μητρική)
Kingster Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Δεν εχω ηχειακι συνδεδεμενο. Με την κάρτα δικτύου σταματα στα 5-6 δευτερόλεπτα το ανεμιστερακι, ενω με την καρτα γραφικων σχεδον αυτοματα. Απο οτι φαινεται παντως, το προβλημα ειναι η μητρικη, οποτε θα χρειαστει αναβαθμιση ο υπολογιστης. Βρηκα καποια ωραια κομματια για να τον στησω. Σκεφτομαι να βαλω motherboard την gigabyte 970a-ds3p, cpu: amd fx 4350, για καρτα γραφικων ειμαι αναμεσα στις asus r7 250x και asus r7 260x ενω για ram μαλλον καποια στα 8gb (ειναι πολλες και ολοιδιες, οποτε θα παρω αυτη με τις καλυτερες κριτικες). Κουτι, τροφοδοτικο, ανεμιστηρες, σκληρο δισκο και DVD driver θα κρατησω αυτα που εχω.
johnmt2 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Δεν εχω ηχειακι συνδεδεμενο. Με την κάρτα δικτύου σταματα στα 5-6 δευτερόλεπτα το ανεμιστερακι, ενω με την καρτα γραφικων σχεδον αυτοματα. Απο οτι φαινεται παντως, το προβλημα ειναι η μητρικη, οποτε θα χρειαστει αναβαθμιση ο υπολογιστης. Βρηκα καποια ωραια κομματια για να τον στησω. Σκεφτομαι να βαλω motherboard την gigabyte 970a-ds3p, cpu: amd fx 4350, για καρτα γραφικων ειμαι αναμεσα στις asus r7 250x και asus r7 260x ενω για ram μαλλον καποια στα 8gb (ειναι πολλες και ολοιδιες, οποτε θα παρω αυτη με τις καλυτερες κριτικες). Κουτι, τροφοδοτικο, ανεμιστηρες, σκληρο δισκο και DVD driver θα κρατησω αυτα που εχω. αλλαξε τον 4350 με εναν 6300 ειναι στα ιδια χρηματα αλλα +2 cores/threads
Kingster Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2014 Ναι, το σκεφτηκα κι εγω αλλα ο 6300 εχει operating frequency 3.5 ghz ενω ο 4350 4.2.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα