Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum. Θα τα πω όσο πιο περιληπτικά γίνεται. Το 2008, τότε που ακόμα χρειαζόμασταν τουριστική βίζα για την Αμερική, ο σύντροφος είχε πάει να κάνει αίτηση και πήγε στην καθιερωμένη συνέντευξη στην Πρεσβεία τους. Η τότε Αμερικανίδα σύντροφος του τον συμβούλεψε να είναι απόλυτα ειλικρινής μαζί τους και αυτό έκανε. Παρότι τα πήγε εξαιρετικά στην συνέντευξη, του αρνήθηκαν την τουριστική βίζα γιατί θεώρησαν πως έχει πολλά προσόντα και θα μπορούσε να πιάσει άνετα δουλειά εκεί. ( Υπάρχει η αιτιολόγηση γραμμένη σε χαρτί ) Η απορία μου είναι, πως αν ξανακάνει αίτηση μετά από τόσα χρόνια, θα του την αρνηθούν πάλι? Προφανώς υπάρχει το ιστορικό στον φάκελο του.

Αν υπάρχει κάποιος γνώστης του θέματος θα το εκτιμούσα πολύ.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Σε μερικές περιπτώσεις ο ενδιαφερόμενος πρέπει να περάσει από συνέντευξη. Γι' αυτή την περίπτωση μιλάω.. Επειδή του την έχουν αρνηθεί ήδη μία φορά.

Δημοσ.

Στην ESTA αναγράφεται ημερομηνία εισόδου και εξόδου. Αν δεν παρουσιαστεί στο αεροδρόμιο την ημέρα εξόδου έχει πρόβλημα δεν είναι αορίστου χρόνου. Επίσης, δεν απαιτείται συνέντευξη από όσο ξέρω και απλά καταθέτει χαρτιά.

Δημοσ.

Ξέχασα να προσθέσω πως σχετικά πρόσγατα είχα πετύχει κάποιο άρθρο που έλεγε πως σε εποχή προ-esta αν σε κάποιον έχουν αρνηθεί τουριστική visa, τότε η συνέντευξη είναι υποχρεωτική.

Δημοσ.

Και πάλι δεν νομίζω ότι θα του αρνηθούν με δεδομένο ότι η ESTA έχει μικρή διάρκεια και άρα είναι αδύνατον να δουλέψει κλπ. 

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum. Θα τα πω όσο πιο περιληπτικά γίνεται. Το 2008, τότε που ακόμα χρειαζόμασταν τουριστική βίζα για την Αμερική, ο σύντροφος είχε πάει να κάνει αίτηση και πήγε στην καθιερωμένη συνέντευξη στην Πρεσβεία τους. Η τότε Αμερικανίδα σύντροφος του τον συμβούλεψε να είναι απόλυτα ειλικρινής μαζί τους και αυτό έκανε. Παρότι τα πήγε εξαιρετικά στην συνέντευξη, του αρνήθηκαν την τουριστική βίζα γιατί θεώρησαν πως έχει πολλά προσόντα και θα μπορούσε να πιάσει άνετα δουλειά εκεί. ( Υπάρχει η αιτιολόγηση γραμμένη σε χαρτί ) Η απορία μου είναι, πως αν ξανακάνει αίτηση μετά από τόσα χρόνια, θα του την αρνηθούν πάλι? Προφανώς υπάρχει το ιστορικό στον φάκελο του.

Αν υπάρχει κάποιος γνώστης του θέματος θα το εκτιμούσα πολύ.

Ευχαριστώ!

Σχετικά με το αν θα του αρνηθούν πάλι τη βίζα, αυτό εξαρτάται από τα δεδομένα, τι έγγραφα θα προσκομίσει, τι δεσμούς έχει με την ελλάδα κλπ. Έχω γράψει σχετικά στο http://usimmigration.gr/τουριστική-βίζα-ηπα/

Δημοσ.

Μάλιστα.. Το καλύτερο θα ήταν να τους κρύψει αν γίνεται επαγγελματικά προσόντα, πιστοποιήσεις κτλ, αν γίνεται

Δημοσ.

Μάλιστα.. Το καλύτερο θα ήταν να τους κρύψει αν γίνεται επαγγελματικά προσόντα, πιστοποιήσεις κτλ, αν γίνεται

!?! Δεν ξέρω πως προέκυψε αυτό το συμπέρασμα, πάντως εγώ θα έλεγα μάλλον το αντίθετο.

Δημοσ.

Και πάλι θα τον βάλουν στην λίστα με τους "οικονομικούς μετανάστες". Αν τον απέρριψαν τότε με τα "λίγα" που ήξερε, πόσο μάλλον τώρα τόσα χρόνια μετά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...