Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας.Ενδιαφερομαι να νοικιασω ενα σπιτι για να μεινω με το καλο μονος μου σιγα σιγα! Αναρωτιομουν περα απο το σπιτι που να μου αρεσει και την τοποθεσια κτλπ. Τι θα πρεπει να κοιταξω σε αυτον που το νοικιαζει για να κανω μια εξυπνη αγορα ας πουμε και να τα εχουμε καλα? Τι θα πρεπει να τηρει απο μερους του και ποια βασικα κριτηρια πρεπει να εχει?Και τι γινεται με την εφορια και την πληρωμη του ενοικιου?

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το σύνηθες είναι ένα νοικι για εγγύση και ένα να τρέχει μπροστά. Το συμβόλαιο το καταθέτετε στην εφορία και οι 2. Η πληρωμή είναι γίνεται τις πρώτες 5 μέρες του μήνα. Ότι χαλάσει στο σπίτι και είναι του σπιτιού το φτιάχνει ο ιδιοκτήτης (υδραυλικά,ηλεκτρολογικά,τυχόν ac ή άλλη οικοσυσκευή που προυπάρχει). Το συμβόλαιο ότι και να λέει πάνω δεσμεύει τον ιδιοκτήτη για 3 χρόνια. Αυτά σε μέσες άκρες. 

Α και καλό είναι ο ιδιοκτήτης να μην μενει πολύ κοντά στο σπίτι...μια κατάθεση στην τράπεζα κάθε 1η του μηνός και τέλος. 

Δημοσ.

Α και καλό είναι ο ιδιοκτήτης να μην μενει πολύ κοντά στο σπίτι...μια κατάθεση στην τράπεζα κάθε 1η του μηνός και τέλος.

Και επιπλέον, το πρώτο πράγμα που θα κάνεις με το που θα μπεις, θα αλλάξεις κλειδαριά. Ακόμη κι αν σου πει ότι σου έχει δώσει όλα τα κλειδιά.

Δημοσ.

Μπορεί βέβαια να σου ζητήσει και δυο νοίκια εγγύηση + το πρώτο νοίκι μπροστάντζα.
Να είσαι βέβαιος πως όταν έρθει η ώρα της φορολογικής δήλωσης πως θα δηλώσετε το ίδιο ποσό ενοικίου αμφότεροι.
Αν επιλέξεις να καταθέτεις το ενοίκιο σε λογαριασμό τραπέζης να αναφέρεις στην αιτιολογία πως είναι κατάθεση για ενοίκιο.
Αν νοικιάσεις αμέσως μετά από κάποιον άλλον ενοικιαστή, όταν σου έρθουν οι πρώτοι λογαριασμοί ΔΕΗ , ΕΥΔΑΠ να ελέγξεις τις ημερομηνίες και να πληρώσεις μόνο ότι αντιστοιχεί στις μέρες από την εγκατάστασή σου και μετά.

Δημοσ.

Ευχαριστω ολους για της συμβουλες σας τις εχω αποθηκευση και για να τις θυμαμαι :)!Να υποθεσω οτι η αποδειξη απο την τραπεζα θα δειχνει οτι πληρωσα το νοικι οποτε δεν θα υπαρχουν τιποτα περιεργα ετσι?

Δημοσ.

Ευχαριστω ολους για της συμβουλες σας τις εχω αποθηκευση και για να τις θυμαμαι :)!Να υποθεσω οτι η αποδειξη απο την τραπεζα θα δειχνει οτι πληρωσα το νοικι οποτε δεν θα υπαρχουν τιποτα περιεργα ετσι?

Από τη στιγμή που θα φαίνεται κατάθεση ποσού ίδιου με του συμβολαίου δεν θα έχεις πρόβλημα αλλά για σιγουριά θα τους λες στην αιτιολογία κατάθεσης να γράφουν ενοίκιο.. Καλορίζικο το σπίτι.  :-)

Δημοσ.

Πλέον δεν καταθέτετε το συμβόλαιο στην εφορία. Η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά απο το taxisnet. O ιδιοκτήτης κάνει την αίτηση στο δικό του taxisnet και ο ενοικιαστής την αποδέχεται απο το δικό του.

Δημοσ.

Να κοιτάξεις επίσης το θέμα της θέρμανσης και των κοινοχρήστων. Μίλησε και με τον ιδιοκτήτη και με το διαχειριστή για τη κατάσταση της πολυκατοικίας, αν πληρώνουν κοινόχρηστα, πόσο ανάβουν το καλοριφέρ κτλ.

Δημοσ.

Να τσεκάρεις και το θέμα αυτόνομης. Δηλαδή να είναι πραγματικά αυτόνομη,μην μπλέξεις με ωρομετρητές. προτίμησε είτε φυσικό αέριο είτε πετρέλαιο με δικό σου καυστήρα. έχεις; ανάβεις. δεν έχεις; δεν ανάβεις χωρίς να πληρώσεις νταβατζιλίκι το 30% στα κοινόχρηστα.

Δημοσ.

Καλησπερα και παλι παιδια! Θα ηθελα να μου δωσετε τα φωτα σας μια τελευταια φορα! Μεθαυριο θα παω για το συμβολαιο και εχω 2-3 ερωτησεις ακομα!!

Το σπιτι δεν εχει ρευμα και λογικα θα αλαξουμε το ονομα του ρολογιου και θα υπαρξει νεο σχεδιο απο τον ηλεκτρολογο, αυτο το πληρωνει ο Ιδιοκτητης και εγω θα πληρωσω κατι εξτρα στον αρχικο λογαριασμο ετσι?

Επισης Το συμβολαιο ειναι 3 χρονια,αμα ειδοποιησω εγκαιρως στα 2 χρονια ας πουμε μετα θα μπορεσω να το σπασω το συμβολαιο με καποιο συμβιβασμο οπως για παραδειγμα να κρατησει την εγγυηση?

Ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.

Εσύ στη ΔΕΗ θα πληρώσεις μόνο την κατανάλωσή σου! Οποιαδήποτε χρέωση αφορά σε εγκαταστάσεις του σπιτιού την πληρώνει ο ιδιοκτήτης ( εκτός αν καταστρέψεις εσύ κάτι οπότε το πληρώνεις εσύ.

Το συμβόλαιο μπορείς να το σπάσεις στα 2 χρόνια και το πιο πιθανό να πάρεις πίσω και την εγγύηση. Το συμβόλαιο κατοχυρώνει κυρίως τον ενοικιαστή. Αν είσαι και καλό πληρωτής και ευγενικός όλα γίνονται!

Δημοσ.

Θα σου ελεγα να μην μπλεξεις με καναν κωλό-γερο/κωλό-γρια ή καναν τσιγκουνη/τσιφουτη.

Αμα ειναι και γέρος/γριά και τσιγκουνης... αστα να πανε! :P

Ο βασικος λογος ειναι οτι οι γεροι/οι γριες, αμα ζητησεις κατι ή αν προκυψει κανα προβλημα, δεν προκειται να ξεκουνηθουν απο το κρεβατι τους και θα χεις φαινομενα "να σου δωσω το τηλεφωνο του γιου μου να τον παρεις?", ενω με τους τσιγκουνηδες θα εχεις θεματα "δωσ'μου το ενα ευρω να σου δωσω 30 λεπτα και ειμαστε ενταξει".

Δεν ξερω για σενα... εγω παρτιδες με τετοιους ανθρωπους, τις αποφευγω, διαολος με λιβανι ενα πραμα.

Τωρα θα μου πεις... πως να "μαντεψεις" αν ο αλλος ειναι τσιγκουνης. Καλη ερωτηση.

Νομιζω οτι σε μια μικρη κουβεντα με ερωταπαντησεις σχετικα με το σπιτι, τα κοινοχρηστα κλπ, θα το καταλαβεις. Η μαλλον... θα το "νιωσεις". Εκτος αν εισαι και συ τσιφουτης... οποτε θα τα βρειτε. No offence... :D

Edit: Και να μην μενει στην ιδια πολυκατοικια ο νοικαρης σου!

Δημοσ.

Εσύ στη ΔΕΗ θα πληρώσεις μόνο την κατανάλωσή σου! Οποιαδήποτε χρέωση αφορά σε εγκαταστάσεις του σπιτιού την πληρώνει ο ιδιοκτήτης ( εκτός αν καταστρέψεις εσύ κάτι οπότε το πληρώνεις εσύ.

Το συμβόλαιο μπορείς να το σπάσεις στα 2 χρόνια και το πιο πιθανό να πάρεις πίσω και την εγγύηση. Το συμβόλαιο κατοχυρώνει κυρίως τον ενοικιαστή. Αν είσαι και καλό πληρωτής και ευγενικός όλα γίνονται!

Όλες τις χρεώσεις στην ΔΕΗ της πληρώνει ο ενοικιαστής όχι ο ιδιοκτήτης. Όχι μόνο την κατανάλωση αλλά και τα δημοτικά τέλη και όλες τις χρεώσεις ΕΚΤΟΣ του ΤΑΠ που τυπικά είναι υποχρεώση του ιδιοκτήτη όμως είναι απειροελάχιστο (2-3 ευρώ το δίμηνο το πολύ) και είναι τεράστια γυφτιά να το ζητήσεις από τον ιδιοκτήτη και το πληρώνεις και αυτό φυσικά εσύ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...