Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σύμφωνα με το παρακάτω..

Η μη επίδειξη έγκυρου τίτλου μεταφοράς αποτελεί παράβαση και σε αυτή την περίπτωση επιβάλλεται πρόστιμο. Ο παραβάτης είναι υποχρεωμένος, αν δεν καταβάλλει αμέσως το πρόστιμο, να επιδείξει στον αρμόδιο για τον έλεγχο και την καταβολή του προστίμου υπάλληλο την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο έγγραφο από το οποίο αποδεικνύονται τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Σε περίπτωση άρνησης ο υπάλληλος ελεγκτής μπορεί να ζητήσει τη συνδρομή αστυνομικού οργάνου.

ερώτηση:

αυτό τι σημαίνει ότι μόλις κατέβω στη στάση υποχρεούμαι να περιμένω να έρθει η αστυνομία; 

και εάν φύγω;; μπορούν να με παρακρατήσουν με το ζόρι;;

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Είναι λίγο παράξενα τα πράγματα όσο αφορά αυτό το θέμα. Σε καμία μα καμία περίπτωση ο ελεγκτής δεν έχει αρμοδιότητα να σου ζήτηση ταυτότητα εκτός από το εισιτήριο. Σε διαφορετικής περίπτωση όπως αναφέρεις και εσύ, θα πρέπει να σε κατεβάσει και να φωνάξει την αστυνομία και να σε αναλάβουν αυτοί! (άμα είσαι γεροδεμενος και μπορείς, δώσε κάνα σπρώξιμο στο ελεγκτή και βάλε το τρέξιμο, δεν νομίζω να σε πάρει στο κυνήγι)

• Like 1
Δημοσ.

Να έχεις εισιτήριο το σκέφτηκες;

Το γεγονός έχει να κάνει με το ότι ξεχάστηκε το πορτοφόλι σπίτι με ταυτότητες, χρήματα κλπ

Είναι λίγο παράξενα τα πράγματα όσο αφορά αυτό το θέμα. Σε καμία μα καμία περίπτωση ο ελεγκτής δεν έχει αρμοδιότητα να σου ζήτηση ταυτότητα εκτός από το εισιτήριο. Σε διαφορετικής περίπτωση όπως αναφέρεις και εσύ, θα πρέπει να σε κατεβάσει και να φωνάξει την αστυνομία και να σε αναλάβουν αυτοί! (άμα είσαι γεροδεμενος και μπορείς, δώσε κάνα σπρώξιμο στο ελεγκτή και βάλε το τρέξιμο, δεν νομίζω να σε πάρει στο κυνήγι)

δεν είναι το θέμα κηνυγι είναι ότι οι ελεγκτές λένε θα έρθει περιπολικό να πάμε στο τμήμα..

οφείλει κανεις να περιμένει το περιπολικό;;

Δημοσ.

Εάν ρωτάς θεωρητικά πιστεύω πως περιμένεις να έρθει η αστυνομία.
Εάν ρωτάς πρακτικά σε συμβουλεύω να κοιτάξεις να βγαλεις καμιά καρτούλα αν σε συμφέρει - χρησιμοποιείς πολυ τα μέσα μεταφοράς και να μην μπεις σε αυτη τη λογική.

edit συνέβει κάποιο περιστατικό ή απλά ρωτάς σε περίπτωση που συμβεί;

Δημοσ.

οπως ειχε κανει και ενα φιλαρακι μου οταν βγειτε εξω του λες αντε τα λεμε ρε!! την κανεις και αντε γεια!! δεν μπορει να σε κρατησει ουτε να σου κανει τιποτα! φευγεις και bye bye...αν ομως εχει αστυνομικο εκει κοντα μενεις..

Δημοσ.

Παιδιά δε συζητάμε το θέμα εισιτηρίου... εννοείτε κόβουμε και εννοείτε η κάρτα συμφέρει πολύ!

Έγινε στην αλήθεια στη κοπέλα μου σήμερα που ξέχασε το πορτοφόλι της στο σπίτι με πασο, ταυτότητα, λεφτά κλπ..

Οπότε δε μπόρεσε να κόψει εισιτήριο και τη σταματήσανε. 

Ο ένας μάλιστα της ζήτησε το κιν. της για να επιβεβαίωση ότι ισχύει το όνομα που του έδωσε και της έκανε αναπαντ. από το "υπηρεσιακό" και καλά τηλ. του. 

Ο νόμος τι λέει μπορεί να σε κρατήσει έξω από τη στάση για να περιμένεις το και καλά περιπολικό να σε πάει στο τμήμα για εξακρίβωση;

Αυτοί έτσι είπαν στη κοπέλα μου ώσπου τις είπαν φύγε αφού τους έδωσε το τηλ της.. χαζή η κίνηση της δε λέω...

Δημοσ.

Εγώ πάντως σε τρόλει είχα δει δύο ελεγκτές (πάνε σε δυάδες σχεδόν πάντα) να κατεβάζουν αγκαζέ ένα τουρίστα που δεν είχε εισιτήριο και δεν μπορούσε να συνεννοηθεί καθώς δεν μιλούσε ούτε αγγλικά.... 

Ναι τυπικά δεν μπορούν να σε κρατήσουν αλλά στη πράξη προφανώς και θα το κάνουν, αλλιώς δεν θα είχε νόημα αφού όλοι απλά θα έλεγαν άντε γεια τα λέμε και θα έφευγαν γιατί πόσο πιθανό είναι να έχει αστυνομικό εκεί που θα σε κατεβάσουν...

Είδαμε το τραγικό περιστατικό με τον νεαρό πέρυσι όπου λογικά το παιδί πήγε να την κοπανήσει και ο ελεγκτής τον άρπαξε και το παιδί έπεσε και σκοτώθηκε .. ( Δεν προδικάζω αλλά δεδομένου ότι το παιδί έσκασε στο πεζοδρόμιο με το πίσω μέρος του κεφαλιού μάλλον δεν πήδηξε μόνος του αλλά υπήρξε κάποια παρεμβολή στο άλμα του)

Υ.Γ.  Είχα πάντα την απορία , αν είσαι τουρίστας και σε πιάσουν χωρίς εισιτήριο και σου κόψουν και πρόστιμο για ποιο λόγο να το πληρώσεις ; αφού δεν έχεις τα φορολογικά σου στην Ελλάδα και δεν μπορούν να στο περάσουν στην εφορία (επί δέκα όπως ισχύει για εμάς).... Τι μπορούν να σου κάνουν ; Απαγόρευση εξόδου ή επαν - εισόδου στη χώρα ;

Δημοσ.

δηλαδή άμα φύγεις περπατώντας τι μπορεί να κάνει να σε σταματήσει με τι βια;; παίζει ο νομος δεν είναι πολύ ξεκάθαρος από ότι είδα

Δημοσ.

Ο ένας μάλιστα της ζήτησε το κιν. της για να επιβεβαίωση ότι ισχύει το όνομα που του έδωσε και της έκανε αναπαντ. από το "υπηρεσιακό" και καλά τηλ. του. 

Ο νόμος τι λέει μπορεί να σε κρατήσει έξω από τη στάση για να περιμένεις το και καλά περιπολικό να σε πάει στο τμήμα για εξακρίβωση;

Αυτοί έτσι είπαν στη κοπέλα μου ώσπου τις είπαν φύγε αφού τους έδωσε το τηλ της.. χαζή η κίνηση της δε λέω...

Δε θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά της την έπεφτε.... Είναι πολύ πέφτουλες οι οδηγοί και οι ελεγκτές ( Οι νεότεροι που είναι και λίγοι).

Αν τους κάνει λίγο τα γλυκά μάτια η κοπέλα δεν την γράφουν... (ξέρω κοπέλα που μας έλεγε ότι εδώ και 5 χρόνια που σπουδάζει στην Αθήνα δεν έχει κόψει εισιτήριο και ούτε την έχουν γράψει γιατί τους κλαίγεται εκεί κλπ...φαντάζομαι βοηθάει το ότι είναι όμορφη και τσαχπίνα)

και σε άλλη φίλη μου ένας την έγραψε και μετά την έπαιρνε τηλέφωνο (εξού και γιατί θέλουν το τηλέφωνο), να πάνε για καφέ και ότι κάπως θα μπορέσει να της διαγράψει το πρόστιμο.

• Like 1
Δημοσ.

δηλαδή άμα φύγεις περπατώντας τι μπορεί να κάνει να σε σταματήσει με τι βια;; παίζει ο νομος δεν είναι πολύ ξεκάθαρος από ότι είδα

Εγώ αυτό είδα, τον κρατούσαν (και δυνατά μάλιστα) και δεν τον άφηναν να φύγει... Αποκλείεται να επιτρέπεται αυτό από τον νόμο... Μιλάμε για απλούς εργαζόμενους του ΟΑΣΑ, οδηγούς, σταθμάρχες κλπ που για να βγάλουν επιπλέον εισόδημα στα ρεπό τους και στον ελεύθερο χρόνο τους γίνονται ελεγκτές....

Ίσως το πιο σωστό θα ήταν να αναλάβουν αστυνομικοί αυτή τη δουλειά για να μην υπάρχουν αμφιβολίες κλπ ως προς το τι ισχύει και τι όχι.... 

Δημοσ.

Απαγορεύεται να σε αγγιξει. Αν το κάνει μπορει να υπόβληθει μηνυση για βιαιοπραγια.

Επι της ουσιας κάθε περίπτωση διαφέρει. Κάποιος μπορει να το παιξει τσαμπουκας, κακομοιρης, πονηρός ή να δεχτει το πρόστιμο.

Η μονη λύση είναι η ηλεκτρική μπαρα στην μπροστινη πόρτα που μπορει να ελέγχει ο οδηγός. Όποιος δεν έχει εισιτηριο ή κάρτα ή κάποιο πάσο να μην μπορει καν να ανέβει. Για να τελειωνουν οι ξεφτιλα σκηνές μεσα στο λεωφορειο ένθεν και ένθεν.

• Like 8
Δημοσ.

Η μονη λύση είναι η ηλεκτρική μπαρα στην μπροστινη πόρτα που μπορει να ελέγχει ο οδηγός. Όποιος δεν έχει εισιτηριο ή κάρτα ή κάποιο πάσο να μην μπορει καν να ανέβει. Για να τελειωνουν οι ξεφτιλα σκηνές μεσα στο λεωφορειο ένθεν και ένθεν.

Σωστό σαν ιδέα αυτό αλλά άμα γίνει βλέπω να περιμένουμε τα λεωφορεία στη στάση αντί για 45 λεπτά κανά δίωρο.... Φαντάσου σε κάθε στάση να πρέπει να ελέγχει έναν έναν αυτούς που πρέπει να ανέβουν και ταυτόχρονα να έχουμε και αυτούς που θέλουν να κατέβουν (αφού δε γίνεται από τις πίσω πόρτες γιατί μπορεί να μπει κάποιος...)

Νομίζω το δοκίμασαν για λίγο πέρυσι σε κάποιες γραμμές αλλά δεν άκουσα ξανά κάτι....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...