Προς το περιεχόμενο

Σιτε και ιστιοσελίδα.  

79 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιο είναι χειρότερο;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

νομίζω πως το "σιτε" περισσότερο από βαρεμάρα να αλλάξεις τη γλώσσα στο πληκτρολόγιο είναι. όλοι το καταλαβαίνουν ούτως ή άλλως τί πάει να πει ο ποιητής. η "ιστιοσελίδα" δηλώνει (ας μου επιτραπει) ασχετοσύνη στη γλώσσα. επομένως για μένα χειρότερο είναι το "ιστιοσελίδα"

• Like 1
Δημοσ.

Το χειρότερο είναι η "ιστιοσελίδα" γιατί είναι λάθος. Με το "σιτε" τουλάχιστον έχει γίνει απόπειρα να γραφτεί σωστά, αλλά ξεχάστηκε να γυρίσει το πληκτρολόγιο στα αγγλικά.

Δημοσ.

Eίναι ''τα ιντερνέτς''..

Νομίζω και οι αγγλοαμερικανοι λένε internets με τον ίδιο τρόπο που το λέμε κι εμείς
Δημοσ.

Νομίζω και οι αγγλοαμερικανοι λένε internets με τον ίδιο τρόπο που το λέμε κι εμείς

Νομίζω η δικιά μας προφορά είναι μοναδική.. Πρόσεξε: ιDερνέτς!

• Like 1
Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω το σκοπο αυτού του thread, ειλικρινά. Εδώ και χρόνια η φιλολογική κοινότητα της χώρας μας έχει μεταφράσει επίσημα (βλέπε Μπαμπινιώτη, λεξικό Ακαδημίας Αθηνών κλπ.) το website ως ιστοσελίδα ή ιστότοπο.

Από πού κι ως πού πέντε δέκα είκοσι άνθρωποι στο φόρουμ θα αποφασίσουμε ή θα ψηφίσουμε για 2 λέξεις που είναι έτσι κι αλλιώς λάθος...

By the way το ιστίο (όπως ιστιοφόρο) έχει την ίδια ρίζα με τον ιστό (για την ακρίβεια είναι υποκοριστικό του), αλλά εντελώς διαφορετική σημασία.

Τώρα για το "σιτε" τι να πω, άμα βαριέσαι να το γράψεις site ή να πληκτρολογήσεις έξι παραπάνω γράμματα και να γράψεις ιστοσελίδα, κάντο τουλάχιστον "σάιτ". Πονάει λιγότερο.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω το σκοπο αυτού του thread, ειλικρινά. Εδώ και χρόνια η φιλολογική κοινότητα της χώρας μας έχει μεταφράσει επίσημα (βλέπε Μπαμπινιώτη, λεξικό Ακαδημίας Αθηνών κλπ.) το website ως ιστοσελίδα ή ιστότοπο.

Από πού κι ως πού πέντε δέκα είκοσι άνθρωποι στο φόρουμ θα αποφασίσουμε ή θα ψηφίσουμε για 2 λέξεις που είναι έτσι κι αλλιώς λάθος...

διάβασες το 1ο post?

• Like 2
Δημοσ.

Ιστιοσελιδα ειναι το χειροτερο μακραν, το αλλο τουλαχιστον ακούγεται φυσιολογικό.. :P

Σιτε

Σιτε

Σίτε

Σιτέ

πόσο φυσιολογικό σου ακούγεται;;;;; :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...