Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε : Σκέφτομαι να βγει μαζί με οθόνη και πληκτρολόγιο/ποντίκι γύρω στα 550€ οπότε για το κουτί πιστεύω πως δεν υπάρχει περιθώριο για πάνω από 350€.

Χρήση υπολογιστή : Θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για σερφάρισμα, δουλειές γραφείου, κώδικα και όσων αφορά τα παιχνίδια κάνα MMO-RPG ή κανα LoL. Δεν είναι αμελητέο πάντως το θέμα των γραφικών και σε αυτό το budget είναι μονόδρομος να φανταστώ η APU;

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Λίγο matlab, λίγο autocad, λίγο photoshop αλλά χωρίς να καίγομαι να βγάλω δουλειά στο συγκεκριμένο PC.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη : Ναι, θα αγοραστεί και οθόνη η οποία όμως δεν επηρεάζει τα 350€ για κουτί. Συγκλίνω προς αυτές τις 3:

https://www.skroutz.gr/s/3908645/Dell-P2414H.html

https://www.skroutz.gr/s/4287220/Dell-UltraSharp-U2414H.html

https://www.skroutz.gr/s/360622/Dell-UltraSharp-U2412M.html(λόγω 16:10 αναλογίας, αν και δε ξέρω κατά πόσο αξίζει γενικότερα ως οθόνη)

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?:

Ναι θα χρειαστούν και ακούω προτάσεις για φθηνά και ποιοτικά περιφερειακά.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?: Δε με απασχολει. Όπου βρω καλύτερες τιμές.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?:

Θα στηθεί από εμένα.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο.: Κανένα.

Τα 350€ είναι ένα ποσό που δε θέλω να ξεπεράσω κατά πολύ. Δε με πειράζει να ξεπεραστεί για λίγο αρκεί όντως να αξίζουν τα παραπάνω χρήματα. Επίσης θα προτιμούσα να μη βάλω σκληρό δίσκο παρά μόνο ssd, και τα 50€ να διατεθούν για άλλα υποσυστήματα.

Δημοσ.

Θα έβγαινε πιο σωστό σύστημα αν έδινες ~400 για τον πύργο και ~150 για οθόνη.

Είναι υπερβολή 200 ευρώ οθόνη σε 350 ευρώ πύργο.

Είναι εφικτό αυτό ή η οθόνη θα αγοραστεί αργότερα και τώρα μπορείς να διαθέσεις μόνο 350 για τον πύργο?

Δημοσ.

Απλά δεν θέλω να κόψω από αυτό με το οποίο έρχονται τα μάτια μου άμεσα σε επαφή. Επίσης υπάρχει περίπτωση την καινούργια οθόνη να τη βάλω σε υπολογιστή που αυτή τη στιγμή έχω μια U2311H και αυτή να χρησιμοποιηθεί για τον καινούργιο υπολογιστή. Κατά τ' άλλα το budget μπορώ να το ανεβάσω και στα 400€ αρκεί να αξίζει.

Δημοσ.

Αν αντί για Α8-7600 διάλεγα Α10-7800/7850 και αφαιρούσα το σκληρό; Αξίζει τα παραπάνω λεφτά η APU;

Δημοσ.

Αν αντί για Α8-7600 διάλεγα Α10-7800/7850 και αφαιρούσα το σκληρό; Αξίζει τα παραπάνω λεφτά η APU;

Αν δεν βάλεις σκληρό γύρω στα 420 βγαίνει καλό σύστημα με 750k cpu και μια ξεχωριστή καρτούλα.

Ο adtakhs το είχε προτείνει σε άλλο thread ψάξε το αν δεν βαριέσαι. (Ίσως ήταν και ο Σαινόμπι δεν θυμάμαι)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν βάλεις σκληρό γύρω στα 420 βγαίνει καλό σύστημα με 750k cpu και μια ξεχωριστή καρτούλα.

Ο adtakhs το είχε προτείνει σε άλλο thread ψάξε το αν δεν βαριέσαι. (Ίσως ήταν και ο Σαινόμπι δεν θυμάμαι)

Ξέρουμε σε ποιό θρεντ ακριβώς; Έχει και πολλά ποστ ο adtakhs και δε τα βγάζει το ιστορικό του :P

Επίσης δεν προορίζεται για HTPC και ούτε θα φαίνεται ιδιαίτερα το κουτί, οπότε το μόνο που με απασχολεί στο κουτί είναι να είναι φθηνό και ποιοτικό.

Edit:

Μέχρι στιγμής καταλήγω στην πρώτη σύνθεση του adtakhs, χωρίς σκληρό δίσκο που βγαίνει στα 370,07€ από e-shop.

Για oθόνη βλέπω την U2414H με σκοπό να τη βάλω σε PC που έχει μια U2311H αυτή τη στιγμή (αν και δε μου χρειάζεται να πω την αλήθεια και έψηνα την 2415 που ακόμα δεν ήρθε στα μέρη μας), μιας και η εικόνα που βλέπω θέλω να είναι καλή και ξεκούραστη. Έχουμε μήπως κάποια πραγματικά αξιόλογη πρόταση στα 150€ στις 24"; Όχι στα 180-190€ γιατί εκεί δε το σκέφτομαι καν για τη dell.

Επίσης από πληκτρολόγιο ποντίκι τι αξίζει σε budget 30-35€ και τα δύο μάζι;

Επεξ/σία από jimex
Δημοσ.

Ξέρουμε σε ποιό θρεντ ακριβώς; Έχει και πολλά ποστ ο adtakhs και δε τα βγάζει το ιστορικό του :P

Επίσης δεν προορίζεται για HTPC και ούτε θα φαίνεται ιδιαίτερα το κουτί, οπότε το μόνο που με απασχολεί στο κουτί είναι να είναι φθηνό και ποιοτικό.

Edit:

Μέχρι στιγμής καταλήγω στην πρώτη σύνθεση του adtakhs, χωρίς σκληρό δίσκο που βγαίνει στα 370,07€ από e-shop.

Για oθόνη βλέπω την U2414H με σκοπό να τη βάλω σε PC που έχει μια U2311H αυτή τη στιγμή (αν και δε μου χρειάζεται να πω την αλήθεια και έψηνα την 2415 που ακόμα δεν ήρθε στα μέρη μας), μιας και η εικόνα που βλέπω θέλω να είναι καλή και ξεκούραστη. Έχουμε μήπως κάποια πραγματικά αξιόλογη πρόταση στα 150€ στις 24"; Όχι στα 180-190€ γιατί εκεί δε το σκέφτομαι καν για τη dell.

Επίσης από πληκτρολόγιο ποντίκι τι αξίζει σε budget 30-35€ και τα δύο μάζι;

Ελα για να μην παιδεύεσαι .... Ελπίζω να έχεις σκληρό δίσκο . Κάποιον παλαιό για αποθήκη !

98ax5y.jpg

air_flow_02.png

Spike005.jpg

cougar-spike-pics-020.png

Επεξεργαστής σαν τον A10 7850Κ  αλλά χωρίς γραφικά !

Εξωτερική κάρτα γραφικών με 1GB DDR5 μνήμη !

Ποιοτικό κουτί με καλό αερισμό και USB III σε απίστευτα χαμηλή τιμή.

SSD δίσκο για το λειτουργικό !

Ποιοτικό τροφοδοτικό !

Αν μπορείς κοίταξε και για κάρτα γραφικων την R7 265 2GB DDR5 ... η οποία είναι κάπως ακριβότερη.

Δημοσ.

Ελα για να μην παιδεύεσαι .... Ελπίζω να έχεις σκληρό δίσκο . Κάποιον παλαιό για αποθήκη !

98ax5y.jpg

air_flow_02.png

Spike005.jpg

cougar-spike-pics-020.png

Επεξεργαστής σαν τον A10 7850Κ  αλλά χωρίς γραφικά !

Εξωτερική κάρτα γραφικών με 1GB DDR5 μνήμη !

Ποιοτικό κουτί με καλό αερισμό και USB III σε απίστευτα χαμηλή τιμή.

SSD δίσκο για το λειτουργικό !

Ποιοτικό τροφοδοτικό !

Αν μπορείς κοίταξε και για κάρτα γραφικων την R7 265 2GB DDR5 ... η οποία είναι κάπως ακριβότερη.

+1

Αν μπορείς να πας σε 265 ακόμα καλύτερα.

Δημοσ.

+1

Αν μπορείς να πας σε 265 ακόμα καλύτερα.

Σε αυτά τα λεφτά βλέπω και την 750Ti να παίζει με μισή κατανάλωση και μεγαλύτερο περιθώριο για o/c από την r7 265.

Δημοσ.

Σε αυτά τα λεφτά βλέπω και την 750Ti να παίζει με μισή κατανάλωση και μεγαλύτερο περιθώριο για o/c από την r7 265.

Eχει αρκετά κατώτερες επιδόσεις όμως !

Δημοσ.

98ax5y.jpg

Επειδή φίλος ενδιαφέρεται για pc με τα ίδια χαρακτηριστικά και για να μην ανοίγω νέο θέμα,μπορείς να μου πεις σε ποιο κατάστημα είναι η παραπάνω σύνθεση?

Δημοσ.

Επειδή φίλος ενδιαφέρεται για pc με τα ίδια χαρακτηριστικά και για να μην ανοίγω νέο θέμα,μπορείς να μου πεις σε ποιο κατάστημα είναι η παραπάνω σύνθεση?

εδω

http://www.visionstudio.gr/

Αν έχει και παραπάνω χρήματα, βάζει και καλύτερη κάρτα γραφικών

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν χωρίς να έχω ξεχάσει το θρεντ, αυτές τις μέρες έψαχνα μήπως μπορώ να βρω οθόνη ώστε να μην αγοράσω (για την ώρα τουλάχιστον) και τελικά βρήκα. Επομένως είμαι πιο χαλαρά σε budget για το κουτί πλέον.

Η σύνθεση στην οποία προσανατολίζομαι είναι η τελευταία του adtakhs από το visionstudio με τη μόνη διαφορά στις μνήμες που αντί για 4GB θέλω 8GB. Οπότε συγκλίνω προς αυτές τις μνήμες: σε μπλε και σε μαύρο. Στην ουσία είναι kit των 2 dim αυτού που έχει η σύνθεση του adtakhs. Ξέρουμε σε ποια slot θέλει τα 2 dims η μητρική; Στα μπλέ ή στα μαύρα; Εδώ το manual, αλλά δε βλέπω να αναφέρει κάτι για τα slots.

Από κει και πέρα για κάρτα γραφικών σκέφτομαι: XFX R9 270X ή Saphire r7 265 αναλόγως αν το 20αρικο θέλω να το κάνω σουβλάκια ή όχι.  Έχουμε μήπως καμιά καλύτερη υλοποίηση σε αυτά τα λεφτά;

Και τέλος από πληκτρολόγιο και ποντίκι έχουμε κάτι δοκιμασμένο(άνετο-ξεκούραστο) σε budget ~30€ και τα δύο μαζί; Τα τελευταία φθηνά περιφερειακά που αγόρασα ήταν πριν καμιά πενταετία τα κλασσικά της microsoft. Τώρα;

Δημοσ.

Λοιπόν χωρίς να έχω ξεχάσει το θρεντ, αυτές τις μέρες έψαχνα μήπως μπορώ να βρω οθόνη ώστε να μην αγοράσω (για την ώρα τουλάχιστον) και τελικά βρήκα. Επομένως είμαι πιο χαλαρά σε budget για το κουτί πλέον.

Η σύνθεση στην οποία προσανατολίζομαι είναι η τελευταία του adtakhs από το visionstudio με τη μόνη διαφορά στις μνήμες που αντί για 4GB θέλω 8GB. Οπότε συγκλίνω προς αυτές τις μνήμες: σε μπλε και σε μαύρο. Στην ουσία είναι kit των 2 dim αυτού που έχει η σύνθεση του adtakhs. Ξέρουμε σε ποια slot θέλει τα 2 dims η μητρική; Στα μπλέ ή στα μαύρα; Εδώ το manual, αλλά δε βλέπω να αναφέρει κάτι για τα slots.

Από κει και πέρα για κάρτα γραφικών σκέφτομαι: XFX R9 270X ή Saphire r7 265 αναλόγως αν το 20αρικο θέλω να το κάνω σουβλάκια ή όχι.  Έχουμε μήπως καμιά καλύτερη υλοποίηση σε αυτά τα λεφτά;

Και τέλος από πληκτρολόγιο και ποντίκι έχουμε κάτι δοκιμασμένο(άνετο-ξεκούραστο) σε budget ~30€ και τα δύο μαζί; Τα τελευταία φθηνά περιφερειακά που αγόρασα ήταν πριν καμιά πενταετία τα κλασσικά της microsoft. Τώρα;

καλά θα κανείς να πας σε 8gb ram μπορείς και να πάρεις 4 και στο μέλλον αλλά 4 αλλά ένταξη

για κάρτα γραφικών XFX R9 270X

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...