kabouras Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 ξερει κανεις γιατι την επαθε ετσι το ψαρακι? το ειχα κοντα 3 χρονια μαζι με αλλα 2, προσφατα προσεθεσα αλλα 2. τα εχω περιπου σε 40 λιτρα με αρκετα φυτα και καλο φιλτραρισμα 1000λ/ω (ΝΟ3 χαμηλα) και πολυ καθαρο νερο. Προσφατα μειωσα καπως την οξυγονωση αλλα και παλι εχει πολυ μεσα στο νερο εχει ακομα αρκετες μικροσκοπικες φυσαλιδες. Επισης ενα κοματι σκουριασμενο συρμα ερχοταν σ επαφη με το νερο τελευταια εδω και καμια εβδομαδα παρατηρησα ασπρα στιγματα στα βρανχια και μεχρι πριν καποιες ωρες ειχε μονο αυτα τα στιγματα και τωρα ασπρισε/ αποχρωματιστηκε ολο και ψοφησε. Ανοιγοκλεινε συνεχως το στοματου μες στο νερο τελευταια.. Κινδυνευουν και τα υπολοιπα 3? λυσεις? εκτως μεγαλυτερο ενυδρειο φοτο
evoracing Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Τα χρυσόψαρα ζουν και σε ποτήρι (που λέει ο λόγος!)... Είναι κάποιο είδος μόλυνσης! Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας σε ένα petcity, εκεί πολύ πιθανόν θα σου δώσουν ένα βιβλίο με τις αρρώστιες και τα συμπτώματα (σε εικόνες). Εκεί με τον εντοπισμό της ασθένειας θα σου δώσουν και την κατάλληλη αγωγή! Συνήθως αυτά είναι μεταδιδόμενα νοσήματα οπότε πολύ πιθανόν να έχουν κολλήσει και τα άλλα. Σίγουρα πάντως θα χρειαστεί να κάνεις αλλαγή του νερού και καλό καθαρισμό με καυτό νερό τα μπιχλιμπίδια του και τα φίλτρα του. Απλά ρίχτα στην μπανιέρα, καθάρισέ τα και ξέπλυνε τα με καυτό νερό!
Swimmer21 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Σταγόνες αντιχλώριο δεν βάζεις στο νερό.. ;
kabouras Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 να προσθεσω οτι κατω απο κανα δυο λεπια ειχε μικρες φυσαλιδες και αυτος ηταν και ο λογος που μειωσα την οξυγονωση (σκεφτηκα μηπως παραεχει πολυ αερα το νερο) αντιχλοριο δεν εβαζα εδω και χρονια (ακομα εχω το μπουκαλακι γεματο καπου μου φαινεται) προσ το παρον λεω να αλλαξω μια ποσοτητα νερου
Swimmer21 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Αντιχλώριο χρειάζεται.. Να βάζεις, μπορεί να είναι απο αυτό.. Δες και εδώ.. http://www.aquatek.gr/vb/archive/index.php/f-111.html Άλλαξε το μισό νερό, ή όλο αν είναι δυνατόν.. και βάλε και αντιχλώριο.. 1
kabouras Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 αποτι βλεπω και στο ιντερνετ μπορει να εχει συμβει απο τα παντα και μονο.. ιατροδικαστικη εξεταση στο ψαρι θα δωσει αποτελεσμα.. οποτε προσπαθω να δω απο τις λοιπες συνθηκες. δεν ειναι απιθανο να ειναι κατι που προηλθε απο τα καινουρια ψαρακια που πηρα (απτο πετσιτι). επισης μπορει να τα ταισα και πολυ τελευταια
evoracing Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Καλύτερα άλλαξε όλο το νερό! βάλε τα ψάρια σε μια λεκανίτσα, δεν θα πάθουν κάτι για 4-5 ώρες χωρίς φίλτρο! Γενικά μην επιλέγεις pet city για να παίρνεις ψάρια! υπάρχουν ειδικά μαγαζιά μόνο με ψάρια! παλιά (πριν 2 χρονάκια) ήταν ένα στην Κηφισιά σε κάποια έξοδο από εθνική ήταν (δεν ξέρω ακριβός που) αλλά τώρα έκλεισε το οποίο είχε τα καλύτερα ψάρια μέσα! τα περισσότερα που έχω πάρει από εκεί τα έχω ακόμα εδώ και 4 χρόνια. Ένα γλύφτη που έχω από τότε που πήρα και το ενυδρείο (το 2006) τον έχω ακόμα. Σε 80αρι ενυδρείο είναι στα 20cm περίπου...
Swimmer21 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Θεωρώ, ότι δεν είναι θανατηφόρα άμεσα για τα ενήλικα ψάρια, (να μείνουν δηλ σε σκέτο νερό για λίγες ημέρες) αλλά σωρευτικά όμως με τον καιρό δημιουργεί μεγάλα προβλήματα και βέβαια αργά ή γρήγορα θα γίνει αιτία για το θάνατο τους.Είναι πολλες οι βλαβερες ουσίες που υπάρχουν στο νερό του δικτύου εκτός του χλωρίου. Το χλώριο στο νερό είτε το θέλουμε είτε όχι θα φύγει, θα εξατμιστεί αν όχι σε μια μέρα την επόμενη δεν θα υπάρχει στο ενυδρείο. Αυτό που δημιουργεί το σοβαρό πρόβλημα είναι τα υπόλοιπα πρόσθετα, δηλαδή τα βαρέα μέταλλα και οι χλωραμίνες, εκεί έχουμε πρόβλημα καθώς δεν εξατμίζονται http://www.aquaristic.gr/forum/arxarioi/1980-antixlorio Βαλε αντιχλωριο λεμε!
kabouras Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 καταλαβα.. λεω να βαλω αντιχλωριο και αλατι γιατι παιζει πολυ να ειναι ick τωρα που σκεφτομαι και τη συμπεριφορα του (κοπανιοταν καμια φορα που το εβλεπα στους τοιχους) αλλαγη αν κανω 100% δε θα εχω προβλημα με τα βακτηρια που θελω? επισης ειναι πολυ δυσκολο να καθαρισει εντελως το ενυδρειο γιατι εχει μεσα φυτα χαλικα κτλπ βασικα επειδη δε βρισκω το αντιχλωριο θα βαλω ανθρακα στο φιλτρο κ αλατι μετα την αλλαγη νερου
David20 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Εγω θα σε συμβουλευα να μπεις εδω,http://www.aquazone.gr/forums/index.php, εγγραφη,και ρωτα ,(αφου τους πεις τα παντα απ την αρχη με λεπτομερειες),και προς Θεου ,μην ρωτησεις σε Petshop τιποτε...ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ.Θελουν να πουλανε μονο,κι αν ξερουν δεν θα στο πουν,ακουσε με.Μονο για να ψωνιζεις ειναι,οχι για να ρωτας,ασχετοι οι πιο πολλοι στα petshop.. Και για να μην παρεξηγηθω,δεν ειπα οτι οι φιλοι παραπανω σε δωσαν λαθος συμβουλες απαραιτητα,ΑΛΛΑ τα χρυσοψαρα και ολα τα ψαρια ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ειναι σε γυαλα γιατι στο φυσικο τους περιβαλλον ειναι μεγαλα ψαρια,κι ετσι στη γυαλα εκτος απο νανισμο στρεσαρονται απ την κλιση του γυαλιου και τις αντανακλασεις και εκτος αυτου στην γυαλα τους λειπει οξυγονο,μιας και δεν υπαρχει φιλτρο,θερμοστατης κι ολα τα συναφη. Επισης δεν υπαρχει ψαρι "γλυφτης"...Αλλη μια επινοηση νεας λεξης απο "σπεσιαλιστες" petshop αδες,για να βρισκουν πατημα να πουλανε.."πρεπει να βαλεις γλυφτη για να καθαριζει το ενυδρειο"..Παπαριες... Αυτα τα ψαρια λεγονται "plecostomus"και το ενυδρειο το καθαριζουμε εμεις κι οχι τα ψαρια.Μην μασατε σε οσα σας σερβιρουν οι "εξπερ" των petshop κυριως... Εντελως φιλικα παντοτε. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2014 από David20 1
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Γειά σου φίλε. Είμαι άσχετος με το θέμα, αλλά μπες στο site που σου είπε ο απο πάνω να ρωτήσεις, αν δεν πάρεις και από εκεί ικανοποιητικές πληροφορίες τότε ψάξε να βρείς κάποιο άτομο που έχει σπουδάσει σχετικά με ψάρια τώρα ιχθυολόγος ή ίσως κτηνίατρος με ειδίκευση στα ψάρια. Στο λέω κυρίως για να μάθεις αν αυτό που έπαθε το ψάρι σου το κολλήσουν και τα υπόλοιπα και να πάρεις τα μέτρα σου.
David20 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Καλημερα...Οτι θα παρει απαντησεις,ικανοποιητικες,θα παρει,και ειμαι σχεδον βεβαιος οτι τα υπολοιπα ψαρακια θα κολλησουν.Πρεπει να μπουν σε καραντινα(δευτερο ενυδρειο με τελειες συνθηκες,στρωμενο δηλαδη με τα ολα του)..Γενικα ειναι ενα χομπυ υπεροχο,αλλα θελει τρελο διαβασμα απο καποιο φορουμ κατα προτιμηση μιας και δεν παιζει βιβλιογραφια της προκοπης απ οσο ξερω δηλαδη.
Isabelle2 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Φαίνεται ότι το ψαρακι σου έπαθε μια αρρωστια που λέγεται white spot (ή ich) . Είχα και εγώ ένα μονομάχο και είναι γενικά δύσκολο να διαγνώσεις μια αρρώστια έγκαιρα , πρεπει να τα προσέχεις και να τα παρακολουθείς συνεχως. Καλό θα ήταν να γραφτείς και να κοιτας φορουμ και site για περιποίηση ψαριών όπου απαντάνε γνώστες. Εδώ μπορείς να δεις αν αυτή ειναι η αρρωστια που έφταιγε για τα σημαδια στο ψαράκι σου http://thegoldfishtank.com/goldfish-diseases-white-spot-ich/ 1
Nahock Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 ξερει κανεις γιατι την επαθε ετσι το ψαρακι? το ειχα κοντα 3 χρονια μαζι με αλλα 2, προσφατα προσεθεσα αλλα 2. τα εχω περιπου σε 40 λιτρα με αρκετα φυτα και καλο φιλτραρισμα 1000λ/ω (ΝΟ3 χαμηλα) και πολυ καθαρο νερο. Προσφατα μειωσα καπως την οξυγονωση αλλα και παλι εχει πολυ μεσα στο νερο εχει ακομα αρκετες μικροσκοπικες φυσαλιδες. Επισης ενα κοματι σκουριασμενο συρμα ερχοταν σ επαφη με το νερο τελευταια εδω και καμια εβδομαδα παρατηρησα ασπρα στιγματα στα βρανχια και μεχρι πριν καποιες ωρες ειχε μονο αυτα τα στιγματα και τωρα ασπρισε/ αποχρωματιστηκε ολο και ψοφησε. Ανοιγοκλεινε συνεχως το στοματου μες στο νερο τελευταια.. Κινδυνευουν και τα υπολοιπα 3? λυσεις? εκτως μεγαλυτερο ενυδρειο φοτοDuckDuckGo Για αρχή διάβασε αυτό . Ο χιλιάρης κυκλοφορητής που έχεις δεν έχει κανένα νόημα εάν δεν υπάρχει ο ανάλογος όγκος βιολογικού υλικού να τον συνοδεύει. Επίσης εάν είναι όντως χίλια όπως λες τότε θα είναι σαν πλυντήριο το 40άρι. Η συμβουλή μου είναι να πας τα ψάρια πίσω στο petshop που τα πήρες και εάν θες να ασχοληθείς με αυτό το χόμπυ πέταξε όλο το νερό που έχεις στο 40λιτρο και διάβασε πως να στήσεις ένα ενυδρείο σωστά για να μην υποφέρουν τα ψάρια που θα βάλεις μέσα. Εάν ασχοληθείς σοβαρά το πιθανότερο είναι να βάλεις έναν μονομάχο στο υπάρχον ενυδρείο. Τούτο το χόμπι είναι ακριβό πάντως και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. 2
David20 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Για αρχή διάβασε αυτό . Ο χιλιάρης κυκλοφορητής που έχεις δεν έχει κανένα νόημα εάν δεν υπάρχει ο ανάλογος όγκος βιολογικού υλικού να τον συνοδεύει. Επίσης εάν είναι όντως χίλια όπως λες τότε θα είναι σαν πλυντήριο το 40άρι. Η συμβουλή μου είναι να πας τα ψάρια πίσω στο petshop που τα πήρες και εάν θες να ασχοληθείς με αυτό το χόμπυ πέταξε όλο το νερό που έχεις στο 40λιτρο και διάβασε πως να στήσεις ένα ενυδρείο σωστά για να μην υποφέρουν τα ψάρια που θα βάλεις μέσα. Εάν ασχοληθείς σοβαρά το πιθανότερο είναι να βάλεις έναν μονομάχο στο υπάρχον ενυδρείο. Τούτο το χόμπι είναι ακριβό πάντως και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. ΑΡΙΣΤΑ. Κανει ή δεν κανει εγγραφη ας τα μαθει ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα