Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα πάμε ζευγάρι ΠΣΚ στο Μέτσοβο. Έχω να πάω από παιδί και δεν έχω ιδέα για μέρη κλπ. Τι προτείνετε για φαγητό κι αξιοθέατα;

Υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης με αυτοκίνητο και δεν έχουμε θέμα να πάμε και σχετικά μακρυά

Δημοσ.

Για φαγητο θα πατε και τις 3 μέρες στη Νιαο στο Ανηλιο, τα καλύτερα αρνίσια και προβατίσια παϊδάκια του σύμπαντος και όλων των παράλληλων συμπάντων μαζί. http://www.tripadvisor.com.gr/Restaurant_Review-g736014-d6206676-Reviews-Niao-Metsovo_Ioannina_Region_Epirus.htmlδεν εχει ωραία ατμόσφαιρα αλλά σοβαρα, πηγαινετε :P

Απο εκει και πέρα το Μετσοβο εμένα δεν μου λέει πολλά, θα εκανα μια μερα εκδρομη προς Βικο και Ζαγοροχώρια, ίσως Γιαννενα για καμια βολτιτσα στη Λιμνη και φαι - ποτο στην Πολιτεία που έχει θεα όλη την περιοχη. Και τα Τζουμερκα αξίζουν αλλά όχι τόσο όσο τα ζαγοροχώρια και ο Βίκος.

• Like 1
Δημοσ.

Καλά και τις 3 μέρες δε παίζει να πάμε αλλά σίγουρα μια δυο φορές αν είναι καλό.

Σίγουρα θα πάμε στην πινακοθήκη και στο λαογραφικό μουσείο. Στο Κατωγι αξίζει; Ζαγοροχώρια θα πάμε χωριστά εκδρομή άλλη φορά αυτό είναι βέβαιο. Ιωάννινα στη λίμνη θα πάμε την τελευταία μέρα πριν γυρίσουμε. Σε ευχαριστώ για τις προτάσεις

Δημοσ.

Για φαγητο θα πατε και τις 3 μέρες στη Νιαο στο Ανηλιο, τα καλύτερα αρνίσια και προβατίσια παϊδάκια του σύμπαντος και όλων των παράλληλων συμπάντων μαζί. http://www.tripadvisor.com.gr/Restaurant_Review-g736014-d6206676-Reviews-Niao-Metsovo_Ioannina_Region_Epirus.htmlδεν εχει ωραία ατμόσφαιρα αλλά σοβαρα, πηγαινετε :P

Απο εκει και πέρα το Μετσοβο εμένα δεν μου λέει πολλά, θα εκανα μια μερα εκδρομη προς Βικο και Ζαγοροχώρια, ίσως Γιαννενα για καμια βολτιτσα στη Λιμνη και φαι - ποτο στην Πολιτεία που έχει θεα όλη την περιοχη. Και τα Τζουμερκα αξίζουν αλλά όχι τόσο όσο τα ζαγοροχώρια και ο Βίκος.

Συμφωνώ απολύτως με τον  Chrisxxx  τα καλύτερα παϊδάκια στην περιοχή .

Και για κοκορέτσι-κοντοσούβλι στην λαδόκολλα στα 5φ στην κεντρική πλατεία.

Δημοσ.

για φαϊ οχι στη περιοχή του Μετσόβου. Οπως προείπαν, (δεν ήξερα πως είναι τόσο διάσημη) θα φάς αρνίσιο παϊδάκι (είτε τρώς είτε όχι) στη Νιάο.

Εχουμε πάει κάμποσες φορές αυθημερόν, απο θεσ/νικη να φανταστείς μόνο για τη νιάο και κάνα 2 κιλά μετσοβόνε...

Τώρα για τουρισμό, το μέτσοβο δε λέει και κάτι.

• Super Moderators
Δημοσ.

Mπορείτε να τηλεφωνήσετε για μια ξενάγηση (με γευσιγνωσία, αν είστε αρκετοί ή υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι) στο οινοποιείο Αβέρωφ.

Η εκκλησία στην πλατεία έχει ωραίο διάκοσμο εσωτερικά, πετάγεστε και τη βλέπετε.

Από εκεί και πέρα, βάση για εκδρομές στα γύρω μέρη, με την Εγνατία κατεβαίνεις Γιάννενα για πλάκα και κοντά στην έξοδο είναι το μουσείο κέρινων ομοιομάτων του Βρέλη, αξίζει να το επισκεφτείτε.

• Like 2
Δημοσ.

Για φαγητό όπως προαναφέρθηκε θα πάτε στα 5φ για κοντοσούβλι και στη Νιαο για παϊδάκια οπωσδήποτε. Πολύ καλή ταβέρνα, επίσης, στο Μέτσοβο είναι Το Κουτούκι του Νικόλα. Θεϊκή γίδα βραστή να λιώνει στο στόμα και ανεπανάληπτο αρνάκι γάστρας. Έχει και μία ταβέρνα κάπου πάνω από την πλατεία (δεν θυμάμαι όνομα αλλά παίζει να είναι η ταβέρνα από το ξενοδοχείο Γαλαξίας) που έχω φάει το πιο γαμάτο χωριάτικο λουκάνικο γεμιστό με μετσοβόνε. Σκέτη τρέλα. Μην παραλέιψετε να δοκιμάσετε τα τοπικα τυριά και ειδικά το μετσοβίτικο με πιπέρι.

Από αξιοθέατα, όπως επίσης προαναφέρθηκε, η πινακοθήκη και το λαογραφικό μουσείο αξίζουν. Μας άρεσαν πολύ και τα δύο. Για το κατώγι Αβέρωφ δεν ξέρω να σου πω γιατί όταν πήγαμε να το επισκεφθούμε η ξεναγός είχε αρρωστήσει και δεν γίνονταν ξεναγήσεις. Επίσης υπάρχει και ο Αβερώφειος κήπος, όπου μπορείτε να πάτε να περπατήσετε. Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία στην πλατεία και να δείτε το τέμπλο της που είναι όλο σκαλισμένο στο χέρι. Θα πάθετε πλάκα με την λεπτομέρεια.

Δύο διανυκτερεύσεις, πιστεύω, είναι πολύ για το Μέτσοβο. Βρείτε και κάτι άλλο στην περιοχή να δείτε, αλλά σε καμία περίπτωση μην ξεκινήσετε για Τζουμέρκα, όπως είπε κάποιος παραπάνω. Σαφώς πιο όμορφο μέρος, ειδικά το Συρράκο, αλλά είναι αρκετή ώρα από το Μέτσοβο και ο δρόμος είναι γεμάτος στροφές. Να ρωτήσω σε ποιο ξενοδοχείο θα μείνετε;

Δημοσ.

Θεϊκή γίδα βραστή να λιώνει στο στόμα και ανεπανάληπτο αρνάκι γάστρας. Έχει και μία ταβέρνα κάπου πάνω από την πλατεία (δεν θυμάμαι όνομα αλλά παίζει να είναι η ταβέρνα από το ξενοδοχείο Γαλαξίας) που έχω φάει το πιο γαμάτο χωριάτικο λουκάνικο γεμιστό με μετσοβόνε. Σκέτη τρέλα.

να ξέρεις, δεν είσαι ντάξει...το φαντασιώθηκα ήδη και το στομάχι  γουργουρίζει. ΘΕΛΩ οπωσδήποτε να θυμηθείς τη ταβέρνα για να πεταχτώ κάνα σ ή κ.

Ταβερνοτουρισμός.

Δημοσ.

Κατεβείτε και προς Γιάννενα, κάντε το κλασσικό τουρ (Μουσείο Βρέλλη, νησάκι, σπήλαιο) πηγαίνετε αν θέλετε στα κοντινά ζαγοροχώρια (Ελάτη, Αρίστη, Μονοδένδρι, Πάπιγκο). Για φαΐ στα Γιάννενα έχει ωραία κρέατα στην Βεράντα με ωραία θέα, ωραίο κατσικάκι γάστρας στον Γιαννακόπουλο στο Κουτσελιό. Δίπλα στη λίμνη αρκετά καλά εστιατόρια-ταβέρνες (Λίμνη και Μυροβόλος είναι από τα καλά) και ωραία καφέ μέσα στο κάστρο.

Στο νησάκι και στην απέναντι πλευρά της λίμνης μπορείτε να φάτε χέλι, βατραχοπόδορα και άλλους μεζέδες (καλύτερα λίγο πιο μέσα στο νησί, όχι ακριβώς μπροστά στα καραβάκια). Έχει και ωραία μοναστήρια εκεί αν θέλετε.

Στο Μέτσοβο όπως σου είπαν και τα παιδιά, κρεατικά, πίτες, μετσοβόνε, κρασάκι και βόλτα στο οινοποιείο.

Ανήλιο (που είναι η Νιάο που θα πάτε) έχει ανοίξει ένα ωραίο ξενοδοχείο, μπορείτε να πάτε για ένα καφεδάκι.

Καλά να περάσετε :-)

Δημοσ.

να ξέρεις, δεν είσαι ντάξει...το φαντασιώθηκα ήδη και το στομάχι  γουργουρίζει. ΘΕΛΩ οπωσδήποτε να θυμηθείς τη ταβέρνα για να πεταχτώ κάνα σ ή κ.

Ταβερνοτουρισμός.

Ok, το έψαξα και το βρήκα. Η ταβέρνα, όπως είπα και στο προηγούμενό μου ποστ, είναι η ταβέρνα Γαλαξίας, που ανήκει στο ομόνυμο ξενοδοχείο. Είναι στην πλατεία, αλλά είναι λίγο ψηλά. Όπως φτάνεις στην πλατεία, στο δεξί σου χέρι έχει κάτι σκαλιά. Μόλις τα ανέβεις, θα το δεις μπροστά σου. Πάρε και μια φωτογραφία να έχεις σε περίπτωση μου σε μπέρδεψα.

restaurant-galaxias.jpg

Κατεβείτε και προς Γιάννενα, κάντε το κλασσικό τουρ (Μουσείο Βρέλλη, νησάκι, σπήλαιο) πηγαίνετε αν θέλετε στα κοντινά ζαγοροχώρια (Ελάτη, Αρίστη, Μονοδένδρι, Πάπιγκο). Για φαΐ στα Γιάννενα έχει ωραία κρέατα στην Βεράντα με ωραία θέα, ωραίο κατσικάκι γάστρας στον Γιαννακόπουλο στο Κουτσελιό. Δίπλα στη λίμνη αρκετά καλά εστιατόρια-ταβέρνες (Λίμνη και Μυροβόλος είναι από τα καλά) και ωραία καφέ μέσα στο κάστρο.

Στο νησάκι και στην απέναντι πλευρά της λίμνης μπορείτε να φάτε χέλι, βατραχοπόδορα και άλλους μεζέδες (καλύτερα λίγο πιο μέσα στο νησί, όχι ακριβώς μπροστά στα καραβάκια). Έχει και ωραία μοναστήρια εκεί αν θέλετε.

Στο Μέτσοβο όπως σου είπαν και τα παιδιά, κρεατικά, πίτες, μετσοβόνε, κρασάκι και βόλτα στο οινοποιείο.

Ανήλιο (που είναι η Νιάο που θα πάτε) έχει ανοίξει ένα ωραίο ξενοδοχείο, μπορείτε να πάτε για ένα καφεδάκι.

Καλά να περάσετε :-)

Πριν ένα μήνα που πήγα τελευταία φορά, φαινόταν να είναι κλειστό, χωρίς να κάνω κίνηση να μπω μέσα. Ή έκλεισε γιατί δεν είχε δουλειά ή δεν είχε ανοίξει ακόμα, μιας και το συγκεκριμένο ξενοδοχείο δουλεύει με κόσμο που πάει στο χιονοδρομικό. Ούτως ή άλλως, πηγαίνοντας στη Νιάο θα περάσουν από μπροστά του, οπότε θα δουν εάν είναι ανοιχτό ή όχι.

Δημοσ.

Ok, το έψαξα και το βρήκα. Η ταβέρνα, όπως είπα και στο προηγούμενό μου ποστ, είναι η ταβέρνα Γαλαξίας, που ανήκει στο ομόνυμο ξενοδοχείο. Είναι στην πλατεία, αλλά είναι λίγο ψηλά. Όπως φτάνεις στην πλατεία, στο δεξί σου χέρι έχει κάτι σκαλιά. Μόλις τα ανέβεις, θα το δεις μπροστά σου. Πάρε και μια φωτογραφία να έχεις σε περίπτωση μου σε μπέρδεψα.

restaurant-galaxias.jpg

Πριν ένα μήνα που πήγα τελευταία φορά, φαινόταν να είναι κλειστό, χωρίς να κάνω κίνηση να μπω μέσα. Ή έκλεισε γιατί δεν είχε δουλειά ή δεν είχε ανοίξει ακόμα, μιας και το συγκεκριμένο ξενοδοχείο δουλεύει με κόσμο που πάει στο χιονοδρομικό. Ούτως ή άλλως, πηγαίνοντας στη Νιάο θα περάσουν από μπροστά του, οπότε θα δουν εάν είναι ανοιχτό ή όχι.

Όχι δεν λέω αυτό που είναι κοντά στη Νιάο στο χωριό, λέω ένα άλλο πιο ψηλά. Αυτό εδώ εννοώ:

http://www.grand-forest.gr/welcome-eng_4451.htm

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...