Gtr34 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Οι φωτογραφίες από μόνες τους είναι ικανές να σοκάρουν. Πολύ περισσότερο, όμως, οι διηγήσεις και η δημοσιογραφική εξιστόρηση μιας σκληρής και απάνθρωπης καθημερινότητας. Παιδιά με ειδικές ανάγκες, στα Λεχαινά, είναι κλεισμένα σε κλουβιά, λες και είναι αγρίμια. Όλα αυτά αναδεικνύονται από το σκληρό ρεπορτάζ του BBC στο Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες στα Λεχαινά. Εκεί όπου παιδιά με νοητική υστέρηση περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σε χώρους και κρεβάτια περιορισμένα με ξύλινες διαχωριστικές μπάρες. Ο τίτλος του ρεπορτάζ είναι άκρως δηλωτικός, καθώς κάνει λόγο για παιδιά με αναπηρίες που είναι «κλειδωμένα σε κλουβιά». Αναφέρεται ότι συχνά στην Ελλάδα οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες στιγματίζονται και μπορεί να πασχίζουν για να λάβουν την υποστήριξη που χρειάζονται. Όσον αφορά το συγκεκριμένο κέντρο στα Λεχαινά, σημειώνεται ότι το προσωπικό λέει πως θέλει να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης για τα παιδιά, αλλά δεν υπάρχουν επαρκείς οικονομικοί πόροι. Τονίζεται ότι έξι μέλη προσωπικού φροντίζουν περισσότερα από 65 παιδιά με ειδικές ανάγκες. Οι άσχημες συνθήκες διαβίωσης στο συγκεκριμένο κέντρο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του BBC World Service, είδαν το φως της δημοσιότητας προ πενταετίας, όταν μια ομάδα Ευρωπαίων αποφοίτων πέρασαν αρκετούς μήνες στο ίδρυμα ως εθελοντές. Μία εξ αυτών, ψυχολόγος από την Πορτογαλία, δηλώνει ότι είχε σοκαριστεί την πρώτη ημέρα. «Δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα είχαμε τέτοια κατάσταση σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, αλλά μου προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη ότι το προσωπικό συμπεριφερόταν σαν να ήταν κάτι συνηθισμένο», λέει η Καταρίνα Νέβες. Οι εκθέσεις των εθελοντών προκάλεσαν το 2010 μία καταδικαστική έκθεση από τον Συνήγορο του Πολίτη, στην οποία, όπως τονίζει το BBC, γινόταν αναφορά -μεταξύ άλλων- και σε αρκετούς θανάτους λόγω ελλιπούς επίβλεψης. Πατήστε στην Πηγή για να διαβάσετε το υπόλοιπο άρθρο Πηγή: Σοκαριστικό ρεπορτάζ του BBC: Στα Λεχαινά κλειδώνουν σε κλουβιά παιδιά με ειδικές ανάγκες [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/178448/sokaristiko-reportaz-toy-bbc-sta-lehaina-kleidonoyn-se-kloyvia-paidia-me-eidikes-anagkes#ixzz3J3zCB5np
Pablo_Hasan Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 μαλιστα, πρεπει το bbc να μας δειξει τι γίνεται, τα πουλημένα τομάρια έλληνες δημοσιογράφοι τι κάνουν; 2
viper2005 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 ρεζιλι γιναμε παλι. Επισης οι δικοι μας μονο με το μνημόνιο ασχολούνται;
pappous_soulis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Ντάξει ρε σεις, σαν κοινωνικό κράτος έχουμε κάποια μικροπροβληματάκια, μη τα ισοπεδώνουμε όλα όμως. Σύντομα θα βγούμε κι απ'το μνημόνιο, θα γίνουμε πολιτισμένοι. 2
Liverpool89 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Πραγματικα λυπαμε τους γονεις τους.. Μονο αυτο, δεν ηταν αξιοι να αγαπησουν το παιδι τους οπως και να ηταν... Αυτοι επρεπε να ναι εκει περα και οχι τα παιδια τους,.. Πραγματικα αισχος, το κρατος φταιει, αλλα πιο πολυ φταιμε εμεις οι ιδιοι τοσο σκατονθρωποι που ημαστε, ακομα και για το ιδιο μας το παιδι...
tritonas00 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα είχαμε τέτοια κατάσταση σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα Υπαρχει σοβαρος ανθρωπος που πιστευει οτι η ελλαδα ειναι το bold? 5
pappous_soulis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Υπαρχει σοβαρος ανθρωπος που πιστευει οτι η ελλαδα ειναι το bold? Ψυχολόγος από Πορτογαλία το 2010 λέει. 2
Peleus17 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Ντάξει ρε σεις, σαν κοινωνικό κράτος έχουμε κάποια μικροπροβληματάκια, μη τα ισοπεδώνουμε όλα όμως. Σύντομα θα βγούμε κι απ'το μνημόνιο, θα γίνουμε πολιτισμένοι. Χαχαχαχαχα αυτό με το μνημόνιο το πιστεύεις?
thetruth Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 το άρθρο του bbc : http://www.bbc.com/news/magazine-30038753
Tenshi Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Ντάξει ρε σεις, σαν κοινωνικό κράτος έχουμε κάποια μικροπροβληματάκια, μη τα ισοπεδώνουμε όλα όμως. Σύντομα θα βγούμε κι απ'το μνημόνιο, θα γίνουμε πολιτισμένοι. Κοινωνικό και κράτος στην ίδια πρόταση. Γέλωντες... 1
deesnider Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Υπαρχει σοβαρος ανθρωπος που πιστευει οτι η ελλαδα ειναι το bold? Πρώτος απ' όλους εγώ κι αν τολμάς παμ' έξω να μού πεις κατάμουτρα ότι αμφισβητείς τη σοβαρότητά μου!... ...ΑΚΟΜΑ ΜΩΡΗ ΚΟΤΑ ΛΕΙΡΑΤΗ;;; 2
tritonas00 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Πρώτος απ' όλους εγώ κι αν τολμάς παμ' έξω να μού πεις κατάμουτρα ότι αμφισβητείς τη σοβαρότητά μου!... ...ΑΚΟΜΑ ΜΩΡΗ ΚΟΤΑ ΛΕΙΡΑΤΗ;;; Η σοβαροτητα σου εχει τεθει σε λιστα αναμονης προς εξεταση. 1
deesnider Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Η σοβαροτητα σου εχει τεθει σε λιστα αναμονης προς εξεταση. Ζηλεύεις το κύρος μου, τη σοφία μου και την επιβλητική μου κορμοστασιά, παραδέξου το...
tritonas00 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Ζηλεύεις το κύρος μου, τη σοφία μου και την επιβλητική μου κορμοστασιά, παραδέξου το... Ας το πιστεψωμεν... 1
Gtr34 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2014 Υπαρχει σοβαρος ανθρωπος που πιστευει οτι η ελλαδα ειναι το bold? Απέχουμε πάρα πολύ, δυστυχώς!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα