Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderators
Δημοσ.

Καλημέρα, 

 

Έχω μια κάπως συγκεκριμένη και ίσως μπλεγμένη απορία. Ίσως κάποιος μπορεί να βοηθήσει. 

 

Προσπαθώ να ενεργοποιήσω με κώδικα τη δυνατότητα soft AP που έχουν κάποια κινητά Android. Ο κώδικάς βασίζεται στο παρακάτω, με κάποιους πρόσθετους δικούς μου ελέγχους και επεκτάσεις.

 

http://www.whitebyte.info/android/android-wifi-hotspot-manager-class

 

Ωστόσο, σε tablet (LG G Pad 8.3) με το Android 4.4.2 ενώ μου επιστρέφεται ότι το softAP ενεργοποιήθηκε, και μπορώ να το βρω στην αναζήτηση για wireless AP πχ από ένα laptop ή άλλο κινητό, στη σύνδεση με το εν λόγω AP δεν δίνεται IP στον client που συνδέεται πάνω του. Ούτε το ίδιο το (softAP) tablet φαίνεται να παίρνει IP που χρησιμοποιείται τυπικά σε λειτουργία hotspot (192.168.43.x ή 192.168.42.x).

 

Το οποίο με κάνει να πιστεύω ότι κάτι πάει στραβά με τον dhcp server που θα έπρεπε να τρέχει στο softAP. Σημειώνω ότι η δυνατότητα λειτουργίας ως portable hotspot έχει αφαιρεθεί στο συγκεκριμένο tablet από το menu των wifi settings (τυπικά βρίσκεται κάτω από το Wireless & Netowrks-> More... -> Tethering & portable hotspots). 

 

Σε κινητό με android 4.3 (και από το 4.1.x) ο κώδικας λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Και νομίζω ότι παλιότερα δοκίμασα και σε tablet με Android 2.2 / 2.3 και έπαιζε σωστά (...).

 

Καμιά από τις παραπάνω συσκευές δεν είναι rooted.

 

Οι ερωτήσεις είναι οι εξής:

 

- Πώς μπορούμε να ελέγξουμε το status του dhcp server όταν έχουμε ενεργοποιημένο το softAP, ώστε τουλάχιστο να μπορώ να δώσω κάποιο μήνυμα σφάλματος στον χρήστη;

- Αυτό το πρόβλημα με το softAP είναι γενικότερο θέμα με τις Android 4.4.x συσκευές;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...