Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η χρέωση δεν πάει με την ώρα, αλλά με το κυβικό κατανάλωσης. Όπως τα αυτοκίνητα πχ, δεν πληρώνεις την βενζίνη με τα χιλιόμετρα που έκανες, αλλά με τα λίτρα που έβαλες.

Οπότε, ανάλογα...

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα. Ξέρει κάποιος πως και πόσο χρεώνει την ώρα η εταιρεία φυσικού αερίου;

Δηλαδή αν το ανάψω για μισή ώρα πως πάει η χρέωση;

Όπως είπαν παραπάνω. Άλλη χρέωση θα έχεις αν έχεις τον θερμοστάτη στους 17 βαθμούς και άλλη αν τον βάλεις στους 30

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα. Ξέρει κάποιος πως και πόσο χρεώνει την ώρα η εταιρεία φυσικού αερίου;

Όπως είπαν παραπάνω. Άλλη χρέωση θα έχεις αν έχεις τον θερμοστάτη στους 17 βαθμούς και άλλη αν τον βάλεις στους 30
Γιατί ; αφού δεν πρόκειται να πιάσει ποτέ 30,ποια η διαφορά;
Δημοσ.

<p>Μάλλον γιατί θα δουλεύει συνέχεια αν το βάλεις στο 30 ενώ στο 17 θα σταματήσει κάποια στιγμή..</p>

Εντάξει αυτό το ήξερα ήδη...

Εγώ απλά θέλω να μάθω παράδειγμα ποια είναι η διαφορά αν το κάψω στους 22 μισή ώρα με το αν το κάψω μια ώρα πάλι στους 22. Δεν μπορεί κάποια διαφορά θα έχει.

Δημοσ.

Εγώ απλά θέλω να μάθω παράδειγμα ποια είναι η διαφορά αν το κάψω στους 22 μισή ώρα με το αν το κάψω μια ώρα πάλι στους 22. Δεν μπορεί κάποια διαφορά θα έχει.

Ε φυσικά και θα έχει διαφορά. Μετά το μισάωρο σταματά να καίει, αν συνεχίζεις, συνεχίζει να καίει και χρεώνεσαι.

Δημοσ.

Ε φυσικά και θα έχει διαφορά. Μετά το μισάωρο σταματά να καίει, αν συνεχίζεις, συνεχίζει να καίει και χρεώνεσαι.
Σωστό αλλά το εννοώ αλλιώς... Μπορεί να σου χρεώνουν ολόκληρη την ώρα. Γιαυτό ρώτησα τι παίζει. Φέτος το βάλαμε και δεν θέλω να δώσω 400 η 500.
Δημοσ.

Σωστό αλλά το εννοώ αλλιώς... Μπορεί να σου χρεώνουν ολόκληρη την ώρα. Γιαυτό ρώτησα τι παίζει. Φέτος το βάλαμε και δεν θέλω να δώσω 400 η 500.

Μα είπαμε δεν σου χρεώνουν την ώρα, την κατανάλωση σου χρεώνουν. Φαντάσου μια κουζίνα υγραερίου, ένα γκαζάκι που κάνουμε ελληνικό καφέ, το ίδιο είναι.

Δημοσ.

Μα είπαμε δεν σου χρεώνουν την ώρα, την κατανάλωση σου χρεώνουν. Φαντάσου μια κουζίνα υγραερίου, ένα γκαζάκι που κάνουμε ελληνικό καφέ, το ίδιο είναι.
Αυτό το γκαζάκι δεν έχει χρέωση ; ποια είναι;
Δημοσ.

Αυτό το γκαζάκι δεν έχει χρέωση ; ποια είναι;

Ρε φίλε με δουλεύεις; Ένα παράδειγμα σου έδωσα να καταλάβεις πως λειτουργεί το αέριο, το γκαζάκι που παίρνουμε στα κάμπινγκ δεν το ξέρεις;

Ορίστε το γκαζάκι

gazaki_crazydeals.gr.jpg

Και το ανταλλακτικό του

medium_15638990-orig.jpg

Πας το αγοράζεις και ανάλογα την κατανάλωση που κάνεις, σου τελειώνει πιο αργά/πιο γρήγορα.

Αν το έχεις αναμμένο σε σιγανή φωτιά για δυο ώρες θα κάψει λιγότερο από ότι αν το έχεις τέρμα αναμμένο για δυο ώρες.

Η κατανάλωση μετράει για χρέωση, όχι ο χρόνος.

Η διαφορά με το φορητό γκαζάκι είναι ότι πληρώνεις προκαταβολικά την τάδε ποσότητα, ενώ στο σπίτι καταναλώνεις, μετράν την κατανάλωση και σου στέλνουν τον λογαριασμό, δεν αγοράζεις από πριν προκαταβολικά μποτίλες υγραερίου.

• Like 3
Δημοσ.

Για την περίπτωση που δεν τρολλάρει το TS η χρέωση του αερίου είναι όπως όλες οι υπόλοιπες των οργανισμών κοινής ωφέλειας (νερό, ηλεκτρικό, κλπ).

Δηλαδή εκτός από το πάγιο το οποίο και το πληρώνεις πάντα χειμώνα-καλοκαίρι άσχετα αν καταναλώσεις ή όχι, η υπόλοιπη χρέωση αφορά το πόσα κυβικά κατανάλωσες.

• Like 1
Δημοσ.

Κι απλά να συμπληρώσω ότι το κόστος είναι πιο δύσκολο να υπολογιστεί απ ό,τι στο γκαζάκι που αναφέρθηκε. Αυτό έχει γραμμική «χρέωση» (πχ σε χαμηλή φωτιά θα καις 100ml την ώρα) ενώ στην θέρμανση δεν υπάρχει αυτό μιας κι ο θερμοστάτης θ αναβοσβήνει τον καυστήρα.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστούμε τα μέλη που εξήγησαν με απλά λόγια και παραδείγματα πως δουλεύει η ογκοχρέωση.

Αυτοί πήραν και τα like. Όσα μέλη διαβάσουν τα posts τους θα το κατανοήσουν πολύ εύκολα.

/sc

Δημοσ.

συγνωμη φιλε μου αλλα εισαι αστοιχειωτος..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...