zio10 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Γιατι λες οχι; Αν δεχτούμε ότι ο Χριστός υπήρξε δεν μου συμβαδίζει με το κήρυγμα και την φιλοσοφία του (για μένα μιλάω και για μένα ήταν το "λογικά" που έγραψα)
Tempor Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Αν δεχτούμε ότι ο Χριστός υπήρξε δεν μου συμβαδίζει με το κήρυγμα και την φιλοσοφία του (για μένα μιλάω και για μένα ήταν το "λογικά" που έγραψα) Η ουσια της ορθοδοξου διδασκαλειας δεν ειναι αν ο Ιησους εφαγε κρεας. Για την ακριβεια ειναι συνεπεια της διδασκαλιας του η δυνατοτητα μας να τρωμε απο ολα γιατι στην καινη διαθηκη δεν υφιστανται καθαρες και ακαθαρτες τροφες γιατι οτι εποιησε ο Θεος ηταν καλο λιαν. Δεν αναφερεται πουθενα ο Ιησους να καταναλωνει κρεας ομως θα ηταν και ασκοπο να γινει κατι τετοιο. Ξερουμε οτι ο Ιησους ετηρησε πληρως τον Ιουδαικο νομο και δι αυτο χρειαστηκε να τον συκοφαντησουν για να τον σταυρωσουν. Ο ιουδαικος νομος εκτος των αλλων επεβαλλε το πασχα ολοι να σφαζουν ζωο και να τρων κρεας. Αρα και ο Ιησους το τηρησε αυτο αφου ζουσε σε Ιουδαικη οικογενεια.
idomeneas7 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Λοιπον, το ελαιολαδο δεν ειναι νηστισιμο αλλα το ηλιελαιο και διαφορα αλλα λαδια ειναι. Τι κουλο παλι αυτο? 1
pournaras Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Λοιπον, το ελαιολαδο δεν ειναι νηστισιμο αλλα το ηλιελαιο και διαφορα αλλα λαδια ειναι. Τι κουλο παλι αυτο? Ενω ολο το υπολοιπο θεμα της νηστειας δεν ειναι... 3
tsakonas Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Λοιπον, το ελαιολαδο δεν ειναι νηστισιμο αλλα το ηλιελαιο και διαφορα αλλα λαδια ειναι. Τι κουλο παλι αυτο? γιατι ετσι! ποιος εισαι εσυ που ρωτας τετοια πραματα βλασφημε; 1
Anorymous Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Λοιπον, το ελαιολαδο δεν ειναι νηστισιμο αλλα το ηλιελαιο και διαφορα αλλα λαδια ειναι. Τι κουλο παλι αυτο? Μου θημησες το σκηνικο απο την ταινία οι γενναίοι της Σαμοθρακης χαχα Επιτρεπεται το ελαιολαδο μονο τεταρτη και παρασκευη δεν επιτρεπεται, πιστευω οτι οταν μπηκαν αυτοι οι κανονες το "κανονικο" λαδι ηταν απο την ελια γιατι δεν ηξεραν τα αλλα λαδια τα οποια εχουμε μαθει πλεον εμεις. Εγω πιτσιρικάς ας πουμε θημαμε οτι υπηρχε μονο αραβοσιτέλαιο και ελαιόλαδο
Joshua21 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Λοιπον, το ελαιολαδο δεν ειναι νηστισιμο αλλα το ηλιελαιο και διαφορα αλλα λαδια ειναι. Τι κουλο παλι αυτο? Το ελαιόλαδο είναι σε άλλο level νηστείας από τα υπόλοιπα λάδια. 3
MT60RS Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 για το motorex 10w60 τι λετε; επιτρεπεται ή οχι; 4
Apoll Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Και εγώ αναρωτιέμαι για το Mobil Super FE 5w30 Semi. Διαφορετικά, το αμάξι μου είναι μέσα στην αμαρτία, και δυστυχώς θα πρέπει να βρω ένα μουλάρι για να πάω στην δουλειά από Δευτέρα. 1
GreyHorse Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Μου θημησες το σκηνικο απο την ταινία οι γενναίοι της Σαμοθρακης χαχα Επιτρεπεται το ελαιολαδο μονο τεταρτη και παρασκευη δεν επιτρεπεται, πιστευω οτι οταν μπηκαν αυτοι οι κανονες το "κανονικο" λαδι ηταν απο την ελια γιατι δεν ηξεραν τα αλλα λαδια τα οποια εχουμε μαθει πλεον εμεις. Εγω πιτσιρικάς ας πουμε θημαμε οτι υπηρχε μονο αραβοσιτέλαιο και ελαιόλαδο Εγώ που είμαι μεγαλύτερος θυμάμαι τη μαμά μου να τηγανίζει με σπορέλαιο ή ηλιέλαιο. Λάθος κάνεις.
Anorymous Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Εγώ που είμαι μεγαλύτερος θυμάμαι τη μαμά μου να τηγανίζει με σπορέλαιο ή ηλιέλαιο. Λάθος κάνεις. μπορει ισως δεν το προτιμουσε η γιαγια μου παντως λαδι "κανονικο" θεωρουσαμε απο την ελια τα αλλα τα ειχαμε πολυ δευτερα μην πω τριτα, λογικο κιολας γιατι ειμαστε απο την καλαματα οποτε το ελαιολαδο επαιζε καργα 1
MT60RS Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Και εγώ αναρωτιέμαι για το Mobil Super FE 5w30 Semi. Διαφορετικά, το αμάξι μου είναι μέσα στην αμαρτία, και δυστυχώς θα πρέπει να βρω ένα μουλάρι για να πάω στην δουλειά από Δευτέρα. εσυ μπορει να κοροιδευεις, αλλα θα σου πω μερικα facts και αν θες τα πιστευεις: Τη μερα που πηρα το μηχανακι, εφερα παπα να το διαβασει (τον ιδιο που με βαφτισε). Μεσα στο φιλτοκουτι εχω βαλει ενα σταυρο. Με αναρτησεις και λαστιχα δεν ασχολουμαι, γιατι ο θεος θα αποφασισει ποτε θα με παρει κοντα του, και καμμια ρυθμιση ή συντηρηση δεν μπορει να το αλλαξει αυτο Μια μερα παω να το βαλω μπροστα και ακουγοταν σαν να εχει βαρεσει μπιελα. Παω στην εκκλησια και προσευχομαι "Αη Γιωργη μου κανε σε παρακαλω το μηχανακι να γιανει και εγω θα σου αναψω λαμπαδα ισαμε το μεταξονιο του". Αφου εβρεξα το ψυγειο με αγιασμο, το μηχανακι πηρε μπροστα και ακουγοταν καλυτερα κι απο καινουριο!!!!! Τυχαιο; Δε νομιζω... Μεγαλη παρασκευη δεν επαιρνε μπροστα. Μπαταρια ειχε. Καλωδιωση οκ. Eπειδη ο μηχανικος δεν σηκωνε το τηλεφωνο, πηγα στον πνευματικο μου. Ο σεβασμιος, αφου με εξομολογησε για να σιγουρευει οτι δεν εχω κανει καμμια σουζα, μου ειπε "ειναι ο τροπος του να πενθει, θα δεις... την κυριακη θα δουλευει κανονικα". Σαββατο, (αφου γυρισα απο την ανασταση), δοκιμαζω και πηρε μπροστα με τη μια!!!!!!! Παρασκευη σταυρωσανε τον χριστο!!!! Συμπτωση;;; Αποκλειεται!!!
liakjim Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Λογική+νηστεία στην ίδια πρόταση. Ευτυχώς είδα τα εισαγωγικά κ ηρέμησα.Ένα από μεγαλύτερα χαρακτηριστικά των εκ-αποκαλύψεων θρησκειών είναι η προσπάθεια ελέγχου των πιστών. "Οκ σου τάζω την μετά θάνατο ζωή (αφού είσαι ελεινά αδύναμο ον που φοβάσαι τον θάνατο και την ανυπαρξία) αλλά θέλω και ανταλλάγματα". Ένα από αυτά είναι η νηστεία-αποχή από απολαύσεις. Αναρωτήσου ποιες είναι οι βασικές σου ανάγκες και περιόρισέ τες και θα "ανταμειφθείς" . Όσο για το περιοχόμενο , οι εκάστοτε εκπρόσωποι των θρησκειών , διάλεγαν τις τροφές που ήταν σε έλλειψη άρα και θα "πόναγε" η μη κατανάλωση. Φυσικά όλα αυτά είναι αντιγραφές κ ανακύκλωση (ειδικά ο χριστιανισμός είναι ίσως ο μεγαλύτερος αντιγραφέας). Πχ το Ορφικό ρεύμα , εισήγαγε την νηστεία.
Anorymous Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Λογική+νηστεία στην ίδια πρόταση. Ευτυχώς είδα τα εισαγωγικά κ ηρέμησα. Ένα από μεγαλύτερα χαρακτηριστικά των εκ-αποκαλύψεων θρησκειών είναι η προσπάθεια ελέγχου των πιστών. "Οκ σου τάζω την μετά θάνατο ζωή (αφού είσαι ελεινά αδύναμο ον που φοβάσαι τον θάνατο και την ανυπαρξία) αλλά θέλω και ανταλλάγματα". Ένα από αυτά είναι η νηστεία-αποχή από απολαύσεις. Αναρωτήσου ποιες είναι οι βασικές σου ανάγκες και περιόρισέ τες και θα "ανταμειφθείς" . Όσο για το περιοχόμενο , οι εκάστοτε εκπρόσωποι των θρησκειών , διάλεγαν τις τροφές που ήταν σε έλλειψη άρα και θα "πόναγε" η μη κατανάλωση. Φυσικά όλα αυτά είναι αντιγραφές κ ανακύκλωση (ειδικά ο χριστιανισμός είναι ίσως ο μεγαλύτερος αντιγραφέας). Πχ το Ορφικό ρεύμα , εισήγαγε την νηστεία. Αν υπαρχει μετα θανατον ζωη κανεις δεν το ξερει. Τωρα για την νηστεια δεν κανει κακο περα απο το αν πιστευει κανεις η οχι καλο ειναι να κανει που και που νηστεια και υλικη και πνευματικη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα