Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σκεφτομαι να παρω ενα γατακι, σιγουρα θα ειναι ρατσας γιατι θελω περσιας.

αυτο που με απασχολει ειναι τι γινεται με τις ζημιες διαβαζα σε ενα αλλο φορουμ οτι τρωνε καλωδια ξυνουν τα νυχια τους και αλλα τετοια χαριτωμενα.

δε θελω με τιποτα να μου μασουλαει εδω τα καλωδια και θελω να ελπιζω οτι με ενα καλο ονυχοδρομιο δε θα εχω θεμα

οσοι εχετε μικρα γατακια πως ειναι τι κανετε αν κανουν ζημιες μπορεις να κανεις κατι?

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καμια 5-6 γατες που ειχα ως τωρα, καμια δεν πειραξε καλωδια.

Οι σκανταλιες ειναι μεσα στο προγραμμα, ειδικα αν την εχεις κλεισμενη σε διαμερισμα 24/7. Πρεπει κι αυτες να ξεδινουν την ενεργεια τους καπου, ειδικα οταν ειναι μικρες που θελουν παιχνιδι. Με σωστη εκπαιδευση παντως, δε θα σου δημιουργησουν και κανενα τρελο θεμα. Σκεψου το οτι ειναι σαν να εχεις ενα ζωηρο μωρο μεσα στο σπιτι , αναλογως και τη ρατσα βεβαια.

• Like 1
Δημοσ.

Έχοντας 3 γάτες θα σου επιβεβαιώσω όσα είπε ο MiDi_MiLiZ.

Όσο είναι μικρό σίγουρα θα είναι πιο δραστήριο, μεγαλώνοντας πέφτει η "απόδοση". Αν και έχοντας τα σχετικά σχοινένια αξεσουάρ για το ξύσιμο περιορίζονται οι ζημιές, να είσαι προετοιμασμένος για σχετική δραστηριότητα και σε κάνα καναπέ, πολυθρόνα, κλπ.

Επίσης οι γάτες λατρεύουν τη θέα από ψηλά και άρα σίγουρα θα περιδιαβαίνει πάνω σε καμιά συρταριέρα, ντουλάπι ή άλλο. Ακόμα και όταν το καταλάβουν από τη συμπεριφορά σου ότι δεν πρέπει να ανεβαίνουν εκεί (κι εσύ περιχαρής νομίζεις ότι τέλειωσε) να ξέρεις ότι θα το κάνει όταν δεν είσαι σπίτι ή όταν κοιμάσαι (τσεκαρισμένο από τις δικές μου).

Όπως είχα ακούσει κάπου "όσα νομίζετε ότι δεν κάνει η γάτα σας, τα κάνει όταν δεν την βλέπετε".

Τέλος, αν είσαι σε διαμέρισμα προσοχή στο μπαλκόνι. Και γιατί τους αρέσει να μασουλάνε πρασινάδες από τις γλάστρες (πολλές από τις οποίες αν και άκακες για μας μπορεί να είναι τοξικές για το στομάχι της γάτας) αλλά και γιατί υπάρχει περίπτωση πτώσης από λάθος λόγω του ότι κάνουν ξαφνικές κινήσεις όταν παίζουν

• Like 1
Δημοσ.

Έχω δύο γάτες 8 μηνών και μόλις προχθές η θηλυκή μου μασούλησε ένα καλώδιο και το έκοψε. Ευτυχώς ήταν από συσκευή με μπαταρία και όχι σε ρεύμα. Μου έχουν σκίσει κουρτίνα, κομμάτι από το χαλί, από ταπετάκι, βρήκαν τη σακούλα με την άμμο και γέμισαν το σπίτι, έχουν κόψει τα πλαστικά τμήματα (λαστιχάκια) από τα παραθυρόφυλλα αλουμινίου,έχουν ρημάξει τις σωλήνες των airconditions, μέχρι και σε απλωμένα ρούχα κρεμάστηκαν :mad:  Γενικά κάνουν πολλά αν δεν τις προλάβεις. Είναι ιδιαίτερα ζώα οι γάτες, να φανταστείς αν τελειώσει το φαγητό στο μπολάκι τους και δεν το πάρω χαμπάρι, κλωτσάνε την άμμο έξω από την αμμολεκάνη. Σκέτα  :devil:  είναι αλλά με τουμπάρουν με τις γλύκες τους. 
Το μόνο που κάνω αν είμαι μπροστά στη ζημιά, είναι ένα πολύ ελαφρύ χτυπηματάκι στο μετωπάκι τους, αυτό τους έκανε και η αδέσποτη μαμά τους μέχρι να τα πάρω.
Μεγαλώνοντας ελπίζω να στρώσουν (και εγώ πρώτη φορά μεγαλώνω γάτες). 

• Like 1
Δημοσ.

Εξαρτάται απο το χαρακτήρα της κάθε γάτας..Άλλες είναι πιο ήσυχες και άλλες πιο ζωηρές.

Συνήθως οι θυληκές είναι πιο ήσυχες.

Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να της κάνεις και στείρωση όταν φτάσει έξι μηνών αν δεν κάνω λάθος.

Γάτα μέσα στο σπίτι χωρίς στείρωση δεν γίνεται.

• Like 2
Δημοσ.

Ο γάτος μου που τον έχω μέσα δεν έχει πειράξει ποτέ καλώδιο.

Αντίθετα με το κουνέλι μου που όποτε βρίσκει κάποιο του αλλάζει τα φώτα. Ευτχώς τρώει μόνο το εξωτερικό και δεν έχει κόψει κανένα.

• Like 1
Δημοσ.

Για κανεναν λόγο μην πάρεις γατα! Για κανέναν!

Είναι κωλόζωα που τους νοιάζει μονο η πάρτυ τους και δεν μπορούν να σου προσφέρουν τίποτα! Χίλιες φορές πάρε ενα χρυσόψαρο!

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Είναι κωλόζωα που τους νοιάζει μονο η πάρτυ τους και δεν μπορούν να σου προσφέρουν τίποτα! Χίλιες φορές πάρε ενα χρυσόψαρο!

Με αυτη τη λογικη δεν θα πρεπε και κανεις αντρας να παντρευτει.,...

• Like 5
Δημοσ.

Καλώδια θα φάνε μόνο ό,τι κρέμεται και είναι σχετικά λεπτό, φορτιστές, ακουστικά, κτλ.

Να πάνε στο πολύπριζο και να αρχίσουν να μασάνε ηλεκτρολογικά, δεν το έχω δει ποτέ.

Ζημιές, όπως σου είπαν, θα κάνει μέχρι μια ηλικία, μετά τσιλάρουν, ειδικά τα θηλυκά.

Αποφάσισε εξ' αρχής που θα έχεις άμμο και φαΐ και όλα θα πάνε τραίνο.

Τα δικά μου που μεγαλώσανε με γατοτροφές, δεν αγγίζουν πιάτα ή εκτεθειμένα φαγητά, οπότε μην πολυπαίζεις με μεζεδάκια και ιστορίες αν θες να 'χεις το κεφάλι σου ήσυχο στην πορεία.

Τις νυχιές δυστυχώς δύσκολα θα τις γλιτώσεις, μπορεί να καθαρίσεις με ονυχοδρόμιο, μπορεί και να μη του δώσουν καν σημασία και να δίνουν πόνο στον καναπέ. Έχε στο νου σου πως δυστυχώς ή ευτυχώς δεν αλλάζουν εύκολα στόχο: καλό αν εστιάσουν στο ονυχοδρόμιο, κακό αν εστιάσουν στον καναπέ, παρήγορο ότι τουλάχιστον θα σκίζουν μόνο ένα σημείο στη δεύτερη περίπτωση.

Και μια generic συμβουλή, μην περιμένεις εκδηλώσεις αγάπης και πίστης αν δεν τα δείχνεις εσύ πρώτα. Δεν είναι σαν τα σκυλιά που ό,τι κι αν τους κάνεις θα πεθάνουν για σένα, είναι πιο περήφανα ζώα και η σχέση θέλει δουλειά όπως και με ένα παιδί. Υπάκουα δε θα είναι ποτέ με τον τρόπο που θα είναι ένας σκύλος, αλλά αν τους φέρεσαι σωστά, πολύ απλά δε θα χρειάζεται να υπακούν γιατί θα είναι από μόνα τους κομπλέ.

• Like 6
Δημοσ.

Δεν θα εμπιστευομουν ποτε μια γατα. Αν αγριεψεις μια γατα πολυ ευκολα μπορει να σε γρατζουνισει η να σε δαγκωσει και μαλιστα θα ειναι υπουλο το δαγκωμα της. Εγω εχω μια απο γατακι. Ειναι τωρα σιγουρα 5-6 χρονων. Πριν καιρο που πηγα να τη χαιδεψω μου δαγκωσε το δακτυλο. Σε φαση δεν προλαβα να δω τπτ και ενιωσα το πονο. Με το που τραβαω το χερι μου αμεσως εξαφανιστηκε. Ειναι υπουλο ζωο δεν πιανετε και επισης υπαρχει θεμα ως προς την καθαριοτητα. Αν υπαρχει γυναικα μεσα στο σπιτι η μικρο παιδι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα μολυνσης. Προτεινω πρωτου να κανεις τη παραμικρη ενεργεια να πας σε εναν κτηνιατρο να ζητησεις τη συμβουλη του. Εδω μεσα ο καθενας λεει το μακρι του και το κοντο του οπως εγω. Και φυσικα προσωπικες εμπειριες. Η μητερα μου μικρη ειχε εναν γατο μεγαλο και δεν ειχε παθει παλι τιποτα. Η μανα του φιλου μου παλι ειχε παθει. Αλλα εμπιστοσυνη μην της δωσεις. Αν αγριεψει θα σε γρατζουνισει χωρις δευτερη σκεψη. Ο σκυλος μπορει να ουρλιαξει η να βγαλει δοντια να σε προιδοποιησει οτι ποναει η να σου δωσει ενα σημα. Η γατα ποτε, Μακρια ...Οσο για τις ζημιες μεσα στο σπιτι δεν ειχα ποτε γατα οποτε δεν ξερω

• Like 1
Δημοσ.

Ότι να ναι!  :wacko:  :wacko:  :wacko:

• Like 3
Δημοσ.

Γιατί το σκυλί τι σου προσφέρει δηλαδή;

Α ξέχασα, σε βγάζει καθημερινά με το ζόρι 2 φορές στο πάρκο, σου σπαταλά σε αυτό 2 ώρες από την ζωή σου, και πρέπει να μαζεύεις και τα σκατά του σε σακούλες. Επίσης γαβγίζει και ενοχλεί γείτονες (και μη), πιο ακριβό το φαί του, πιο ακριβά τα εμβόλιά του άρα και οι επισκέψεις στον κτηνίατρο. Τουλάχιστον η γάτα εκπαιδεύεται και μπορεί να χρησιμοποιήσει και την τουαλέτα, και αν δεν βαριέσαι της μαθαίνεις μέχρι και καζανάκι να τραβάει.

Χίλιες φορές γάτα εκτός και αν ζεις σε σπίτι με μεγάλο κήπο.

• Thanks 1
Δημοσ.

Παντα ειχαμε στο σπιτι γατες και σκυλια,μεγαλωσα μαζι τους και ταγαπω,αλλα με μια λεπτομερια τον περισσοτερο χρονο ειναι εξω στην αυλη γιατι οταν βρεθουν μεσα ολο και καποια ζαβολια θα κανουν...αρα μην κλεισεις το ζωο μεσα στο διαμερισμα,ειναι κριμα μπορει να ειναι ασφαλης, να σου κανει παρεα αλλα ζοριζεται, πρεπει να βρισκεται εξω στην φυση για να εκτωνωνει την ενεργετικοτητα του και να ειναι ευτυχισμενο..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...