Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν θα εμπιστευομουν ποτε μια γατα. Αν αγριεψεις μια γατα πολυ ευκολα μπορει να σε γρατζουνισει η να σε δαγκωσει και μαλιστα θα ειναι υπουλο το δαγκωμα της. Εγω εχω μια απο γατακι. Ειναι τωρα σιγουρα 5-6 χρονων. Πριν καιρο που πηγα να τη χαιδεψω μου δαγκωσε το δακτυλο. Σε φαση δεν προλαβα να δω τπτ και ενιωσα το πονο. Με το που τραβαω το χερι μου αμεσως εξαφανιστηκε. Ειναι υπουλο ζωο δεν πιανετε και επισης υπαρχει θεμα ως προς την καθαριοτητα. Αν υπαρχει γυναικα μεσα στο σπιτι η μικρο παιδι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα μολυνσης. Προτεινω πρωτου να κανεις τη παραμικρη ενεργεια να πας σε εναν κτηνιατρο να ζητησεις τη συμβουλη του. Εδω μεσα ο καθενας λεει το μακρι του και το κοντο του οπως εγω. Και φυσικα προσωπικες εμπειριες. Η μητερα μου μικρη ειχε εναν γατο μεγαλο και δεν ειχε παθει παλι τιποτα. Η μανα του φιλου μου παλι ειχε παθει. Αλλα εμπιστοσυνη μην της δωσεις. Αν αγριεψει θα σε γρατζουνισει χωρις δευτερη σκεψη. Ο σκυλος μπορει να ουρλιαξει η να βγαλει δοντια να σε προιδοποιησει οτι ποναει η να σου δωσει ενα σημα. Η γατα ποτε, Μακρια ...Οσο για τις ζημιες μεσα στο σπιτι δεν ειχα ποτε γατα οποτε δεν ξερω

Eκτος γηινης πραγματικοτητας τα μισα αποσα λες.

Θεμα μολυνσης και καθαριοτητας στη φαντασια σου. Πεντακαθαρα ζωα οι γατες, πιο καθαρα απο σκυλους ασυζητητι, πλενονται μερα-νυχτα απο μονα τους και λερωνουν μονο στην αμμο τους. Με στοιχειωδη μετρα αντιμετωπισης παρασιτων δεν παιζει κανενα θεμα.

Οσον αφορα το οτι οι γατες επιτιθενται αν θυμωσουν, σταματα να βλεπεις πολυ national geographic, εχεις φτασει σε σημειο να μπερδευεις τα αγρια αιλουροειδη με τις οικοσιτες γατες πλεον.

• Like 11
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ότι να ναι!  :wacko:  :wacko:  :wacko:

Γιατί το σκυλί τι σου προσφέρει δηλαδή;

Α ξέχασα, σε βγάζει καθημερινά με το ζόρι 2 φορές στο πάρκο, σου σπαταλά σε αυτό 2 ώρες από την ζωή σου, και πρέπει να μαζεύεις και τα σκατά του σε σακούλες. Επίσης γαβγίζει και ενοχλεί γείτονες (και μη), πιο ακριβό το φαί του, πιο ακριβά τα εμβόλιά του άρα και οι επισκέψεις στον κτηνίατρο. Τουλάχιστον η γάτα εκπαιδεύεται και μπορεί να χρησιμοποιήσει και την τουαλέτα, και αν δεν βαριέσαι της μαθαίνεις μέχρι και καζανάκι να τραβάει.

Χίλιες φορές γάτα εκτός και αν ζεις σε σπίτι με μεγάλο κήπο.

ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΠΛΑΚΑ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΕΤΣΙ;;;;;;;;;;;;;;;;

1) Εαν εχεις μια γάτα για 10 χρόνια και ανοίξεις την πόρτα, απλά θα φύγει...

2) Εαν εχεις μια γάτα για 10 χρόνια και έρθει κάποιος άλλος και την πάρει, μια χαρα θα προσαρμοστεί στον καινουργιο ιδιοκτήτη

3) Λείπεις όλη την μέρα στην δουλειά, μπαίνεις το βράδυ σπίτι και η γατα δεν σου δίνει την παραμικρή σημασία, την στιγμή που ενας σκύλος πετάει μέχρι το ταβάνι

Πραγματικά μπορώ να συνεχίσω να γράφω ώρες ακόμα.

ΥΓ: Δεν εχω σκύλο και ούτε πρόκειται να πάρω!

Δημοσ.

Θα πρότεινα να μην ξεκινήσει "κόντρα" σκύλος - γάτα. Κάθε ζωντανό έχει τα θετικά και τα αρνητικά του και είναι καθαρά προσωπική η επιλογή του καθενός αναλόγως τι ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του.

Σίγουρα οι γάτες δεν είναι το ίδιο εκδηλωτικές με τους σκύλους αλλά κι αυτές δένονται με τον τρόπο τους.

Από εκεί και πέρα περί ορέξεως κολοκυθόπιτα που λένε.

• Like 1
Δημοσ.

2) Εαν εχεις μια γάτα για 10 χρόνια και έρθει κάποιος άλλος και την πάρει, μια χαρα θα προσαρμοστεί στον καινουργιο ιδιοκτήτη

3) Λείπεις όλη την μέρα στην δουλειά, μπαίνεις το βράδυ σπίτι και η γατα δεν σου δίνει την παραμικρή σημασία, την στιγμή που ενας σκύλος πετάει μέχρι το ταβάνι

Το καθε κατοικιδιο εχει τα δικα του χαρακτηριστικα. Η γατα σε ανταμοιβει διαφορετικα απτο σκυλο και αυτο προφανως ειναι πιο δυσδιακριτο για τυπους που δεν μεγαλωσαν ποτε με τετοιο ζωο και τα πιστευω τους βασιζονται σε ιστοριες που ακουσαν...
  • Like 4
Δημοσ.

3) Λείπεις όλη την μέρα στην δουλειά, μπαίνεις το βράδυ σπίτι και η γατα δεν σου δίνει την παραμικρή σημασία, την στιγμή που ενας σκύλος πετάει μέχρι το ταβάνι

Είχα γάτες 15 χρόνια.

Η πρώτη έτσι και την έβγαζες από το σπίτι (πχ εξοχικό) έκανε τουλάχιστον 10ήμερο να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον, ακόμα και αν την είχαμε ξαναπάει. Στο μεταξύ κρυμμένη και έβγαινε μόνο για φαί και ανάγκη της. Αν ερχόταν ξένος στο σπίτι, εξαφανιζόταν και κρυβόταν μέχρι να φύγει. Η δεύτερη πιο κοινωνική με τους ξένους αλλά από μακρυά μας δεν έφευγε με τίποτα. Στο εξοχικό ανοιχτά τα πάντα ποτέ δεν εξαφανίστηκε.

Η προσαρμογή στον νέο ιδιοκτήτη μια χαρά γίνεται και στα σκυλιά.

Όσον αφορά τη συμπεριφορά της γάτας, και τα δυο γατιά που είχα πάντα μας περίμεναν στην πόρτα, τον δε πατέρα μου και τα δυο τον είχαν ιδιαίτερη αδυναμία και τον καταλάβαιναν από 200 μέτρα μακρυά ότι ερχόταν και άρχιζαν τα νιαουρίσματα. Πάντα ξέραμε πότε ερχόταν από τη δουλειά ή γενικά από έξω ο μπαμπάς χάρη στις γάτες.

Αυτά για τις οικόσιτες. Επίσης μια αδέσποτη του δρόμου που από όταν ήταν βδομάδων έξω από το μαγαζί το βρήκαμε και το ταίσαμε και το ημερώσαμε, αλλά ποτέ δεν το βάλαμε στο σπίτι. Κάθε πρωί έξω από το μαγαζί περίμενε την μάνα μου να έρθει να ανοίξει να την ταίσει, καθόταν μαζί της στο μαγαζί μετά από κανά δίωρο έφευγε και πήγαινε κάτω από το σπίτι περιμένοντας τον πατέρα μου να τον συνοδεύσει, δεν αστειεύομαι. Καθόταν όλη μέρα στο μαγαζί μαζί μας, και το βράδυ πάντα ξανά συνόδευε τον μπαμπά μου μέχρι το σπίτι. Απόσταση σπιτιού-μαγαζιού 500 μέτρα.

Και τα τρία γατιά τον είχαν ιδιαίτερη αδυναμία τον μπαμπά μου, τα τάιζε πολύ.

• Like 6
Δημοσ.

Eκτος γηινης πραγματικοτητας τα μισα αποσα λες.

Θεμα μολυνσης και καθαριοτητας στη φαντασια σου. Πεντακαθαρα ζωα οι γατες, πιο καθαρα απο σκυλους ασυζητητι, πλενονται μερα-νυχτα απο μονα τους και λερωνουν μονο στην αμμο τους. Με στοιχειωδη μετρα αντιμετωπισης παρασιτων δεν παιζει κανενα θεμα.

Οσον αφορα το οτι οι γατες επιτιθενται αν θυμωσουν, σταματα να βλεπεις πολυ national geographic, εχεις φτασει σε σημειο να μπερδευεις τα αγρια αιλουροειδη με τις οικοσιτες γατες πλεον.

Οσο και να το θες ενας σκυλος ειναι 100% πιο εμπιστος απο μια γατα. Σε ολα τα επιπεδα. Απο παρεα και χαδια μεχρι προστασια και βοηθεια. Και επαναλαμβανω οι γατες δεν πιανονται φιλοι . Απλα επειδη τις ταιζεις σου κανουνε τις χαδιαρες. Πατα την καταλαθος και αν δεν σου κανει το σημα του Zορο επανω σου εμενα μην με λενε Κωστα :P

• Like 1
Δημοσ.

σκεφτομαι να παρω ενα γατακι, σιγουρα θα ειναι ρατσας γιατι θελω περσιας.

αυτο που με απασχολει ειναι τι γινεται με τις ζημιες διαβαζα σε ενα αλλο φορουμ οτι τρωνε καλωδια ξυνουν τα νυχια τους και αλλα τετοια χαριτωμενα.

δε θελω με τιποτα να μου μασουλαει εδω τα καλωδια και θελω να ελπιζω οτι με ενα καλο ονυχοδρομιο δε θα εχω θεμα

οσοι εχετε μικρα γατακια πως ειναι τι κανετε αν κανουν ζημιες μπορεις να κανεις κατι?

τιγρη εχουν αυτοι που διαβασες ή γατα ? 

τα γατια εκπαιδευονται πολυ ευκολα στο τι να κανουν και τι οχι 

{οχι να υπακουν οπως τα σκυλια αλλα να μην μασαν καλωδια να μην ανεβαινουν στον παγκο της κουζινας ή να πινουν απο την τουαλετα πχ} 

15-17 ωρες την μερα θα κοιμαται ή θα σαπιζει σε κανενα μαξιλαρι οποτε μην νομιζεις οτι θα βαλεις τον σιφουνα στο σπιτι σου.

Εμενα δεν εχει κανει πρακτικα καμια σοβαρη ζημια περα απο κανα ποτηρι κατα λαθος ή να λερωσει αμα ξεχασεις να του αλλαξεις την αμμο . ειναι οπως το μαθεις . Επισης μην παρεις ρατσας ειναι κριμα απο τον θεο για ολα αυτα τα μωρα που πεθαινουν καθε μερα στους δρομους. Παρε ενα γατι αδεσποτο να σου δειχνει ευγνωμοσυνη για παντα (<-σοβαρα αυτο, καταλαβαινουν οτι το εσωσες και θα σε αγαπαει πιο πολυ) 

προφανως δεν ισχυει αυτα που γραφεις . Αμα συμπεριφερεσαι σωστα στο ζωο θα κλαιει απο την χαρα του μολις γυριζεις σπιτι

• Like 1
Δημοσ.

η πρωην μου ειχε 2 γατουλες, αδερφες που τις έσωσε μία φίλη της. Η μια ειναι απο τα πιο γλυκά πλάσματα που εχω δει ποτε. Αξιολάτρευτη, ναζιάρα, χαδιάρα, μας εκανε ακομη και μασάζ με τα μπροστινά πατουσάκια της λεμε! Η άλλη που την χάσαμε πριν 2 χρόνια ήταν λίγο ψυχάκι. Μποερι να την χάιδευες για μισή ώρα κ μετά να σε δάγκωνε και να έφευγε. Αν καποτε εγκατασταθώ κάπως πιο μόνιμα θα πάρω ένα κεραμιδόγατο! <3

• Like 3
Δημοσ.

Επειδή δεν άντεξα να μην απαντήσω. Αυτά που γράφεις είναι υπερπαντελώς άκυρα, θα μπορούσες να έλεγες αν έγιναν τα παραπάνω σε δικές σου γάτες και ζώα από προσωπική εμπειρία και όχι να πετάξεις ακυράντζες και γενικότητες.

Είχαμε για 1.5 έτος έναν γάτο τον οποίον μάλιστα δεν τον πήραμε εμείς από κάπου αλλά έμπαινε τακτικά στο σπίτι μας και έμενε μέσα για πολλές ώρες καθημερινώς, τον είχε παρατήσει κάποιος γείτονας και μια μέρα μπήκε καταλάθος στο σπίτι μας, μολονότι την 1η φορά τρόμαξε και αυτός και εμείς, του δίναμε φαγητό και ερχόταν μόνος του από τον ακάλυπτο χώρο στο σπίτι μας, το βράδυ τον αφήναμε και έφευγε.

Σε πληροφορώ λοιπόν, εγώ μένω κοντά στο πολυτεχνείο, μια μέρα τον πήρε η μάνα μου και τον άφησε σε ένα μέρος 150μ από εδώ για να μην έρχεται και μετά από 2 μέρες ξαναμπήκε στο σπίτι. Την δεύτερη φορά τον άφησε στο πεδίον του άρεως απόσταση 300-350μ από εδώ και σε 1 εβδομάδα έκπληκτοι τον ξαναείδαμε να έρχεται μέσα στο σπίτι.

Το 1) δεν στέκει λοιπόν για τα παραπάνω που είπα.

Το 2) για να στέκει πρέπει πρώτα να μπορέσει να πιάσει την γάτα ο ξένος που θέλει να την πάρει, έλα όμως που η γάτα τους φοβάται ολους εκτός από τον ιδιοκτήτη- αυτόν που την φροντίζει περισσότερο μέσα στο σπίτι, σε όλους τους υπόλοιπους φεύγει και κρύβεται κάπου, αν έχεις συγγενείς σου που να έχουν γάτες και πας επίσκεψη στο σπίτι τους θα το έχεις διαπιστώσει πολλάκις. Μπορείς βέβαια να δελεάσεις ένα ζώο με το φαγητό, αυτό το δέχομαι αλλά αποτελεί ειδική περίπτωση.

Το 3) αποτελεί άλλη μια ακυράντζα, όσες γάτες είχαμε στο σπίτι, τόσο και ο γάτος που προανέφερα, ερχόντουσαν αμέσως, ειδικά ο γάτος τριβότανε συνεχώς στα πόδια μου και καταλάθος τον είχε πατήσει η μάνα μου αρκετές φορές γιατί μπλεκόταν στα πόδια μας όταν περπατούσαμε στο σπίτι.

Όσον αφορά το θέμα του ts με τις γάτες περσίας. Είχα μια τέτοια για μικρο χρονικό διάστημα την δεκαετία του 90, θα έλεγα οτι σε σύγκριση με τις υπόλοιπες (μη περσικές και γενικά όχι κάποιας ράτσας) είναι αρκετά απείθαρχες, ζωηρές και ανυπάκουες. Στην συγκεκριμένη γάτα περσίας που είχαμε το χειρότερο πράγμα που αντιμετωπίσαμε ήταν οτι στην αρχή που ήταν στο σπίτι μας δεν αφόδευε στην άμμο που βάζαμε αλλά σε άσχετα μέρη, έπιπλα καναπέδες μαξιλάρια. Αργότερα συνήθησε και πήγαινε στην άμμο, όχι όμως πάντοτε, το αποκορύφωμα ήταν όταν πήγε και κατούρησε σε μια σακούλα με φάρμακα του πατέρα μου πάνω σε ένα τραπέζι και μόλις το διαπίστωσε ο πατέρας μου που δεν ήθελε τότε γάτες έγινε χαμός στο σπίτι. Σύντομα μετά από λίγο καιρό την χαρήσαμε σε γνωστό μας που έψαχνε να βρει περσικές γάτες. Το ίδιο πρόβλημα είχε και αυτός αλλά για πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα, σε 1 μήνα η γάτα πήγαινε στην άμμο χωρίς πρόβλημα. Τελικά έζησε 13 χρόνια η γάτα. Αν ήμουν στην θέση σο δεν θα προτιμούσα περσική, έτσι κι αλλιώς δεν θεωρώ οτι η ράτσα της γάτας παίζει σημαντικό ρόλο, περσικές/αγκύρας/βιρμανέζες και λοιπές ράτσες είναι περισσότερο για μόστρα.

• Like 1
Δημοσ.

Μεγαλωσα απο μικρο παιδι με γατες.

σε καποια φαση πρεπει να ηταν και 10 μαζι.οχι μεσα στο σπιτι,ηταν μεγαλο το σπιτι με μεγαλη αυλη και τετοια...

τετοια αγαπη που πηρα μεγαλωνοντας απο τα ζωα αυτα.....ελπιζω οταν αξιωθω να κανω οικογενεια να εχω και ενα γατι μεσα.

τωρα για το οτι ειναι πονηρες και μπλα μπλα μπλα.....τι να πω.πραγματικα δεν εχετε ζησει με γατα και τα λετε αυτα.(οχι οτι δεν υπαρχουν τρελα γατια που σε δαγκωνουν συνεχεια)....

πιο πολυ πλακα ειναι οταν τις βλεπεις να σκεπαζουν τα σκ@τ@ τους με τα ποδια τους και μετα να πεταγετε καποιος και να τις λεει βρωμικες....

• Like 3
Δημοσ.

μεγάλωσα και εγώ με γάτες , δυστυχώς μόνο μία φορά είχα σκύλο και όταν "έφυγε" μου στοίχισε εξαιρετικά πολύ. από τότε τα μόνα ζώα που έχω είναι όσα έρχονται από μόνα τους. αν και γάτες του αγρού , ποτέ δεν εχουν μπει μέσα στο σπίτι ,επιβεβαιώνω με το παραπάνω αυτά που γράφει ο greyhorse. ποτέ δε έφυγαν από το σπίτι ,συνεχώς εκεί, ελεύθερες να πάνε όπου θέλουν αλλά πάντοτε γυρνούν πίσω. έιδικά ο γκριζάκος μου που είναι στο σπίτι πάνω κάτω 10 χρόνια πια , παρότι ακόμη άγαρμπος στην εκδήλωση της αγάπης του ποτέ δε μου έχει "επιτεθεί" ύπουλα ακόμα και όταν τον έχω αγριέψει. το μόνο που έχω πάθει από αυτόν είναι γραντζουνίες οι οποίες γίνονται όταν σταματάω να του κάνω χάδια αφού θέλει συνεχώς. είναι γενικότερα πολύ χαδιάρης .όλα τα άλλα (σύνολο 5 γάτες) είναι ακριβώς έτσι. δε φεύγουν από το σπίτι ακόμα και το χειμώνα που δεν πηγαίνει κανείς εκεί για αρκετό καιρό. και παντοτε όταν παιρνουν χαμπάρι το αυτοκίνητο είναι πάντα επάνω για "καλωσόρισμα" .

εδώ ο πατέρας μου που ποτέ δεν ήταν των ζώων τώρα πια τις λατρεύει και τις θέλει σαν τρελός. πάντως σαν ζώα γενικότερα είναι θεωρώ λίγο πιο εύκολα στη συμβίωση από ότι ένας σκύλος. βέβαια άλλη χαρη και ο σκύλος και άλλη αφοσίωση εντελώς. ο σκύλος είναι ένα ανοικτό βιβλίο.  

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι γατες βαση και προσωπικης εμπειριας, δεν φευγουν απτο σπιτι ακομα κι αν τις παρατησεις επι μακρον.
Ειχαμε πχ εναν γατο 7 χρονια στην Αθηνα. Φευγαμε πολλα Σ/Κ, τα καλοκαιρια λειπαμε συνεχομενους μηνες και με το που γυρναγαμε ο γατος παντα περιμενε στην πορτα. Τονιζω την Αθηνα γιατι ηταν γεματο σπιτια/αυλες διπλα, μπορουσε να παει οπουδηποτε. Δεν ηταν καμια ερημικη περιοχη να πεις, οκ δεν βρισκει αλλου.

Πολυ πιστα ζωα, ασχετως οτι αν τα φωναξεις και δεν πεινανε εκεινη τη στιγμη, δεν προκειται να σου δωσουν σημασια. Αλλα αυτη ειναι και η μαγκια της γατας. Δεν σε εχει αναγκη 24/7 οπως ο σκυλος, κι ουτε ειναι δουλα σου 24/7. Εχει τη δικη της προσωπικοτητα κι αυτο σημαινει οτι αμα λαχει την βγαζει μονη της κι ενα 2μηνο τρωγωντας οτι βρει.

Η χαρη του σκυλου ειναι αλλη, ειναι στην αφοσιωση και στην εξαρτηση απτα αφεντικα του, αλλα προσωπικα επειδη εχω μεγαλωσει και με σκυλους και με γατες, προτιμω 1000 φορες την ανεξαρτησια της γατας.

Επεξ/σία από MiDi_MiLiZ
  • Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Γιατί το σκυλί τι σου προσφέρει δηλαδή;

Α ξέχασα, σε βγάζει καθημερινά με το ζόρι 2 φορές στο πάρκο, σου σπαταλά σε αυτό 2 ώρες από την ζωή σου, και πρέπει να μαζεύεις και τα σκατά του σε σακούλες. Επίσης γαβγίζει και ενοχλεί γείτονες (και μη), πιο ακριβό το φαί του, πιο ακριβά τα εμβόλιά του άρα και οι επισκέψεις στον κτηνίατρο. Τουλάχιστον η γάτα εκπαιδεύεται και μπορεί να χρησιμοποιήσει και την τουαλέτα, και αν δεν βαριέσαι της μαθαίνεις μέχρι και καζανάκι να τραβάει.

Χίλιες φορές γάτα εκτός και αν ζεις σε σπίτι με μεγάλο κήπο.

Έτσι όπως τα περιγράφεις, ούτε γάτα θες βασικά... Πάρε ένα βάζο να το έχεις στη γωνία και είσαι άρχοντας! :P

• Like 2
Δημοσ.

Έτσι όπως τα περιγράφεις, ούτε γάτα θες βασικά... Πάρε ένα βάζο να το έχεις στη γωνία και είσαι άρχοντας! :P

Ε όχι ρε συ. Το έχεις το γατί το χαϊδεύεις, σου νιαουρίζει, τα γουρ γουρ που κάνει όταν το έχεις αγκαλιά ανεκτίμητα, να σου μπλέκεται στα πόδια να σε κοιτά στα μάτια, να σου νιαουρίζει όταν έρχεσαι σπίτι, να το βλέπεις να παίζει ή να παίζεις κι εσύ μαζί του κουνώντας σχοινιά, να επιτίθεται στο δάχτυλο που κουνάς κρυμμένο κάτω απ'το σκέπασμα, η φάτσα που παίρνει όταν το πιάνει η περιέργεια που γουρλώνει τα μάτια αυξομειώνοντας την κόρη του ματιού, δεν περιγράφεται.

Από την άλλη, ούτε βόλτες είσαι αναγκασμένος να το πηγαίνεις, ούτε να σε χέζει δεξιά και αριστερά, ούτε μπάνιο να πρέπει να του κάνεις. Τα νυχιάσματα είναι πρόβλημα, αλλά αν καταφέρει να βρει την γωνιά που του αρέσει ή καταφέρεις να το εκπαιδεύσεις να πηγαίνει (περισσότερο, γιατί μόνο εκεί αποκλείεται) εκεί που θέλεις, μετά δεν υπάρχει πρόβλημα.

Και δεν το έχεις και όλη την ώρα μέσα στα πόδια σου, αφού την ζητά την ανεξαρτησία της και θέλει τον δικό της χώρο και χρόνο. Ο σκύλος έχει άλλες χάρες, αλλά όπως είπα είναι για ανθρώπους που έχουν χρόνο να του διαθέσουν, ή πχ για ανθρώπους που επιβάλλεται καθημερινά να περπατούν λόγω υγείας οπότε ο σκύλος κάνει καλό γιατί πρέπει να τον πας βόλτα, ή για άτομα που ζουν σε σπίτια με αυλές. Όλες οι υπόλοιπες περιπτώσεις, σόρι αλλά εγώ το βλέπω είτε αγγαρεία είτε το καημένο το σκυλάκι.

• Like 1
Δημοσ.

σκεφτομαι να παρω ενα γατακι, σιγουρα θα ειναι ρατσας γιατι θελω περσιας...

Κατ'αρχας, επειδή απ'οτι καταλαβαίνω στο ποστ τουλάχιστον δεν πρέπει να είχες γάτο στη ζωη σου, είσαι σίγουρος ότι θες τη συγκεκριμένη ράτσα; Το'χεις ψάξει; Στο λέω γιατι ορισμένα έχουν θέματα γενικα με την αναπνοή τους λόγω της (ανύπαρκτης) μύτης τους και θέμα με δάκρυα/τσίμπλες. Η βραχυκεφαλία και το περίεργο μούτρο μπορει να τα κάνουν πιο ιδιαίτερα, αλλα ταυτόχρονα παίζει να ακους κατι σαν "ροχαλητά" και να αγοράζεις κάθε τόσο καθαριστικά διαλύματα για τα μάτια της. Για το τρίχωμα δεν χρειάζεται να αναφερθω. Προφανές.Απ'την άλλη είναι ήρεμες, σάπιες εντελώς όταν ωριμάζουν.

Δε σε αποθαρρύνω σε καμια περίπτωση.

...

Σε πληροφορώ λοιπόν, εγώ μένω κοντά στο πολυτεχνείο, μια μέρα τον πήρε η μάνα μου και τον άφησε σε ένα μέρος 150μ από εδώ για να μην έρχεται και μετά από 2 μέρες ξαναμπήκε στο σπίτι. Την δεύτερη φορά τον άφησε στο πεδίον του άρεως απόσταση 300-350μ από εδώ και σε 1 εβδομάδα έκπληκτοι τον ξαναείδαμε να έρχεται μέσα στο σπίτι....

4-5 χλμ. μέσα σε μαύρη σακούλα.

Με κάποιον τρόπο ξέρουν την κατευθυνση.

http://www.canidae.com/blog/2012/04/how-do-pets-find-their-way-back-home.html

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...