Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά απο πολλά χρόνια αναγκάστηκα σήμερα να πάρω ταξί για να μετακινηθώ, και μου προξένεψε απορία το γεγονός οτι τα ταξί δεν κόβουν απόδειξη! Θεωρητικά ενας ταξιτζής μπορεί να βγάλει 500,000€ και να μην πληρώσει ουτε 1€ εφορία!

Για ποιο λόγο γίνεται αυτό; Μήπως πληρώνουν εφορία με κάποιον άλλο τρόπο;

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τελευταία φορά που πήρα ταξί μου έκοψε κανονικά και μου έκανε μεγάλη (θετική) εντύπωση... 

Βάσει νόμου κόβουν, αυτός που δεν σου έκοψε δεν σου έκοψε για τον ίδιο λόγο που δεν κόβουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες... (γιατροί, περίπτερα, καταστήματα, ηλεκτρολόγοι κλπ...)

• Like 1
Δημοσ.

Τελευταία φορά που πήρα ταξί μου έκοψε κανονικά και μου έκανε μεγάλη (θετική) εντύπωση... 

Βάσει νόμου κόβουν, αυτός που δεν σου έκοψε δεν σου έκοψε για τον ίδιο λόγο που δεν κόβουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες... (γιατροί, περίπτερα, καταστήματα, ηλεκτρολόγοι κλπ...)

Λες να έπεσα στην περίπτωση;; Δεν εχω ακούσει κανέναν ταξιτζή να κόβει απόδειξη!

Δημοσ.

Δεν εχω ακούσει κανέναν ταξιτζή να κόβει απόδειξη!

Παλια δεν εκοβαν νομιζω, αλλα τα 5 τελευταια χρονια πρεπει να κοβουν,, ασχετα αν δεν, μερικοι.......

Δημοσ.

Κανονικά πρέπει να κόβουν (γι' αυτό άλλωστε έχουν και αυτό το μικρό printerάκι εκεί μπροστά).

Όπως (πρέπει) να κόβουν και αυτοί στις λαϊκές.

Όπως (πρέπει) να κόβει ο  υδραυλικός.

Όπως (δεν πρέπει) να επιτρέπεται το κάπνισμα μέσα στα φαγάδικα.

Όπως...

Όπως....

Όπως...

• Like 19
Δημοσ.

Επειδή χρησιμοποιώ πολλές φορές ταξί, τις περισσότερες φορές δεν κόβουν. Αν ζητήσεις βέβαια θα σου κόψουν. Υπάρχουν όμως και ταξιτζήδες που κόβουν κανονικότατα χωρίς δυσφορία από μόνοι τους. 

Δημοσ.

Άρα ο λόγος που δεν κόβουν είναι γιατί στοιχίζει το ρολό του εκτυπωτή; :P

Όπως και να χει κάθε συναλλαγή εν έτει 2014 θα έπρεπε να μπορεί να τεκμηριωθεί (για οποιδήποτε λόγο) και γραπτά.

Δημοσ.

Ο αγαπημένος μου διάλογος:

*σταματάει, πληρώνω, περιμε...περιμε..., γυρνάει και:

- Tι περιμένεις;

- Tην απόδειξη;

- Απόδειξη; γιατί τι την θέλεις;

- :huh: Με δουλεύεις τώρα;

-  Όχι, και τι θα την κάνεις...

- Βελάκι για το φυσοκάλαμο, κόψε σε παρακαλώ να φεύγω.

Ξίνισμα.

• Like 15
Δημοσ.

Εγώ νόμιζα ότι απ΄τη στιγμή που τρέχει το ταξίμετρο, πληρώνει φόρο επί του ποσού ανεξάρτητα από το αν θα κόψει απόδειξη ή όχι.

Δημοσ.

Επειδή έπαιρνα συχνά ταξί (Αθήνα) τους τελευταίους 12 μήνες μπορώ να πω ότι οι περιπτώσεις είναι 50-50 σχεδόν. Ευτυχώς υπάρχει βελτίωση, δεν συγκρίνεται με π.χ. 5 χρόνια πριν που δεν έκοβαν καμία απόδειξη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...