4saken Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Λεω να δοκιμασω να ψησω στο τζακι...Εχω παρει σουβλακια κοτοπουλο καθως και μανιταρια πλευρωτους. 1.Χρειαζεται να αφησω τα σουβλακια καποια ωρα σε μαριναρα?Αν οχι να τα αλειφω καθε τοσο με λαδολεμονο? 2,Ποση ωρα θελουν ψησιμο?Να αφησω να "κατσουν" λιγο τα καρβουνα η μπορω αφου παραμερισω τα κουτσουρα και φτιαξω τη θρακα να τα βαλω αμεσως?
mylo Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 έλα πες την αλήθεια, βαριέσαι και απλά το έγραψες για να σκοτωσεις την ώρα σου 3
cuspid Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Φτιάξε κάρβουνα, ποτέ ψήσιμο σε φλόγα. Αν τα μαρινάρεις, να περιμένεις πολύ τσίκνα - κάπνα όσο ψήνονται και στάζει στα κάρβουνα (θα μυρίσει όλο το σπίτι). Μπορείς εναλλακτικά να φτιάξεις μία σως (για να γλιστράει... ) που θα την χρησιμοποιήσεις στο σερβίρισμα, το κοτόπουλο έχει "στεγνό" κρέας. Τα σουβλάκια κοτόπουλο δεν θέλουν πολύ ώρα, δεν χρειάζεται να τα αλείφεις λαδολέμονο, μόλις "ασπρίσει" μέχρι μέσα το κρέας τους, είναι έτοιμα. Τα πλευρώτους είναι πιο δύσκολα στο ψήσιμο, θέλουν πρώτα στεγνό καθάρισμα με πετσέτα (κάποιοι αφαιρούν και το "δέρμα"), κόψιμο σε κομμάτια (όχι πολύ μικρά) και τοποθέτηση στην σχάρα. Μην περιμένεις να ψηθούν σαν κρέας και τα κάψεις, καλύτερα μετά από λίγη ώρα στην φωτιά να αρχίσεις να τα δοκιμάζεις να δεις αν είναι έτοιμα. Καλή όρεξη... 1
linuslost Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Λεω να δοκιμασω να ψησω στο τζακι...Εχω παρει σουβλακια κοτοπουλο καθως και μανιταρια πλευρωτους. 1.Χρειαζεται να αφησω τα σουβλακια καποια ωρα σε μαριναρα?Αν οχι να τα αλειφω καθε τοσο με λαδολεμονο? 2,Ποση ωρα θελουν ψησιμο?Να αφησω να "κατσουν" λιγο τα καρβουνα η μπορω αφου παραμερισω τα κουτσουρα και φτιαξω τη θρακα να τα βαλω αμεσως? Eπισης γιατι πολλοι λενε τη λεξη θρακα και οχι απλα καρβουνα?
mrfan Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Περιμενα ενσ νημα για τους κινδυνους του ψησιματος σε τζακι,οχι ενα αποσπασμα απο την κουζινα της μαμας 4
leukonas Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Ενα είναι σίγουρο.... θα μυρίζει τσίκνα όλο το σπίτι μετα....
linuslost Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Ενα είναι σίγουρο.... θα μυρίζει τσίκνα όλο το σπίτι μετα.... Το μονο σιγουρο δεν ειναι.. Εμεις ψηνουμε μερα παρα μερα στο τζακι και δεν εχουμε κανενα προβλημα!
kalogeros Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Eπισης γιατι πολλοι λενε τη λεξη θρακα και οχι απλα καρβουνα? Κάρβουνα είναι τα γνωστά μας κάρβουνα, αυτά τα μάυρα ξύλα. Θράκα είναι τα αναμένα κάρβουνα.
mylo Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 αναμένω σε κανα μηνα νέο Thread με τίτλο πυρκαγια από καμινάδα τζακιού 3
kalogeros Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 αναμένω σε κανα μηνα νέο Thread με τίτλο πυρκαγια από καμινάδα τζακιού Πολύ σωστή παρατήρηση. Να ξέρετε όσοι ψήνετε σε τζάκια, ότι θα πρέπει να καθαρίζετε συχνά την καμινάδα σας. Ο λόγος είναι ότι τα λάδια που ανεβαίνουν με μορφή καπνού στην καμινάδα, κολλάν στα τοιχώματά της και αυξάνεται ο κύνδινος πυρκαγιάς.
linuslost Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Eπισης γιατι πολλοι λενε τη λεξη θρακα και οχι απλα καρβουνα? Κάρβουνα είναι τα γνωστά μας κάρβουνα, αυτά τα μάυρα ξύλα. Θράκα είναι τα αναμένα κάρβουνα. Και τα δύο κάρβουνα τα λέμε...
johndoe2 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Ρε μάστορα, θράκα στο τζάκι φτιάχνεις και με ξύλο που κάηκε, δεν χρειάζεσαι κάρβουνο.
leukonas Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Το μονο σιγουρο δεν ειναι.. Εμεις ψηνουμε μερα παρα μερα στο τζακι και δεν εχουμε κανενα προβλημα! Εδω βαζεις να τηγανισεις και μυριζει ολο το σπιτι, αν ψησεις στο τζακι δεν θα μυρισει? ....
Gtr34 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Το τζακι που ειναι σωστα φτιαγμενο δεν καπνιζει. 3
postfire Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 ποτε ψησιμο στο τζακι! τα λιπη μενουν στην καμιναδα και υπαρχει μεγαλο κυνδινος φωτιας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα