Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λεω να δοκιμασω να ψησω στο τζακι...Εχω παρει σουβλακια κοτοπουλο καθως και μανιταρια πλευρωτους.

 

1.Χρειαζεται να αφησω τα σουβλακια καποια ωρα σε μαριναρα?Αν οχι να τα αλειφω καθε τοσο με λαδολεμονο?

2,Ποση ωρα θελουν ψησιμο?Να αφησω να "κατσουν" λιγο τα καρβουνα η μπορω αφου παραμερισω τα κουτσουρα και φτιαξω τη θρακα να τα βαλω αμεσως?

Δημοσ.

Φτιάξε κάρβουνα, ποτέ ψήσιμο σε φλόγα.

Αν τα μαρινάρεις, να περιμένεις πολύ τσίκνα - κάπνα όσο ψήνονται και στάζει στα κάρβουνα (θα μυρίσει όλο το σπίτι).

Μπορείς εναλλακτικά να φτιάξεις μία σως (για να γλιστράει... :-) ) που θα την χρησιμοποιήσεις στο σερβίρισμα, το κοτόπουλο έχει "στεγνό" κρέας.

Τα σουβλάκια κοτόπουλο δεν θέλουν πολύ ώρα, δεν χρειάζεται να τα αλείφεις λαδολέμονο, μόλις "ασπρίσει" μέχρι μέσα το κρέας τους, είναι έτοιμα.

Τα πλευρώτους είναι πιο δύσκολα στο ψήσιμο, θέλουν πρώτα στεγνό καθάρισμα με πετσέτα (κάποιοι αφαιρούν και το "δέρμα"), κόψιμο σε κομμάτια (όχι πολύ μικρά) και τοποθέτηση στην σχάρα. Μην περιμένεις να ψηθούν σαν κρέας και τα κάψεις, καλύτερα μετά από λίγη ώρα στην φωτιά να αρχίσεις να τα δοκιμάζεις να δεις αν είναι έτοιμα. 

Καλή όρεξη...

  • Like 1
Δημοσ.

Λεω να δοκιμασω να ψησω στο τζακι...Εχω παρει σουβλακια κοτοπουλο καθως και μανιταρια πλευρωτους.

 

1.Χρειαζεται να αφησω τα σουβλακια καποια ωρα σε μαριναρα?Αν οχι να τα αλειφω καθε τοσο με λαδολεμονο?

2,Ποση ωρα θελουν ψησιμο?Να αφησω να "κατσουν" λιγο τα καρβουνα η μπορω αφου παραμερισω τα κουτσουρα και φτιαξω τη θρακα να τα βαλω αμεσως?

 

omg_girl.gif

 

 

Eπισης γιατι πολλοι λενε τη λεξη θρακα και οχι απλα καρβουνα?

Δημοσ.

Περιμενα ενσ νημα για τους κινδυνους του ψησιματος σε τζακι,οχι ενα αποσπασμα απο την κουζινα της μαμας

  • Like 4
Δημοσ.

Ενα είναι σίγουρο.... θα μυρίζει τσίκνα όλο το σπίτι μετα....

 

Το μονο σιγουρο δεν ειναι.. Εμεις ψηνουμε μερα παρα μερα στο τζακι και δεν εχουμε κανενα προβλημα!

Δημοσ.

 

Eπισης γιατι πολλοι λενε τη λεξη θρακα και οχι απλα καρβουνα?

 

Κάρβουνα είναι τα γνωστά μας κάρβουνα, αυτά τα μάυρα ξύλα. Θράκα είναι τα αναμένα κάρβουνα.

Δημοσ.

αναμένω σε κανα μηνα νέο Thread  με τίτλο πυρκαγια από καμινάδα τζακιού

 

Πολύ σωστή παρατήρηση. Να ξέρετε όσοι ψήνετε σε τζάκια, ότι θα πρέπει να καθαρίζετε συχνά την καμινάδα σας. Ο λόγος είναι ότι τα λάδια που ανεβαίνουν με μορφή καπνού στην καμινάδα, κολλάν στα τοιχώματά της και αυξάνεται ο κύνδινος πυρκαγιάς.

Δημοσ.

 

 

 

Eπισης γιατι πολλοι λενε τη λεξη θρακα και οχι απλα καρβουνα?

 

Κάρβουνα είναι τα γνωστά μας κάρβουνα, αυτά τα μάυρα ξύλα. Θράκα είναι τα αναμένα κάρβουνα.

Και τα δύο κάρβουνα τα λέμε...
Δημοσ.

Το μονο σιγουρο δεν ειναι.. Εμεις ψηνουμε μερα παρα μερα στο τζακι και δεν εχουμε κανενα προβλημα!

Εδω βαζεις να τηγανισεις και μυριζει ολο το σπιτι, αν ψησεις στο τζακι δεν θα μυρισει? ....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...