linuslost Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Αφηστε τις χαζομαρες... 20 χρονια ψηνουμε και ουτε φωτια εχει παρει η καμιναδα, ουτε εχει μυρισει ποτε το σπιτι! 4
cuspid Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Ψυχραιμία.... Το παν είναι να ήταν καλός μάστορας ο τζακάς που το έχτισε. Η αλήθεια είναι ότι τα τζάκια των καινούργιων πολυκατοικιών είναι λίγο - πολύ σαν προκάτ και δεν είναι τόσο ποιοτικά. Αν όμως το τζάκι είναι καλό, μπορείς να ψήσεις και ολόκληρο κατσίκι χωρίς πρόβλημα .
zio10 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Ότι θέλει πιο συχνό καθάρισμα το έχω ακούσει κι εγώ πάντως και μου φαίνεται και λογικό
Adon1s Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Ε ναι Μια ταβέρνα στη γειτονιά μου τις προάλλες πήρε φωτιά στη κουζίνα λόγω των λαδιών/λίπους που είχε παραμαζευτεί στον απορροφητήρα και μύριζε ολη η γειτονιά μελιτζάνα και κρέας
haris_216 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Ψυχραιμία.... Το παν είναι να ήταν καλός μάστορας ο τζακάς που το έχτισε. Η αλήθεια είναι ότι τα τζάκια των καινούργιων πολυκατοικιών είναι λίγο - πολύ σαν προκάτ και δεν είναι τόσο ποιοτικά. Αν όμως το τζάκι είναι καλό, μπορείς να ψήσεις και ολόκληρο κατσίκι χωρίς πρόβλημα . Όχι σαν προκάτ. Είναι προκάτ. Εδώ θα δείτε πως φτιάχνονται όλα τα τζάκια των πολυκατοικιών (τουλάχιστον). Δεν παίζει κατασκευαστής πολυκατοικίας να φτιάξει μη προκάτ τζάκι για ευνόητους ($$$) λόγους. Και μάλιστα ενώ στο link που παρέθεσα δείχνει ότι η καμινάδα γίνεται με αυτούς του τσιμεντένιους "κύβους", πολλές φορές στα σημεία που παίρνει κλίση ή κάνει γωνία χρησιμοποιούν αλουμινένιο εύκαμπτο σωλήνα (κάτι σαν του απορροφητήρα με καλύτερες προδιαγραφές ελπίζω) 1
AristidisZ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Ένα μικρό bump στο θέμα, μιας και ενόψει χειμώνα και νέου σπιτιού με τζάκι θα ενδιαφερόμουν για το σπορ, αλλά με όσο το δυνατόν λιγότερη φασαρία για το σπίτι... Κοιτώντας στο νετ είδα αυτά τα αρκετά ενδιαφέροντα σκεύη Λόγω βάρους όμως δε θέλω να αγοράσω από έξω Τα έχετε δει πουθενά σε ελληνικό μαγαζί ;;;
webparts Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 αναμένω σε κανα μηνα νέο Thread με τίτλο πυρκαγια από καμινάδα τζακιού Αποζημιωση απο πυρκαγια τζακιου
AristidisZ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Λοιπόν, συνεχίζω Το έψαξα λίγο σήμερα το μεσημέρι (αδειούχος γαρ - αργία μήτηρ πάσης κακίας ως γνωστόν), δε μου γεμίζει το μάτι το προϊόν Χρησιμοποιεί κανείς γάστρα απευθείας στο τζάκι ; Αν ναι, τι τύπου ;
ΕΤΕΡΩΝΥΜΑ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Πολύ σωστή παρατήρηση. Να ξέρετε όσοι ψήνετε σε τζάκια, ότι θα πρέπει να καθαρίζετε συχνά την καμινάδα σας. Ο λόγος είναι ότι τα λάδια που ανεβαίνουν με μορφή καπνού στην καμινάδα, κολλάν στα τοιχώματά της και αυξάνεται ο κύνδινος πυρκαγιάς. πρώτη φορά το ακούω και με ζώσανε μαύρα φίδια πώς ακριβώς καθαρίζουμε την καμινάδα, εκτός από το αφήσουμε σημείωμα και μια σφουγγαρίστρα στον αγιοβασίλη; 1
xrist0s4 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 ποτε ψησιμο στο τζακι! τα λιπη μενουν στην καμιναδα και υπαρχει μεγαλο κυνδινος φωτιας Σωστος αλλα δεν εχεις προβλημα εαν ψηνεις μια δυο φορες τη βδομαδα αλλα με την προϋποθεση οτι καθε χρονο καθαριζεις την καμιναδα...του γειτονα μας του εσκασε περσυ κ κοντεψε κ να παρει φωτια το σπιτι
haris_216 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Σωστος αλλα δεν εχεις προβλημα εαν ψηνεις μια δυο φορες τη βδομαδα αλλα με την προϋποθεση οτι καθε χρονο καθαριζεις την καμιναδα...του γειτονα μας του εσκασε περσυ κ κοντεψε κ να παρει φωτια το σπιτι Μάλλον όμως ο κόσμος δεν πρέπει να πολυκάνει καθαρισμό αφού ενώ γενικά ακούω για ψησίματα (και πολλές φορές τα μυρίζω βγαίνοντας έξω) όταν είχα ανοίξει σχετικό νήμα για πληροφορίες και προτάσεις δεν βρέθηκε κανείς να έχει να προτείνει κάτι συγκεκριμένο. Εκτός πια αν απλά κανείς δεν μου...μιλάει :cry:
LouCi4er Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Μάλλον όμως ο κόσμος δεν πρέπει να πολυκάνει καθαρισμό αφού ενώ γενικά ακούω για ψησίματα (και πολλές φορές τα μυρίζω βγαίνοντας έξω) όταν είχα ανοίξει σχετικό νήμα για πληροφορίες και προτάσεις δεν βρέθηκε κανείς να έχει να προτείνει κάτι συγκεκριμένο. Εκτός πια αν απλά κανείς δεν μου...μιλάει :cry: Αναλογα πως ειναι η καμιναδα σου.Εμενα ο τζακας που το εφτιαξε,μου ειπε οτι σπιραλ εγω δεν σου βαζω που να με πληρωσεις.Βαλαμε ολο σωληνες inox.Στην σωληνα δεν κολλαει καπνα.Το τζακι το δουλευα καθε χρονο απο το 2012 μεχρι περισυ(Περυσι τον Δεκεμβριο εβαλα ξυλολεβητα και δεν ασχοληθηκα ξανα με το τζακι).Καθε Σεπτεμβριο που το καθαριζα(πριν αρχισει η σεζον δλδ) πηγαινα στην σκεπη και εριχνα ενα σχοινι,απο κατω εδενα μια συρματινη βουρτσα,εκλεινα την πορτα και απο πανω τραβαγα το σχοινι.Το εκανα αυτο 2-3 φορες και η καμιναδα γινοταν σαν καινουργια(οχι οτι ειχε και τιποτα).Ανοιγα μετα την πορτα,μαζευα 1-2 φαρασια καπνα και αυτο ηταν.Τωρα αν εσενα εχει κανα δυο μετρα σπιραλ(οπως κανουν στα περισσοτερα για ευκολια) ειναι λιγο ζορι με την συρματινη βουρτσα.Αμα ειναι παλιο και εχει καμια χτιστη καμιναδα,βραστα.
haris_216 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 .................................................Τωρα αν εσενα εχει κανα δυο μετρα σπιραλ(οπως κανουν στα περισσοτερα για ευκολια) ειναι λιγο ζορι με την συρματινη βουρτσα.Αμα ειναι παλιο και εχει καμια χτιστη καμιναδα,βραστα. Η δική μου είναι με αυτά τα προκάτ κυβάκια (σαν τσιμεντόλιθους).
papoys1 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 πρώτη φορά το ακούω και με ζώσανε μαύρα φίδια πώς ακριβώς καθαρίζουμε την καμινάδα, εκτός από το αφήσουμε σημείωμα και μια σφουγγαρίστρα στον αγιοβασίλη; Εμένα είναι γύρω στα 9 μέτρα.Μένω 1ο και βγαίνει στην ταράτσα του 3ου. Το καλό είναι τελείως ελεύθερη και κατακόρυφη. Μετά από 17 χρόνια την καθάρισα φέτος για πρώτη φορά.Πήγα σε μία ράχη στη Λούτσα βρήκα ένα αγκαθωτό θάμνο σαν μεγάλη μπάλα αμόλησα σκοινί από την ταράτσα τον έδεσα με άλλο σκοινί και το τράβηξα κάτω - πάνω 3-4 φορές. Κάτω ήταν η γυναίκα να τρώει τη μαυρίλα και εγώ στην ταράτσα. Η καμινάδα είναι από τσιμεντένια τρίμετρα τετράγωνα 25χ25. Κυριολεκτικά έβγαλε δύο μεγάλες σακκούλες σκουπιδιών 10 κιλά περίπου η κάθε μία. Απορώ πως τράβαγε.Από δω και πέρα θα το κάνω πιο συχνά.
haris_216 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Εμένα είναι γύρω στα 9 μέτρα.Μένω 1ο και βγαίνει στην ταράτσα του 3ου. Το καλό είναι τελείως ελεύθερη και κατακόρυφη. Μετά από 17 χρόνια την καθάρισα φέτος για πρώτη φορά.Πήγα σε μία ράχη στη Λούτσα βρήκα ένα αγκαθωτό θάμνο σαν μεγάλη μπάλα αμόλησα σκοινί από την ταράτσα τον έδεσα με άλλο σκοινί και το τράβηξα κάτω - πάνω 3-4 φορές. Κάτω ήταν η γυναίκα να τρώει τη μαυρίλα και εγώ στην ταράτσα. Η καμινάδα είναι από τσιμεντένια τρίμετρα τετράγωνα 25χ25. Κυριολεκτικά έβγαλε δύο μεγάλες σακκούλες σκουπιδιών 10 κιλά περίπου η κάθε μία. Απορώ πως τράβαγε.Από δω και πέρα θα το κάνω πιο συχνά. Θα σου δώσω διεύθυνση. Παρ' τη γυναίκα και μία σακούλα (το έχω 10 χρόνια και δεν το έχω καθαρίσει) κι έλα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα