Anorymous Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Μπορεί να έχει αρχίσει να κάνει κρύο και να θέλω πολύ να έχω θέρμανση αλλά το ταμείο είναι μείον οπότε σε λίγο που θα ξεκινήσουν την κεντρική θέρμανση λέω να κλείσω τα σώματα. Το θέμα όμως είναι ότι δεν ξέρω τι παίζει εγώ πίστευα ότι δεν θα πλήρωνα καθόλου μια θεία μου όμως λέει ότι είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω το 50%. Ξέρει κανείς τι ισχύει βάση νόμου, α ξέχασα να πω εμείς έχουμε φυσικό αέριο και όχι πετρέλαιο.
panos2171 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Αν έχεις από πάνω και από κάτω διαμερίσματα και αναλόγως τι λέει το συμφωνητικό της πολυκατοικίας ενδέχεται να πληρώσεις κάτι γιατί εκμεταλλεύεσαι τη θέρμανσή τους σε κάποιο βαθμό.
Anorymous Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Αν έχεις από πάνω και από κάτω διαμερίσματα και αναλόγως τι λέει το συμφωνητικό της πολυκατοικίας ενδέχεται να πληρώσεις κάτι γιατί εκμεταλλεύεσαι τη θέρμανσή τους σε κάποιο βαθμό. ναι εχω, το συμφωνιτικο που μπορω να το βρω ?
mylo Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 βρες τον διαχειριστη και πες του θελω το καταστατικο της οικοδομής
Anorymous Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 βρες τον διαχειριστη και πες του θελω το καταστατικο της οικοδομής δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω οτι ο διαχειριστης ειναι αυτος που εκτησε την πολυκατοικια οποτε λογικα θα το εχει, αν δεν το δωσει τι γινετε ?
panos2171 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Δε μπορεί να σου ορίσει το τι θα πρέπει να πληρώνεις.
Anorymous Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Δε μπορεί να σου ορίσει το τι θα πρέπει να πληρώνεις. α ωραια, μηπως ξερεις τι παιζει και σε περιπτωση που το σπιτι ειναι μισο, δηλαδη τι θελω να πω εγω μενω μονος στο σπιτι αλλα ειναι μισο μισο με τον αδερφο μου αν ειναι να πληρωσω ενα ποσοστο λογω θερμανσης το πληρωνω ολο ή το μισο αφου μου ανηκει το μισο σπιτι ?
leftermann Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 ότι παίζει και με την δεη: πληρώνει όλον τον λογαριασμό αυτός που μένει μέσα, κι ας μην του ανήκει.
panos2171 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Όποιος μένει στο σπίτι φυσικά. Αυτός πληρώνει. Αν μένετε μαζί τότε μισά μισά.
Anorymous Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 ότι παίζει και με την δεη: πληρώνει όλον τον λογαριασμό αυτός που μένει μέσα, κι ας μην του ανήκει. δεν ισχυει το ιδιο για συντηρηση και ζημιες πληρωνουν οι ιδιοκτητες ενω για το καυσιμο αυτος που μενει. Εκανα επισης μια ερευνα και ειναι πολυ πλεγμενα τα πραγματα χοντρικα για φυσικο αεριο με το 51% να δινει το οκ δεν πληρωνεις μια αν δεν δωσει τοτε πληρωνεις ενα ποσοστο το οποιο ειναι περιπλοκο να υπολογιστει.
leftermann Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 λάθος τα κατάλαβες. Αν η οικοδομή ΔΕΝ έχει φυσικό αέριο αλλά κεντρική με πετρέλαιο και το 51% των ενοίκων συμφωνήσει να βάλει φυσικό αέριο, τότε παρακάμπτεται το καταστατικό και μπορεί όποιος θέλει να βάλει φυσικό αέριο και να μην πληρώνει τίποτα για την κεντρική θέρμανση. Αλλιώς, ισχύει ότι λέει το καταστατικό της οικοδομής. Ως προς τις δαπάνες θέρμανσης, κατανέμονται με βάση έναν πίνακα, ο οποίος φτιάχνεται από τον μηχανικό που έκανε την μελέτη για την όλη εγκατάσταση της κεντρικής θέρμανσης και ο οποίος δεν είμαι σίγουρος ότι έχει καμία σχέση με το καταστατικό. Ο πίνακας αυτός προβλέπει χρέωση ακομα και για τα διαμερίσματα που δεν καίνε καθόλου, που οι μετρητές τους δηλαδή γράφουν 0 ώρες. Νομίζω δεν υπάρχει περίπτωση να νομιμοποιηθείς να μην πληρώσεις τίποτα για θέρμανση. Αυτό το 50% που είπε η θεία δεν είναι ακριβές. Το 70% του καυσίμου κατανέμεται με βάση ένα σωρό πράγματα ΚΑΙ τις ώρες του μετρητή, οπότε αν γράψεις μηδέν πληρώνεις μηδέν, ενώ το υπόλοιπο 30% κατανέμεται με βάση ένα σωρό πράγματα αλλά ΟΧΙ τις ώρες του μετρητή, οπότε αν γράψεις μηδέν πληρώνεις κατιτίς. Ζημιές όντως πληρώνουν οι ιδιοκτήτες, καύσιμα οι ένοικοι, την ετήσια συντήρηση δεν είμαι σίγουρος.
Anorymous Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 λάθος τα κατάλαβες. Αν η οικοδομή ΔΕΝ έχει φυσικό αέριο αλλά κεντρική με πετρέλαιο και το 51% των ενοίκων συμφωνήσει να βάλει φυσικό αέριο, τότε παρακάμπτεται το καταστατικό και μπορεί όποιος θέλει να βάλει φυσικό αέριο και να μην πληρώνει τίποτα για την κεντρική θέρμανση. Αλλιώς, ισχύει ότι λέει το καταστατικό της οικοδομής. Ως προς τις δαπάνες θέρμανσης, κατανέμονται με βάση έναν πίνακα, ο οποίος φτιάχνεται από τον μηχανικό που έκανε την μελέτη για την όλη εγκατάσταση της κεντρικής θέρμανσης και ο οποίος δεν είμαι σίγουρος ότι έχει καμία σχέση με το καταστατικό. Ο πίνακας αυτός προβλέπει χρέωση ακομα και για τα διαμερίσματα που δεν καίνε καθόλου, που οι μετρητές τους δηλαδή γράφουν 0 ώρες. Νομίζω δεν υπάρχει περίπτωση να νομιμοποιηθείς να μην πληρώσεις τίποτα για θέρμανση. Αυτό το 50% που είπε η θεία δεν είναι ακριβές. Το 70% του καυσίμου κατανέμεται με βάση ένα σωρό πράγματα ΚΑΙ τις ώρες του μετρητή, οπότε αν γράψεις μηδέν πληρώνεις μηδέν, ενώ το υπόλοιπο 30% κατανέμεται με βάση ένα σωρό πράγματα αλλά ΟΧΙ τις ώρες του μετρητή, οπότε αν γράψεις μηδέν πληρώνεις κατιτίς. Ζημιές όντως πληρώνουν οι ιδιοκτήτες, καύσιμα οι ένοικοι, την ετήσια συντήρηση δεν είμαι σίγουρος. Διαβασα οτι πολλα καταστατικα εχουν αυθερετα το 30% κατι που ειναι παρανομο εκει τι κανω ? Επισης βρηκα αυτον τον τυπο Pθ = dQ/dt = c · dm/dt · Δθ = c · ρ · dV/dt · Δθ αλλα δεν ξερω αν ισχυει για μενα.
arxaggelos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Διαβασα οτι πολλα καταστατικα εχουν αυθερετα το 30% κατι που ειναι παρανομο εκει τι κανω ? Επισης βρηκα αυτον τον τυπο Pθ = dQ/dt = c · dm/dt · Δθ = c · ρ · dV/dt · Δθ αλλα δεν ξερω αν ισχυει για μενα. 18
NikosKallithea Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Τι σημαίνει εκλεισα τα σωματα, τα σώματα δεν κλείνουν έτσι όπως νομίζεις, θέλει υδραυλικό να σε αποκόψει απο την κεντρική θέρμανση με απόφαση της γενικής συνέλευσης, και πάλι θα πληρώνεις οτι λεει το καταστατικό.
VonLoutsos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Προφανώς και ισχύει αλλά θα πρέπει να υπολογίσεις μόνο σου αυτόν τον ρυθμό μεταβολής του όγκου dV/dt καθώς και το ειδικό για την περίπτωσή σου c. Οι μηχανικοί δεν ξέρουν από Θερμοδυναμική τέτοιων συστημάτων οπότε θα σου πρότεινα ένα Φυσικό κατά προτίμηση να γνωρίζει στατιστική θερμοδυναμική και μετά δίνεις εμπεριστατωμένα στον διαχειριστή και με απτές αποδείξεις πόσο και αν πρέπει να πληρώσεις. May Thermodynamics Be With You. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα