Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το σπίτι μου είναι κολλητό με του γείτονα.υπάρχει κενό σε μερικά σημεία. είναι λίγο δύσκολο να το περιγράψω

η πλευρά όμως που εφάπτεται με του γείτονα έχει γίνει χάλια λόγω υγρασίας.

νερά από το κλιματιστικό του πέφτουν στον δικό μου τοίχο, λούκια στο σπίτι του δεν υπάρχουν, όσα υπάρχουν είναι χαλασμένα, με αποτέλεσμα όλα τα νερά στον τοίχο μου.

τώρα το χειμώνα ο τοίχος είναι μόνιμα βρεγμένος, σε σημείο η υγρασία να μπαίνει μέσα.

αν συνεχιστεί αυτό θα γκρεμιστεί.

με το γείτονα δε τα πάμε καλά και γι αυτό δε τον ενδιαφέρει. οτι το βλέπει το χάλι είναι σίγουρο αλλά δε κάνει τίποτα. ίσως το αφήνει και επίτηδες.

επειδή ξέρω ότι δε θα πάρει από λόγια, πως να κινηθώ;

θα του πω πάντως μια φορά να μαζέψει τα νερά αλλά από εκεί και πέρα τι γίνεται;

λογικά είναι υποχρεωμένος να τα μαζέψει

μπορώ να πάω στην αστυνομία να του κάνουν σύσταση;

θέλει μήνυση;

Δημοσ.

εφόσον η κατασταση αυτη μπορει να προκαλέσει ζημια στο δικο σου οικοδομημα πας και κανεις καταγγελία στην πολεοδομία, απο την οποία θα ερθουν να διαπιστώσουν το προβλημα οι μηχανικοι και θα του γινουν απο συστάσεις έως αυτόφωρο-αναλογς της σοβαρότητας/επικινδυνότητας...

Δημοσ.

οκ θα μπορούσα να ανέβω στην ταράτσα, μιας και το σπίτι είναι πιο ψηλό και να δέσω το λάστιχο και να το ανοίξω.

δεν είναι λύση όμως αυτή.

εφόσον η κατασταση αυτη μπορει να προκαλέσει ζημια στο δικο σου οικοδομημα πας και κανεις καταγγελία στην πολεοδομία, απο την οποία θα ερθουν να διαπιστώσουν το προβλημα οι μηχανικοι και θα του γινουν απο συστάσεις έως αυτόφωρο-αναλογς της σοβαρότητας/επικινδυνότητας...

σίγουρα θα προκαλέσει ζημιά.

ο τοίχος είναι μόνιμα νοτισμένος.

σκεφτόμουν για αστυνομία.

λογικά δε θα τον καλέσει να του κάνει μια σύσταση?

η θα μου πει τρέχα στην πολεοδομία;

Δημοσ.

Ειπες δε παιρνει απο λογια. Απο πραξεις ομως θα πάρει. Φυσικα δεν εννοω ξύλο, αλλα αυτο που σε ειπα παραπανω.

Αν σε πει μα μου σου του, θα παρει και απο λογια

Δημοσ.

Ειπες δε παιρνει απο λογια. Απο πραξεις ομως θα πάρει. Φυσικα δεν εννοω ξύλο, αλλα αυτο που σε ειπα παραπανω.

Αν σε πει μα μου σου του, θα παρει και απο λογια

κι εγώ της ίδιας άποψης είμαι.

ότι μερικοί παίρνουν μόνο από πράξεις.

αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω πως καλύτερα να κινηθώ αλλιώς.

όταν λέμε δε παίρνει από λόγια, δε παίρνει..

έχουμε πλακωθεί πολλές φορές. μέχρι και δικαστήρια έχουμε πάει. (γι άλλα θέματα όμως)

αφού σκέφτομαι να μη του μιλήσω καν και να πάω κατευθείαν στην αστυνομία.

δεν έχω όρεξη να πλακώνομαι γιατί πολύ πιθανόν να πιαστούμε

Δημοσ.

Γιατί δε παίρνεις το εκατό, τζάμπα είναι.  Αυτοί θα ξέρουν να σου πουν τι πρέπει να κάνεις.

Δημοσ.

Γιατί δε παίρνεις το εκατό, τζάμπα είναι.  Αυτοί θα ξέρουν να σου πουν τι πρέπει να κάνεις.

ε αυτό θα κάνω.

απλά ρώτησα εδώ να έχω σφαιρική άποψη  :-) . να είμαι προετοιμασμένος δηλαδή

Δημοσ.

Εγώ θα κάνω το συνήγορο του διαβόλου :

1.

Όταν εννοείς "οι τοίχοι είναι γαμάτοι νερά" τι εννοείς , νερά που ρίχνει αυτός ? Αν όχι τότε δε βλέπω ποιό είνια το θέμα. 

Αν πχ βρέχει και ένα σπίτι έχει έτσι τη σκεπή του πχ που τα νερά να πέφτουν στο δίπλ τοίχο δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι έχει κάνει κακό.

2.

Η πολεοδομία θα ξέρει τι υποχρεούται και τί όχι να κάνει και πιθανότατα θα σε παραπέμψει εκεί η Αστυνομία. Εκτός από μια "άτυπη" ευγενική σύσταση να τα βρείτε μεταξύ σας δε μπορώ να φανταστώ τι παραπάνω μπορεί να κάνει η αστυνομία, δεν είναι δουλειά της να λέει στον κόσμο τι να κάνει με τα σπίτια του ούτε ένας αστυνομίκός έχει τις ειδικές γνώσεις που απαιτούνται.

Δημοσ.

να σου απαντήσω.

τα νερά δε τα ρίχνει αυτός.

αν τα λούκια ήταν σωστά τα νερά από τη σκεπή θα μαζεύονταν κανονικά και θα πηγαίνανε κάτω.

τώρα όμως που είναι παρατημένα- βουλωμένα ,διαλυμένα, το νερό πέφτει στο δικό μου τοίχο, επίσης το ίδιο γίνεται με το νερό από το κλιματιστικό.

αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τώρα το χειμώνα ο τοίχος μου να είναι μόνιμα βρεγμένος. δυστυχώς δε τον χτυπάει και ο ήλιος να στεγνώσει.

ο τοίχος έχει μαυρίσει και αρχίζει να φαίνεται το αποτέλεσμα απο μέσα στο σπίτι. ζημιά δεν υπάρχει αλλά αν συνεχιστεί αυτό, σίγουρα θα υπάρχει.

δε μιλάμε για λίγο νερό. δεν είμαι κανένας περίεργος να γκρινιάζω για λίγες σταγόνες.

ε δε νομίζω να μην έχει ευθύνη.

γιατί αν είναι έτσι, η δική μου σκεπή είναι πιο ψηλά. άρα αν πάω και κάνω καμιά κατασκευή να διώχνω τα νερά και να τα πετάω σε αυτόν από ψηλά, δε τον βλέπω καλά.

το θέμα είναι να βγάλω άκρη χωρίς καραγκιοζιλίκια.

αύριο μεθαύριο θα πάω στην αστυνομία να ρωτήσω

Εγώ θα κάνω το συνήγορο του διαβόλου :

1.

Όταν εννοείς "οι τοίχοι είναι γαμάτοι νερά" τι εννοείς , νερά που ρίχνει αυτός ? Αν όχι τότε δε βλέπω ποιό είνια το θέμα. 

Αν πχ βρέχει και ένα σπίτι έχει έτσι τη σκεπή του πχ που τα νερά να πέφτουν στο δίπλ τοίχο δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι έχει κάνει κακό.

χωρίς να ξέρω τους νόμους, αυτό δε φαίνεται λογικό. όχι ότι οι νόμοι είναι λογικοί αλλά λέμε τώρα.

το σπίτι στη μια άκρη έχει μια πλαγιά και ακριβώς από κάτω έχει άλλο σπίτι. βασικά η οροφή του άλλου σπιτιού έρχεται στο επίπεδο το δικό μου.

άρα αν εγώ μαζέψω τα νερά της βροχής με τίποτα λούκια, μπορώ να τα στείλω στον από κάτω. ε τον έπνιξα πάει...

σύμφωνα με τη δική σου λογική, δε τα ρίχνω εγώ, από τη βροχή πάνε. άρα είμαι καλυμμένος 

μπορώ να το κάνω; κάτι μου λέει ότι θα πρέπει να τον πληρώσω μετά.

ακραίο παράδειγμα απλά στην περίπτωση μου συμβαίνει ακριβώς το ίδιο σε μικρότερη κλίμακα

Δημοσ.

Στην αστυνομία τζάμπα θα χάσεις τον χρονο σου.Θα σου πουν κάνε μήνυση (120 ευρουδακια) και οοοοταν γίνει το δικαστήριο θα σου έχει πεσει ο τοίχος.Να ερθει το εκατο για να κανει διαπίστωση λίγο δύσκολο το βλέπω εδώ δεν στέλνουν σε κλοπες.Και παλι...άντε να κανουν μια σύσταση ....Κλαιν Μαιν δηλαδή. Το σωστότερο είναι πολεοδομία, που έχει υπευθυνουςνα βεβαιώσουν την ζημιά.Σου εύχομαι να ξεμπερδεψεις ομαλά με τέτοιους γείτονες....που είναι γαϊδούρια γιατί στο τέλος σε αναγκάζουν να γίνεις κ εσύ γαιδαρος.

• Like 3
Δημοσ.

σκεφτόμουν για αστυνομία.

λογικά δε θα τον καλέσει να του κάνει μια σύσταση?

η θα μου πει τρέχα στην πολεοδομία;

ΜΟΝΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ.-

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...