Moderators Malthador Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Καλά, πόσο κοντά είναι τα σπίτια σας; 10 εκατοστά απόσταση έχουν οι τοίχοι;
paylidis Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 η πολεοδομία θα ασχοληθεί ή θα είμαι στο περίμενε.........? Εάν πας να κανείς καταγγελία είναι υποχρεωμένοι εντός 40 ημερών να έχουν επιληφθεί του θεματος
shine Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2014 δε μπορώ να βγάλω και φωτό γιατί είναι μικρός ο κόσμος.... οι τοίχοι ξεκινώντας από κάτω είναι κολλητά. εμένα πάει μέχρι πάνω όλο τοίχος. αυτός έχει κάτι σαν μπαλκονάκι όμως, δηλαδή βλέπει τον τοίχο μου και επίσης σε κάποια σημεία το σπίτι του μπαίνει πιο μέσα. φανταστείτε να ξεκινάνε κολλητά και ο δικός του σε κάποιο ύψος να γίνεται L
Basilhs23___ Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Στην αστυνομία τζάμπα θα χάσεις τον χρονο σου.Θα σου πουν κάνε μήνυση (120 ευρουδακια) και οοοοταν γίνει το δικαστήριο θα σου έχει πεσει ο τοίχος.Να ερθει το εκατο για να κανει διαπίστωση λίγο δύσκολο το βλέπω εδώ δεν στέλνουν σε κλοπες.Και παλι...άντε να κανουν μια σύσταση ....Κλαιν Μαιν δηλαδή. Το σωστότερο είναι πολεοδομία, που έχει υπευθυνουςνα βεβαιώσουν την ζημιά.Σου εύχομαι να ξεμπερδεψεις ομαλά με τέτοιους γείτονες....που είναι γαϊδούρια γιατί στο τέλος σε αναγκάζουν να γίνεις κ εσύ γαιδαρος. Όπως τα είπες. Τζάμπα χρόνος η αστυνομία. Το καλοκαίρι μου έσπασαν μια πόρτα απ' το σπίτι, πήρα τηλ 1 φορά το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και μια το 100, δεν ήρθε κανένας, με πήρε τηλ αργότερα ο αξιωματικός υπηρεσίας που μου είπε να κάνω αίτηση για μήνυση και με διαβεβαίωσε μετά από δική μου ερώτηση οτι δεν υπάρχει παράβολο 100 ευρώ για τέτοια περίπτωση. Πήγα την επόμενη μέρα για να κάνω μήνυση και μου λέει ο υπάλληλος οτι ενδέχεται να ζητήσει ο εισαγγελέας 100 ευρώ, τελικά δεν έκανα τίποτα. Κοίταξε για πολεοδομία ή μίλα και με κανένα δικηγόρο.
haris_216 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Σε σύνολο 20 post έχει αναφερθεί σε 5-6 η λέξη "πολεοδομία" και ακόμα το συζητάμε; Την αστυνομία για ζημιές από νερά, την φώναζαν στα 40s και 50s στο στυλ "κύριε πόλιτσμαν, μου έβρεξε την μπουγάδα" (βλ "Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα"). Έκτοτε η προσέγγιση αυτή τείνει να καταργηθεί αφού και η αστυνομία έχει άλλες δουλειές να κάνει αλλά και η πολεοδομία "δείχνει" πιο αρμόδια (φαντάζομαι ίσως γι' αυτό έχει "κάνα δυο" μηχανικούς ανάμεσα στο προσωπικό της)
tarantules Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Επειδή έχω ζήσει ανάλογο περιστατικό, εαν θες με ακούς.Εαν όχι,κάθησε εδώ να ρωτάς και να λέει ο καθένας ότι του έρθει. Καταρχήν από τη στιγμή που δεν παίρνει από λόγια ο τύπος, να το ξέρεις οτι λύση στο πρόβλημά σου αναίμακτη ΔΕΝ υπάρχει. Και όταν εννοώ αναίμακτη, πρέπει αρχικά να βάλεις το χέρι στην τσέπη. Τι θα έκανα στη θέση σου. Καταρχήν καλείς επιτόπου δικό σου μηχανικό να εκτιμήσει ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα, και εαν όντως φταίει κάποια κακοτεχνία που οφείλεται καθαρά στο γείτονα και όχι σε εσένα, τον βάζεις να συντάξει μια έκθεση η οποία θα ακολουθείται και από φωτογραφίες που θα καταδεικνύουν το πρόβλημα.Και εξωτερικές φωτογραφίες αλλά και εσωτερικές που θα δείχνουν το μέγεθος της υγρασίας. Αφού γίνει αυτό, πας σε ένα δικηγόρο σου και του ζητάς να συντάξει μια εξώδικο διαμαρτυρία όπου θα αναλύσει το πρόβλημα και θα επισυνάψει και την πραγματογνωμοσύνη του μηχανικού σου. Συνήθως, τα εξώδικα αγνοούνται από τον υπαίτιο, οπότε εαν δεν απαντήσει μέσω δικηγόρου και δεν διευθετηθεί άμεσα το θέμα και δεν διορθωθεί η κατάσταση , αναλαβαίνει ο δικηγόρος σου να ζητήσει δικάσιμο (τα διαδικαστικά θα στα πει ο δικηγόρος σου γιατί δεν τα θυμάμαι καλά) και μετά όλα παίρνουν το δρόμο τους. Το κακό με τα δικαστήρια είναι οτι εαν πρόκειται για πολεοδομικές παραβάσεις , λόγω της μη σπουδαιότητας του αδικήματος συνήθως αναβάλονται οι δίκες και μπορεί να σε τρενάρουν μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή σου.Δεν γνωρίζω τώρα εαν άλλαξαν και δικάζουν πολύ πιο γρήγορα τα μη σοβαρά αδικήματα. Εγώ στη δική μου περίπτωση είχα 2 αναβολές και μου πήρε 1 η 1,5 χρόνο να ξεμπερδέψω.Ο μάγκας μου πλήρωσε αποζημίωση που συμφωνήθηκε μεταξύ εμένα και της δικηγόρου μου, μου έφτοιαξε τον τοίχο που ήταν μέσα στην υγρασία , και επιπλέον πλήρωσε και όλα τα δικαστικά έξοδα. Και για να δεις το μέγεθος της βλακεία του, πριν έρθει η σειρά μας στο δικατήριο, είμασταν μέσα και παρακολουθούσαμε την προηγούμενη από εμάς δίκη, και σε κάποια φάση γυρνάει και μου λέει με ύφος: "Είμαστε δικομανής λαός!" Ο ίδιος ο βλάκας που μου δημιούργησε το πρόβλημα και έκανα άπειρες προσπάθειες να τα βρούμε εκτός δικαστηρίου, μου πέταξε την υπέρτατη κοτσάνα! Το μόνο κακό στην υπόθεση είναι οτι λόγω κάποιων ηλίθιων μπαίνεις σε μια διαδικασία όπου ναι μεν θα δικαιωθείς στο τέλος αλλά χάνεις και τον χρόνο σου ασχολούμενος μαζί τους. 4 1
Nahock Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Και όταν εννοώ αναίμακτη, πρέπει αρχικά να βάλεις το χέρι στην τσέπη. Τελικά πήρες τα λεφτά σου πίσω η ζημιώθηκες;
tarantules Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Τελικά πήρες τα λεφτά σου πίσω η ζημιώθηκες; Το ανέφερα παραπάνω.Πήρα αποζημίωση ικανοποιητική ώστε να διορθωθεί η ζημιά που μου προκάλεσε, και πληρώθηκαν και τα δικαστικά έξοδα. Στο μόνο που ζημιώθηκα ήταν τα σούρτα-φέρτα από επαρχία μιας και το ακίνητο είναι Αθήνα. Το ρεζουμέ είναι οτι δεν χρειάζεται ούτε τσακωμούς, ούτε φωνές, ούτε να ποιαστείς στα χέρια με κάποιον που δεν καταλαβαίνει από λόγια.Και πολλοί από αυτούς τους εξυπνάκηδες που εκμεταλλεύονται την ανέχεια των υπολοίπων στις αυθερεσίες τους (προφανώς λόγω χαρακτήρα),ποντάρουν στο οτι οι περισσότεροι είτε θα υπομείνουν είτε δεν θα προχωρήσουν μέχρι τη δικαστική οδό , η οποία δυστυχώς είναι η μόνη διέξοδος πολλές φορές ώστε να τους βάλεις στη θέση τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα