Kostasspil Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Πως ακριβως να τρολλαρει; Δεν υπαρχει case trollαρισματος (προς το παρον). Πιο πολυ τοπικ τυπου παρηγορια στον αρρωστο μου κανει, μπας και ακουγε τιποτα του στυλ η ελπιδα πεθαινει τελευταια, ισως σε πληρωσει στις 30 Φλεβαρη κλπ. Παίζει να τα πάρει και στις 29
Alithinos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα σας, είμαι μόλις σημερινή στο site! Έχω ένα σοβαρό θέμα.. Είμαι γραφίστρια και ο φίλος μου δούλευε σε μια εταιρεία Λογισμικού, είναι προγραμματιστής. Το αφεντικό του ήθελε κάποια εικονίδια, λογότυπα και γενικώς γραφικές εργασίες από μένα. Φυσικά όλα θα γίνονταν "μαύρα" γιατί δεν έχω τέβε και για να τα πάρει πιο οικονομικά... Του έδωσα τα πάντα, κανονίσαμε το ποσό, του έστειλα ολοκληρωμένο κοστολόγιο, εν τω μεταξύ του τα ζητούσα 3 μήνες, απέφευγε κάθε κλήση και μήνυμά μου, ακόμα και όταν έπαιρνα στην εταιρεία όλοι έλεγαν πως δεν είναι εκεί!! Τώρα με απειλεί ότι δεν θα μου δώσει δεκάρα αν δεν του κόψω τιμολόγιο! Παιδιά πρέπει να βρω λύση η δουλειά που έκανα είναι τρομερά μεγάλη και με μεγάλο ποσό..! δεν είναι 50-100 ευρώ να πεις εντάξει δεν θα σκοτωθώ κιόλας..! που ακόμα και για αυτά θα έκανα πάλι θέμα.. Τι να κάνω?? βοήθεια! Καλά να πάθεις, για να μάθεις να χαλάς το επάγγελμα! Κάνε ένα βήμα πίσω στον εργολάβο, και θα σε πάει 100 μέτρα. Τίποτα, απλά το πάθημα να σου γίνει μάθημα, και από δω και πέρα μόνο ξεκάθαρα πράγματα, κανονικά, και με το νόμο, και ΧΩΡΙΣ υποχωρήσεις προς τα αφεντικά. Μπορεί να νομίζεις ότι με τέτοιες διευκολύνσεις θα σε συμπαθήσει και θα τον έχεις καβάτζα, άλλα απ τη μια στιγμή στην άλλη θα σε παρατήσει να πάει αλλού αν τον συμφέρει, όχι μόνο αυτός, ο οποιοσδήποτε. Και κάτι ακόμα: Κάθε δουλειά που κάνεις όταν είναι να κάνεις επίδειξη για να δει ο άλλος αν του αρέσει, να παρουσιάζεις τη δουλειά είτε σε πολύ μικρή ανάλυση για να τη χρησιμοποιήσει, αλλά αρκετή για να καταλάβει τι έχεις φτιάξει, (όπου είναι δυνατό), και δεύτερον να κρατάς κάθε τι σε αρχείο για να έχεις απόδειξη ότι είναι δική σου δουλειά, τα πνευματικά ότι σου ανήκουν, και ύστερα αν του αρέσει κάνεις παραχώρηση. μα αρεσει που αντι να σκεφτουν οτι στη προκειμενη φταιει ο επιχειρηματιας που κοιταξε να πληρωσει τα λιγοτερα εστω και μαυρα και μετα κανει την παπια φταιει μονο ο γραφιστας,κυριολεκτικα με ετσι μυαλα παμε μπροστα ,στη προκειμενη φταινε και οι δυο αλλα βρισκω ποιο ανηθικο τον επιχειρηματια που θελει τωρα τα παντα και δωρεαν ,αν εκανε ετσι σε αυτη την κατασταση να δουμε τι ατασθαλιες εχει η επιχειρηση ,καταγγελια λοιπον αν δοκιμασει να κανει τον ωραιο και ασε τον εκεινο να καθαρισει γιατι με τετοια κινηση δεν ειναι η πρωτη φορα που κανει τετοια και σιγουρα θα του βρουν πολλα για να φαει τα πενταπλασια φταίει και αυτή γιατί δέχεται να κάνει 'χάρες' σε εργολάβους, και έτσι χαλάει το επάγγελμα. άσε δε που δεν έλαβε τις κατάλληλες προφυλάξεις, εντάξει αν ήταν κάνα 16χρονο - 18χρονο άπειρο που κάνει τα πρώτα του βήματα, αλλά ενήλικες άνθρωποι να μη γνωρίζουμε πως λειτουργεί η αγορά και ο κόσμος ; 1
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα σας, είμαι μόλις σημερινή στο site! Έχω ένα σοβαρό θέμα.. Είμαι γραφίστρια και ο φίλος μου δούλευε σε μια εταιρεία Λογισμικού, είναι προγραμματιστής. Το αφεντικό του ήθελε κάποια εικονίδια, λογότυπα και γενικώς γραφικές εργασίες από μένα. Φυσικά όλα θα γίνονταν "μαύρα" γιατί δεν έχω τέβε και για να τα πάρει πιο οικονομικά... Του έδωσα τα πάντα, κανονίσαμε το ποσό, του έστειλα ολοκληρωμένο κοστολόγιο, εν τω μεταξύ του τα ζητούσα 3 μήνες, απέφευγε κάθε κλήση και μήνυμά μου, ακόμα και όταν έπαιρνα στην εταιρεία όλοι έλεγαν πως δεν είναι εκεί!! Τώρα με απειλεί ότι δεν θα μου δώσει δεκάρα αν δεν του κόψω τιμολόγιο! Παιδιά πρέπει να βρω λύση η δουλειά που έκανα είναι τρομερά μεγάλη και με μεγάλο ποσό..! δεν είναι 50-100 ευρώ να πεις εντάξει δεν θα σκοτωθώ κιόλας..! που ακόμα και για αυτά θα έκανα πάλι θέμα.. Τι να κάνω?? βοήθεια! αν και δεν διάβασα τα σχόλια των υπολοίπων, άλλα ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ τα μαύρα αυτά έχουν. αν δεν θες να τρως πιστολιά τράβα γίνε νόμιμη. αν οχι σου εύχομαι να στο ξανακάνουν. 1
forgotten Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 αν και δεν διάβασα τα σχόλια των υπολοίπων, άλλα ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ τα μαύρα αυτά έχουν. αν δεν θες να τρως πιστολιά τράβα γίνε νόμιμη. αν οχι σου εύχομαι να στο ξανακάνουν. εμπαθεια ο κοσμος ομως ,αυτη φταιει μονο και ο επιχειρηματιας στο απυροβλητο? ακομα λιγο θα πεις οτι ο επιχειρηματιας ειναι το θυμα
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Γενικα στα ελληνικα φορουμ αρκετοι βγαζουν απο μεσα τους τον δικαστη/εφοριακο με υπερμετρη αυστηροτητα βεβαιως βεβαιως. Τους το επιτρεπει η φυση του φορουμ οπως και η ψυχοσυνθεση του Ελληναρα. Ειναι οι ιδιοι που απο κοντα σου πιανουν το χερι με συμπονετικο υφος, σε ακουμπουν στην πλατη και σου λενε "α τον αλητη σου εφαγε τα λεφτα σου". Ειναι οι ιδιοι που θα δεχτουν να δουλεψουν μαυρα "επειδη οι εργοδοτες ειναι αλητες, λαμογια και κλεφτες". Εκει δε θα πουν "καλα να παθεις αφου ηθελες μαυρα" στους εαυτους τους, σε περιτπωση που το αφεντικο τους ριξει καμια 6μηνη πιστολια στις πληρωμες. Περαστικα και καλα μυαλα ρε. 10
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 εμπαθεια ο κοσμος ομως ,αυτη φταιει μονο και ο επιχειρηματιας στο απυροβλητο? ακομα λιγο θα πεις οτι ο επιχειρηματιας ειναι το θυμα θύμα δεν είναι, ισα ισα και αυτός παρανόμησε, αλλά του έκατσε κουτί και έχει και τον πισινό του καλυμμένο.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Το μόνο που ξέρω είναι ότι η υπόθεση είναι χαμένο χαρτί. Μόνο με τιμολόγιο από κάποιον γνωστό της πληρώνοντας του το ΦΠΑ όπως είπε κάποιος φίλος η με απόδειξη δαπάνης νομίζω ότι γίνεται. Διαφωνώ όμως με τον τόσο πόλεμο απέναντι της . Δεν λέω ότι η πράξη της είναι νόμιμη , το αντίθετο μάλιστα , αλλά σίγουρα όλοι έχουμε κάνει μαυροδουλειές κατά καιρούς για διάφορους λόγους άσχετα το αν έχουμε ΤΕΒΕ η οχι. Το να έχεις ΤΕΒΕ δεν σε κάνει απαραίτητο ηθικό και νόμιμο. Και προς θεού , δεν στοχοποιώ κανέναν εδώ μέσα. Δεν ξέρω προσωπικά κανέναν και για αυτό δεν κρίνω κανέναν από όσους έχουν ποστάρει στο παρόν Γενικα στα ελληνικα φορουμ αρκετοι βγαζουν απο μεσα τους τον δικαστη/εφοριακο με υπερμετρη αυστηροτητα βεβαιως βεβαιως. Τους το επιτρεπει η φυση του φορουμ οπως και η ψυχοσυνθεση του Ελληναρα. Ειναι οι ιδιοι που απο κοντα σου πιανουν το χερι με συμπονετικο υφος, σε ακουμπουν στην πλατη και σου λενε "α τον αλητη σου εφαγε τα λεφτα σου". Ειναι οι ιδιοι που θα δεχτουν να δουλεψουν μαυρα "επειδη οι εργοδοτες ειναι αλητες, λαμογια και κλεφτες". Εκει δε θα πουν "καλα να παθεις αφου ηθελες μαυρα" στους εαυτους τους, σε περιτπωση που το αφεντικο τους ριξει καμια 6μηνη πιστολια στις πληρωμες. Περαστικα και καλα μυαλα ρε. Έγραψες...απλά
gpgalanis Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Παιδιά καλησπέρα. Είμαι αυτός που πήρε τα εικονίδια και θέλω να την πληρώσω αλλά επειδή είμαι νομοταγής περιμένω πρώτα το τιμολόγιο αλλά δεν μου το στελενει. Τι μπορώ να κάνω; ΥΓ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι και οι 2 παράνομοι αν και τυπικά χωρίς παραστατικό ο πελάτης δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει. Το λέει και ο νόμος. Οπότε όποιος δεν θελει να τα παιρνει μαύρα να ζει εις βάρος των κοροιδων που δεν κρύβουν φράγκο και πληρώνουν φόρους και για τους υπόλοιπους να πραξει τα νομιμα αλλιώς καλώς να πάθει. 1
Miracle Worker Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 θύμα δεν είναι, ισα ισα και αυτός παρανόμησε, αλλά του έκατσε κουτί και έχει και τον πισινό του καλυμμένο. Μόνο που άλλη παρανομία να μην κόψεις τιμολόγιο (με ότι αυτό συνεπάγεται για ανταγωνισμό κλπ) και άλλη να κλέψεις μια εργασία δεκάδων εργατοωρών.
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 ΥΓ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι και οι 2 παράνομοι αν και τυπικά χωρίς παραστατικό ο πελάτης δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει. Το λέει και ο νόμος. Οπότε όποιος δεν θελει να τα παιρνει μαύρα να ζει εις βάρος των κοροιδων που δεν κρύβουν φράγκο και πληρώνουν φόρους και για τους υπόλοιπους να πραξει τα νομιμα αλλιώς καλώς να πάθει. κακέ 1
gpgalanis Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Μόνο που άλλη παρανομία να μην κόψεις τιμολόγιο (με ότι αυτό συνεπάγεται για ανταγωνισμό κλπ) και άλλη να κλέψεις μια εργασία δεκάδων εργατοωρών. Συγνώμη αλλά δεν ήξερα ότι υπάρχει παρανομομετρο! Α, και καταλαβαίνεις προφανώς ότι η συγκεκριμένη κοπέλα κατά πάσα πιθανότητα κανει αυτή την παρανομία κατά εξακολούθηση οπότε οι συνέπειες της πράξης της και ομοίως των υδραυλικών, ηκλετρολογων κτλ είναι πολλαπλάσιες.
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Μόνο που άλλη παρανομία να μην κόψεις τιμολόγιο (με ότι αυτό συνεπάγεται για ανταγωνισμό κλπ) και άλλη να κλέψεις μια εργασία δεκάδων εργατοωρών. απο το λίγο παράνομος και το πολύ παράνομος, κρατάω το παράνομος και κατακρίνω αυτούς που παρανομούν, στηρίζουν παραβατικές πράξεις και δίνουν απατεωνίστικες λύσεις σε προφανή παράβαση νόμου.
Miracle Worker Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Από το Άγιον Όρος ποστάρετε; (οκ, ατυχές παράδειγμα). Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει συναλλαχθεί με έναν λίγο έως και πολύ παράνομο. 1
Bspus Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Αφηνοντας στην ακρη τις ηθικολογιες, μου φαινεται παραλογο καποιος που συμμετειχε εν γνωσει του σε μια παρανομη (και απο τις 2 πλευρες) συναλλαγη να επικαλειται εκ των υστερων τη δικαιοσυνη να τον ξελασπωσει. Το αλλο παλι να μπορεις να κανεις τετοιες freelance εργασιες μεχρι 5000 το χρονο χωρις ΤΕΒΕ παλι πρωτη φορα το ακουω. Αν ισχυε αυτο ολοι εδω περα θα ειμασταν εν δυναμει μικροεπιχειρηματιες χωρις κοστος. Ανέβασε τα εικονίδια σε website και πες οτι είναι free για μη εμπορική χρήση . Βεβαια ο μπαγάσας θα εχει την συνομιλία και θα φαίνεται ποτέ τα ανέβασες .Αρα καταλήγουμε πάλι σε ασβερκους Αν επικαλεστει τη συνομιλια, παραδεχεται οτι ειχαν συμφωνησει για την παροχη της υπηρεσιας. Αλλα αν δεν πληρωσει, δεν μπορει να εχει και τα δικαιωματα μαλλον. Οχι οτι θα τον πειραξει και ιδιαιτερα τα λογοτυπα να γινουν free εφοσον δεν εχει πληρωσει. Στη χειροτερη θα εμφανιστουν στο μελλον και αλλα παρομοια βασισμενα στο ιδιο σχεδιο. Για τους ασβερκους παντως δεν θα ειχα (ηθικους) ενδοιασμους σε τετοια περιπτωση εφοσον φυσικα ειχα τις καταλληλες διασυνδεσεις και θεωρουσα οτι δυσκολα θα μπλεξω ως επακολουθο. Σε συμφωνιες του στυλ "παρτου οσα μου χρωσταει και δωσε μου τα μισα" οι ασβερκοι απ'οτι ιστοριες εχω ακουσει απο γνωστους ειναι αρκετα πιο εντιμοι απο τα "θυματα" τους.
Physics_Rulez Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Γενικα στα ελληνικα φορουμ αρκετοι βγαζουν απο μεσα τους τον δικαστη/εφοριακο με υπερμετρη αυστηροτητα βεβαιως βεβαιως. Τους το επιτρεπει η φυση του φορουμ οπως και η ψυχοσυνθεση του Ελληναρα. Εντελώς εκτός θέματος. Η πλειοψηφία δεν έθιξε ούτε τη φοροδιαφυγή ούτε την εισφοροδιαφυγή. Έθιξε το γεγονός ότι ο ts κλέβει τη δουλειά από αυτόν που δουλεύει νόμιμα, aka με ρίσκο, μισθοδοσίες και έξοδα. Αυτός που δουλεύει μαύρα στο μόνο που ρισκάρει είναι να μην πληρωθεί, όπως και έγινε. Ούτε η άλλη πλευρά (του λήπτη) έχει δίκιο, αλλά το βάρος πέφτει στον ts ευτυχώς ή δυστυχώς. Σιγά που βγάλατε και συμπέρασμα ότι λυπηθήκαμε εξ αρχής το καημένο το κράτος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα