The_Judas Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Την πιο μεγάλη απατεωνιά την έκανε ο επιχειρηματίας που πήρε τα εικονίδια,τα χρησιμοποίησε και δεν πλήρωσε τίποτα. Θα μπορούσε να είχε ζητήσει εξ αρχής τιμολόγιο και να τα δώσει πίσω. Τότε θα είχε απόλυτο δίκιο. Τώρα απλά το χρησιμοποιεί ως πρόφαση. Το αλλο παλι να μπορεις να κανεις τετοιες freelance εργασιες μεχρι 5000 το χρονο χωρις ΤΕΒΕ παλι πρωτη φορα το ακουω. Αν ισχυε αυτο ολοι εδω περα θα ειμασταν εν δυναμει μικροεπιχειρηματιες χωρις κοστος. και όμως ισχύει. Παλιότερα λεγόταν απόδειξη δαπάνης. Τώρα λέγεται τίτλος κτήσης.
Afro-head Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Λοιπον παλικαρια του μορια που καθεστε και λετε οτι να'ναι του στυλ καλα να παθεις και αλλα τετοια κουλα! θελετε να μου πειτε οτι εαν κοβατε εσεις τιμολογιο θα σας τα εδινε? μαλλον θα περιμενε εξωδικο και μετα θα τα εδινε! Ειδα και τους γραφιστες που κοβουν τιμολογια μεσα στην παρανομια με μισα λεφτα και αλλα τετοια! Συν η κοπελα μπορει να μην ειχε ουτε την εναρξη να κανει βρε, τι σημαινει οτι θα πρεπει να πεινασει? δηλαδη ο επιχειρηματιας που της βαρεσε κανονι δεν φταιει? δεν την εκανε την παγαποντια? αλλα για ολα φταιει η ανεργη γραφιστρια ε???? Η απαντηση ομως, δεν μπορεις να κανεις κατι στην περιπτωση σου καθως δεν υπαρχουν νομιμα παραστικα για την αμοιβη σου! μπορει να γινει καταγγελια ανωνυμη αλλα και παλι δεν εισαι σιγουρη οτι θα κανει κατι ο ελεγκτικος μηχανισμος! Δεν θα δινεις σε κανεναν πληρη αναλυση και χωρις watermark την δουλεια σου! αυτο που μπορεις να κανει ειναι να πας επιθεωρηση εργασιας και να πεις οτι ηταν να με προσλαβει σαν υπαλληλο στην εταιρεια και με εβαλε να κανω την δουλεια και στο τελος με εδιωξε και κρατησε την δουλεια και δεν με πληρωσε εστω τα νομιμα!!!! και φυσικα να βρεις εναν φιλο να κοψει τιμολογιο και να του δωσεις το ΦΠΑ! ξερεις αυτο που τρωνε κατι αλλοι γραφιστες!!!! 4
crupo Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Η καταγγελια η ανωνυμη τι ακριβως θα λεει? Πως πηγε η τυπισα να παρανομησει, να παρει μαυρα λεφτα χωρις να εχει κανει εναρξη και να πληρωνει εισφορες και ο τυπος την εριξε? Ρε πατε καλα? Και κανενας δεν λεει πως ο επιχειρηματιας ειναι καλος. Και οι δυο ειναι εξισου λαμογια. Σιγα μην την υπερασπιστουμε ομως κιολας που την εριξε ο αλλος σε παρανομη δραστηριοτητα. 1
Physics_Rulez Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Προσοχή λίγο με τον τίτλο κτήσης να μην τρεχετε και δε φτάνετε μετα. Ο γραφίστας απαγορεύεται να αμείβεται με τίτλο κτήσης. Για περισσότερες πληροφορίες στους λογιστές σας.
BritGreek Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Λοιπον παλικαρια του μορια που καθεστε και λετε οτι να'ναι του στυλ καλα να παθεις και αλλα τετοια κουλα! θελετε να μου πειτε οτι εαν κοβατε εσεις τιμολογιο θα σας τα εδινε? μαλλον θα περιμενε εξωδικο και μετα θα τα εδινε! (1) Ειδα και τους γραφιστες που κοβουν τιμολογια μεσα στην παρανομια με μισα λεφτα και αλλα τετοια! Συν η κοπελα μπορει να μην ειχε ουτε την εναρξη να κανει βρε, τι σημαινει οτι θα πρεπει να πεινασει? δηλαδη (2) ο επιχειρηματιας που της βαρεσε κανονι δεν φταιει? δεν την εκανε την παγαποντια? αλλα για ολα φταιει η ανεργη γραφιστρια ε???? Η απαντηση ομως, δεν μπορεις να κανεις κατι στην περιπτωση σου καθως δεν υπαρχουν νομιμα παραστικα για την αμοιβη σου! (3) μπορει να γινει καταγγελια ανωνυμη αλλα και παλι δεν εισαι σιγουρη οτι θα κανει κατι ο ελεγκτικος μηχανισμος! Δεν θα δινεις σε κανεναν πληρη αναλυση και χωρις watermark την δουλεια σου! αυτο που μπορεις να κανει ειναι να πας επιθεωρηση εργασιας και να πεις οτι ηταν να με προσλαβει σαν υπαλληλο στην εταιρεια και με εβαλε να κανω την δουλεια και στο τελος με εδιωξε και κρατησε την δουλεια και δεν με πληρωσε εστω τα νομιμα!!!! και φυσικα να βρεις εναν φιλο να κοψει τιμολογιο και να του δωσεις το ΦΠΑ! ξερεις αυτο που τρωνε κατι αλλοι γραφιστες!!!! Μάλιστα. (1) Δηλαδή, όποιος δεν έχει λεφτά για να πληρώσει την έναρξη (που κοστίζει ελάχιστα), μπορεί να δουλεύει μαύρα για να μην πεινάσει, εις βάρος των νόμιμων επαγγελματιών, επειδή κάποιοι κακοί επαγγελματίες κόβουν μικρότερα τιμολόγια; Σοβαρά μιλάς; Είσαι πραγματικά βέβαιος ότι όλοι οι επαγγελματίες είμαστε λαμόγια; (2) Ο επιχειρηματίας σαφώς και έκανε ηθική παγαποντιά, αλλά εκμεταλεύτηκε το γεγονός ότι η κοπέλα πήγε να αναλάβει δουλειά χωρίς να είναι νόμιμη επαγγελματίας. Δηλαδή, φταίνε και οι δύο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η κοπέλα έπραξε σωστά/νόμιμα, πες το όπως θέλεις. (3) Τι είπες τώρα!! Δηλαδή, να πάει να πει ψέματα στην επιθεώρηση, για να τον τιμωρήσει, ενώ εκείνη έπραξε τα πάντα σωστά; Αν μου το έκαναν εμένα αυτό, θα τους κυνηγούσα όσο δεν πάει κι ας έχανα άλλα τόσα στους δικηγόρους, μόνο και μόνο για το γαμώτο της υπόθεσης και για την προστασία της φήμης του ονόματος της επιχείρησής μου. Μέχρι και για τις άδειες χρήσης των προγραμμάτων που χρησιμοποίησε θα την κυνηγούσα. Άσε που αυτό απλά δεν μπορεί να το αποδείξει, γιατί διαφορετικά ο καθένας θα πήγαινε και θα έδινε τον "εχθρό" του. Ακόμα και ανταγωνιστές. Επίσης, το ΣΔΟΕ δέχεται μόνο επώνυμες καταγγελίες, και πίστεψέ με, πηγαίνει και ελέγχει κανονικότατα. Οι έλεγχοι γενικότερα στις επιχειρήσεις έχουν ενταθεί σημαντικά. Κάτι τέτοιες απόψεις, με εκνευρίζουν αφόρητα ως ΝΟΜΙΜΟ επαγγελματία, που πληρώνει τα ΠΑΝΤΑ, όπως επίσης με εξοργίζουν όλοι αυτοί που δουλεύουν από επιλογή μαύρα, θεωρώντας τους αντίστοιχους με τον κλάδο τους σωστούς επαγγελματίες που σκάνε ένα σκασμό λεφτά κάθε μήνα σε πάγια, εισφορές και μισθοδοσία, κορόιδα. Πρόσεξε. Δεν αναφέρομαι στους επαγγελματίες που κλέβουν, γιατί κι' αυτοί φταίνε. Η προσφορά μαύρης εργασίας κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει και να ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ, όπως τιμωρούνται και οι επαγγελματίες που δεν δηλώνουν το προσωπικό τους, γιατί την πληρώνεί άδικα το μεγαλύτερο ποσοστό της κοινωνίας που παιδεύεται σήμερα, εξαιτίας όλου αυτού του μαύρου χρήματος που ακόμα υπάρχει και βασιλεύει, και ίσως αυτός είναι και ο λόγος, μαζί με το ελαιόλαδο και το κρέας (για μερικούς) από το χωρίο, που ακόμα δεν έχει εξεγερθεί το πλήθος ενάντια στις μειώσεις μισθών και συντάξεων και στις αυξήσεις των φόρων. Αν 3.000.000 Ελλήνων βγάζουμε ένα "ταπεινό" 50ρικο κάθε μήνα μαύρο, αυτό με απλά μαθηματικά μεταφράζεται σε 150 εκατομμύρια μάυρο χρήμα το μήνα. Αυτό το χρήμα λοιπόν, αφαιρείται από την περίθαλψη, από το γεροντάκι που του κόβουν τη σύνταξη για την οποία πλήρωνε όλη του τη ζωή εισφορές και επικουρικό ενώ τώρα δεν μπορεί να δουλέψει και πεινάει, από τη δημόσια εκπαίδευση και από όλες τις κοινωνικές παροχές. Τώρα για την κοπέλα, εγώ πιστεύω ότι τα έχασε τα λεφτά της, ειδικά τώρα που ήρθε σε διένεξη με αυτόν τον κακό επιχειρηματία. Όταν πάς να κάνεις δουλειά με τέτοιο τρόπο, το πας με το μαλακό / συμβιβάζεσαι έστω και με λιγότερα και είσαι πιο προσεκτική την επόμενη φορά. 3
Alithinos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 πέρα απ' το νόμιμο και το παράνομο και τις εφορίες, εγώ έθιξα ότι έτσι χαλάει ο κλάδος, με υποχωρήσεις τέτοιου είδους. κάνα σωματείο δεν έχετε ?
Afro-head Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 ΜΕ ΠΗΡΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΤΟΥ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΤΙ, ΜΕ ΕΔΙΩΞΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑ! που κοστιζει η εναρξη λιγα? αδεια, παραβολα υπερ δημοσιου και αλλων, επιμελητηρια, δου, εναρξεις, τεβε σου φαινονται λιγα αυτα? την στιγμη που σε ολη την Ευρωπη ολα τα κανεις σε χρονο ρεκορ και δεν περιμενεις 1 μηνα και 2 για να παρεις την αδεια? ειπα εγω οτι λειτουργησε νομικα σωστα η κοπελα? που το ειδες αυτο? δεν εχεις ακουσει ποτε για επιχειρηματιες που ο ενας δινει τον αλλον για ασημαντα πραγματα? δεν εχεις ακουσει εφοριακους να πηγαινουν συστημενοι και να κοβουν προστιμα γιατι δεν ειχε τιμολογιο ο επιχειρηματιας για τα παπουτσια του? που ειδες οτι δουλευει ο ελεγκτικος μηχανισμος? με 100 υπαλληλους του ΣΔΟΕ για ολη την Ελλαδα?? αν θελεις να παταξεις την φοροδιαφυγη δεν βαζεις 100 για 10 εκκατομυρια αλλα 500 χιλαδες να κανουν ελεγχο!!! εκεινος δηλαδη να μεινει στο απυροβλητο? που για να το κανει σε εναν παει να πει οτι το κανει σε πολλους! και δεν ειναι η πρωτη του φορα που μπαινει σε αυτην την διαδικασια και αυτο δειχνει η ανεση της αρνησης του να δωσει τα λεφτα! εσυ δεν εχεις δουλεψει ποτε στην ζωη σου μαυρα? εστω για μια δουλεια που εκανες πιτσιρικας? ασχετα με την γραφιστικη! παλι καλα που τονισες το απο επιλογη! ξερεις ποσοι δουλευουν μαυρα και δεν ειναι επιλογη τους? εχεις ιδεα ποσο ογκο εχει το προβλημα? η προσφορα μαυρης εργασιας φιλε μου φυσικα και πρεπει να τελειωσει αλλα δεν προκειτε σε συνθηκες υφεσης και τρομερης ανεργιας να τη παταξεις! γιατι ο αλλος για να μην πεινασει θα δεχτει να δουλεψει μαυρα! αυτα ηταν παλια, στις λεγομενες εποχες ευημεριας που δεν υπηρχε κρατικος μηχανισμος για να ελεγθουν και να διωχθουν οι παραβατες! η φορολογικες παραβασεις δεν υπαρχουν πλεον στις καθημερινες εργασιες γιατι ο κοσμος δεν θα παρει ηλεκτρολογο, υδραυλικο και γενικα τεχνιτες, δεν εχει λεφτα και θα μπει στο youtube και θα το δει μονος του πως μπορει να το φτιαξει! ρωτα και εμενα και τον δικο μου κλαδο να δεις τι γινετε! Δηλαδη θελεις να μου πεις οτι εσυ, θα εψαχνες καποιον να σου κανει μια δουλεια μαυρα και μολις την τελειωνε θα του λεγες δεν σε πληρωνω θα σε εδινε στις αρχες και μετα θα τον κυνηγουσες για αδειες προγραμματων και τα λοιπα? καταλαβα καλα? το τρελο πανυγηρι στα μαυρα λεφτα γινετε σε εταιρειες και μαγαζια που εχουν τον γνωστο ξαδερφο που ανεβαζει κατεβαζει κουρτινες στο πολιτικο θεατρο! δεν εχεις ακουσει παραδειγμα για γνωστο εμπορικο που επρεπε να πληρωσει 100 εκκατομυρια ευρω σε προστιμα και τελικα την γλιτωσε με 10χιλιαρικα προστιμο και ολα καλα? Δεν ειπα οτι η κοπελα εκανε καλα, κακως δουλεψε κατω απο το τραπεζι και με μαυρες αμοιβες αλλα πρεπει να καταλογιζονται ευθυνες και στους δυο! κοπελα - λαμογιο! γιατι ο δευτερος περι λαμογιου προκειτε! το ηξερε απο την αρχη, το εψαξε και μετα εκανε την παπια μολις εγινε η δουλεια! εσυ θα ελεγες οχι σε ευκολο χρημα? γιατι αυτο εγινε στην προκειμενη υποθεση, της προσφερε αυτην τη δουλεια και μετα της ειπε για τιμολογιο ξεροντας οτι δεν θα το εχει! καταλαβαινεις ποσο σοβαρο ειναι αυτο! ειχε δολο ο τυπος, εψαχνε να βρει καποιον να του κανει την δουλεια φθινοτερα και μετα την εκανε!!!! 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 H φαση ειναι οτι ολοι οσοι ειναι της φιλοσοφιας "καλα επαθες επειδη ηταν μαυρα", εχουν την εντυπωση οτι ο ιδιος "επιχειρηματιας" θα την πληρωνε σε περιπτωση που εκοβε τιμολογια/αποδειξεις κλπ... Μιλαμε για παραλληλο συμπαν, νομιζουν πως η πιστολια ειναι λογω της ελλειψης παραστατικων. Οχι ας πουμε λογω της μαλακισμενης νοοτροπιας που δερνει ενα σωρο επιχειρηματιες εκει εξω και κοροιδευουν τον κοσμακη ή εκμεταλλευονται την αναγκη του. Οχι επειδη απλα ειναι ενας τυπικος πιστολας βλαχοκαουμποης Ελληναρας "επιχειρηματιας". Οχι επειδη κλεβει κατ'επαγγελμα, προφανως ΚΑΙ το κρατος, περαν απο συνεργατες/υπαλληλους/προμηθευτες κλπ. Ναι ναι φταιει η αλλη που δεν εκοψε αποδειξη, καλα να παθει, καλα να παθει. Δεν πειραζει, καποιοι απο σας θα βρεθειτε 10000% σε αναλογες καταστασεις, γιατι πολυ απλα ζειτε στο Ελλαντα, δεν γλυτωνετε που να κοπανιεστε κατω. Κι εκει ξαφνου θα ερθετε αντιμετωποι με το "καλα να παθεις" που ξεφουρνιζετε στον αλλον που δουλεψε, εφτυσε αιμα και ιδρωτα και μενει απληρωτος απο εναν μαγκα "επειδη ηταν μαυρα". Εσεις οι ολοασπροι. Δεν υποστηριζω τη φοροδιαφυγη, αλλα αυτο απεχει απο το "καλα να παθεις". 6
fylatos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Προσοχή λίγο με τον τίτλο κτήσης να μην τρεχετε και δε φτάνετε μετα. Ο γραφίστας απαγορεύεται να αμείβεται με τίτλο κτήσης. Για περισσότερες πληροφορίες στους λογιστές σας. Δεν νομίζω ότι απαγορεύεται. Αν το εντάξουμε στα ελ. Επ., είναι παροχή από μη υπόχρεο ΚΦΑΣ και είναι για μια φορά τότε γιατί απαγορεύεται; Το αν θα πρέπει να κόψει ΙΚΑ είναι άλλη υπόθεση και έχει να κάνει με το αν είναι εξαρτημένη ή μη εργασία αλλά τίτλο κτήσης γιατί να μην κόψει ένας σε έναν γραφίστα; edit: μόνος μου απάντησα. Είναι Ελ. Επαγγελματίας, άρα απαγορεύεται να αμειφθεί με απόδειξη δαπάνης, νυν τίτλο κτήσης. Ωστόσο, σε περίπτωση που την έβαζε να υπογράψει ότι δεν είναι υπόχρεη τήρησης βιβλίων και ότι δεν έχει συστηματικές συναλλαγές τότε το πρόβλημα θα ήταν δικό της (αυτή υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση) κι όχι του επιχειρηματία. Επίσης, αν κόψει φίλος της τιμολόγιο εκτός του ΦΠΑ πρέπει να του δώσει και 26% για τον φόρο εισοδήματος.
gpgalanis Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Επειδή στα φορουμ η έκφραση είναι ευτυχώς δωρεάν ο καθένας γράφει δυστυχώς ότι του κατέβει. Προφανώς αυτός που πήρε τα εικονίδια και δεν πληρώσει είναι παράνομος. Ομοίως όμως παράνομη είναι και η κοπέλα. Και όταν δεν σεβεσαι τον νόμο πως περιμένεις να σε προστατεύσει; Από εκεί και πέρα τα μαύρα χρήματα είναι μια από τις μεγαλύτερες πληγές της οικονομίας μας. Και όχι μόνο σε θέμα απόδοσης φόρων κτλ αλλα και σε θέμα παροχών από το κράτος. Πχ εγώ και η γυναίκα μου εργαζομαστε και οι δύο ως μισθωτοι και δηλώνουμε τα πάντα μέχρι τελευταίου ευρώ. Κάποιοι άλλοι σαν την κοπέλα που τα παίρνει μαύρα δεν δηλώνει τίποτα. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Εγώ πληρώνω κάθε χρόνο ένα σκασμό φόρους αλλά δεν παίρνω πίσω τίποτα. Δεν μπορώ να στείλω τα παιδιά μου σε δημόσιο ή κρατικό παιδικό σταθμό άρα πρέπει ή να πληρώνω ιδιωτικό που δεν μπορω ή η γυναίκα μου να σταματήσει να εργάζεται που δεν μας παιρνει, δεν δικαιούμαι κανένα επίδομα πχ θέρμανσης καμία βοήθεια κτλ. Και όλα όσα εγώ πληρώνω αλλά δεν δικαιούμαι τα απολαμβάνουν άτομα που τα παίρνουν μαύρα, που φοροδιαφευγουν κτλ. Και όταν τα κουκια δεν βγαίνουν λόγω της φοροδιαφυγής πάλι εγώ θα τα πληρώσω κι κάποιοι από εσάς ή οι γονείς σας. Άρα μαλακια μου που δεν κλεβω κι εγώ, μαλακια μου έκανα παιδιά, μαλακια μου που πληρώνω φόρους κτλ. Ε δεν με χεζετε που θα λυπηθω το κάθε παράνομο φοροφυγα! 5
Alithinos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 H φαση ειναι οτι ολοι οσοι ειναι της φιλοσοφιας "καλα επαθες επειδη ηταν μαυρα", εχουν την εντυπωση οτι ο ιδιος "επιχειρηματιας" θα την πληρωνε σε περιπτωση που εκοβε τιμολογια/αποδειξεις κλπ... Μιλαμε για παραλληλο συμπαν, νομιζουν πως η πιστολια ειναι λογω της ελλειψης παραστατικων. Οχι ας πουμε λογω της μαλακισμενης νοοτροπιας που δερνει ενα σωρο επιχειρηματιες εκει εξω και κοροιδευουν τον κοσμακη ή εκμεταλλευονται την αναγκη του. Οχι επειδη απλα ειναι ενας τυπικος πιστολας βλαχοκαουμποης Ελληναρας "επιχειρηματιας". Οχι επειδη κλεβει κατ'επαγγελμα, προφανως ΚΑΙ το κρατος, περαν απο συνεργατες/υπαλληλους/προμηθευτες κλπ. Ναι ναι φταιει η αλλη που δεν εκοψε αποδειξη, καλα να παθει, καλα να παθει. Δεν πειραζει, καποιοι απο σας θα βρεθειτε 10000% σε αναλογες καταστασεις, γιατι πολυ απλα ζειτε στο Ελλαντα, δεν γλυτωνετε που να κοπανιεστε κατω. Κι εκει ξαφνου θα ερθετε αντιμετωποι με το "καλα να παθεις" που ξεφουρνιζετε στον αλλον που δουλεψε, εφτυσε αιμα και ιδρωτα και μενει απληρωτος απο εναν μαγκα "επειδη ηταν μαυρα". Εσεις οι ολοασπροι. Δεν υποστηριζω τη φοροδιαφυγη, αλλα αυτο απεχει απο το "καλα να παθεις". Δεν έπαθε καλά επειδή η εργασία ήταν ανεπίσημη, 'μαύρη' όπως λες. Έπαθε καλά, γιατί ήταν εύπιστη και δεν πήρε τις απαραίτητες προφυλάξεις. Σε τέτοιο σενάριο σαν αυτό που λες για παράδειγμα, που δεν θα πλήρωνε ο άλλος και με απόδειξη ακόμα, τι κάνεις ; Βάζεις τη δουλειά σου σε ένα αναλώσιμο, πχ dvd-rom, και κάνεις ανταλλαγή χέρι με χέρι με τα λεφτά. Απλά πράγματα.... Ή τον βάζεις να υπογράψει ένα χαρτί συμφωνητικό όπου δηλώνει ότι θα πληρώσει το Χ ποσό για τη Ψ δουλειά, σε ένα Α χρονικό όριο, σε ένα λογαριασμό, ώστε να φαίνεται κιόλας αν πράγματι πλήρωσε ή όχι. Από κει και πέρα διώκεται η συστηματική 'μαύρη' εργασία. Αν πχ ένα ολόκληρο χρόνο έκανε μόνο αυτή τη δουλειά, δεν θα είχε και πρόβλημα, όπως δεν έχουν και όσοι πουλάν πράγματα σε μικρές αγγελίες χωρίς να κόβουν αποδείξεις... 1
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 midi_miliz, η σιγουριά σου για κάποια πράγματα με αφοπλίζει.
sphinxgr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Λογιστικά ακούγονται πολλά που δεν ισχύουν στο φόρουμ. Αρχικά κάποιοι λένε: να σου κόψει ένας φίλος τιμολόγιο και πλήρωσε του το ΦΠΑ. Τη φορολογία κλίμακας που θα πληρώσει ο φίλος επι του καθαρού κέρδους ποιος θα την πληρώσει όπως και πιθανούς αναδρομικούς φόρους? Συνολικά πάμε πάνω απο το 45%. Έπειτα η τιμή που δίνει η κοπέλα, βάσει του ότι δεν έχει υπολογίσει τα παραπάνω (γιατί έτσι ήταν η συμφωνία και η συμφωνία είναι ισχυρότερη όλων) είναι προφανώς χαμηλότερη της αγοράς. Όταν αυτός έρχεται και ζητάει τιμολόγιο έπειτα , ουσιαστικά η κοπέλα παιρνει τα μισά της συμφωνάις. Όμως, ο τύπος της εταιρίας εκτός του ότι είναι μαλάκας, μπορεί και πρέπει να ζητάει τιμολόγιο σε κάθε αγορά, ώστε να απαλλαχθεί απο τη φορολογία κλίμακας. Αν δηλώσει έξοδα, τότε αυτά δεν θα φορολογηθούν, οπότε χρειάζεται να δηλώνει έξοδα και να ζητά τιμολόγια. Αυτό τον συμφέρει και σε ενδεχόμενες μελλοντικές δανειοδοτήσεις. Αν καταλήγει κάποιος κάπου και νόμιμα, μάλλον είναι να πάνε οι άσβερκοι να καθαρίσουν. Δεν είναι ανάγκη να φάει ξύλο, απλά να εκφοβισθεί λίγο. Γιατί? Γιατί είναι μαλακας και θα συνεχίσει να το κάνει στο μέλλον αν δεν πάρει το μάθημα του νωρίς... 1
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Μιλαμε για παραλληλο συμπαν, νομιζουν πως η πιστολια ειναι λογω της ελλειψης παραστατικων. Οχι ας πουμε λογω της μαλακισμενης νοοτροπιας που δερνει ενα σωρο επιχειρηματιες εκει εξω και κοροιδευουν τον κοσμακη ή εκμεταλλευονται την αναγκη του. Οχι επειδη απλα ειναι ενας τυπικος πιστολας βλαχοκαουμποης Ελληναρας "επιχειρηματιας". Οχι επειδη κλεβει κατ'επαγγελμα, προφανως ΚΑΙ το κρατος, περαν απο συνεργατες/υπαλληλους/προμηθευτες κλπ. Ναι ναι φταιει η αλλη που δεν εκοψε αποδειξη, καλα να παθει, καλα να παθει. και εσυ σε παράλληλο σύμπαν μαλών βρίσκεσαι .. είπε κανένας οτι ο επιχειρηματίας είναι σωστός? οτι δεν έχει μερίδιο ευθύνης ή δεν είναι λαμόγιο ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα