Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και εσυ σε παράλληλο σύμπαν μαλών βρίσκεσαι .. είπε κανένας οτι ο επιχειρηματίας είναι σωστός? οτι δεν έχει μερίδιο ευθύνης ή δεν είναι λαμόγιο ?

O μαλών, του μαλόντος;

Η μηπως ειναι το ρήμα μαλώνω α λα Λαρισαικα; Εγω μαλών, Εσυ μαλών'ς, Αυτος μαλώνιε, Εμεις μαλώνμε, Εσεις μαλώντε, Αυτοι μαλών ;

Κατα τ'αλλα το "καλα να παθεις" εγω τουλαχιστον απο το παραλληλο μου συμπαν και με την ισχνη νοημοσυνη μου το αντιλαμβανομαι ως παρεμφερες του "καλα σου εκανε". Παρτε λοιπον χαμπαρι οτι αυτη η φραση που αραδιαζετε με τοση ανεση σε ενα ατομο που δουλεψε για να βγαλει λεφτα και δεν εκλεψε***, επικροτει την πραξη που του καναν, εν προκειμενω τον πολυαγαπημενο σας καουμποη Ελληνα επιχειρηματια, που σε αλλα τοπικ δεν χανετε ευκαιρια να τον κραζετε για το οτι σας βαζει να δουλευετε μαυρα , οτι σας τρωει μεροκαματα κι οτι δε σας πληρωνει υπερωριες.

Θελω να ελπιζω οτι η ολη παρεξηγηση γυρω απο το "καλα να παθεις" εχει να κανει με κακη χρηση ελληνικων μαλών. Αλλιως δεν υπαρχει σωτηρια. Ουτε και αξιζει σε μερικους tbh.

***Κι επειδη ξερω οτι ολο και καποιος ταλιμπαν-δικαστοΣΔΟΕ των φορουμ θα βγει να παιξει με την νοημοσυνη μας και να  πει "ΕΚΛΕΨΕ-Δουλεψε μαυρα!", be my guest εκ των προταιρων.

Δημοσ.

O μαλών, του μαλόντος;

Η μηπως ειναι το ρήμα μαλώνω α λα Λαρισαικα; Εγω μαλών, Εσυ μαλών'ς, Αυτος μαλώνιε, Εμεις μαλώνμε, Εσεις μαλώντε, Αυτοι μαλών

Κατα τ'αλλα το "καλα να παθεις" εγω τουλαχιστον απο το παραλληλο μου συμπαν και με την ισχνη νοημοσυνη μου το αντιλαμβανομαι ως παρεμφερες του "καλα σου εκανε".

Δε νομίζω ότι κανείς να δίνει τα εύσημα σε αυτόν τον σκοτεινό τύπο.

Απλά το πάθημα γίνεται μάθημα, πρέπει να πάθεις για να μάθεις, αν δεν έχεις φροντίσει να προνοήσεις.

Αν οι περισσότεροι στην αγορά θα κοιτάξουν να γλιτώσουν χρήματα από οπουδήποτε, ακόμα και με το να μη πληρώσουν δεδουλευμένα, και αυτό είναι κάτι τόσο γενικό, και η κοπέλα από ότι φαίνεται δεν είχε ιδέα, το να τη πάθει είναι φυσικό επακόλουθο μιας και 

1 + 1 = 2

και όχι

1 + 1 = 5

Απλά πράγματα.

Αν σου πουν να μη βάλεις το χέρι μέσα στο μπωλ για να δοκιμάσεις, όταν το μείγμα το χτυπάει το μίξερ, και εσύ βάλεις το χέρι μέσα στο μπωλ, δεν θα φταίει το μίξερ. Το μίξερ από πριν έκανε αυτό που έκανε, και το τι κάνει ένα μίξερ είναι γνωστό.

Αν η πρίζα έχει ρεύμα, και η παραμάνα είναι αγωγός ηλεκτρισμού, δεν θα φταίει η πρίζα που έχει ρεύμα, αν πάρεις τη παραμάνα και τη βάλεις στη πρίζα, και έτσι σε τινάξει το ρεύμα. Εκτός βέβαια αν είσαι μικρό παιδί και δεν έχεις ακούσει ποτέ τίποτα για τις πρίζες, και σε έχουν αφήσει να παίζεις δίπλα σε μια πρίζα με παραμάνες...

Απλά πράγματα...

Δημοσ.

1. πέρα απο τα ορθογραφικά μου άλλο πάτημα για να μου την πεις δεν βρήκες?

2. τί λες?

3. αν συνεχίζουμε πάντως να επικροτούμε τους παράνομους σωτηρία δεν έχουμε γενικά.

4. να συμπληρώσω, το οτι παρανόμησε πέρα απο τους ταλιμπαν σδοε η όπως αλλιώς τους λες το λέει και ο νόμος.

τουλάχιστον εγώ ο αγράμματος έτσι το βλέπω.  

Δημοσ.

1. πέρα απο τα ορθογραφικά μου άλλο πάτημα για να μου την πεις δεν βρήκες?

Actually δεν ψαχνομαι να στην πω. Εσυ εκανες quote δικο μου ποστ και ξεκινησες να μου την λες επι προσωπικου για παραλληλα συμπαντα.

Περαν αυτου, 2 σειρες αφορουσαν ορθογραφικο που εβγαλε τα ματια, απλα γιατι μου τα εβγαλε. Αλλα αφιερωσα (ακομα) μερικες παραγραφους για να σου απαντησω επι της ουσιας και στα υπολοιπα, αρα ποιο το point σου περι πατηματων;

3. αν συνεχίζουμε πάντως να επικροτούμε τους παράνομους σωτηρία δεν έχουμε γενικά.

Επικροτησα καποια παρανομια και δεν πηρα χαμπαρι; Ουτε τι διαβαζεις δεν καταλαβαινεις.

Απτην αλλη περι επικροτησεως , πηρε το ματι μου καποια "καλα να σου κανει", για εναν που δεν πληρωνει δεδουλευμενα, αρα ναι, δεν εχετε σωτηρια.

4. να συμπληρώσω, το οτι παρανόμησε πέρα απο τους ταλιμπαν σδοε η όπως αλλιώς τους λες το λέει και ο νόμος.

τουλάχιστον εγώ ο αγράμματος έτσι το βλέπω.

Και κανεις δεν ειπε το αντιθετο. Η πλακα στο ολο θεμα ειναι το πώς ζυγιζετε τις 2 περιπτωσεις και στο τι ειδους συμπερασματα καταληγετε, ορισμενοι. Ταλιμπαν του ΣΔΟΕ το παιζετε γιατι ισοπεδωνετε και παραλληλιζετε πραξεις και καταστασεις που απεχουν πολυ μεταξυ τους. Για να το καταφερει αυτο καποιος πρεπει να ισχυει τουλαχιστον 1 συνθηκη απο τις παρακατω:

-Η δεν εχει στοιχειωδη κριτικη ικανοτητα να ξεχωρισει τις περιπτωσεις "δουλευω μαυρα - δεν πληρωνω δεδουλευμενα" και να τις κρινει αναλογως

-Η κουβαλα μεσα του , ποιος ξερει τι, που αισθανεται πιεστικη την αναγκη να μπει να κανει υπερβολικη επιδειξη νομοτυπιας αραδιαζοντας 15 φορες "καλα να παθεις" σε εναν φουκαρα που εμεινε απληρωτος ενω δουλεψε.

-Η απλα ειναι ο τυπικος Ελληναρας, αυτος που κραζει συμπεριφορες και καταστασεις που συνηθως υιοθετει οποτε του παρουσιαστει η ευκαιρια.

Και στις 3 περιπτωσεις (δεν με ενδιαφερει σε ποια αντιστοιχει ο καθενας) ειναι ανουσια η οποια προσπαθεια συνενοησης και συζητησης, so αρκετη φαια ουσια χαλασα.

Καλη συνεχεια.

• Like 1
Δημοσ.

Το πως κάποιος που παίρνει μαύρα χρήματα δεν κλέβει δεν μπορώ να το καταλάβω.

Καταρχάς με την χαμηλότερη τιμή που δίνει λόγω των μαύρων κλέβει την δουλειά από όλους αυτούς τους "ανοητους" που δουλεύουν νομιμα. Επίσης φοροδιαφευγει άρα κλέβει το κράτος και φυσικά όλους εμάς που θα πληρώσουμε και για τον ίδιο. Και όπως έγραψα αυτός που δεν πληρώνει φόρους τελικά κλέβει από εμένα και από εσάς τις παροχές που δεν του ανήκουν καθώς θα έχει κλασσικά φορολογική δήλωση των 4.000 ευρώ και μάλλον θα πάρει και επιστροφή!

Άρα αν δεν αντιλαμβάνεστε τα παραπάνω μάλλον ισχύει ένα από τα παρακάτω.

1. Έχετε πρόβλημα αντίληψης.

2. Κάνετε τα ιδια

3. Δεν έχετε δουλέψει ποτέ και τρώτε τα λεφτά του μπαμπά και της μαμας

Όσο για τον τύπο που δεν πληρώνει προφανώς είναι παράνομος αλλά η παρανομία του έχει αντίκτυπο μόνο στην κοπέλα που επίσης παρανομει και όχι στο ευρύτερο σύνολο.

• Like 6
Δημοσ.

Εν τω μεταξύ το ωραιο είναι ότι "σκοτωνοσαστε" τόσες σελίδες και η(?) ΤS ούτε φωνή ούτε ακρόαση.... προσωπικά πάντως συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ με όσα εχει γραψει ο gpgalanis.

• Like 1
Δημοσ.

Μ'αρεσει παρα πολυ η λογικη a la Bush!!! "οποιος εχει διαφορετικη γνωμη απο εμας εχει συνταχθει με τον εχθρο"! παιδια οπως και να εχει λαθη εγιναν! μην επικαλειστε εναν ασαφη, επιλεκτικο και φωτογραφικο νομο με κατι τοσο απλο οσο λαμογιο επιχειρηματιας ψαχνει!!! και μην πατε μακρια οπως στα cashflow και αλλα τετοια! 

Η κοπελα μπηκε και ρωτησε πως μπορει να το αντιμετωπισει και αντι να ειστε φιλικοι και ισως να τις μαθετε και κατι, βγαλατε οτι φταιει και για την οικονομικη και ανθρωπιστικη κριση στην χωρα? ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ??? Ξερεις ποσοι δουλευαν μαυρα πριν το 2008? ξερεις ποσοι δουλευουν τωρα??? σε πληροφορω το ποσοστο εχει αυξηθει! Ναι εγινε λαθος απο την κοπελα που δεχτηκε εξ αρχης αλλα την κατανοω, δεν θελησε να παει ως ειδικευομενη ή πρακτικη ή με 560 ευρω μικτα! δηλαδη αμα βγαλουν νομο οτι πλεον ο μισθος θα ειναι 300 ευρω και καποιοι επιλεξουν να δουλεψουν μαυρα θα πρεπει να τους λιθοβολησουμε ή να δουμε γιατι το κανουν?????

και παρεπιμτοντως δεν τρωω ουτε τα λεφτα απο μαμα - μπαμπα ουτε νομιζω οτι εχω προβλημα αντιληψης ουτε κανω τα ιδια! απλα το οτι το ιδιο το κρατος παρανομει δεν το βλεπουμε!!!! καταληγουμε λοιπον οτι ειναι πολυδιαστατο το προβλημα!

και σιγα μην βγει η κοπελα για να φαει και αλλο κραξιμο!!! χαχαχα

• Like 5
Δημοσ.

Αγαπώ που μιλάς για αντίληψη γιατι: τα λεφτα του ΦΠΑ και των εισφορών δεν πανε (στην πλειοψηφία τους) στο κοινωνικο σύνολο; Ετςι και πλήρωνε ο επιχειρηματίας, τότε όλο αυτο το ποσο θα πήγαινε σε αυτη-την οικογένεια της-την τοπική αγορά κτλ κτλ.

Και επειδη δειχνεται να μην καταλαβαίνεται: μπορει να μην εχει κανει έναρξη επαγγέλματος επειδη δεν ηταν σίγουρη για τις ικανότητες της

+

Όσο αυξάνονται οι φόροι και τα έξοδα (οπου τα έξοδα ειναι πιο σημαντικό) που επιβάλει το holier than god κράτος τόσο θα αυξάνεται η φοροδιαφυγή.

#itisknown

• Like 2
Δημοσ.

Afro-head Δεν ξέρω τι δουλεια κανεις, επειδή όμως και εγώ είμαι ένας από τους μαλακές που δηλώνω μέχρι και το τελευταίο cent θα ήθελα όλοι να κάνουν το ίδιο, κανεις δεν είπε ότι αυτή φταίει για την κατάντια αυτής της χώρας, όμως είναι μέρος του προβλήματος που μας έφτασε εδώ που μας έφτασε,επισης κανεις δεν είπε ότι όλοι οι τύποι σαν αυτόν είναι σωστοί, όμως το γεγονος ότι της είπε ότι θα πληρωθεί εφόσον του φέρει τιμολογιο δε νομίζω ότι έκανε κάτι παράνομο.....ισα ίσα θα έλεγα!!!

• Like 1
Δημοσ.

Viper ότι να ναι!

Μα και κρατώντας τα χρήματα ο επιχειρηματίας μια χαρά μπορεί να τα ρίξει ο ίδιος στην αγορά.

Απλά μέσω της φορολόγησης τα χρήματα πάνε ή θα έπρεπε να πάνε σε παροχές που έχει ανάγκη το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και όχι ο καθένας μας.

Και επειδή μίλησα για αντίληψη αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο στο συγκεκριμένο και απλά θα απολαύσω την λογική του παραλογου και παρανομου κάποιων.

Δημοσ.

για αρχή απευθύνθηκα στον ts. μετά εμμέσως ή αμέσως κάποιοι προσπάθησαν να θίξουνε την στάση μου, την οποία υπερασπίζομε. εσύ απο την άλλη βλέπεις τα πράγματα μονομερώς και ρίχνεις την ευθύνη στον επιχειρηματία, λέγοντας οτι όποιος δεν συμφωνεί μαζί σου είναι ελληνάρας, ταλιμπαν, ψυχάκιας και εγώ δεν ξέρω τι άλλο την στιγμή που κανένας δεν χαρακτήρισε εσένα λόγω τις δικής σου στάσης.

και στην τελική αφού δεν μπορείς να συνεννοηθείς με ταλιμπαν, άσε μας να ταλιμπανίζουμε.

Δημοσ.

Όλοι έχουμε βάλει το χεράκι μας στο μπολ. Αλλοι λιγότερο , άλλοι περισσότερο και άλλοι που το έχουν κάνει σύστημα.

Ο Αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω

Βασικά αυτό που δεν έχει αναφέρει κανένας είναι το γεγονός ότι ο "επιχειρηματίας" ήθελε από την αρχή να κάνει την πουστιά του εις βάρος της κοπέλας. Και ο λόγος είναι ότι από την στιγμή που μιλάμε για ένα ποσό αρκετά μεγάλο (σίγουρα πάνω από 500-600 ευρώ) δεν συμφέρει τον επιχειρηματία να δώσει μαύρα τα χρήματα γιατί κάλλιστα θα μπορούσε να πάρει τιμολόγιο και να το περάσει και στα έξοδα της εταιρείας. Σιγουρα ο φίλος της κοπέλας θα του είπε ότι είναι η γκόμενα μου γραφίστρια , βρήκε ο μάγκας την ευκαιρία και είπε "θα κάνω την δουλειά μου τζάμπα"

• Like 1
Δημοσ.

Viper ότι να ναι!

Μα και κρατώντας τα χρήματα ο επιχειρηματίας μια χαρά μπορεί να τα ρίξει ο ίδιος στην αγορά.

Απλά μέσω της φορολόγησης τα χρήματα πάνε ή θα έπρεπε να πάνε σε παροχές που έχει ανάγκη το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και όχι ο καθένας μας.

Και επειδή μίλησα για αντίληψη αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο στο συγκεκριμένο και απλά θα απολαύσω την λογική του παραλογου και παρανομου κάποιων.

Ενω ο επιχειρηματίας δεν εχει δυο λογιστές με τουλάχιστον 1 βουλγαρική εταιρία για να φέρουν την δήλωση "ίσα βάρκα ίσα νερά"...

Umustbenewhere.jpg

Όλοι έχουμε βάλει το χεράκι μας στο μπολ. Αλλοι λιγότερο , άλλοι περισσότερο και άλλοι που το έχουν κάνει σύστημα.

Ο Αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω

Dude , you are in Greece...

• Like 1
Δημοσ.

Viper πραγματικα πιστευεις οτι τα λεφτα πανε στον κοινωνικο ιστο????

Ειμαι και εγω ενας μαλ@κας που πληρωνει καθε cents και μαλιστα βλεπω οτι το κρατος μου χρωστα εδω και 3 χρονια επιστροφη ΦΠΑ! και σε σημειο μαλιστα που με φερνει σε δυσκολη θεση απεναντι σε τριτους!!! εσυ νομιζες οτι απο την στιγμη που εκφραζω αυτη την αποψη ειμαι απο αυτους που "παρανομουν"???

Δεν θιγουμε στασεις γιατι δεν γνωριζομαστε προσωπικα, αλλα μπορουμε να κανουμε συζτητηση χωρις να ειμαστε ιεροεξεταστες!! 

το ιδιο παει και για τους αλλους που λενε για ταλιμπαν! απλα ειναι πολυδιαστατο το θεμα και ετσι πρεπει να το δουμε!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...