Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επιτέλους το αποφάσισα μιας και πήρα και το οκ από την νέα μου σπιτονοικοκυρά...

Έχω νοικιάσει ένα σπίτι το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για κατοικία για μένα και την φαμίλια

Το σπίτι ανήκει σε μια κυρία η οποία μένει μόνιμα στο Αμέρικα και τον διαμεσολαβητή τον κάνει η αδερφή της .

Χτες μου έδωσε τους κωδικούς για το Taxis της αδερφής της για να μπω να φτιάξω το συμβολαιο μισθωσης μιας και αυτή δεν γνωρίζει.

Της ανέφερα ότι θέλω να κάνω έναρξη επαγγέλματος σαν τεχνικός Η/Υ (κύρια δραστηριότητα) και σχεδιασμό ιστοσελίδων

Μου είπε ένας λογιστής που ρώτησα ότι πρέπει στις σημειώσεις του ηλεκτρονικού συμβολαίου να γράψω τα καθέκαστα

Απλά δεν ξέρω και δεν μπορώ να βρω πως θα το διατυπώσω κατά πρώτον. Εγώ θέλω το διαμέρισμα να το νοικιάσω σαν κύρια κατοικία και να μου παραχωρήσει ένα χώρο η ένα δωμάτιο (εικονικά είναι αυτά πιστεύω) στον οποίω θα ασκώ την δραστηριότητα μου.

Δεν θα πουλάω πράγματα ουτε θα έχω αποθήκη αλλά θα κάνω επισκευές μόνο (παροχή μόνο υπηρεσιών δηλαδή)

Νομικά και φορολογικά θα έχει κάποιο θέμα η ιδιοκτήτρια αν εγώ πχ δεν φανώ συνεπής στην απόδοση πχ του ΦΠΑ (παράδειγμα φέρνω)

Υπάρχει κανένας που να έχει περάσει από αυτή την διαδικασία?

Δημοσ.

Η ιδιοκτήτρια δεν εχει κανένα θεμα ή υποχρέωση αν εχει δεν πληρώνεις το φπα ή το ταμείο σου, τώρα τι ορίζει ο νόμος και πως πρέπει να συμπληρώσεις το ηλεκτρονικό συμβόλαιο αν θέλεις αποθηκη ή αν δεν πληρεί το σπίτι  νομίζω το καλύτερο ειναι να δώσεις κατι σε ενα λογιστή να στο φτιάξει

Δημοσ.

Ναι και εγώ πιστεύω ότι δεν έχει θέμα. Περιμένω μια απάντηση από ένα φίλο λογιστή ο οποίος μένει στο εξωτερικό μόνιμα απλά επειδή μου εμπιστεύτηκε τους κωδικούς της αδερφής της δεν θέλω να τους δώσω σε λογιστή. Θέλω μόνο να πάρω μια γραμμή για το τι θα γράψω στις σημειώσεις και αν αυτό με καλύπτει για να έχω έδρα

Δημοσ.

Ευχαριστώ Λεωνίδας..Είχα έναν λογιστή ο οποίος έχει φύγει μόνιμα για Ιταλία και έρχεται λίγες μέρες το χρόνο. Έχω γνωρίσει έναν άλλο μέσω γνωστού ο οποίος θα τρέξει για μένα σε εφορίες , τέβε , επιμελητήριο με το αζημίωτο φυσικά αλλά λείπει εκτός Ελλάδος και αυτος τις τελευταίες μερες και δεν πιάνει και το κινητό του εκεί που είναι. Απλά παίρνω γνώμες

Δημοσ.

Στο μισθωτήριο που θα υποβληθεί στο taxis καλό θα ήταν να μνημονεύονται τα πάντα καθώς πλέον δέχονται μόνο την εκτύπωση από την ηλεκτρονική υποβολή και όχι το hard copy μισθωτήριο. Θα σου πρότεινα να ρωτήσεις στο μητρώο της ΔΟΥ που θα ανήκεις ώστε να πάρεις μια βέβαιη - όσο είναι αυτό δυνατόν- απάντηση. Κάθε ένας λέει τα δικά του στις ΔΟΥ και μετά τρέχεις να ερμηνεύσεις. 

Επίσης θα σου πρότεινα να κάνεις την προεγγραφή σε επιμελητήριο και ΟΑΕΕ και να αφήσεις την έναρξη για τον Ιανουάριο ώστε να γλυτώσεις κάποια έξοδα (δηλώσεις πχ) και να κερδίσεις μια χρονιά εξαίρεσης από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος (γιατί αν κάνεις τώρα την έναρξη αυτό το μικρό διάστημα λογίζεται ως χρήση). 

• Like 1
Δημοσ.

Στο μισθωτήριο που θα υποβληθεί στο taxis καλό θα ήταν να μνημονεύονται τα πάντα καθώς πλέον δέχονται μόνο την εκτύπωση από την ηλεκτρονική υποβολή και όχι το hard copy μισθωτήριο. Θα σου πρότεινα να ρωτήσεις στο μητρώο της ΔΟΥ που θα ανήκεις ώστε να πάρεις μια βέβαιη - όσο είναι αυτό δυνατόν- απάντηση. Κάθε ένας λέει τα δικά του στις ΔΟΥ και μετά τρέχεις να ερμηνεύσεις. 

Επίσης θα σου πρότεινα να κάνεις την προεγγραφή σε επιμελητήριο και ΟΑΕΕ και να αφήσεις την έναρξη για τον Ιανουάριο ώστε να γλυτώσεις κάποια έξοδα (δηλώσεις πχ) και να κερδίσεις μια χρονιά εξαίρεσης από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος (γιατί αν κάνεις τώρα την έναρξη αυτό το μικρό διάστημα λογίζεται ως χρήση). 

Ευχαριστώ για την συμβουλή σου. Πολύ σωστή η παρατήρηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...