Επισκέπτης Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Παίδες καλημέρα Μπορεί κάποιος ιδ.υπάλληλος να κάνει έναρξη επαγγέλματος σε άσχετο τομέα και να ΜΗΝ πληρώνει το Τ.Ε.Β.Ε. (νυν ΟΑΕΕ) ; Πριν κάποια χρόνια γινποταν γιατί τον κάλυπτε η ασφάλιση του εργοδότη του στο ΙΚΑ. Γνωρίζει κανείς;
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Καλημέρες Έτσι ισχύει και σήμερα αν είσαι ασφαλισμένος μετά το 1993. Και εγώ είμαι σε φάση έναρξης επαγγέλματος αυτή την στιγμή. Ρώτα και τον λογιστή σου για να σιγουρευτείς. Τουλάχιστον ο δικός μου μου είπε ότι έτσι είναι
koulkos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Πρέπει να ασφαλίζεσαι με 25 ένσημα μηνιαίως για να πάρεις απαλλαγή από τον ΟΑΕΕ. Οι έλεγχοι γίνονται πλέον κάθε εξάμηνο. Αν κάποιον μήνα ασφαλιστείς με 23 ένσημα τίθεται θέμα αναδρομικής πληρωμής του 6μηνου στο οποίο έχασες το προαπαιτούμενο των 25 ενσήμων. Αυτό φυσικά αν σε ελέγξουν. Πλέον όμως ελέγχουν εντατικά γιατί το ταμείο είναι μείον. Δραματικά μείον. Σιγουρέψου πως ασφαλίζεσαι με 25 ένσημα, ενημέρωσε τον λογιστή της εταιρείας στην οποία εργάζεσαι πως θέλεις να κάνεις έναρξη επαγγέλματος και πως χρειάζεσαι 25 ένσημα μηνιαίως ώστε να μην γίνει καμία στραβή και έπειτα απευθύνσου στον ΟΑΕΕ που ανήκεις για τα καθέκαστα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα