Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ως καποιος που εχει μεινει στο εξωτερικο 10 χρονια σου λεω τα εξης:

Αν την παλευεις και δεν εχεις υπαρξιακα, που ειναι η μαμακα μου , ποτε θα παντρευτω κανω παιδι, το καλοκαιρι δεν θα ειμαι τοσο μαυρισμενη οσο η κουλα, ΚΑΤΣΕ εκει που εισαι,  κανε λεφτα, εμπειρια, προυπηρεσια και ελα Ελλαδα και κανε τα ονειρα σου πραγματικοτητα. 

Ειμαι εξω 10 χρονια και περναω ζωη χαρισαμενη (ευρωπη-middle east). Οταν δε γυριζω ελλαδα (συνηθως 3 φορες το χρονο)  περναω like a boss απο πολλες αποψεις.

Αντιλαμβανομαι ομως οτι αλλο ειναι να εισαι γυναικα και αλλο αντρας.

μαι του σεντς

Η ελλαδα δεν εχει κανενα μελλον-καμια ελπιδα τουλαχιστον για τα δικα μου δεδομενα (που ειναι παραπανω απο 900Ευρω μισθουλακο μεικτα, εφοριες, ενφια, τσεςπου μπλε κτλ).

• Like 11
  • Απαντ. 242
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Loop of misery:

Φεύγουν όλοι έξω γιατί δεν υπάρχουν δουλειές

Δεν υπάρχουν δουλειές γιατί φεύγουν όλοι έξω

Πως θα ξεφύγουμε από τον βόθρο; :P

• Like 1
Δημοσ.

Οτι ειπε ο Hexenlord.....

Mεινε, κανε χρημα, και μετα απο ενα ορισμενο χρονικο διαστημα που πιστευεις οτι εχεις κατεφερει-βγαλεις χρημα... 

γυρνα LIKE A BOSS....

Το κυριοτερο ειναι να εχεις πλανο.... :-D

Δημοσ.

Χωρις να θελω να παρω θεση μιας και ζωη του ειναι οτι γουσταρει κανει αλλα το "μεινε εξω να κανεις λεφτα" δεν υφισταται πια στη συντριπτικη πλειοψηφια εκτος και εαν κανεις μοναστικη ζωη ή εχεις παει καπου στην αραβια που ετσι και αλλιως δεν εχεισ και τεραστιες επιλογες( δεν εχω παει αλλα απο οτι ακουω)

Το σωστο ειναι μεινε εκει να ζησεις νορμαλ και οχι να τυρανιεσαι στην ελλαδα του σημερα

• Like 1
Δημοσ.

Kαλα και η Αγγλια δεν ειναι γη της επαγγελιας για οσους λετε με τα μπουνια να μεινει εκει.  Να ηταν σε καμια Σκανδιναβικη χωρα ή εστω Γερμανια να λεγα οκ.

Απλα το μη χειρον βελτιστον. Φτανει να εχει υποψιν του/της καποια αποσα ανεφερε ο hexen, οπως και οτι εχει να κανει με ξενιτια.

Για μενα αξιζει να μεινεις σε ξενη χωρα μονο αν βρεις δουλεια που θα μετραει ως προυπηρεσια για την επομενη. Η αν βρεις απευθειας καλη δουλεια με προοπτικες εξελιξης.

Αλλα αν ειναι να δουλευεις στυλ λατζερης, σερβιτορος ή καμαριερα και 1500 το μηνα να βγαζεις, ΔΕΝ αξιζει. Εκτος αν ο αυτοσκοπος σου ειναι να βγεις στην συνταξη ως καμαριερα σε ενα ξενοδοχειο στην αλλη ακρη της Ευρωπης. Παραδειγμα φερνω.

Για μενα οσοι κοιτανε εξωτερικο, πρεπει πρωτα να κυνηγανε δουλειες που προσφερουν εξειδικευση σε επαγγελματα που αξιζουν. Ο μισθος δευτερευον ζητημα, φτανει να καταφερνεις να αυτοσυντηρεισαι.

Δημοσ.

Ειδησεις δεν ακους/διαβαζεις ? Θεωρεις οτι υπαρχει καποιο φως στο τουνελ και σκεφτεσαι να γυρισεις? Που το ειδες το φως αναμεσα στην τρομοκρατια των επικινδυνων που κυβερνουν , στην επικινδυνη βλακεια που επικρατει ? την 30% ανεργια ή τους μισθους τυπου 550 ευρω?

Οταν δε γυριζω ελλαδα (συνηθως 3 φορες το χρονο)  περναω like a boss απο πολλες αποψεις.

δωσε καμια συμβουλη στο λαο. Βεβαια ειμαι καπως πιο φρεσκος στο εξωτερικο και η μονη σοβαρη διαφορα που εχω δει μεχρι τωρα ειναι οτι δεν με πολυνοιαζει και ακριβως ποσα θα φαω σε διακοπες

Δημοσ.

Για να τα γράφω προφανώς ενδιαφέρουν εμένα , και καλά είναι να εκφράζεσαι κοσμιότερα και να σέβεσαι μία αντίθετη άποψη..Αν νομίζεις οτι αλλάζοντας χώρα θα γιατρέψεις τη δυστυχία σου τότε είσαι γελασμένη..Αλλιώς όλοι οι άγγλοι θα ήταν ευτυχισμένοι.

τα χρήματα ειναι μόνο το 10-20% της ευτυχίας.άμα είναι να αλλάξεις χώρα μόνο για τα χρήματα δεν αξίζει σε καμία περίπτωση.

Πρέπει να έχει και άλλα στοιχεία το μέρος που να σε τραβάνε..

Αν την ικανοιποιεί το μάντσεστερ τότε τέλεια.

Αλλιώς είναι σα να παντρέυεσαι κάποιον μόνο για τα λεφτά του.

καλυτερα να κλαιω μεσα σε φεραρι παρα πανω σε ποδηλατο στην βροχη. τα λεφτα δεν φερνουν την ευτυχια αλλα κανουν μια παρα πολυ καλη απομιμηση της. επισης να δεις ευτυχια πού υπαρχει χωρις χρηματα οταν δεν μπορεις ουτε μια βολτα να βγεις....

ως καποιος που εχει μεινει στο εξωτερικο 10 χρονια σου λεω τα εξης:

Αν την παλευεις και δεν εχεις υπαρξιακα, που ειναι η μαμακα μου , ποτε θα παντρευτω κανω παιδι, το καλοκαιρι δεν θα ειμαι τοσο μαυρισμενη οσο η κουλα, ΚΑΤΣΕ εκει που εισαι,  κανε λεφτα, εμπειρια, προυπηρεσια και ελα Ελλαδα και κανε τα ονειρα σου πραγματικοτητα. 

Ειμαι εξω 10 χρονια και περναω ζωη χαρισαμενη (ευρωπη-middle east). Οταν δε γυριζω ελλαδα (συνηθως 3 φορες το χρονο)  περναω like a boss απο πολλες αποψεις.

Αντιλαμβανομαι ομως οτι αλλο ειναι να εισαι γυναικα και αλλο αντρας.

μαι του σεντς

Η ελλαδα δεν εχει κανενα μελλον-καμια ελπιδα τουλαχιστον για τα δικα μου δεδομενα (που ειναι παραπανω απο 900Ευρω μισθουλακο μεικτα, εφοριες, ενφια, τσεςπου μπλε κτλ).

κι εγω εχω 10+ χρονια εξω και φυσικα δεν υπαρχει συγκριση. η αδερφη μου πλεον με βλεπει σαν πορτοφολι με ποδια. οκ δεν ειναι ακριβως καλο αυτο αλλα καταλαβαινεις την φαση.

Οτι ειπε ο Hexenlord.....

Mεινε, κανε χρημα, και μετα απο ενα ορισμενο χρονικο διαστημα που πιστευεις οτι εχεις κατεφερει-βγαλεις χρημα... 

γυρνα LIKE A BOSS....

Το κυριοτερο ειναι να εχεις πλανο.... :-D

για να κανω λιγο τον δικηγορο του διαβολου.... κανεις δεν γυριζει απο αυτους που πανε εξωτερικο. κι οσοι τελικα γυριζουν ελλαδα, λιγοι ειναι αυτοι που δεν το μετανιωνουν και δεν επιστρεφουν πισω. αυτο το θα κατσω 1-2 χρονια ειναι μυθος. κανεις δεν καθεται συγκεκριμενα χρονια εκτος απο στρατιωτικους, διπλωματες και λοιπα επαγγελματα αναλογου ειδους.

Χωρις να θελω να παρω θεση μιας και ζωη του ειναι οτι γουσταρει κανει αλλα το "μεινε εξω να κανεις λεφτα" δεν υφισταται πια στη συντριπτικη πλειοψηφια εκτος και εαν κανεις μοναστικη ζωη ή εχεις παει καπου στην αραβια που ετσι και αλλιως δεν εχεισ και τεραστιες επιλογες( δεν εχω παει αλλα απο οτι ακουω)

Το σωστο ειναι μεινε εκει να ζησεις νορμαλ και οχι να τυρανιεσαι στην ελλαδα του σημερα

καμια χωρα του εξωτερικου δεν ειναι γη της επαγγελιας και οτι θα βγαζεις 100,000 το μηνα. προς θεου αλλα υπαρχει μια τρομερη διαφορα στην ποιοτητα ζωης που κανεις με 500 ευρω βασικο μισθο και με 2000 ευρω.

• Like 1
Δημοσ.

καλυτερα να κλαιω μεσα σε φεραρι παρα πανω σε ποδηλατο στην βροχη. τα λεφτα δεν φερνουν την ευτυχια αλλα κανουν μια παρα πολυ καλη απομιμηση της. επισης να δεις ευτυχια πού υπαρχει χωρις χρηματα οταν δεν μπορεις ουτε μια βολτα να βγεις....

κι εγω εχω 10+ χρονια εξω και φυσικα δεν υπαρχει συγκριση. η αδερφη μου πλεον με βλεπει σαν πορτοφολι με ποδια. οκ δεν ειναι ακριβως καλο αυτο αλλα καταλαβαινεις την φαση.

για να κανω λιγο τον δικηγορο του διαβολου.... κανεις δεν γυριζει απο αυτους που πανε εξωτερικο. κι οσοι τελικα γυριζουν ελλαδα, λιγοι ειναι αυτοι που δεν το μετανιωνουν και δεν επιστρεφουν πισω. αυτο το θα κατσω 1-2 χρονια ειναι μυθος. κανεις δεν καθεται συγκεκριμενα χρονια εκτος απο στρατιωτικους, διπλωματες και λοιπα επαγγελματα αναλογου ειδους.

Δεν ειπα να κατσει 1-2 χρονια βρε, απλα να κανει ενα πλανο, και οταν καταφερει να φτασει στον στοχο του, τοτε να τα ζυγισει και να δει, αν γυρισει στην Ελλαδα θα τα καταφερει, ή απλα θα τα φαει ολα και μετα παλι απο την αρχη....

Εγω πχ, θελω να γυρισω καποια στιγμη στην Ελλαδα σε ενα 15ετες πλανο που εχω στο μυαλο μου.

Τωρα, θα πετυχει, δεν θα πετυχει δεν γνωριζω ακομα..... το μελλον θα δειξει.... :-)

Και εννοειται οτι η Aγγλια πλεον ΔΕΝ ειναι η γη της επαγγελιας.....

Δημοσ.

Επειδη και εγω εχω εμπειρια 15+ απο ευρωπη και γυρισα στην ελλαδα τα τελευταια χρονια(ηλιθιος αλλα δεν γινοταν αλλιως) εχω να πω οτι ρε διαβολε ειναι μερικα πραγματα που δεν αγοραζονται. Ο ηλιος, οι θαλασσες(η δωρεαν ποιοτητα ζωης οπως την ονομαζω) το γεγονος οτι εισαι στη χωρα σου(φαινεται ασημαντο αλλα δεν ειναι), το γεγονος οτι εισαι κοντα σε αγαπημενα προσωπα κτλ. Αυτα δεν αγοραζονται αλλα την δεδομενη στιγμη αν μπορεις να μεινεις εξω μενεις δεν υπαρχει αλλος δρομος.

• Like 6
Δημοσ.

Στην αγγλια βρηκες να πας και συ , στον πιο κομπλεξικο λαο της γης ?

ακομη και ετσι ομως  , μεινε εκει και μην το κουνας ρουπι - οποιος σε συμβουλεύει  να γυρισεις πισω δεν σε συμπαθει και τοσο πολυ.

Δημοσ.

Στην αγγλια βρηκες να πας και συ , στον πιο κομπλεξικο λαο της γης ?

Επειδη το διαβαζω και δεν μπορω να πω με σιγουρια, κανεις πλακα ή οχι?

• Like 3
Δημοσ.

Εκει πέρα θα βλέπει τον ήλιο 10 φορές το χρόνο

Κάθε καλοκαίρι με το που αρχίσει να βαράει ο ήλιος θέλω να γυρίσω πίσω στη Γερμανία.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...