NickTG Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Το σ/μ δουλεύει 8 το πρωί με 9 το βράδυ. Άμα έχει 2 βάρδιες τότε μας κάνει 6,5 ώρες δουλειάς ο υπάλληλος. Λογικό να κάνουν και άλλες δουλειές όπως καταμέτρηση και τέτοια για να συμπληρώνουν το 8ωρο που λογικά υποτίθεται πως δουλεύου 4ωρο ή 6ωρο είναι οι περισσότεροι και προφανώς στο κλείσιμο κάθονται παραπάνω ώρα από αυτές που πληρώνονται.
Thanos1972 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Ο τρόπος του είναι προκλητικός. Έχεις κάποια αντίρρηση στην ουσία αυτών που λέει; Όλα τα μεγάλα καταστήματα λένε ότι κλείνουν 9 αλλά το προσωπικό δε σχολάει 9. Γιαυτο και ειπα οτι εαν δουλευα σε super market και ελεγε αυτα που λεει μπροστα μου.για τον τροπο του..... τα αλλα που λεει ειναι στην κριση του καθενος.
defacer Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 4ωρο ή 6ωρο είναι οι περισσότεροι και προφανώς στο κλείσιμο κάθονται παραπάνω ώρα από αυτές που πληρώνονται. Αν είναι προφανές επειδή (υποθέτουμε πως) ισχύει για όλους τους εργαζόμενους τότε μπράβο μας αλλά δεν είναι χειρότερα από κανέναν άλλο οπότε ανάξιο λόγου. Αν δεν είναι αυτό τότε γιατί προφανώς;
GreyHorse Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Εαν δουλευα σε super market και εκανες τετοια συζητηση μπροστα μου και ελεγες αυτα που λες,δεν θα εβγαινες καθολου απο το super market..... και μετα γιατι φτασαμε εδω που φτασαμε.ο κωλος μας και στα @@ μας οι υπολοιποι. Ακριβώς όπως τα λες, φτάσαμε ως εδώ επειδή μας νοιάζει ο κώλος μας. Δηλαδή επειδή σε υποθετική περίπτωση που ο υπάλληλος δουλεύει αμισθί υπερεργασίες, κοιτάει τον δικό του κώλο να σώσει, δεν βγάζει τσιμουδιά και δεν κάνει παράπονα, αλλά περιμένει από τον πελάτη να γίνει ο κακός της υπόθεσης και να αδειάζει το σούπερ μισή ώρα πριν κλείσουν οι πόρτες. Με λίγα λόγια ρίχνει την ευθύνη σε άλλον και κοιτά την πάρτη του και τον δικό του κώλο, φοβούμενος ότι θα χάσει τη δουλειά του. Πολύ ευχαρίστως να μπω μπροστάρης και να παλέψω για τα δικαιώματά σου, αλλά μόνο όταν σε βλέπω να τα διεκδικείς εσύ ο ίδιος. Αν δεν κάνεις τίποτα, στα π@π@ρια μου. Προκλητικός δεν είμαι εγώ, προκλητικός είναι όποιος επαναπαύεται και απαιτεί από άλλους να εξασφαλίσουν τα δικαιώματά του. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 4ωρο ή 6ωρο είναι οι περισσότεροι και προφανώς στο κλείσιμο κάθονται παραπάνω ώρα από αυτές που πληρώνονται. Γιατί προφανώς; Και το παραπάνω ώρα πόσο παραπάνω σημαίνει; Γιατί άλλο να κάθεσαι το πολύ 10 λεπτά για να ψωνίσουν οι τελευταίοι πελάτες και άλλο να κάθεσαι 1 ώρα να σκουπίζεις
slipknot Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Καταλαβαίνω νομίζω το πνεύμα του post σου συνολικά, αλλά υπόψιν ότι εγώ, εσύ και οι πιο γαμάτοι προοδευτικοί φίλοι μας κάποια μέρα θα είμαστε οι γέροι. Και τότε σε κάποιο forum θα βγει ο slipknot jr. και θα λέει αυτά τα πράγματα και την επόμενη κάποιος που δε μας ξέρει και θα μας δει να κάνουμε κάτι γεροντίστικο, π.χ. να προκαλούμε συνωστισμό στο λεωφορείο αντί να πάρουμε personal drone θα σκέφτεται εμάς. So... το τσουβάλιασμα κακή φάση, ακόμα και για χιούμορ. Βέβαια ουδέποτε έγραψα για περιπτώσεις σαν κι αυτή που αναφέρεις στα ΜΜΜ, όπου υπάρχει μια αναμενόμενη κατανόηση λόγω ηλικίας, ούτε είπα ότι θα κάτσω πάνω από έναν ηλικιωμένο όπως κουράζεται για να ικανοποιήσω το σαδισμό μου. Δεν έκανα καν σχόλιο για το -τουλάχιστον αστείο- φαινόμενο του να κάνουν zerg rush στις τράπεζες κάθε τελευταία του μήνα, λες και δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι συναλλαγής. Από την άλλη, εγώ δε γκαρίζω από τις 6 το πρωί για να μιλήσω από το παράθυρο της κουζίνας με τη φίλη μου που μένει 2 ορόφους πάνω, δε ρίχνω ξεγυρισμένες χλέπες στο πεζοδρόμιο λες και είμαι στη στάνη μου όταν ο άλλος βγαίνει απ' τον φούρνο και πάει σπίτι, δεν κλέβω ύπουλα τη σειρά του άλλου σε δημόσιες υπηρεσίες/στο super market κι άλλα πολλά, ούτε σκοπεύω να τα κάνω όταν -και αν- φτάσω στην ηλικία τους. Άμα τα κάνω τότε, ας με κράξουν. Από κει και πέρα έχει συζητηθεί εκτενώς σε παλαιότερο thread η διαφορά μεταξύ σεβασμού και στοιχειώδους ευγένειας-επίδειξης ανάλογης συμπεριφοράς. Ας πούμε ότι δε συνηθίζω να σπρώχνω γέρους κατά συρροή, ούτε γελάω μαζί τους. Κανέναν για να είμαι πιο ακριβής, αλλά ας μείνουμε στους γέρους. Δεν το κάνω λοιπόν επειδή θα ήταν αγενές και σέβομαι τους κανόνες -τυπικούς και άτυπους- που υπάρχουν σε μια κοινωνία, όχι λόγω κάποιου... καραμελένιου σεβασμού. Ο σεβασμός μου δεν είναι αυτονόητος για κανέναν. Ένας ηλικιωμένος σήμερα μπορεί να ήταν βασανιστής επί Χούντας, άμα θες να τον "σέβεσαι" για τα άσπρα μαλλιά του είναι επιλογή σου, μην περιμένεις να σου δώσω βραβείο. Καταλαβαίνω βέβαια πως τέτοιοι γέροι προφανώς και έχουν ανάλογη προϊστορία, λογικά είχαν σανό στα παπούτσια από πριν και με την πάροδο των ετών δεν άλλαξε τίποτα στη συμπεριφορά τους. Αυτό από μόνο του δεν αποτελεί δικαιολογία όμως, η λογική λέει πως ένας ηλικιωμένος έχει ζήσει περισσότερο και έχει τις ανάλογες εμπειρίες ώστε να συμπεριφέρεται σωστά και με περισσότερη ωριμότητα. Οπότε για να κλείσω, κακή φάση οι υποθέσεις σου, ακόμα και για αντικειμενικό post. 7
Porg Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Το σ/μ δουλεύει 8 το πρωί με 9 το βράδυ. Άμα έχει 2 βάρδιες τότε μας κάνει 6,5 ώρες δουλειάς ο υπάλληλος. Λογικό να κάνουν και άλλες δουλειές όπως καταμέτρηση και τέτοια για να συμπληρώνουν το 8ωρο που λογικά υποτίθεται πως δουλεύου Γιατί ποιος σου είπε ότι πρέπει να σχολάει η μία βάρδια για να έρθει η άλλη;
zio10 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Γιατί ποιος σου είπε ότι πρέπει να σχολάει η μία βάρδια για να έρθει η άλλη; edit, λάθος μου, δίκιο έχεις
DrLo Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 ζητώ συγνώμη γιά τήν λέξη ζώα από τά αθώα 4 ποδα ζωάκια κ μόνο από αυτά πού δέν φταίνε σέ τίποτα , δέν μού ειχε ξανατύχει ποτέ αυτό αλλη φορά γιατί δέν ειχα πάει τήν ωρα πού ανοίγουν τά lidl στίς 8 το πρωί τίς καθημερινές , σήμερα λοιπόν ειχε προσφορά σε pizza kardis στην μιση τιμή , κ σε μερικα αλλα οπωροπηκευτικά ντομάτες - μπανάνες - κρεμμύδια 30% κλπ ( αν θυμάμαι καλά γιατί εμείς πήγαμε μόνο γιά τίς πίτσες ) κ ανοιγαν στίς 11 το πρωί , πηγα με μια φιλη μου σε ενα lidl στα νοτια προαστια κοντά στίς 11 παρά - κόσμος πολύς πάνω από 60 - 70 ατομα περίμεναν μέ τά καρότσια ετοιμα μπροστά στήν εισοδο του καταστηματος κ κυρίως ηλικιωμένοι τουλαχιστον το 90% πάνω από 60 ετών νά ορμήσουν μέσα λές κ ηταν η τελευταια ημερα πριν να ξεσπασει πολεμος με τους τούρκους η μοίραζαν λεφτά , κυριολεκτικά χωρίς την παραμικρη υπερβολη , 11 ακριβώς ανοίγει η πόρτα κ τό τί εγινε ουτε σε γηπεδα μέ χουλιγκάνους δεν τα εχω δει νά γίνονται αυτά ...τί καροτσάκια με παιδια αναποδογυρισαν απο την βιασυνη τους να μπουκαρουν μέσα - τί βρισιές επεσαν - τί σπρωξιές κυριολεκτικά εγινε το ελα νά δείς- ακόμα κ μέσα στο lidl εσπρωχνε ο ενας τον αλλον για να παρει καλυτερη θεση μπροστα στα κουνουπιδια - στις ντοματες- στις πατατες κλπ κ μάταια μια συμπαθητικη υπαλληλος του καταστηματος φωναζε υπαρχει πολύ εμπορευμα ηρεμηστε κύριοι ... ρέ ουτε στούς ζουλού δεν γίνονται αυτά - εγω με την φίλη μου μπήκαμε τελευταίοι καναμε την αγορα μας κ φυγαμε κ ευτυχώς εκει που ηταν οι πιτσες δεν ειχε προβλημα - θά πει καποιος υπαρχει φτωχεια ... αν κρινω απο τα αυτοκινητα κ απο το ντυσιμο τους κ την εμφανιση τους οχι δεν φταίει η φτώχεια αλλά η @@λακία τού ελληνάρα .... περιττό νά γράψω πως οι 4-5 θέσεις γιά parking για ΑΜΕΑ ηταν πιασμένες ... από 2ποδα αρτιμελη ΖΩΑ ...κ μετά αυτοί ψηφίζουν γιά το μέλλον τών παιδιών τους - τών εγγονών τους τής ελλάδος γενικότερα ... συγνώμη γιά τό σεντόνι τά εγραψα κ ηρέμησα ... Δυσκολευτηκα να κάνω τη σύνδεση Lidl - "ποιοι ψηφίζουν γιά τό αυριο τών νέων" (<- Σε ύφος καθηγητή θρησκευτικών) Από την άλλη σκέψου ... για "το αύριο των νέων" ψηφίζουν : αυτοί αυτός αυτοί αυτοί κλπ ... οπότε όλα είναι σχετικά.
zio10 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 ^Το ίδιο ακριβώς μπορεί να λένε κάποιοι και για μας βέβαια! 1
DrLo Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 ^Το ίδιο ακριβώς μπορεί να λένε κάποιοι και για μας βέβαια! δε λέω όχι ... αντίθετα ακριβώς αυτό λέω ... όλα είναι σχετικά ... - κάποιος θεωρεί δίποδο ζώο (που technically είναι όλοι οι άνθρωποι, του TS συμπεριλαμβανομένου) κάποιον επειδή πήγε να πάρει φθηνές πατάτες, - κάποιος άλλος τον TS επειδή έγραψε αυτό που έγραψε (και αν χρησιμοποιεί τέτοια άλματα λογικής σαν αυτό του 1ου πόστ στην απόφασή του για το τι/ποιόν θα (εάν) ψηφίσει) - κάποιος άλλος εμένα που του απαντάω έτσι 1
status Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Οι γέροι είναι ένα μάτσο καθάρματα, όχι όλοι, ειδικά στα σούπερ μάρκετ, ακόμα και στο ταμείο, λες και δεν υπάρχει κόσμος που έχει άλλες δουλειές, αυτός θα κάτσει, θα μετρήσει τα ψηλά του για να τα ξεφορτωθεί και ας έχει πάρει ένα πακέτο φρυγανιές.. Αφήνουν το γαμημένο το καλαθάκι μπροστά στο ταμείο γιατί ξέχασαν να πάρουν "κάτι" και μετά έχουν την απαίτηση να κρατήσουν την σειρά τους, εγώ μαλάκας είμαι να σε περιμένω; Έχω σπρώξει ορφανά καλαθάκια και έχω δει γέρους και γριές να ψάχνονται. Μερικά πράγματα είναι θέμα αμοιβαίου αλληλοσεβασμού, και οι ηλικιωμένοι πρέπει να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα. Τώρα να μου πεις είναι και θέμα παιδείας, εάν σε μεγάλωσαν σαν τυρόγαλο, σαν τυρόγαλο θα πήξεις κιόλας. Φέρονται εξ αρχής λες και θα τους την φέρεις, εάν κύριε θες σεβασμό εξ αρχής, να μην με θεωρείς ταπαδόρο. 6
zio10 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Οι "γέροι" είναι προσωποποίηση της ελληνικής νοοτροπίας, με τα καλά και τα κακά της 5
kfyros Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Αυτός που είναι στο ταμείο στις 9:20 και θα κάτσει ακόμη 10-15 λεπτά μέχρι να κλείσει ταμείο 90% πληρώνεται σαν να έχει σχολάσει στις 9 Νομίζω είναι κανονισμένες οι βάρδιες ώστε να κλείνει σωστά το μαγαζί. Αν δεν είναι, κάποιος υπάλληλος κάνει ανώνυμη καταγγελία σε ΙΚΑ - επιθεώρηση εργασίας. Σκάνε μύτη μετά το κλείσιμο, και γράφουν ποιοι είναι μέσα και τι αναφέρεται στα εβδομαδιαία προγράμματα εργασίας. Και μετά κανονίζεται. Χωρίς να κινδυνεύει κάποιος. Ο πελάτης γιατί θα πρέπει να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο δεν το αντιλαμβάνομαι. ζητώ συγνώμη γιά τήν λέξη ζώα από τά αθώα 4 ποδα ζωάκια κ μόνο από αυτά πού δέν φταίνε σέ τίποτα , δέν μού ειχε ξανατύχει ποτέ αυτό αλλη φορά γιατί δέν ειχα πάει τήν ωρα πού ανοίγουν τά lidl στίς 8 το πρωί τίς καθημερινές , σήμερα λοιπόν ειχε προσφορά σε pizza kardis στην μιση τιμή , κ σε μερικα αλλα οπωροπηκευτικά ντομάτες - μπανάνες - κρεμμύδια 30% κλπ ( αν θυμάμαι καλά γιατί εμείς πήγαμε μόνο γιά τίς πίτσες ) κ ανοιγαν στίς 11 το πρωί , πηγα με μια φιλη μου σε ενα lidl στα νοτια προαστια κοντά στίς 11 παρά - κόσμος πολύς πάνω από 60 - 70 ατομα περίμεναν μέ τά καρότσια ετοιμα μπροστά στήν εισοδο του καταστηματος κ κυρίως ηλικιωμένοι τουλαχιστον το 90% πάνω από 60 ετών νά ορμήσουν μέσα λές κ ηταν η τελευταια ημερα πριν να ξεσπασει πολεμος με τους τούρκους η μοίραζαν λεφτά , κυριολεκτικά χωρίς την παραμικρη υπερβολη , 11 ακριβώς ανοίγει η πόρτα κ τό τί εγινε ουτε σε γηπεδα μέ χουλιγκάνους δεν τα εχω δει νά γίνονται αυτά ...τί καροτσάκια με παιδια αναποδογυρισαν απο την βιασυνη τους να μπουκαρουν μέσα - τί βρισιές επεσαν - τί σπρωξιές κυριολεκτικά εγινε το ελα νά δείς- ακόμα κ μέσα στο lidl εσπρωχνε ο ενας τον αλλον για να παρει καλυτερη θεση μπροστα στα κουνουπιδια - στις ντοματες- στις πατατες κλπ κ μάταια μια συμπαθητικη υπαλληλος του καταστηματος φωναζε υπαρχει πολύ εμπορευμα ηρεμηστε κύριοι ... ρέ ουτε στούς ζουλού δεν γίνονται αυτά - εγω με την φίλη μου μπήκαμε τελευταίοι καναμε την αγορα μας κ φυγαμε κ ευτυχώς εκει που ηταν οι πιτσες δεν ειχε προβλημα - θά πει καποιος υπαρχει φτωχεια ... αν κρινω απο τα αυτοκινητα κ απο το ντυσιμο τους κ την εμφανιση τους οχι δεν φταίει η φτώχεια αλλά η @@λακία τού ελληνάρα .... περιττό νά γράψω πως οι 4-5 θέσεις γιά parking για ΑΜΕΑ ηταν πιασμένες ... από 2ποδα αρτιμελη ΖΩΑ ...κ μετά αυτοί ψηφίζουν γιά το μέλλον τών παιδιών τους - τών εγγονών τους τής ελλάδος γενικότερα ... συγνώμη γιά τό σεντόνι τά εγραψα κ ηρέμησα ... Τα ρούχα δεν ανταλλάσονται με χρήματα δυστυχώς. Αν κάποιος λάβει υπόψη τις περικοπές σε συντάξεις, τη μεγάλη αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα , το ότι με αυτές τις συντάξεις ζουν κατά κανόνα και οι οικογένειες των άνεργων παιδιών καταλαβαίνει πόσο άγρια είναι τα πράγματα για πολλές οικογένειες. Οπότε θα πρόσεχα λίγο τι γράφω για ανθρώπους που κυνηγούν την έκπτωση στα ζαρζαβατικά (όχι σε τηλεοράσεις και dvd), προφανώς γιατί έχουν την αγωνία του πως θα βγάλουν το μήνα για αυτούς και τις οικογένειες τους.. Προφανώς έχεις δει πολλούς γέροντες με βαριές καπαρτίνες να ψάχνουν στα σκουπίδια.. Επίσης φαντάζομαι θα έχουν πέσει υπόψη σου τα σκηνικά γερμανικής κατοχής που γίνονται σε δωρεάν διανομές ειδών πρώτης ανάγκης, και ανθρώπους να τσακώνονται στα σκουπίδια της λαϊκής για ένα πεταμένο μαρούλι.. Πλην των θέσεων ΑΜΕΑ , για τις οποίες συμφωνώ, στα υπόλοιπα δεν ξέρω γιατί εσύ διαφέρεις από αυτά που χαρακτηρίζεις τους άλλους. Μάλλον δεν είχες φάει την πίτσα σου όταν τρόλαρες αυτή την αθλιότητα.. Στο λιντλ της γειτονιάς μου πάντως 8.45 κλείνει η είσοδος και αρχίζουν οι υπενθυμίσεις από τα μεγάφωνα. Κάπως έτσι γίνεται παντού. Και αν δεν γίνεται , δεν είναι ευθύνη του πελάτη να ασχολείται με τις εργασιακές σχέσεις της επιχείρησης. Παραπάνω, σημειώνω μια απλή λύση για τέτοιους 'έξυπνους' εργοδότες. 2
GreyHorse Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 ^Το ίδιο ακριβώς μπορεί να λένε κάποιοι και για μας βέβαια! Θες να πεις τα ίδια κάναμε κι εμείς στην εφηβεία μας. Γιατί η εφηβεία δεν σταματά στα 18, η εφηβεία του μυαλού εννοώ, αυτή σταματά όταν αρχίζουν οι υποχρεώσεις (δουλειές, πληρωμή λογαριασμών από την τσέπη μας, αρχή οικογένειας, ευθύνες, χαστούκια ζωής πχ ασθένεια, θάνατος συγγενικού προσώπου, κτλ). Μέχρι τότε και κατά μέσο όρο μέχρι τα 25-28 πετάει ο γάιδαρος πετάει και μέσα στην μαλακία ήμασταν, είναι η τωρινή γενιά, θα είναι οι επόμενες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα