Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πες λίγο το αστείο να γελάσουμε και μεις.

Το αστείο είναι η λογική του "αφού έτσι είναι όλοι είναι ανάξιο λόγου".

Και λυπηρό μαζί.

Για τα υπόλοιπα δεν έχω να προσθέσω κάτι. 

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Το αστείο είναι η λογική του "αν έτσι είναι όλοι είναι ανάξιο λόγου" -- πράγμα που όπως είπα πολύ αμφιβάλλω πως ισχύει. Και ναι, είναι ανάξιο λόγου όπως θα ήταν ανάξιο λόγου να πει κανείς ότι βγήκε κάποια στη Σαουδική Αραβία topless και έφαγε 5 χρόνια φυλακή. Αν δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά ανάμεσα στο ανάξιο λόγου == προφανές όπως εσύ ο ίδιος είπες και στο αξιοσημείωτο == όχι προφανές, not my problem.

Το λυπηρό είναι πως τα πετάς χωρίς έστω μια υποτυπώδη τεκμηρίωση "δουλεύει ο κουμπάρος μου και μου τα λέει" και στη συνέχεια πως διαβάζεις όχι αυτό που γράφω αλλά αυτό που θες να διαβάσεις. Whatever.

Δημοσ.

Jesus. Πού να μην έλεγα "καταλαβαίνω το πνεύμα του post σου" έτσι;

Αφού νιώθεις την ανάγκη να "υπερασπιστείς" αυτό που είπες ως αντικειμενικό/αλάθητο δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω πέρα από το ότι κάποια στιγμή θα έρθεις και συ στα λόγια μου.

Ναι, έπιασες το ύφος του αρχικού μου post, όχι όμως και την ουσία του. Για αρχή, δεν υπερασπίστηκα τίποτα. Ανέπτυξα περαιτέρω όσα είχα γράψει, για να γίνουν ακόμα πιο σαφή. Προσωπική άποψη εκφράζω, δεν πρόκειται να συμπεριλάβω ανάλογο disclaimer στο post. Ούτε πρόκειται να βάλω disclaimer του στυλ "Όταν μιλάω για ταρίφες, εννοώ μονάχα τους κακούς". Μεγάλα παιδιά είμαστε, αυτά τα θεωρώ αυτονόητα. Είχα 2 επιλογές: να απαντήσω με το post που έγραψα ή να σε στείλω κατευθείαν με κάνα βίντεο του Τσουκαλά. Μάλλον έπρεπε να είχα προτιμήσει τη δεύτερη.

Και τελικά μου κούνησες το δάχτυλο για ποιο λόγο; Επειδή νομίζεις ότι πήρε η μπάλα τη γιαγιά σου, επειδή υπάρχει κίνδυνος να εμπνεύσω άλλους να συγκροτήσουν συμμορίες a la Clockwork Orange και να τραμπουκίζουν ηλικιωμένους ή απλά είσαι αστυνόμος του political correctness;

Δημοσ.

επειδή υπάρχει κίνδυνος να εμπνεύσω άλλους να συγκροτήσουν συμμορίες a la Clockwork Orange και να τραμπουκίζουν ηλικιωμένους

71bdbcf3e564e61a62cb1003a0c0d3e805ab9f82

Αύριο Ομόνοια στις 3 για ντου?

• Like 3
Δημοσ.

Και τελικά μου κούνησες το δάχτυλο για ποιο λόγο; Επειδή νομίζεις ότι πήρε η μπάλα τη γιαγιά σου, επειδή υπάρχει κίνδυνος να εμπνεύσω άλλους να συγκροτήσουν συμμορίες a la Clockwork Orange και να τραμπουκίζουν ηλικιωμένους ή απλά είσαι αστυνόμος του political correctness;

Δεν κούνησα δάχτυλο. Πήγα να κουνήσω λίγο τα μυαλά για να καταλάβεις ότι αυτό που κάνεις τώρα θα το βρεις μπροστά σου αργότερα, και εν μέρει ο λόγος θα είναι ότι κάποιοι (και συ ανάμεσά τους) δε βλέπουν κάτι μεμπτό στο να καλλιεργούν το disrespect "οι γέροι είναι οι χειρότεροι γιατί....". Εσύ προσωπικά μπορεί (ή μπορεί και όχι) να έχεις τη δυνατότητα απόψε να τα λες αυτά και αύριο να βοηθάς τις καλές γιαγιάδες που στέκονται όρθιες στο λεωφορείο, αλλά το attitude ξεφεύγει από τα όρια του προσώπου σου.

Επιπλέον υπάρχουν περισσότεροι του ενός άνθρωποι που μπορούν να σκεφτούν στον πλανήτη και κάποιοι απ' αυτούς περισσότερο από σένα οπότε μη κάνεις σα να είσαι ο μόνος. Και σε προσωπικό επίπεδο I don't appreciate ούτε το ύφος (το να ευτελίζει κανείς αυτά που δεν καταλαβαίνει δεν είναι συμπεριφορά ώριμου ανθρώπου γιατί αυτός ενδιαφέρεται πρώτα να κατανοήσει) ούτε την προσβολή της νοημοσύνης μου με τα χαριτωμένα περι clockwork orange.

Δημοσ.

Δύο παρατηρήσεις

Πρώτον, σαφώς και έχεις κάθε δικαίωμα να μπεις 8:59 αφού το μαγαζί κλείνει στις 9. Εϊναι μέσα στο ωράριο. Αλλά δεν μπαίνεις για να τριγυρίσεις αλλά να πάρεις κάτι συγκεκριμένο στα γρήγορα αφου σε περιμένουν δεκάδες άτομα (σε ένα μεγάλο κατάστημα) για να κλείσουν. Το να γράφεις "εκεί που δεν πιάνει μελάνι" τις ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα αλλά και από τους υπαλλήλους ή σεκιουριτάδες απλά και μόνο επειδή δεν μπορούν να σου πουν "άντε και...." είναι τουλάχιστον γαϊδουριά.

Δεν θα πω ότι δούλεψα σε κατάστήματα λιανικής, μικρά και μεγάλα για χρόνια (που δούλεψα). Όποιος όμως έχει όρεξη να τεκμηριώσει τα επιχειρήματά του και να μην λέει θεωρίες ας πάει αύριο στις 9 σε όποιο κατάστημα ή supermarket θέλει να δει με τι ραχάτι συνεχίζουν τη βόλτα τους οι πελάτες άσχετα από τις σχετικές ανακοινώσεις περί κλεισίματος (και βέβαια δεν θα βρεις γέρο εκείνη την ώρα για ψώνια).

Δεύτερον, ενδεχομένως (καθώς δεν είμαι μέντιουμ) να γίνουμε όλοι γέροι κάποια στιγμή. Και πιστεύω ότι θα είμαστε πιο σκατάδες από αυτούς που "θαβουμε" εδώ αφού το "στα αρχ..δια μου" και ο ωχαδερφισμός έχει ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Συνδυάστε αυτό με παραξενιά λόγω ηλικίας και "αλτσχάϊμερ" και βγάλτε σούμα

• Like 2
Δημοσ.

Δεν κούνησα δάχτυλο. Πήγα να κουνήσω λίγο τα μυαλά για να καταλάβεις ότι αυτό που κάνεις τώρα θα το βρεις μπροστά σου αργότερα, και εν μέρει ο λόγος θα είναι ότι κάποιοι (και συ ανάμεσά τους) δε βλέπουν κάτι μεμπτό στο να καλλιεργούν το disrespect "οι γέροι είναι οι χειρότεροι γιατί....". Εσύ προσωπικά μπορεί (ή μπορεί και όχι) να έχεις τη δυνατότητα απόψε να τα λες αυτά και αύριο να βοηθάς τις καλές γιαγιάδες που στέκονται όρθιες στο λεωφορείο, αλλά το attitude ξεφεύγει από τα όρια του προσώπου σου.

Επιπλέον υπάρχουν περισσότεροι του ενός άνθρωποι που μπορούν να σκεφτούν στον πλανήτη και κάποιοι απ' αυτούς περισσότερο από σένα οπότε μη κάνεις σα να είσαι ο μόνος. Και σε προσωπικό επίπεδο I don't appreciate ούτε το ύφος (το να ευτελίζει κανείς αυτά που δεν καταλαβαίνει δεν είναι συμπεριφορά ώριμου ανθρώπου γιατί αυτός ενδιαφέρεται πρώτα να κατανοήσει) ούτε την προσβολή της νοημοσύνης μου με τα χαριτωμένα περι clockwork orange.

Άκου κάτι μικρέ μου sjw μαχητή, κήρυγμα κάνεις απ' την αρχή. Μου λες για καλλιέργεια συγκεκριμένης στάσης έλλειψης σεβασμού ενώ ξεκαθάρισα από την αρχή την οπτική μου γύρω από το ζήτημα. Θεωρείς δηλαδή πως κάτι που γράφω στο net (και κατ' επέκταση ο τρόπος που συμπεριφέρομαι και -κυρίως- εκφράζομαι στην κοινωνία) έχουν τόση μεγάλη βαρύτητα που όχι μόνο ενδέχεται να αλλάξουν μαζικά τη στάση του κόσμου απέναντι σε μια κοινωνική ομάδα, αλλά θα προλάβω να ζήσω και την παρακμή βιώνοντας τις συνέπειες από πρώτο χέρι; Ακόμα κι εγώ που είμαι ψώνιο θεωρώντας τον εαυτό μου τον μοναδικό που σκέφτεται στον πλανήτη δεν έχω τόση μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου. Κι άντε πες ότι τα posts μου έχουν τέτοια δύναμη, θεωρείς αυτόματα ότι οι δέκτες είναι χαζοί και δεν μπορούν να βγάλουν μόνοι τους συμπεράσματα, οπότε φροντίζεις να καθορίσεις τη σωστή στάση, ε; Μήπως είσαι υπέρμαχος της απαγόρευσης κυκλοφορίας βιβλίων που ενδέχεται να παρερμηνευθούν, έτσι για να προφυλαχθεί το κοινό; Έχεις πρόβλημα με τα ανέκδοτα για ξανθιές επειδή προωθούν σεξιστικά στερεότυπα;

Δεν με ενδιαφέρει τι appreciate, δεν είμαστε φίλοι. Γράφω ανθρώπινα. Να ξέρεις πάντως ότι το σύμπαν έχει μυστήριους τρόπους και timing, σήμερα βοήθησα μια γρια να ανέβει στο λεωφορείο. Με είπε και παλικάρι. Γι' αυτό βάλε με στη λίστα με τα άτομα που έφερες στο σωστό δρόμο. Τελικά δεν είμαι τόσο cis scum.

• Like 2
Δημοσ.

Σόρι αλλά μετά το μικρέ συνειδητοποίησα ότι σου ζητάω να είσαι πιο ώριμος από τα χρόνια σου και μετά το sjw αποφάσισα ότι χάνω το χρόνο μου. Cheers.

Δημοσ.

Εγω εχω περασει απο super market και οι περισσοτεροι δουλευαν 6ωρο χωρις ρεπο (και μερικοι 4ωροι, κανενας δεν ειχε ρεπο αν δεν κανω λαθος) αλλα απο οτι λεγανε καθοντουσαν τουλάχιστον κανα μισαωρο εξτρα οποτε 6μιση με 7 ωρες. Αν και κανονικα ειναι 6μιση ωρες νομιζω οταν δουλευεις 6 μερες την εβδομαδα.

Εγω που εκανα πρακτικη εφευγα σχεδον στην ωρα μου, 9 και δεκα (αλλα μερικες φορες και 20 και 2-3 φορες και μιση), απο οτι ξερω οι υπολοιποι που ηταν στο κλεισιμο δεν φευγανε πριν τις 10 με 10 παρα.

Ατομα που σχολαγανε μεσημερι ας πουμε φευγανε 1-2 ωρες αργοτερα, οποτε το να μην εισαι στο κλεισιμο δεν σημαίνει πως θα φυγεις στην ωρα σου. Και δεν ξερω για ολους αλλα απο οτι μου ειπαν καποιοι δεν περναν υπερωριες.

Βεβαια αυτο δεν σημαινει πως γινετε παντου, απλα αναφερω την εμπειρια μου, αλλου ξερω πως ειναι καλυτερα. 

Το χειροτερο με το να πας στο κλεισιμο δεν ειναι απαραιτητα το οτι θα αργησει να κλεισει το ταμειο αλλα ο τρομερος χαμος που γινεται στα ταμεια και στους διαδρομους.

Βεβαια εχω δει ατομα να μπαινουν στις 9 και να αρχιζουν να ψωνιζουν στην μαναβικη 5-6 σακουλες ή ατομα που ζητανε να μπουνε μετα τις 9 και τρυπωνουν μεσα απο μονοι τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...