Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχετε μπλεξει μεσα στο νημα μωρα,κοτοπουλακια,μυγες και 1002 αλλα ακυρα.

Η ουσια ειναι μια.

Οποιος βασανιζει σκυλους και γατες πρεπει να του κανουν τα ιδιο και χειροτερα.

Και ας μου πει οτι καθομαι και βαραω κουνουπια και τρωω μπουτια κοτοπουλο.

Αν βασανιζεις ειδικα σκυλο ειναι σαν να βασανιζεις ανθρωπο,νιωθουν τον ιδιο ακριβως πονο σωματικο και ψυχολογικο.

Γραφικοί είναι οι περισσότεροι ζωόφιλοι που έχω γνωρίσει. Το έχω γράψει και παλιότερα σε άλλο νήμα.

Συγνωμη που θελουμε καποιοι ζωοφιλοι να κανουμε πολλα σε εναν που καιει μια σκυλιτσα την ωρα της γεννας

η εναν που πεταει ενα κουταβι στη θαλασσα με τα ποδια δεμενα.

Εννοείται ότι δεν υπερασπίζομαι δολοφονίες ή κακοποιήσεις ζώων αλλά γενικότερα με αφήνουν αδιάφορο κυρίως αν αναλογιστώ σφαγές αμάχων ή πολέμους για παράδειγμα...

Αυτες ειναι οι κλασικες ατακες οσων δε πανε τα ζωα και μυριζουν απο μακρια.Αντε λοιπον παρε το οπλο του Ραμπο

και ξεκινα πολεμο για τους αμαχους να ξεκαθαρισεις μια και καλη τη κατασταση μιας και εμεις οι ζωοφιλοι δε μπορουμε.

• Like 3
  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Να "βασανισουμε" δηλαδη ενα παιδι 13 χρονων η να το βοηθησουμε να καταλαβει το λαθος του, ωστε να μην το επαναλαβει ;

Βλεπω, αρκετοι θα επελεγαν το πρωτο. Δεν διαφερετε και πολυ απο αυτον που κατηγορειτε. Και ειναι ακομα χειροτερο, αν αυτες τις αποψεις τις διατυπωνουν ενηλικοι!

• Like 5
Δημοσ.

[...]Εγω δηλαδη εχω 2 σκυλια και 4 γατες αλλα δεν χωνευω τους παπαγαλους σημαινει οτι δεν ειμαι φιλοζωος αρκετα η ειμαι υποκριτης?

Όχι. Αν όμως άνηκες στις κατηγορίες του προηγούμενο παραδείγματος μου, μάλλον ναι. Δεν διαφωνούμε ριζικά κάπου, και το γαμώτο είναι ότι οι περισσότεροι αυτοαποκαλούμενοι «φιλόζωοι» ανήκουν σε αυτές. Και συνήθως είναι οι πρώτοι που βγαίνουν να κράξουν.

[...]Πλεον σε εναν οργανωμενο κοσμο θεωρω πως τα σφαγεια θα ειναι λιγο ποιο μοντερνα στον τροπο που σκοτωνουν λεμε τωρα δεν ειναι και 100% σιγουρο.

Τεράστιο θέμα, εν συντομία η άποψη μου είναι ότι τα σφαγεία και γενικότερα η βιομηχανία του κρέατος είναι μοντέρνα από άποψη παραγωγής. Με αποτέλεσμα την κακομεταχείρηση των ζώων. Δε θα μπω στη λογική των βήγκαν ότι όποιος τρώει κρέας είναι δολοφόνος ή γουστάρει την όλη φάση και λοιπά χαριτωμένα, αλλά γνώμη μου είναι ότι θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς, έστω και με επιπλέον κόστος για τη βιομηχανία.

Να "βασανισουμε" δηλαδη ενα παιδι 13 χρονων η να το βοηθησουμε να καταλαβει το λαθος του, ωστε να μην το επαναλαβει ;

Βλεπω, αρκετοι θα επελεγαν το πρωτο. Δεν διαφερετε και πολυ απο αυτον που κατηγορειτε. Και ειναι ακομα χειροτερο, αν αυτες τις αποψεις τις διατυπωνουν ενηλικοι!

Πριν ένα δίμηνο κάπου είχε κυκλοφορήσει ένα βίντεο που έδειχνε έναν νεαρό να παίζει άγαρμπα με ένα γατί. Είχε συζητηθεί και εδώ νομίζω. Προσοχή, δεν το βασάνισε, δεν φαινόταν να είχε σκοπό να το τραυματίσει, απλά έπαιζε άγαρμπα. Και τα σχόλια το ένα πιο αισχρό από το άλλο. Αυτοί είμαστε μωρέ, μια ζωή των άκρων και μια ζωή να γινόμαστε οι ίδιοι και χειρότεροι από αυτούς που (κατα)κρίνουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι στη 2η σελίδα και μου φαίνεται αδύνατον πώς σε αυτό τον κυκεώνα ψυχοσυμπερασμάτων δεν περιλαμβάνεται το απλούστατο "αγαπάει τα ζώα, οι άνθρωποι κάνουν κακό στα ζώα συνειδητά, μισεί τους ανθρώπους επειδή έχουν αυτή τη δυνατότητα".

Δημοσ.

Κοίτα. Έχουμε ένα σκυλάκι σπίτι, που το κληρονομήσαμε όταν πέθανε μια θειά μου.

Ξεκινήσαμε να πάμε στο κτηνίατρο, με τα πόδια, και για να φτάσουμε θα περνούσαμε από την οδό Συγγρού.

Η οδός είχε πολύ κίνηση. Οι άνθρωποι επειδή βαριόντουσαν να περιμένουν στη κίνηση, ανέβαιναν με αυτοκίνητα και μηχανάκια στο πεζοδρόμιο, ενώ περπατούσαν άνθρωποι πάνω, και ήταν και η άσφαλτος και τα πεζοδρόμια γεμάτα μηχανάκια και αμάξια, και δεν μπορούσε ένας πεζός να περπατήσει, με θαύμα αποφεύχθηκαν τα ατυχήματα στο τσακ. Και να πεις ότι πήγαιναν σιγά, ΕΤΡΕΧΑΝ πάνω στο πεζοδρόμιο! Αφού έφτασα εκεί που πήγαινα, και γύρισα ζωντανός, δόξα το Θεό. Αλλά έπαθα σοκ. Πολιτισμικό σοκ.

Τουλάχιστον βρε φίλε, τα ζώα, είναι χαζά απ' τη φύση τους, και παρ' ότι κάνουν βλακείες, δεν μπορείς να τα κατηγορήσεις για τα είδη βλακειών που κάνουν, γιατί δεν έχουν την ευφυία του ανθρώπου.

Τον άνθρωπο όμως, πως να μην τον κατηγορήσεις, αφού δεν έχει ελαφρυντικό, και κάνει το κακό με τη θέλησή του ;

Να πεις να ήταν ένας άνθρωπος με κάποια πάθηση νοητική εντάξει, αλλά για τους 'υγιείς' και 'νοήμονες' ανθρώπους, τι να πεις ;

Κοίτα εγώ δεν είμαι ούτε απ' αυτούς που λεν 'καλά να πάθει' σε έναν άνθρωπο, και είμαι φιλόζωος πιστεύοντας πως το καλύτερο για τα ζώα είναι να είναι στο φυσικό τους περιβάλλον, δεν έχω κάνα σπίτι με σκύλους ή γεμάτο γάτες όπως κάποιοι, και αυτό το σκύλο που χουμε τώρα, δεν τον πήρα θέλοντας να πάρω σκύλο,αλλά επειδή πέθανε η θεία.

Ωστόσο αν και ξεχωριστά, υπάρχουν άνθρωποι τους οποίους τους αγαπάω και τους ξεχωρίζω, γενικά την ανθρωπότητα ως σύνολο, την θεωρώ ελεϊνή και τρισάθλια.

Δημοσ.

ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ μας που δεν έχουν να φάνε ή για τα θύματα των πολέμων

Να φανταστω εσυ ολη την μερα ασχολησε με αυτο ετσι? Σαν μη φιλοζωος δηλαδη. Τα θυματα πολεμου παντα θα υπαρχουν και εμεις αυριο μπορει να ειμαστε για τους συνανθρωπους σορρυ δεν μπορω να κανω κατι γιατι πιστευω αν ο Α ειχε να φαει και εγω οχι μπορει να μην μου εδινε να φαω η ο συγκεκριμενος να ηταν σκατανθρωπος σε ολη του την ζωη και ξαφνικα πρεπει να νιωθω ασχημα για την κατασταση του που δεν εχει να φαει και επισης δεν φταιω εγω που ο συνανθρωπος δεν εχει, δεν τα γαμησα εγω για να εχω τυψεις. Ξερω ακουγεται σκληρο αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα γιατι πρεπει δηλ να πηγαινει σε VS το θεμα "εισαι υποκριτης αν αγαπας τα ζωα και οχι τους ανθρωπους" Οχι ρε μεγαλε δεν με νοιαζουν οι ανθρωποι και δεν προκειται να τους λυπηθω και ξερεις γιατι? γιατι ο ανθρωπος εχει την ικανοτητα να αλλαξει την ζωη του να απαιτησει να διεκδηκησει ο σκυλος ή η γατα δεν μπορει να το κανει σε ενα περιβαλλον σχεδιασμενο απο τον ανθρωπο.

• Like 4
Δημοσ.

Το ότι είναι ανηλικος δεν σημαινει τιποτα.Αλλωστε ανηλικοι σκοτωσαν τον μικρο Αλεξ και εκει υπηρξε ατιμωρησια.Σε καμια περιπτωση βεβαια δεν συγκρινεται η μια περιπτωση με την άλλη.

Στην Ελλαδα γενικα αν ενας ανηλικος κανει ένα οποιοδήποτε εκγλημα υπαρχει η ατιμωρησια σε αντιθεση με τις ΗΠΑ που υπαρχουν ποινες φυλάκισης,κοινοφελη εργασια ακομα και θανατικη ποινη σε 12 χρονο για φονο.

Αν καποιος 13 χρονος σας εκανε δολιοφθορες στο αυτοκινητο σας συνεχεια τι θα λεγατε?Φανταζομαι πολύ χειροτερα.

Φανταστείτε να σας εβαζε αφρο πολυουρεθανης μεσα στην εξατμιση,να σας ψεκαζε περιμετρικα το αυτοκινητο με σπρευ που αφαιρει τα γραφιτι με αποτέλεσμα να σας ελιωνε-εβγαζε το χρωμα και να θελατε 2000 ευρω σε φανοποιο.Αν το τσακωνατε θα του λεγατε απλα μην το ξανακανεις να εισαι καλο παιδι?Φανταζομαι όχι,η φυσιολογικη αντιδραση θα ηταν να το πλακωσετε στο ξυλο,παρολο που το αυτοκινητο είναι ένα αψυχο αντικειμενο.

Οσο για τον αν είναι οι φιλοζωοι φιλανθρωποι ξαναλεω,εσεις που το ξερετε?Γνωρίζετε τι εχει προσφερει ο καθενας στο συνανθρωπο του?

Το ιδιο μπορει να πει καποιος για τους περισσοτερους απο εμας που ειμαστε μελη ενός τεχνολογικου φορουμ.Με την ιδια λογικη αφου εχουμε κριση καποιοι συνάνθρωποι μας πεινανε γιατι να αγοράζουμε πανάκριβες καρτες γραφικων,επεξεργαστες,να κανουμε συχνα αναβαθμίσεις και να μην δινουμε τα χρηματα αυτά σε μια φτωχη οικογενεια?

Με την ιδια λογικη οποιος εχει Smartphone δεν είναι φιλάνθρωπος,γιατι τα smartphone είναι παναρκιβα,θα μπορουσε να ειχε παρει ένα φθηνο,απλο κινητο των 30 ευρω και να κανει τη δουλεια του αντι να πεταει χρηματα σε αψυχα ατνικειμενα και να δωσει τα χρηματα αυτά σε μια φτωχη οικογενεια.

Αρα με την ιδια παντα λογικη ορισμενων εδώ μεσα θα μπορουσα να πω και γω ότι τα μελη τoυ insomnia που εχουμε smartphone,εχουμε ακριβη καρτα γραφικων κτλ ειμαστε ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ(βαζω και τον εαυτο μου μεσα) καθως ξοδεύουμε αδικα χρηματα ενώ οι συνάνθρωποι μας πεινανε.

• Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.

Οι υπερβολικα φιλοζωοι εχουν μια ταση προς τον μισανθρωπισμο. Αν γινει πολεμος πιο πιθανο ειναι να σκεφτουν τα ταλαιπωρα σκυλακια της πολης που βομβαρδιζεται παρα τους δυστυχεις πολιτες της. Προσφατα συζηταγα με μια εναν φανατικο φιλοζωο και στην υποθετικη ερωτηση τι θα διαλεγε να σωσει απο βεβαιο πνιγμο, ενα κουταβακι ή ενα μωρό μου απάντησε το πρώτο.

Δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημα αυτό. Αν πνίγομαι εγώ και δίπλα μου η γκόμενά σου, ποιον θα σώσεις??? :P

απορια για εσενα γιατι μου φαινεται αστειος ο ισχυρισμος σου ,οταν ησουν μικρος ποτε δεν σκοτωσες τπτ κανα εντομο κανα μικρο ζωακι γιατι εγω οταν ημουν μικρος κυνηγαγα με την σφεντονα σπουργιτια,συμφωνα με τα λεγομενα σου ειμαι εν δυναμη δολοφονος ,οσο αφορα το τελευταιο σκελος συμφωνω στο πρωτο διαφωνω καθετα.

Μάλιστα, δηλαδή το να πετύχω ένα σπουργίτι με τη σφεντόνα μικρός, με το να πιάσω μια γάτα και να την κόβω κομματάκι κομματάκι ενώ είναι ζωντανή, δηλώνουν τον ίδιο ψυχισμό και στις 2 περιπτώσεις??? COOL! 

εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί οι φιλόζωοι δεν συμπαθούν τους κτηνοβάτες

Γραφικοί είναι οι περισσότεροι ζωόφιλοι που έχω γνωρίσει. Το έχω γράψει και παλιότερα σε άλλο νήμα.

Διαμαρτύρονται και κάνουν σαν υστερικοί επειδή κάποιος κλώτσησε μια γάτα ή επειδή ενα σκυλι δεν εχει στεγη/φαγητο αλλά για τους ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ μας που δεν έχουν να φάνε ή για τα θύματα των πολέμων για παράδειγμα σπάνια θα σχολιάσουν κάτι.

Καλό είναι τέτοια ατομα να τα βάζουμε στη θέση τους γιατί ουσιαστικά παίζουν με τη νοημοσύνη μας. Βεβαια ειναι τοσο καθυστερημενοι καποιοι απο δαυτους που σου κανουν το ασπρο μαυρο οπότε δυστυχώς νικάει η βλακεία τους...

Εννοείται ότι δεν υπερασπίζομαι δολοφονίες ή κακοποιήσεις ζώων αλλά γενικότερα με αφήνουν αδιάφορο κυρίως αν αναλογιστώ σφαγές αμάχων ή πολέμους για παράδειγμα...

Έχετε φτιάξει στο μυαλό σας μια συγκεκριμένη εικόνα για το τι είναι ο φιλόζωος που απέχει έτη φωτός από την πραγματικότητα.

Για μένα γραφικοί είναι όσοι κράζουν γενικώς! Τους ενοχλεί η ευαισθησία των φιλόζωων που αδιαφορούν για τους ανθρώπους που πεινάνε αλλά ταυτόχρονα "κα#λώνουν" μόνο με το να κάνουν κριτική μέσα από το ζεστό σπιτάκι τους με το κοψίδι στο στόμα, ενώ έξω από το παράθυρό τους κοιμάται κάποιος άστεγος... Τουλάχιστον κάποιοι κάνουν ένα απο τα 2 και όχι τίποτα απολύτως.

Δεν υπάρχει περίπτωση ένας φυσιολογικός άνθρωπος που σέβεται τη ζωή γενικότερα, να έχει τις ακραίες συμπεριφορές που περιγράφετε. Φιλόζωος δεν είναι κάποιος επειδή έχει απλά ένα σκύλο, μια γάτα, έναν παπαγάλο κλπ!

• Like 4
Δημοσ.

προσωπικά ειμαι φιλόζωος κ σέ οποιον αρέσει - ρε forgotten ειμαστε μισάνθρωποι κ εμείς πού θέλουμε νά επιστρέψει η  θανατική ποινή στήν χώρα μας για ειδεχθή εγκλήματα ειτε ελληνάρας ειτε αλλοδαπός τά κάνει ? π.χ. γιά τόν πακιστανό στήν πάρο το καλοκαίρι του 2012 πού εσπασε τό κεφάλι τής μυρτούς  μέ πέτρα  κ  τήν εχει αφήσε φυτό  κ αυτός ο κτηνάνθρωπος ουτε συγνώμη δέν εχει ζητήσει κ τόν ταίζουμε μέσα στήν φυλακή γιά νά αναπνέει αυτό το κάθαρμα εσύ ποιά γνώμη εχεις ρέ forgotten ..... γιά πές μας ρέ  καλόπαιδο τήν γνώμη σου .....

• Like 1
Δημοσ.

ποια η διαφορά του φιλόζωου απο το ζωόφιλο ?

Οταν το συνθετικό φιλο- ή φιλό- ή φιλ- βρίσκεται στην αρχή μιας σύνθετης λέξης, δηλώνει αγάπη, προτίμηση, ροπή/ κλίση προς κάποιον ή κάτι (πβ. φιλόσοφος=αυτός που αγαπά τη σοφία, φιλαλήθης=αυτός που αγαπά την αλήθεια, φιλόθρησκος=αυτός που αγαπά τη θρησκεία, φιλοκερδής=αυτός που αγαπά το κέρδος, φιλομαθής=αυτός που αγαπά τη μάθηση κ.λπ.). Η ίδια λέξη με το ίδιο συνθετικό στο τέλος της έχει άλλη σημασία. ΄Ετσι, ο μεν Φιλόθεος είναι αυτός που αγαπά τον Θεό, ενώ ο Θεόφιλος είναι αυτός που τον αγαπά ο Θεός.

Βάσει των παραπάνω, αν θέλουμε να χαρακτηρίσουμε κάποιον που αγαπά τα ζώα, μεταξύ των επιθέτων φιλόζωος και ζωόφιλος ο ορθός τύπος είναι φιλόζωος και όχι ζωόφιλος που, κανονικά, θα χαρακτήριζε κάποιον που τον αγαπούν τα ζώα. Το επίθετο ζωόφιλος, που πολιτογραφήθηκε στη γλώσσα μας το 1889, αποτελεί κατ’ ουσίαν μετάφραση του ελληνογενούς γαλλικού όρου zoophile και χρησιμοποιείται πια ευρέως αντί του ορθού φιλόζωος.

Δημοσ.

Οι φιλοζωοι "στηριζονται" στην αποψη οτι ο οποιοσδηποτε ανθρωπος εχει την νοημοσυνη να επιβιωσει,να βρει λυσεις ενω ο σκυλος και η γατα οχι.Η νοημοσυνη αυτων των ζωων φτανει περιπου οσο 1 μωρου καπου 3 χρονων,ετσι τουλαχιστον υποστηριζουν.

Επισης στο οτι καποιοι ανθρωποι ειναι οι ιδιοι υπευθυνοι για την κατασταση στην οποια βρισκονται.

Και ακομα 1 αποψη οτι υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που ενω θα τους βοηθουσες οχι μονο δεν θα στο ανταπεδιδαν αλλα θα το εκμεταλευονταν κιολας.Κατι που το ζωο δεν θα εκανε ποτε.Και οτι προσφερει στον ανθρωπο ανιδιοτελη αγαπη,που αν δεν κανω λαθος σημαινει αγαπη χωρις ανταλαγμα.

Ο σκυλος ειναι απο την αρχαιοτητα ο καλυτερος φιλος και προστατης του ανθρωπου και σημερινες επιστημονικες ερευνες ισχυριζονται οτι ο σκυλος νιωθει και καταλαβαινει.Επισης ο σκυλος στην σημερινη εποχη χρησιμοποιειται ως διασωστης,φυλακας και οδηγος τυφλων.Λειτουργει προς οφελος των ανθρωπων.

Ειναι λοιπον σωστο να βασανισεις-σκοτωσεις 1 σκυλο?

Οχι φυσικα,για τους παραπανω λογους που εγραψα και για το οτι δεν σε ενοχλει,δεν σου κανει κακο.Δεν το γουσταρεις?Εχεις ψυχολογικα προβληματα?Μην βοηθας τοτε τα ζωα και μην τα ταιζεις.Ο σκυλος δεν σου φταιει.Αυτοκτονα να ξεβρωμισει ο τοπος.Δεν εχει κανεις το δικαιωμα να αφαιρει ζωες.

Αυτοι που βαζουν φολες στα ζωα ειναι εγκληματιες.Και ναι,οι φιλοζωοι μπορει να ειναι υπερβολικοι στις αποψεις τους αλλα με αυτα που εχουν δει και ζησει ειναι λογικο.Μιλαω για τους πραγματικους φιλοζωους που τρεχουν στους δρομους και εχουν σωσει δεκαδες ζωα και οχι αυτους του πληκτρολογιου.Που εχουν χασει χρονο και χρηματα δικα τους.

Εχω σκυλο αλλα δεν θεωρω τον εαυτο μου φιλοζωο.Οταν στην γειτονια μου βρεθηκα μπροστα σε 3 τουλαχιστον περιπτωσεις εσωσα αυτα τα σκυλια κανοντας τις ενεργειες που θεωρησα σωστες.Χανοντας λιγο απο τον χρονο μου και λιγα χρηματα.Δεν θα μου λειψουν.Γιατι κανοντας κατι καλο ενιωσα καλυτερα για εμενα,οχι για καποιο ανταλαγμα.

Και οπως σωστα γραφει πιο πανω καποιος τουλαχιστον οι φιλοζωοι κανουν 1 απο τα 2.

• Like 6
Δημοσ.

Ότι να ναι .

Μια χαρα και σωστα τα ειπε. Σε βαθμο που απλα ο Forgotten δεν νομιζω να μπορει να πει κατι που να στεκει λογικα ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...