Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενας φιλος εχει Γ επαγγελματικο που θελει κάθε 5 χρονια ανανεωση .

Ξερει καποιος από το taxis τι παραβολα πρεπει να τυπωσω για να κανει την ανανεωση ?

Και κατι ακομα ...Εχω πληρωσει εδώ και μερες τα τελη κυκλοφοριας.Από που τυπωνω το επιβεβαιωτικο μεσα από το taxis ?

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Ενας φιλος εχει Γ επαγγελματικο που θελει κάθε 5 χρονια ανανεωση .

Ξερει καποιος από το taxis τι παραβολα πρεπει να τυπωσω για να κανει την ανανεωση ?

Υποψιν,

περαν των παραβολων που εβγαζε καθε 5 χρονια,πλεον θα βγαλει και ενα εξτρα πιστοποιητικο (παρακολουθηση μαθηματων),γυρω στο 200αρι παει,αν δεν τοχει βγαλει ηδη δηλάδη.

http://www.yme.gr/index.php?tid=1030

Αυτο το εμαθα προσφατως και γω απο γνωστο.

Θα ρωτησω για παραβολα και θα επανελθω.

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά δεν υπάρχουν πλέον ερασιτεχνικές και επαγγελματικές άδειες οδήγησης, εγώ πχ είχα Γ επαγγελματικό και πλέον είναι σκέτο Γ. Το ΠΕΙ είναι απαραίτητο μόνο σε αυτούς που θέλουν να δουλέψουν σαν οδηγοί.

Δημοσ.

Βασικά δεν υπάρχουν πλέον ερασιτεχνικές και επαγγελματικές άδειες οδήγησης, εγώ πχ είχα Γ επαγγελματικό και πλέον είναι σκέτο Γ. Το ΠΕΙ είναι απαραίτητο μόνο σε αυτούς που θέλουν να δουλέψουν σαν οδηγοί.

Για απλη ανανεωση χωρις το ΠΕΙ - δε θα μπορει να οδηγησει φορτηγο.

Μετατροπη σε Ε.Ο.Κ δλδ.

1)ταυτοτητα+φωτοαντιγραφο

2) δυο φωτο διαβατηριου (κανονικα χρειαζεται 1)

3)Παραβολο ηλεκτρονικο 30 ευρω (εκτυπωσης νεου διπλωματος )

4)διπλωμα+φωτοαντιγραφο

Δεν ειμαι σιγουρος για το αν υπαρχει προθεσμια χωρις ΠΕΙ για τον οδηγο και αν χρειαστει μετα το περας αυτης να

ξαναδωσει εξετασεις απτην αρχη.

Δημοσ.

Μετατροπη σε Ε.Ο.Κ δλδ.

1)ταυτοτητα+φωτοαντιγραφο

2) δυο φωτο διαβατηριου (κανονικα χρειαζεται 1)

3)Παραβολο ηλεκτρονικο 30 ευρω (εκτυπωσης νεου διπλωματος )

4)διπλωμα+φωτοαντιγραφο

Δεν ειμαι σιγουρος για το αν υπαρχει προθεσμια χωρις ΠΕΙ για τον οδηγο και αν χρειαστει μετα το περας αυτης να

ξαναδωσει εξετασεις απτην αρχη.

Τα έχεις μπερδέψει λίγο, το ΠΕΙ είναι ανεξάρτητο από την άδεια οδήγησης, και είναι απαραίτητο ΜΟΝΟ σε όσους θέλουν να δουλέψουν σαν οδηγοί. Πχ ένας αλουμινάς δεν χρειάζεται ΠΕΙ για να οδηγεί το φορτηγό της επιχείρισης του, το δίπλωμα του αρκεί. Δες και εδώ:

Ποιοι οδηγοί εξαιρούνται από το να αποκτήσουν Π.Ε.Ι.

...

8. Οχημάτων τα οποία μεταφέρουν υλικά η εξοπλισμό ο οποίος πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την άσκηση του επαγγέλματος του οδηγού τους, υπό την προϋπόθεση ότι, η οδήγηση των οχημάτων αυτών δεν αποτελεί την κύρια δραστηριότητα του οδηγού.

Πηγή: http://digenis.gr/pei.htm

Όσο για τα παράβολα, εκτός από το 30άρι της εκτύπωσης θα χρειαστεί ένα των 18€ για χαρτόσημο και ένα των 50€ για ανανέωση. Οι φωτογραφίες που χρειάζονται είναι 4, τις 2 για το δίπλωμα και τις άλλες 2 για τους γιατρούς, τους οποίους τους πληρώνεις απευθείας χωρίς παράβολο.

• Like 1
Δημοσ.

Τα έχεις μπερδέψει λίγο, το ΠΕΙ είναι ανεξάρτητο από την άδεια οδήγησης, και είναι απαραίτητο ΜΟΝΟ σε όσους θέλουν να δουλέψουν σαν οδηγοί.

Μπορεις να μου πεις που γραφω κατι αλλο απο αυτο που λες?

Δημοσ.

Μπορεις να μου πεις που γραφω κατι αλλο απο αυτο που λες?

Ευχαρίστως, εδώ πχ:

Φορτηγό θα μπορεί να οδηγήσει ανανεώνοντας το δίπλωμα, μόνο στην περίπτωση που θέλει να δουλέψει σαν επαγγελματίας οδηγός δεν θα μπορέσει χωρίς ΠΕΙ.

Νομιζω οτι το πραγματικο μπερδεμα θα ειναι οταν τον αλουμινα τον σταματησει η τροχαια και προσπαθησει να αναλυσει την προυποθεση της  8ης  παραγραφου που λες.

:-D

Έτσι όπως το βλέπω εγώ, δεν θα υπάρξει κανένα μπέρδεμα. Ο αλουμινάς που οδηγεί το φορτηγό που είναι στο όνομα της επιχείρησης του, ΔΕΝ είναι επαγγελματίας οδηγός. Επαγγελματίας οδηγός είναι αυτός που οδηγεί φορτηγό που ανήκει σε μεταφορική πχ.

Δημοσ.

Καλως.

Θαχω κτην ευκαιρια να το διασταυρωσω αυτο που λες μετα τις γιορτες στο Μεταφορων κατ ιδιαν,

αν πληροφορηθω κατι αλλο θα επανελθω.

• 7 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
7 ώρες πριν, ObeyWario! είπε

Ξέρει κανείς τι τιμή έχει τώρα η ανανέωση διπλώματος με πει;

60€ Το παράβολο και 10€ η κάθε επίσκεψη σε γιατρό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, ObeyWario! είπε

Ξέρει κανείς τι τιμή έχει τώρα η ανανέωση διπλώματος με πει;

Η ανανέωση διπλώματος 128€ (60 παράβολο, 30 εκτύπωση, χαρτόσημο 18 και γιατροί 20). Συν το κόστος για 4 φωτογραφίες.

Το ΠΕΙ ενδεικτικά 150€ για Γ κατηγορία.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Η ανανέωση διπλώματος 128€ (60 παράβολο, 30 εκτύπωση, χαρτόσημο 18 και γιατροί 20). Συν το κόστος για 4 φωτογραφίες.

Το ΠΕΙ ενδεικτικά 150€ για Γ κατηγορία.

150E με την αμοιβή της σχολής ε; Αν έχεις και άλλες κατηγορίες αλλάζει η τιμή;

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε

150E με την αμοιβή της σχολής ε; Αν έχεις και άλλες κατηγορίες αλλάζει η τιμή;

Ναι, αν έχεις και Δ ζητάνε κάτι παραπάνω.

Αλλά όπως είπα τα 150 είναι ενδεικτικά, πάρε τιμές από σχολές.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...