Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατι ολοι εχουν το κακο συνηθειο να συγκρινουν καποιον που κανει BODYBUILDING (που σημαινει πως ΧΤΙΖΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ, κυριολεκτικα) με καποιον που κανει για παραδειγμα MMA (που σημαινει οτι προπονειται για να ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ).

Ναι, δεν αντιλεγω, ο bodybuilder ειναι πιθανο να τις φαει απο καποιον που κανει MMA, αλλα αυτο δε σημαινει οτι δεν ειναι δυνατος.

Να συγκρινετε ομοια πραγματα, οχι μηλα με αχλαδια.Αμα βαλουμε και τον τυπα που κανει MMA να σηκωσει αυτα που σηκωνει ενας bodybuilder η ενας powerlifter, δε θα μπορει ουτε τα μισα.

Δε ξερω αν ο λογος που οι περισσοτεροι λενε "εχει μυες, αλλα τις τρωει απο εναν που παιζει μποξ" προερχεται απο ζηλια η κομπλεξισμο/κατωτεροτητα, παντως ειναι γελοιο argument, εκαστος στο ειδος του.

Σκεψου ομως αυτος που ειναι ντουκι να ξερει που και πως να χτυπαει κι ολας ! αυτοματος θα εξαερωθει ο μισος σε σωματικη διαπλαση  !! σταματηστε να κανετε παιδικες συγκρίσεις και γυμναστητε με οποιαδηποτε μορφη ασκησης για να ζησετε περισσορα καΙ πιο ποιοτικα χρονια ! ουτε για να δειρετε κανεναν ουτε για να γινεται μαγκες  .. !

Μα εκεί είναι το θέμα,οτι μιλάμε για δύο διαφορετικά πράγματα και απο την στιγμή μάλιστα που το αναγνωρίζεις δέν θα έπρεπε να γίνεται και αυτού του είδους η ανάλυση.Ναί,ο BB είναι δυνατός.Μπορεί να εκτελέσει μια πολύ συγκεκριμένη άσκηση,με πολύ συγκεκριμένο τρόπο.Το οτι εξειδικεύεται σε κάτι δέν του δίνει potential σε μάχη σώμα με σώμα.

Κανένας κομπλεξισμός παρεμπιπτόντως,είμαι 11 χρόνια στα γυμναστήρια.

να φανταστώ κυκλοφορεις με Kalashnikov.

επίσεις μια βέργα σε ενα χερι λουλικο λίγα μπορεί να κανει.

αλλά ξαναλεω οτι δε μιλάω για ψευτομαγκιες και ιστορίες αλλά για την αυτοπεποίθηση και την πυγμή που χτιζεις καθως δυναμωνεις.

Δέν θα χρειαστεί να το τραβήξουμε απο τα μαλλιά.Μια σωστή γροθιά στα πλευρά ή στα νεφρά θα σε γονατίσει όσο ψηλός και αν είσαι,όση γυμναστική και να έχις κάνει.Δώσε μια βέργα σε κοπέλα και ζήτα τής να σε χτυπήσει σε καμια κλείδωση.Γελάω απο τώρα με το αποτέλεσμα.

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μα εκεί είναι το θέμα,οτι μιλάμε για δύο διαφορετικά πράγματα και απο την στιγμή μάλιστα που το αναγνωρίζεις δέν θα έπρεπε να γίνεται και αυτού του είδους η ανάλυση.Ναί,ο BB είναι δυαντός.Μπορεί να εκτελέσει μια πολύ συγκεκριμένη άσκηση,με πολύ συγκεκριμένο τρόπο.Το οτι εξειδικεύεται σε κάτι δέν του δίνει potential σε μάχη σώμα με σώμα.

Κανένας κομπλεξικός παρεμπιπτόντως,είμαι 11 χρόνια στα γυμναστήρια.

Δέν θα χρειαστεί να το τραβήξουμε απο τα μαλλιά.Μια σωστή γροθιά στα πλευρά ή στα νεφρά θα σε γονατίσει όσο ψηλός και αν είσαι,όση γυμναστική και να έχις κάνει.Δώσε μια βέργα σε κοπέλα και ζήτα τής να σε χτυπήσει σε καμια κλείδωση.Γελάω απο τώρα με το αποτέλεσμα.

Δε μπορω να καταλαβω το point σου..και γιατι το συνεχιζεις αφου συμφωνεις.

Δημοσ.

Το point είναι οτι o BB δέν είναι υπεράνθρωπος.Better now?

Ποιος ειπε κατι τετοιο? Κανενας δεν ειναι υπερανθρωπος, ο καθενας κανει αυτο που του αρεσει και γινεται καλυτερος εκει που θελει.

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο γίνονται συγκρίσεις όπλων , πολεμικών τεχνών κλπ με το χτίσιμο του σώματος. Τα όπλα ειναι καθαρά παιδική σύγκριση όπως πολυ σωστά ειπε και ο Maus , κανείς μας που δεν ειναι μπάτσος ή εγκληματίας δεν οπλοφορεί και αν βρεθείς να τις παίξεις με ενα απο τα δύο είδη ανθρώπων έχεις βρει το μπελά σου όπως και να έχει , δεν ειναι θέμα αν οπλοφορεί ο άλλος. Οπότε ας το αφήσουμε στην άκρη γιατι πολλές φορές έχει αναφερθεί αλλα η ζωή δεν ειναι ταινίες και videogames.

οι πολεμικές τέχνες δεν έχουν καμία σχέση με το bodybuilding , τον bodybuilder θα τον συγκρίνεις με κάποιον άλλο που γυμνάζεται , όχι που μαθαίνει κάποια τέχνη , ειναι τόσο απλό , γιατί μπερδεύεστε ?  

οι περισσότεροι σοβαροί bodybuilders επειδή τους αρέσει αυτό που κάνουν, στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν κάνει μαθήματα για μήνες ή και χρόνια και γνωρίζουν τα βασικά ή και παραπάνω απο μία η περισσότερες πολεμικές τέχνες. 

έλεος με το βαράω , όποιος θέλει να το παίζει βαράω πάει καμια πυγμαχία συνήθως , πρέπει να ειναι το πολύ 14-15 χρονών για να σκεφτεί οτι θα πάει να τουμπανιάσει για να βαράει κόσμο και το σίγουρο ειναι πως σε αυτή την ηλικία και με αυτά τα μυαλά δεν θα κάνει τίποτα απο τα δύο. 
και τέλος κανένας σοβαρός bodybuilder δεν ψάχνεται για καυγάδες , κανένας δεν θέλει ενα τραυματισμό στο χέρι που θα τον πάει πίσω στο progress του , αλλα μπορεί να ψαχτούν άλλοι για καυγά μαζί του , κάποιοι κομπλεξικοί που θέλουν να αποδείξουν οτι μπορούν να χτυπήσουν τον "μεγαλύτερο της τάξης-φυλακής" , ναι υπάρχουν κ τέτοιοι ηλίθιοι εκει έξω. 

Δημοσ.

Σκεψου ομως αυτος που ειναι ντουκι να ξερει που και πως να χτυπαει κι ολας ! αυτοματος θα εξαερωθει ο μισος σε σωματικη διαπλαση !! σταματηστε να κανετε παιδικες συγκρίσεις και γυμναστητε με οποιαδηποτε μορφη ασκησης για να ζησετε περισσορα καΙ πιο ποιοτικα χρονια ! ουτε για να δειρετε κανεναν ουτε για να γινεται μαγκες .. !

ακριβως αυτό φιλε, απλα οι αδύναμοι και untrained είναι δύσκολο να παραδεχτούν οτι υστερούν σε πολλά στην καθημερινή τους ζωή λογω της αγυμνασιας

επίσης οι BB ασχολούνται με το πως δείχνουν και όχι με το πόσα σηκώνουν, συνήθως δεν έχουν ιδέα από προπόνηση.

για πραγματικά δυνατούς αθλητές τσεκάρετε strongman και powerlifting.

πχ https://vimeo.com/97016885

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

sharpshooter ετσι ακριβως ειναι συμφωνο σε ολα εχεις πει ,

κατι αλλο που θελω να πω για αυτους που εχουν λεπτα χερια τους πρωτεινω να γυμναζονται με οτι μεσα εχουν για να δυναμωσουν το ανοσοποιητικο τους συστημα εγω ημουνα κοκαλιαρης 57κιλα ζυγιζα και αρωστενα με το παραμικρο μεχρι να αρχισω την γυμναστικη τωρα ειμαι 70κιλα και εχω κτισει τειχο με τις αρωστιες και κρυωματα

Επεξ/σία από nikos5800
Δημοσ.

έτσι είναι φίλε 

και γω τσίρος είμουνα όταν άρχισα, φαι ΣΩΣΤΗ προπόνα και καλό ύπνο θέλει και έρχεται το σώμα εκεί που πρέπει.

τονίζω το σωστή γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα η ασχετοσύνη πάει σύννεφο.

Δημοσ.

φαι ΣΩΣΤΗ προπόνα και καλό ύπνο θέλει και έρχεται το σώμα εκεί που πρέπει.

τονίζω το σωστή γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα η ασχετοσύνη πάει σύννεφο.

Οπότε συστήνεις προπόνηση υπό την επίβλεψη γυμναστή;

οι πολεμικές τέχνες δεν έχουν καμία σχέση με το bodybuilding , τον bodybuilder θα τον συγκρίνεις με κάποιον άλλο που γυμνάζεται , όχι που μαθαίνει κάποια τέχνη , ειναι τόσο απλό , γιατί μπερδεύεστε ?  

Συνήθως οι fighters υπερτερούν σε ταχυδύναμη ενώ οι builders σε μυϊκή αντοχή. Όσο για την μέγιστη δύναμη...

Δημοσ.

Συνήθως οι fighters υπερτερούν σε ταχυδύναμη ενώ οι builders σε μυϊκή αντοχή. Όσο για την μέγιστη δύναμη...

αν γίνετε ναι 

αλλά δε μας τρέχουν από τις τσέπες

squats, deads, overheads, bench, rows, chin ups και παραλλαγές τους.

δηλαδή προπόνηση με μπάρα και αλτήρες μες το squat rack. άμα το gym σου δεν έχει άλλαξε gym γιατί δεν ασχολείται με σοβαρή προπόνα αλλά με το fitness xD

για αρχάριους το πιο διαδεδομένο πρόγραμμα είναι το starting strength του rippetoe, full body 3x week

http://www.amazon.co.uk/Starting-Strength-Mark-Rippetoe-ebook/dp/B006XJR5ZA/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1419530235&sr=8-1&keywords=starting+strength

για πιο εις βάθος ανάλυση http://www.amazon.co.uk/Practical-Programming-Strength-Training-Paperback/dp/B00OHXLV8Q/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1419530306&sr=8-2&keywords=practical+programming+for+strength+training

του ίδιου.

άμα τα διαβάσεις αυτά μετά θα έχεις βασικές γνώσεις στο θέμα.

δες το κανάλι του clint που πόσταρα πιο πάνω να παρεις μια ιδέα του τι πρέπει να κάνεις όταν μπαίνεις στο gym.

άμα δε δυναμώσεις στις βασικές ασκήσεις που γράφω, "σώμα", δύναμη και "φέτες" μην περιμένεις.

youtubo κάναλα με πολύ ψωμί https://www.youtube.com/channel/UCWZmmDqEJv277d7hBa1nRfg

https://www.youtube.com/channel/UCNqbcf-5nORpyfzrqQNLSVw

https://www.youtube.com/channel/UCnnB4zDBqZHhQ4uLTAX8eYA

https://www.youtube.com/channel/UCojnM1Mm2hiWzxCiYsM3M9g

https://www.youtube.com/channel/UCaHx0T1LWrVKWF1XfWWLSuw

Δημοσ.

συγκρίνεις δύο διαφορετικά πράγματα όμως , άλλο πολεμική τέχνη και άλλο φυσική κατάσταση  ;) 

και γιαυτό το οτι κάποιος έχει φυσική κατάσταση bodybuilder δεν σημαίνει οτι είναι 120κιλά ούτε οτι δεν ειναι "fighter"..

το bodybuilding δεν ειναι τα τέρατα που βλέπει ο κάθε άσχετος σε διαφημίσεις της muscletech (holy dare comp lel)

και στην τελική γαμώ τις διαφημίσεις τους , τα στερεότυπα και όλο το marketing της βιομηχανίας συμπληρωμάτων που μας έφτασε να εξηγούμε τα αυτονόητα και τον κόσμο να κρατάει τα παιδιά του μακριά απο τα γυμναστήρια .  Το οτι θα ασχοληθεί κάποιος με το bodybuilding δεν σημαίνει ούτε οτι θα πάρει αναβολικά ούτε οτι θα γίνει σαν καρτούν , αυτές ειναι αγωνιστικές καταστάσεις που δεν μας αγγίζουν , ειναι για ενα Α σκοπό και καλά κάνουν , στις μπάλες μου αν ο άλλος γουστάρει να κάνει αυτό , αλλα αυτό δεν ειναι η πλειοψηφία. 

αμάν ρε γαμώ , φτάσαμε να συγκρίνουμε σάπιες και ανθυγιεινές καταστάσεις  και να αναρωτιόμαστε αν μελλοντικά θα πρέπει να αφήνουμε τα παιδιά μας να γυμνάζονται ή να γίνονται couch potatos με ενα controller κ ενα mouse στο χέρι. Λόγο φόβου και παραπληροφόρησης κατέχουμε γενναία θέση στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας και ιδικά σε μικρές ηλικίες. Και εμένα λόγο φόβου δεν με άφηναν να γυμνάζομαι μην πεθάνω ενω ήθελα να γυμνάζομαι σαν λυσσασμένος , δεν με άφηναν να κάνω πολλά ώσπου τους έγραψα στα @@ μου και έφερα τα πάνω κάτω. Κάθε φορά που σκέφτομαι τι αντίκτυπο είχε στην υγεία μου κ στη ζωή μου μέχρι εκείνο το σημείο τρελαίνομαι.  

αν ο άλλος έχει μυαλό στο κεφάλι του ψάχνει πριν κάνει κάτι! ΝΑΙ όλοι όσοι ηταν κ ειναι πωρωμένοι είχαν έστω και για 1 δευτερόλεπτο στο μυαλό τους την ιδέα των roids , η σωστή χρήση τους σε κάνει superhuman σε σχέση με τους υπολοίπους και δεν μιλάω για κόντρες τύπου αν πλακωθεί με εναν χ και παπαριές ,enough with this shit, έχω δει με τα μάτια μου πράγματα που με έκαναν να καταριέμαι το οτι ειναι βλαβερά και δεν θα τα πάρω ποτε, όχι επειδή ειναι παράνομα , i don give a f@ck , αλλα επειδή ξέρω οτι έχω περάσει αρκετά προβλήματα υγείας για δύο ζωές και δεν θέλω άλλα 

γιατι προπονούμε? για τις γκόμενες? χαχ , classic but not my case. in fact έχω ρίξει άκυρα σε ομορφούλες γκόμενες που προσπαθούσαν κονέ μέσο 3ης γιατι γούσταραν αυτό που έβλεπαν χωρίς να με ξέρουν καν. Αν με γνώριζαν το πιθανότερο ειναι να μην ήθελαν να με ξέρουν. Αυτός ειμαι κ σε όποιον αρέσω και ας ειναι και μετρημένα άτομα στα δάχτυλα του ενός χεριού

/care 

Ειμαι συνειδητοποιημένος στις επιλογές μου κ στον τρόπο ζωής μου κ ας φαίνεται περίεργος στη μάζα. 

δεν ειμαι της στέρησης , ότι κάνω το κάνω big , ή θα τα κάνω όλα πουτάνα ή θα ειμαι ο "mr perfect" όσο παίρνει σαν άνθρωπος coz none is truly perfect και αυτό είναι ενα απο τα ελαττώματα μου, είναι αδύνατον να έχω μέτρο κ ειναι κάτι που δεν μπορώ ούτε θέλω να αλλάξω , προσαρμόζομαι 

έτσι λοιπόν και ο καθένας πρέπει να προσαρμόζεται στην πραγματικότητα και να εξελίσσεται βάση των δικών του θέλω κ όχι της κοινωνίας της παραπληροφόρησης

τίποτα δεν ειναι δεδομένο , σήμερα μπορεί να τα έχεις όλα κ αυριο τίποτα

just live. 

• Like 1
Δημοσ.

ακριβως αυτό φιλε, απλα οι αδύναμοι και untrained είναι δύσκολο να παραδεχτούν οτι υστερούν σε πολλά στην καθημερινή τους ζωή λογω της αγυμνασιας

επίσης οι BB ασχολούνται με το πως δείχνουν και όχι με το πόσα σηκώνουν, συνήθως δεν έχουν ιδέα από προπόνηση.

Τι εννοεις?? :shock:

Δημοσ.

Ναι και πάω 3-4 φορές την εβδομάδα (ακα μερα παρα μέρα).

Πόσο πληρώνετε όσοι πάτε?

Εγώ δίνω 70 το τρίμηνο. Είναι καλά? Δεν είναι ούτε απο τα μεγάλα και σύγχρονα αλλά ούτε και σιδεράδικο.

Δημοσ.

μα αυτός ειναι ο σκοπός του bodybuilder , το πως δείχνει όχι το πόσα σηκώνει .Προσπαθεί να αναπτυχθεί και η δύναμη έρχεται έτσι κ αλλιώς, αλλα όταν μου δίνεις παραδείγματα strongman και powerlifting εκεί περνάμε σε εντελώς ανθυγιεινό είδος γυμναστικής

αρχικά για τις αρθρώσεις που όποιος ασχολείται δυνατά και σοβαρά θα υποφέρει πολλούς τραυματισμούς και μελλοντικά προβλήματα , ιδικά στα ήντα τους, plus η φυσική κατάσταση που στην πλειοψηφία τους έχουν υψηλό bf γιατι δεν τους ενδιαφέρει η εικόνα τους και το μόνο που κυνηγάνε ειναι τα κιλά. Ιδικά οι powerlifters το έχουν ξεφτιλίσει , μέχρι κ παχύσαρκους μπορείς να τους χαρακτηρίσεις πολλούς απο αυτούς.

το παράδειγμα που δίνεις δε , ειναι ενας άνθρωπος που παραδέχεται οτι κάνει χρόνια χρήση roids και άλλων φαρμάκων , οπότε και εγώ μπορώ να σου φέρω άτομο κομμάτια , σκασμένο μέχρι αηδίας αλλα τεράστιο να τον κοντράρει σε κιλά. Και οι 2 on roids

επειδή τους ζω καθημερινά στο λέω, μην θεωρείς τα πάντα δεδομένα 

like για το απο πάνω μισό σου post ;) και αν εννοούσες αυτούς που ειναι "aesthetic bodybuilders" τότε ναι , συμφωνώ.

Δημοσ.

Εγώ δίνω 70 το τρίμηνο. Είναι καλά? Δεν είναι ούτε απο τα μεγάλα και σύγχρονα αλλά ούτε και σιδεράδικο.

Στον ΟΝΑ, η πλήρης μηνιαία συνδρομή είναι 20€.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...