evoracing Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα και χρόνια πολλά με υγεία πάνω απ' όλα !! Έχω έναν Samsung HM120JI με 97% ζωή ο οποίος είναι εντελώς άδειος, τον έχω κάνει format από τα windows. Θέλω τώρα να τον βάλω σε ένα netbook για να του περάσω τα ubuntu αλλά όταν το συνδέω μου λέει πως υπάρχει πρόβλημα με την σύνδεση και δεν βρίσκει συσκευή boot. Παράλληλα έχω συνδέσει και τον δίσκο για να περάσω τα ubuntu αλλά και πάλι δεν τον τρέχει. Άμα βάλω τον παλιό του HDD τον τρέχει κανονικά. Κάνω κάτι λάθος?
quantium Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα και χρόνια πολλά με υγεία πάνω απ' όλα !! Έχω έναν Samsung HM120JI με 97% ζωή ο οποίος είναι εντελώς άδειος, τον έχω κάνει format από τα windows. Θέλω τώρα να τον βάλω σε ένα netbook για να του περάσω τα ubuntu αλλά όταν το συνδέω μου λέει πως υπάρχει πρόβλημα με την σύνδεση και δεν βρίσκει συσκευή boot. Παράλληλα έχω συνδέσει και τον δίσκο για να περάσω τα ubuntu αλλά και πάλι δεν τον τρέχει. Άμα βάλω τον παλιό του HDD τον τρέχει κανονικά. Κάνω κάτι λάθος? καλημερα χρονια πολλα! ποιο netbook εχεις για να δω το bios...??? και με τι θα κανεις εγκατασταση του λειτουργικου? με φλασακι ή εξωτερικο dvd?
evoracing Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Acer Aspire One D250 (νομίζω γιατί έχουν σβηστεί τα αυτοκόλλητα)
quantium Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Acer Aspire One D250 (νομίζω γιατί έχουν σβηστεί τα αυτοκόλλητα) αυτο ειναι? http://www.cnet.com/products/acer-aspire-one-d250/specs/ <<αλλά όταν το συνδέω μου λέει πως υπάρχει πρόβλημα με την σύνδεση και δεν βρίσκει συσκευή boot..>>/????? οταν λες οτι εχεις το δισκο το δευτερο συνδεσει τι εννοεις???
evoracing Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Ναι αυτό! Έχω συνδέσει τον Samsung που είναι άδειος και έχω συνδέσει με USB ένα εξωτερικό drive με CD Ubuntu για να τα κάνω instal. Έχω επιλέξει και από το bios να κάνει boot το CD και δεν το κάνει boot. Σε λίγο άμα είναι θα βγάλω και φωτογραφία το μήνυμα για να το δεις.
arc Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Ο εσωτερικός δίσκος ειναι άδειος αρα λογικά βγάζει μήνυμα για boot error. Επικεντρώσου στο να κάνεις boot με Linux live (π.χ. bios, σωστή εγγραφή του dvd, σωστή συνδεση, κλπ) ώστε να μπορεσεις να κάνεις boot απο το cd/dvd
evoracing Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Οκ τελικά κάποιο θέμα είχε με το boot. Έκανα 2-3 προσπάθειες και τελικά το διάβασε! Με παραξένεύε γιατί με τον δικό του δίσκο που είχε windows έκανε boot το CD ενώ με τον Samsung δεν έκανε.
quantium Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 τσεκαρε στο bios καταρχην αν βεπει το εξωτερικο dvd..???kai αν οχι δοκιμασε χωρις να το στησεις απλα αν το βλεπει ενα φλασακι... για να δεις μηπως τα usb toy δεν ειναι ενεργα... και γραψε πισω οταν μπορεις.. Οκ τελικά κάποιο θέμα είχε με το boot. Έκανα 2-3 προσπάθειες και τελικά το διάβασε! Με παραξένεύε γιατί με τον δικό του δίσκο που είχε windows έκανε boot το CD ενώ με τον Samsung δεν έκανε. μαλον τα usb κολισσανε για καποιο λογο καλη επιτυχια!!
evoracing Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2014 μαλον τα usb κολισσανε για καποιο λογο καλη επιτυχια!! Λογικά ναι γιατί κάθε φορά είχα τις ίδιες ρυθμίσεις και τις ίδιες συνδέσεις... Ευχαριστώ πολύ και τους 2 σας 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα