Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προφανώς δεν είναι ορατά αλλά αύριο μεθαύριο εκεί θα πάει, τότε σωρυδων διαγραφή από πολλούς χρήστες και μετάβαση στο νεκρό g+ μέχρι να κάνει και αυτά τα δικά του.

Άμα είναι να κλαιγονται οι εταιρίες για data, δεδομένα και προϊόντα ώστε να φτάσουν να τα παίρνουν και μέσω pm εντάξει ας μας δίνουν και 0.5 ευρώ την πληροφορία. Για να έγινε αγωγή έστω και αν πάρουν τα... Όπως λέτε γιατί τα βάζουν με το fb, το θέμα είναι σοβαρό από μόνο του. Τώρα για τις φώτο που βάζω Εγώ από το 2009 φυσικά και δεν μου το ζήτησε το fb το κάνω ηθελημενα αλλά αυτό που κολλάει και το αναφέρεις? Που είναι το fb του 09-10 που δεν είχε τέτοιες γυφτιες... Τόσο πολύ διψαει για πληροφορίες το επιτυχημένο καπιταλιστικο σύστημα, Ε ας μας δώσει λεφτά να συμπληρώνουμε τι γουστάρουμε από μπαταρίες μέχρι αμάξια μια καλή να μην αντιμετωπίζει αγωγές. Τι λέτε;

Δημοσ.

προχθες χριστουγεννα εκανα μια ανακοινωση στο γουγλι που βρισκεται ο αγιος βασιλης

η σελιδα μου ζητησε να γνωστοποιησω την τοποθεσια μου(οχι το οτι αν δεν εκανα αποδοχη αυτοι δεν ξερουν)

προς εκληξη μου διαπιστωσα οτι το λαπτοπ αν και δεν εχει gps εδειχνε ακριβως την τοποθεσια μου

με μια αναζητηση που εκανα ειδα οτι αυτο πραγματοποιητε ειτε απο το κινητο μου που ειναι συνδεμενο στο δικτυο και φερει gps ειτε απο την mac του ρουτερ που συνδεομαι η οποια ειναι δηλωμενη και εκτεθημενη στο δορυφορο.

Για αλλη μια φορα διαπιστωσα λοιπον οτι ανωνυμια,ιδιωτικοτυπα και ολα τα συναφη δεν μπορουν να συνυπαρχουν απο την στιγμη που εισαι συνδεμενος σε δικτυο απο την στιγμη που μπαινεις για να παρεις παραλληλα δινεις κιολας(φιλοσοφια δομης διαδυκτιου)

Την τοποθεσία την βρίσκει από το home network σου ..

Δημοσ.

Πως ακριβως; τι στοιχεια και που δινει το home network;

Δεν ξέρω λεπτομέρειες. Αλλά ξέρω ότι η σύνδεση του internet δίνει στοιχεία τοποθεσίας.

Με το κινητό με Wifi στο σπίτι με βρίσκει ακριβώς. Ενώ με mobile data στο περίπου. (GPS off και στις δύο περιπτώσεις)

Δημοσ.

Είναι σύνηθες το ανόητο επιχείρημα "δεν έχω τίποτα να κρύψω" να ακολουθείται από το εξίσου ανόητο και ισοπεδωτικό "το internet είναι δημόσιος χώρος όπου δεν υπάρχει ιδιωτικότητα". Είναι λογικό σφάλμα τύπου ή όλα ή τίποτα, ή έχω πλήρη ιδιωτικότητα και προστασία ή καθόλου.

Αυτό είναι ηθικά, νομικά, λογικά, λάθος σε τόσα σημεία που δεν θα έπρεπε καν να ασχοληθώ με την ανάλυση των αυτονοήτων. Θα αναφέρω μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος που ορίζει την Ιδιωτικότητα στον ιδιωτικό και δημόσιο χώρο και την προστασία των προσωπικών δεδομένων που θεωρεί τόσο σημαντική ώστε να ορίσει και ανεξάρτητες αρχές προς τούτο για την διασφάλισή της από κάθε μορφή εξουσίας (εκτελεστική ή δικαστική).

δεν αμφισβητείται πια ότι παραβίαση της ιδιωτικότητας μπορεί να αναπτυχθεί με κρατική δράση ή παρέμβαση τρίτων,  τόσο στο ιδιωτικό πεδίο, όσο και στον δημόσιο χώρο[17] και για τον λόγο αυτό υπάρχει συνταγματική δέσμευση του νομοθέτη, της διοίκησης και των δικαστηρίων, να αποτρέπουν τις σχετικές προσβολές και στα δυο πεδία και να τιμωρούν τους δράστες τους. Ενδεικτικά, το 22ο κεφάλαιο του ΠΚ για την παραβίαση των απορρήτων, ο νόμος 2472/1997 για την προστασία προσωπικών δεδομένων εισάγουν ρυθμίσεις που εξειδικεύουν τις συνταγματικές επιταγές και θα πρέπει να ερμηνεύονται σε αναφορά με αυτές[18]. Για παράδειγμα, ο κανόνας της 2ης παραγράφου του άρθρου 370α ΠΚ καταλαμβάνει οποιαδήποτε ιδιωτική συνομιλία προσώπων, δηλαδή οποιαδήποτε συνομιλία χαρακτηρίζεται από την οικειότητα, την εμπιστευτικότητα που υπάρχει ανάμεσα στα μέρη, ακόμη και όταν διεξάγεται σε δημόσιο χώρο.

Η συνταγματική προστασία της ιδιωτικότητας στον δημόσιο χώρο.

Βάση της οποίας προστασίας βεβαίως "τελευταία απορρίφθηκε το αίτημα του Υπουργού και του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ για επέκταση της χρήσης του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, γνωστού ως συστήματος C4I". Συμφωνά με τις δικές σου προτιμήσεις βέβαια το αίτημα έπρεπε να περάσει και να παρακολουθούμαστε όλοι συνεχώς και αδιαλείπτως εφόσον δεν χρήζει προστασίας η ιδιωτικότητά μας στον δημόσιο χώρο. Επίσης σύμφωνα με σένα ο καθένας δικαιούται να βάζει κάμερες, μικρόφωνα, και κάθε είδους κοριούς σε δημόσιους χώρους (θυμίζω τα ρεζιλίκια Χαϊκάλη αν δεν το καταλαβαίνεις), και να τραβάει π.χ. βίντεο το μπούστο της κοπέλας μου ή το παιδάκι μου γιατί στον δημόσιο χώρο δεν προστατεύομαι από τίποτα! Έλεος.

η αυτόβουλη έκθεση του προσώπου στον δημόσιο χώρο, η συμμετοχή του σε μια δημόσια συνάθροιση μετακινεί αφ’ εαυτή  τα όρια της ιδιωτικότητάς του.

«Η αίσθηση του πολίτη ότι είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται υπό παρακολούθηση σίγουρα επηρεάζει τη συμπεριφορά του κατά τρόπο αντιτιθέμενο σε βασικές αξιολογήσεις μίας δημοκρατικής εννόμου τάξεως», καθώς τον εμποδίζει να πραγματώσει κάποιες από τις βασικές επιλογές του βιοτικού του σχεδίου, συρρικνώνοντας την σχετική συνταγματική προστασία: με τον τρόπο αυτό, όμως, το Σύνταγμα παύει να εξασφαλίζει την ιδιωτικότητα ως ευχέρεια ελεύθερων επιλογών του πολίτη, τον οποίο προστατεύει ως ιδιώτη μόνο με  την πρωταρχική του όρου έννοια, δηλαδή μόνο εφόσον έχει αποσυρθεί στον οίκο ή την επιχείρηση του. Μάλιστα, η παραπάνω πρόσληψη της ιδιωτικότητας σηματοδοτεί την επιστροφή σε εκείνη την αντίληψη που ταυτίζοντας την ιδιωτική ζωή των προσώπων με τις δραστηριότητες τους στην ιδιωτική σφαίρα, αναγνωρίζει στους φορείς του δικαιώματος την ευχέρεια να διαμορφώνουν απολύτως ανέλεγκτα, ακόμη και αυθαίρετα ή αντίθετα με τις θεμελιώδεις δικαιικές αρχές, τις ιδιωτικές σχέσεις τους.

Επίσης, το δικαίωμα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων (internet) είναι ακόμα πιο ισχυρό από την ιδιωτικότητα στον δημόσιο χώρο!

...το δικαίωμα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων δεν ταυτίζεται με το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή του προσώπου.
 Αυτό που πάντως οδηγεί στην αναγνώριση του δικαιώματος στην προστασία των προσωπικών δεδομένων, νομοθετικά[4] ή συνταγματικά δεν είναι παρά ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των πληροφοριών που η σύγχρονη τεχνολογία παράγει. Πρόκειται για πληροφορίες, όχι ανώνυμες αλλά «επώνυμες»[5] με την έννοια ότι όχι απλώς είναι δυνατόν να συνδεθούν με ένα συγκεκριμένο υποκείμενο αλλά και με ειδικότερες, ουσιαστικές πτυχές και στοιχεία της ταυτότητάς του, όπως η ηλικία, το φύλο, η εθνική καταγωγή, η θρησκευτική πεποίθηση ή ο σεξουαλικός προσανατολισμός κλπ.

Το δικαίωμα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων μέσα από το φακό του δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή.

Μπορεί το δικαίωμα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων να μην ταυτίζεται με το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή, ωστόσο η αξία της δικαιϊκής αναγνώρισής του εντοπίζεται στην αξία της προστασίας της ιδιωτικότητας του ατόμου. Η αξία της ιδιωτικότητας έγκειται στην ικανότητα της να παρέχει στο πρόσωπο αρνητική, αμυντική προστασία από κάθε εισβολή ή παρέμβαση στον ιδιωτικό του χώρο, καθώς και από κάθε είδους καταπιεστική, χειραγωγική, ελεγκτική ή πατερναλιστική συμπεριφορά, η οποία στοχεύει στον περιορισμό της ελευθερίας του προσώπου να αναπτύσσει απρόσκοπτα την προσωπικότητά του και της αυτονομίας του να διαμορφώνει και να απολαμβάνει τις σχέσεις του με τους οικείους του, καθώς και τις επιλογές εκείνες μέσα από τις οποίες τελικά αυτοπροσδιορίζεται[6]. Στο πλαίσιο αυτό, η προστασία του δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή εξασφαλίζει σαν αόρατη ασπίδα στο πρόσωπο ότι η ταυτότητα, η αξιοπρέπεια του, η δυνατότητα του να υιοθετεί εναλλακτικές μορφές ζωής (όσον αφορά την σεξουαλικότητα ή τις σχέσεις οικειότητάς του) προστατεύονται από κάθε κριτική, χειραγωγική ή εξευτελιστική συμπεριφορά. Επιτρέπει έτσι στο πρόσωπο να προστατευθεί έναντι κάθε συμπεριφοράς που ωθείται από προκατάληψη ή οδηγεί σε κομφορμισμό[7]. Υπό τη σκέπη αυτής της αρνητικής-αμυντικής προστασίας, η ιδιωτικότητα επιτρέπει στο πρόσωπο, θετικά[8], να διαμορφώσει και να αναπτύξει ελεύθερα την προσωπικότητά, τη σεξουαλικότητα, την επικοινωνία και την έκφρασή του, καθώς και τον τρόπο με τον οποίo παρουσιάζει τον εαυτό του στους άλλους και έτσι να διαπλάσει μια συγκροτημένη, διακριτή ταυτότητα βασισμένη σε ένα σύνολο ηθικών αρχών και αξιών που ο ίδιος αυτόνομα έχει επιλέξει. Ουσιαστικά η αξία της ιδιωτικότητας έγκειται στο ότι καθιστά το πρόσωπο ελεύθερο, αυτόνομο, αυτεξούσιο και ανεξάρτητο στη συγκρότηση του εαυτού του.

Πραγματικά εκπλήσσομαι γιατί πρέπει να συζητάμε τα αυτονόητα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Τελικά πρέπει να είχε δίκιο όποιος μίλαγε για τους χρήσιμους ηλίθιους, αυτούς που αυτόβουλα γίνονται όργανα όσων φέρνουν την πιο μεγάλη καταδυνάστευση που θα γνωρίσει η ανθρωπότητα με αντάλλαγμα τα καθρεφτάκια του τσάμπα. Ζήτω η NSA και η Google!

Δημοσ.

Και συνεχιζεις να λες τα δικα σου...αγορι μου, οπως οταν βγεις εξω και σε δει με τσιγαρα μπορει να ρθει το παιδι που δουλευει στη διαφημιστικη της old holborn και να σου διαφημησει / πουλησει τον καπνο, ετσι και στο fb οταν χτυπησουν οι λεξεις κλειδια σου παρουσιαζει τις αντιστοιχες διαφημισεις. Οπως οταν εσυ ψυθυριζεις κατι στον διπλανο σου στο λεωφορειο και εγω το ακουω δεν συνιστα καταπατηση ιδιωτικοτητας, ετσι και στα pm το ιδιο.

Το facebook και το καθε facebook δεν ειναι το σπιτι σου οπου μπορεις να εχεις ιδιωτικοτητα, ειναι ενα καταστημα. Και σε καθε μαμημενο καταστημα εχει και καμερες και κοσμο που παρακολουθει / βλεπει / ακουει τι κανεις / κοιτας / αγοραζεις / λες. Παρε το δικο σου παραδειγμα με τις περουκες και τον καρκινο και πες μου, αν πας να ψωνισεις τα ιδια πραγματα απο φυσικο καταστημα παλι δεν θα δει ελευθερα ολος ο κοσμος οτι πιθανον να εχεις καρκινο? 

Δημοσ.

Δεν ξέρω λεπτομέρειες. Αλλά ξέρω ότι η σύνδεση του internet δίνει στοιχεία τοποθεσίας.

Με το κινητό με Wifi στο σπίτι με βρίσκει ακριβώς. Ενώ με mobile data στο περίπου. (GPS off και στις δύο περιπτώσεις)

Η συνδεση του ιντερνετ δινει στοιχεια του κεντρου που εισαι συνδεμενος. Εμενα πχ με δειχνει στην Αθηνα και ειμαι 300 χλμ μακρυα.

Το κινητο παιρνει τοποθεσια απο τις κεραιες της κινητης και οχι του wifi.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...