Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αντί να γίνει αυτό σημαία, πανό και σύνθημα

Ως τρόπους αντιμετώπισης των νέων δεδομένων, ο Gates προτείνει την αναθεώρηση του κώδικα φορολογικής διαδικασίας για τις επιχειρήσεις, προκειμένου αυτές να ενθαρρυνθούν να προσλάβουν εργαζομένους,

Οι μισοί ασχολούνται με ότι συνωμοσιολογική μπούρδα έχει βγει για τον Gates.

• Like 1
Δημοσ.

ειναι ένας από τους μεγαλύτερους φιλανθρώπους του πλανήτη. Δεν κάνει σε τίποτα προκλητική ζωή, δεν ξοδευει ασύστολα και δεν προβάλλεται. Επίσης έχει άποψη και (κατά την υποκειμενική γνώμη μου) έχουν νόημα αυτά που λέει. Πρόβλεψη κάνει, όχι πόλεμο. εσύ τί έκανες φέτος για να βοηθήσεις άλλους; συγγνώμη κιόλας για την επίθεση αλλά αν ήσουν γαμάτος τότε μίλα, αλλιώς παρε παράδειγμα. btw, δεν του φαγε τη θέση κανένας, τον Ballmer ο ίδιος τον διόρισε (ατυχώς όπως απεδείχθη)

Εμείς τι κάνουμε από το να σκεφτόμαστε τρόπους να μειωθεί ο πληθυσμός ? Κάτι διαφορετικό λοιπόν από αυτά του σκέφτεται αυτός κ οι πλούσιοι φίλοι του για τους απλούς θνητούς. ..φιλάνθρωπος σε τι ? Στα εμβόλια ? Διότιμε τα ττόσα λεφτά αυτός κ 5 με 10 άτομα μη σου πω κ μόνος του δεν θα πεινάνε κανένα παιδάκι π.χ. στην Αφρική κ όχι μόνο παίξε νουν εκεί αλλά τα έχουν αυτά κ τους μεγάλους για δούλους . Φιλάνθρωπος. .. κ εγώ Φιλάνθρωπος είμαι βοηθάω κόσμο όταν μπορώ αλλά δεν σκέφτομαι πως να ξέκανε μερικους για να επί ζήσω εγώ στο τέλος. ..άκου Φιλάνθρωπος μ αν ήθελαν 2 ιδικά οι πλούσιοι της γης που τα λένε σε μαζώματα... που κάνουν δεν θα πεινάνε κάνεις αλλά. ..είναι φιλάνθρωποι...

καλα λες σύντροφε , πίσω στις σπηλιές και όποιος ανακαλύψει ξανά τη φωτιά ή τα πρώτα εργαλεία θα τον πετάξουμε στις αρκούδες.

Σύντροφε κ εσύ προοδευτικός ? Ζητώ κονσιτο κτλ ?

Οχι φυσικα ,δεν μπορει να εχει αποψη αυτος που δημιουργησε μια απο τις μεγαλυτερες εταιρειες στον πλανητη και ταυτοχρονα εχει δαπανησει ενα μεγαλο μερος της περιουσιας του για κοινωφελεις σκοπους.Αλλα μπορει να εχει αποψη που δεν επιδεχεται αντιλογο ο Μητσος που δεν εχει "τρεξει" ακομα ουτε ενα περιπτερο και δεν εχει δωσει ουτε προκειται ενα ευρω για καποιον αλλο ,γιατι ετσι ...

μην ακούω αυτά από δήθεν λογικους ανθρώπους. ..ένα σωρό πλούσιοι κάνουν δωρεέςκ δδιάφορα για να καλύψουν αλλά που είναι πταίσματα σε αυτά που κάνουν από πίσω αλλά πιστεύω ότι είσαι απλά φαν κ τα λες αυτά αλλιώς δεν πιστεύω να τα πιστεύεις. ..

Αντί να γίνει αυτό σημαία, πανό και σύνθημα Οι μισοί ασχολούνται με ότι συνωμοσιολογική μπούρδα έχει βγει για τον Gates.

ειναι λογικο να ναι μπούρδες ότι δεν μπορούμε να αντιληφθούμε διότι αλλιώς μας το έχουν παρουσιάσει κ μας έχουν κάνει να πιστέψουμε κ κατι ενάντια στα πιστεύω του συστήματος είναι πάντα συνομωσιολογιες ..Βέβαια κ πολλά άλλα λέγαμε μπούρδες αλλά αρχίζουμε κ τα συναντάμε μπροστά μας...Βέβαια πλέον καταλαβαινουμε κ το λόγο. ..

• Like 1
Δημοσ.

Εμείς τι κάνουμε από το να σκεφτόμαστε τρόπους να μειωθεί ο πληθυσμός ? Κάτι διαφορετικό λοιπόν από αυτά του σκέφτεται αυτός κ οι πλούσιοι φίλοι του για τους απλούς θνητούς. .. φιλάνθρωπος σε τι ? Στα εμβόλια ? Διότιμε τα ττόσα λεφτά αυτός κ 5 με 10 άτομα μη σου πω κ μόνος του δεν θα πεινάνε κανένα παιδάκι π.χ. στην Αφρική κ όχι μόνο παίξε νουν εκεί αλλά τα έχουν αυτά κ τους μεγάλους για δούλους . Φιλάνθρωπος. .. κ εγώ Φιλάνθρωπος είμαι βοηθάω κόσμο όταν μπορώ αλλά δεν σκέφτομαι πως να ξέκανε μερικους για να επί ζήσω εγώ στο τέλος. ..άκου Φιλάνθρωπος μ αν ήθελαν 2 ιδικά οι πλούσιοι της γης που τα λένε σε μαζώματα... που κάνουν δεν θα πεινάνε κάνεις αλλά. ..είναι φιλάνθρωποι...

Φιλε, τα παιδακια στην Αφρικη πεινανε διοτι δεν υπαρχει αρκετο φαι για να χορτασουμε ολοι. Aν αυριο τα 450εκ. ανθρωπων στην Αφρικη που δεν εχουν φαι ξαφνικα ειχαν, θα εκτοξευοταν η τιμη του ρυζιου για παραδειγμα και δεν θα ειχες να φας ουτε εσυ. 

Επισης αν μοιραζε ολη του τη περιουσια ΜΟΝΟ για τους ανθρωπους που πεινανε και ΜΟΝΟ στην Αφρικη, θα χορταιναν για....1 μηνα (ισως λεω και πολυ). Και μετα? Θα εμενε αφραγκος και θα κανε μια τρυπα στο νερο. Πολυ καλη κινηση. Το προβλημα στην Αφρικη δεν ειναι η ελλειψη χρηματων, εχουν πολυ πιο σοβαρα προβληματα να λυσουν και πετωντας λεφτα δεν λυνεις κανενα προβλημα, ισα ισα θα λεγα οτι το κανεις χειροτερο

• Like 2
Δημοσ.

...Το προβλημα στην Αφρικη δεν ειναι η ελλειψη χρηματων, εχουν πολυ πιο σοβαρα προβληματα να λυσουν και πετωντας λεφτα δεν λυνεις κανενα προβλημα, ισα ισα θα λεγα οτι το κανεις χειροτερο

Πες τα ρε φίλε, τα παιδάκια στην Αφρική πεινάνε γιατί οι περισσότεροι εκεί, ότι έχουν και δεν έχουν, το δίνουν για να αγοράσουν όπλα για να σφάζονται μεταξύ τους και για να περνάει χλιδάτα ο warlord της περιοχής.

Επίσης να θυμίσω ότι με το μπάχαλο που ισχύει εκεί και σε άλλες υποανάπτυκτες χώρες, η βοήθεια που δίνει κάποιος απο το υστέρημα του (από τις αναπτυγμένες χώρες) (τρόφιμα, ρουχισμός κλπ) καταντάει να πουλιέται στην εκεί μαύρη αγορά.

Για αυτή την κατάντια φταίει η κακιά Αμερική ο δυτικός ιμπεριαλισμός και κακός καπιταλισμός του Bill Gates κλπ πάλι ;

Δημοσ.

Ναι  κατι μου θυμιζει εχει συμβει ,οχι πολυ πετυχημενα ομολογουμενως ...

Λες για τοτε που πτωχευσαν ολες οι επιχειρησεις γιατι ειχαν γινει ενα απεραντο δημοσιο με την ελληνικη εννοια  και σαν συνεπεια οι γυναικες των εργαζομενων γεμισαν μετεπειτα τα κωλομπαρα  ολης της Ευρωπης  και τα γηροκομεια ?

Όχι, τότε έγινε το ανάποδο... μιλάω για τότε που τρεχαν οι Τσάροι και το παπαδαριο να σωθούν άρων άρων και γίνανε σοφεράτζες και πουτάνες σε ξένες χώρες. Ε ρε μπολσεβίκοι που χρειάζονται σε ορισμένους εδώ μέσα!!!

Κατα τα αλλα τι να πει κανείς? γιατι ρε πεινάνε στην Αφρική? δεν ειναι η πλουσιότερη ήπειρος σε πετρέλαιο, ουράνιο, πρώτες ύλες ΟΛΩΝ των ειδών, καλλιεργήσιμες εκτάσεις άπειρες, με τρελές δυνατότητες?

Μήπως γιατι την αρμέγουν κατι τυπάκια σαν το Γκέιτς?

Ειναι δυνατόν να μεγαλώσει ένας πληθυσμός ενός είδους αν δεν υπάρχει διαθέσιμη τροφή πρώτα?

Δηλαδή τα μικρόβια πρώτα αναπτύσονται και μετά αναρωτιούνται αν υπάρχει φαΐ?

Τα σκέφτεστε και τα λέτε αυτα ορισμένοι η ετσι τα πετάτε?

Τους περισσεύουν εργαζόμενοι λόγω της τεχνολογικής επανάστασης και απλά δε ξέρουν τι να τους κάνουν! Κοινός στα μάτια τους είμαστε αναλώσιμοι. Και δε ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ δεν αισθάνομαι ετσι ούτε για μένα ούτε για κανέναν άλλο.

Αντί να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να έχουμε όλοι απ´όλα με λιγότερη δουλειά θα πεθάνουμε το κοσμο για να τρώνε κάποιοι με χρυσά κουτάλια.

Και δεν ειναι αυτα προϊόν οικονομικών συστημάτων που έλεγε και κάποιος άλλος παραπάνω, αλλα κακιάς νοοτροπίας του ανθρώπου!!!

Ελπίζω να είστε βαλτοί, γιατι αλλιώς δε βλέπω να τη γλυτωνουμε σαν είδος! Το βλέπω τον τέταρτο παγκόσμιο να έρχεται μαζι με το τέλος όλων μας!

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχήν με βάση αυτά που είπε ο συμφορμιτης για λεγόμενα από το Gates έχω να σχολιάσω 2 πράγματα

1ον τι άλλο μπορεί να εννοεί όταν λέει φορολογικές αλλαγές στις επιχειρήσεις για να προσλαβουν εργαζομενους από μείωση φορολογίας με άμεσο η έμμεσο τρόπο αρα αύξηση του εισοδήματος τους (που εκ των πραγμάτων δεν γίνεται να καταναλώσουν λόγω μεγέθους του εισοδηματος τους)?

2ον όσον αφορά τη φορολόγηση των εργαζομένων στην κατανάλωση , με έμμεσο τρόπο δλδ , αυτό ως γνωστόν είναι άδικο γιατί πολύ απλά οι εργαζόμενοι με το μικρό τους εισόδημα είναι υποχρεωμένοι να το καταναλώσουν ολο σχεδόν οποτε μια κλιμάκωση της φορολογίας θα τους υπερφορολογισει . Το πιο δίκαιο είναι η κλιμακωτή φορολογιση στο εισόδημά. Οποιος βγάζει πιο πολλά αυτά να επιστρεφουν στους πολίτες σαν υπηρεσίες παροχές κτλπ. Αυτά εινα βασικά Πράγματα που τα μαθαίνει οποιος ασχολείται με τα οικομικα .

Τέλος για την εξέλιξη της τεχνολογίας και την παράλληλη μείωση των θέσεων εργασίας αυτό είναι αναπόφευκτο. Πάντα έτσι γινόταν και έτσι θα γίνεται, δεν φταίνε οι μηχανές αλλά οι άνθρωποι που τις κατέχουν ! Θα έπρεπε η βελτίωση της τεχνολογίας από τον άνθρωπο να είχε σαν στόχο να τον ξεκουράσει ώστε να απολαύσει τη ζωή . Οσο για το θέμα Αφρική και άλλες τριτοκοσμικές χώρες ο λόγος που είναι έτσι είναι ότι τους θέλει έτσι ο πολιτισμένος κόσμος για να αγοράζει τσάμπα από αυτούς και να κερδίζει πουλώντας . Δεν χρειάζονται φιλανθρωπίες , αλλά ελευθερία και μεταδοση της τεχνογνωσιας  .
Sent from my RM-875_eu_greece_376

Επεξ/σία από amp829
Δημοσ.

PwC: Το 2030 οι τράπεζες ίσως δεν υπάρχουν στην παραδοσιακή τους μορφή .
Οι τραπεζικές υπηρεσίες δεν θα γίνονται πλέον σε φυσικό επίπεδο, αλλά μέσω της τεχνολογίας.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2007: O αριθμός απασχολούμενων στις 20 κυριότερες εμπορικές  τράπεζες στην Ελλάδα ήταν 58 χιλιάδες

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2014 : 18.000 απολύσεις τραπεζικών υπαλλήλων ζητά η τρόικα

Δημοσ.

Εμείς τι κάνουμε από το να σκεφτόμαστε τρόπους να μειωθεί ο πληθυσμός ? Κάτι διαφορετικό λοιπόν από αυτά του σκέφτεται αυτός κ οι πλούσιοι φίλοι του για τους απλούς θνητούς. ..φιλάνθρωπος σε τι ? Στα εμβόλια ? Διότιμε τα ττόσα λεφτά αυτός κ 5 με 10 άτομα μη σου πω κ μόνος του δεν θα πεινάνε κανένα παιδάκι π.χ. στην Αφρική κ όχι μόνο παίξε νουν εκεί αλλά τα έχουν αυτά κ τους μεγάλους για δούλους . Φιλάνθρωπος. .. κ εγώ Φιλάνθρωπος είμαι βοηθάω κόσμο όταν μπορώ αλλά δεν σκέφτομαι πως να ξέκανε μερικους για να επί ζήσω εγώ στο τέλος. ..άκου Φιλάνθρωπος μ αν ήθελαν 2 ιδικά οι πλούσιοι της γης που τα λένε σε μαζώματα... που κάνουν δεν θα πεινάνε κάνεις αλλά. ..είναι φιλάνθρωποι...

Η (σχετική) φτώχεια θα υπάρχει πάντα, είναι βασικός κανόνας της οικονομίας (Induced demand και Positive feedback). Είναι σαν το κυκλοφοριακό πρόβλημα, όσους δρόμους και να φτιάξεις η κίνηση ποτέ δεν περιορίζεται.

Αν θέλεις να κάνεις κάποιον πλούσιο, μην του προσθέτεις χρήματα, να του αφαιρείς επιθυμίες. Επίκουρος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...