Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το κακο με τα παραδειγματα ειναι καποιες φορες μπορει να γινουν πολυ ακυρα..

οπως αυτο με τα σουβλακια..

με το ζορι ψηφος δεν γινεται..  αν δεν σε εκφραζει κανεις δεν πας..  

με τοσο μεγαλο ποσοστο αναποφασιστων ειναι ανοικτος ο δρομος για νεα κομματα!

εννοειτε οτι αηδιες τυπου "αν δεν ψηφιζεις βουλωνε" δεν ισχυουν..  

εννοειτε οτι η κριτικη δεν εχει προαπαιτουμενα!

δηλαδη αυτοι που ψηφισαν και τωρα πρεπει να παρουν το μεριδιο ευθυνης που τους αναλογει.. τι τους κανουμε?

βραστα αυγα? τους βγαζουμε τα νυχια? 

• Απαντ. 125
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δηλαδη αυτοι που ψηφισαν και τωρα πρεπει να παρουν το μεριδιο ευθυνης που τους αναλογει..

Φυσικά και ναι, και αυτοί και όλοι 

τι τους κανουμε?

βραστα αυγα? τους βγαζουμε τα νυχια? 

Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό ως ανάληψη ευθύνης είναι τα βραστά αυγά και το βγάλσιμο των νυχιών ? ... τιποτα άλλο δε παίζει?

• Like 1
Δημοσ.

Το παράδειγμα με τα σουβλάκια και τη πίτσα δεν είναι σωστό.

Θα ίσχυε αν πχ έλεγες είμαστε 3 φίλοι, οι 2 ειμαστε χορτοφαγοι και θα παραγγειλουμε χόρτα, που θα δώσεις τα λεφτά σου, στις πατάτες η στα πορτοκάλια.

Πουθενά ρε φίλε αφού δε γουστάρω χόρτα, θέλω πιτογυρο!

Το συμπέρασμα ότι όσοι δε ψηφίζουν είναι κουραδια του καναπέ πως προέκυψε; Πολύ κάθετες απόψεις διαβάζω.

Γιατί να ψηφίσω ένα σαπιο πολιτικό σύστημα(και καλά δημοκρατικό όπου ο πολίτης έχει δύναμη κάθε 4 χρόνια????);

Είμαι ο μόνος που πιστεύει ότι η ψήφος δεν έχει δύναμη; γραμμές είναι όλα από την ίδια χεστρα(€υρωπη)!

Δημοσ.

Εγώ δε θα τρεμα καθόλου. Αυτός που δε σηκώνεται από τον καναπέ στην τετραετία από άποψη (λολ), δε θα σηκωθεί ούτε για να καδρονιάσει τα ΜΑΤ.

Έχεις καταλάβει πως σε μισή πρόταση ακυρώνεις με συνοπτικές ένα καθόλου μικρό κομμάτι της κοινωνίας, και συνήθως, το πιο υγιές.

Και άσε τον Τάκη τον μπάχαλο που τις παίζει με τον ματατζή γιατί έχει διακοπή το πρωτάθλημα.

Στον τύπο που ανέβηκε σε ένα καράβι να φτάσει στην Γάζα π.χ ή στον καθένα που δρα καθημερινά σε κοινωνικά στέκια και συλλογικότητες, έχει στηρίξει απεργίες, έχει οργανώσει πορείες, έχει κινδυνέψει στην τελική για κάτι που δεν έχει να του προσφέρει κανένα προσωπικό όφελος και απέχει συνειδητά από τις εκλογές, λες εσύ (ο ψηφοφόρος), πως δεν έχει δικαίωμα να μιλάει επειδή τι;

Δεν περπάτησε μέχρι το σχολείο της γειτονιάς να ρίξει ένα χαρτί σε ένα κουτί και να γυρίσει πίσω να παραγγείλει πίτσα και να δει στα γραφήματα πώς τα πήγε η επιλογή του;

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

Είναι περίεργο (*αχεμ*) πάντως, πως δεν έχει γίνει ένας σοβαρός εκσυγχρονισμός σε αυτή τη διαδικασία ψηφοφορίας εδώ και τόσα χρόνια για να διευκολύνει άτομα που θέλουν να ψηφίσουν αλλά βρίσκονται πολύ μακριά από τον τόπο τους γιατί εκεί τους θέλει/στέλνει η εργασία τους. 

Η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (προαιρετική) (σε κάποια από τις αξιόπιστες μορφές της) θα μπορούσε να έχει υλοποιηθεί εδώ και μερικά χρόνια, όπως έχουν κάνει και άλλες χώρες. Πριν καμιά δεκαετία περίπου συμμετείχα σε ένα project για αξιόπιστο/ασφαλές e-Voting (από μικρά polls ως δημοψηφίσματα και εθνικές εκλογές), το οποίο έβγαλε κάποια αποτελέσματα -μαζί και υλοποίηση, και λογικά έκτοτε πρέπει να υπήρξαν και άλλα παρόμοια projects. Δεν μπορεί όλα αυτά να μην μπορούν να αξιοποιηθούν.

Δημοσ.

Είναι περίεργο (*αχεμ*) πάντως, πως δεν γίνει ένας σοβαρός εκσυγχρονισμός σε αυτή τη διαδικασία ψηφοφορίας εδώ και τόσα χρόνια για να διευκολύνει άτομα που θέλουν να ψηφίσουν αλλά βρίσκονται πολύ μακριά από τον τόπο τους γιατί εκεί τους θέλει/στέλνει η εργασία τους. 

Η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (προαιρετική) (σε κάποια από τις αξιόπιστες μορφές της) θα μπορούσε να έχει υλοποιηθεί εδώ και μερικά χρόνια, όπως έχουν κάνει και άλλες χώρες. Πριν καμιά δεκαετία περίπου συμμετείχα σε ένα project για αξιόπιστο/ασφαλές e-Voting (από μικρά polls ως δημοψηφίσματα και εθνικές εκλογές), το οποίο έβγαλε κάποια αποτελέσματα -μαζί και υλοποίηση, και λογικά έκτοτε πρέπει να υπήρξαν και άλλα παρόμοια projects. Δεν μπορεί όλα αυτά να μην μπορούν να αξιοποιηθούν.

Όταν συστήσει ο Μπόμπολας, ο Βαρδινογιάννης, ο Λάτσης και άλλοι εθνικοί "ευεργέτες" εταιρία που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας την διαδικασία του evoting θα δεις για πότε θα υλοποιηθεί :lol:

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις καταλάβει πως σε μισή πρόταση ακυρώνεις με συνοπτικές ένα καθόλου μικρό κομμάτι της κοινωνίας, και συνήθως, το πιο υγιές.

Αυτό περίπου ήθελα να πω καθώς διάβαζα το θρεντ και διάβασα μετά το δικό σου ποστ (όπως και περίμενα βέβαια). Μόνο που εγώ συμφωνώ και με τους δύο σας: Ουσία στο να μην ψηφίζει έχει μονάχα αυτός που πραγματικά συμμετέχει στην διαμόρφωση και βελτίωση της κοινωνίας, γιατί έτσι κι αλλιώς ο ακτιβισμός του εξυπηρέτησε το σύνολο ήδη περισσότερο από την ψήφο του. Όταν λες "wtf is this shit" με άλλα λόγια, έχει μεγαλύτερη βαρύτητα αν υποστηρίζεται πράττοντας άλλα shit. Αλλιώς είναι απλά καναπεδογκρίνια.

Αλλά προσοχή, το "εγώ ανέβηκα σε ένα καράβι για την Γάζα" δεν είναι το ίδιο με το "οι δικοί μου ανέβηκαν σε ένα καράβι για την Γάζα" - στο πρώτο είσαι ακτιβιστής, στο δεύτερο απλά φίλαθλος.

• Like 2
Δημοσ.

Ουσία στο να μην ψηφίζει έχει μονάχα αυτός που πραγματικά συμμετέχει στην διαμόρφωση και βελτίωση της κοινωνίας, γιατί έτσι κι αλλιώς ο ακτιβισμός του εξυπηρέτησε το σύνολο ήδη περισσότερο από την ψήφο του.

Μια σημείωση σε αυτό.

Σε όσα καράβια κι αν ανέβεις, όσα μαδέρια κι αν κραδαίνεις, όσες περιφρουρήσεις κι αν κάνεις, όσα άτομα κι αν κατεβάσεις στο Σύνταγμα, αν η αποχή σου νομιμοποιήσει επιτρέψει σε μαίανδρους και Κολοκοτρώνηδες να μπουν στη Βουλή, ντάξει, δεν έχεις κάνει τρύπα στο νερό σε καμία περίπτωση, αλλά είσαι πολύ κοντά.

Δεν θα γράψω το τσιτάτο η αποχή είναι συνενοχή, αλλά το "δεν πήγα να ψηφίσω, ωχ πως έπιασαν αυτοί (οι όποιοι αυτοί) διψήφιο ποσοστό", ε, δεν είναι και η εξυπνότερη ατάκα.

Δημοσ.

Μια σημείωση σε αυτό.

Σε όσα καράβια κι αν ανέβεις, όσα μαδέρια κι αν κραδαίνεις, όσες περιφρουρήσεις κι αν κάνεις, όσα άτομα κι αν κατεβάσεις στο Σύνταγμα, αν η αποχή σου νομιμοποιήσει επιτρέψει σε μαίανδρους και Κολοκοτρώνηδες να μπουν στη Βουλή, ντάξει, δεν έχεις κάνει τρύπα στο νερό σε καμία περίπτωση, αλλά είσαι πολύ κοντά.

Δεν θα γράψω το τσιτάτο η αποχή είναι συνενοχή, αλλά το "δεν πήγα να ψηφίσω, ωχ πως έπιασαν αυτοί (οι όποιοι αυτοί) διψήφιο ποσοστό", ε, δεν είναι και η εξυπνότερη ατάκα.

Περίμενε, ρεαλιστικά το μαδέρι κι η περιφρούρηση δεν είναι ακτιβισμός, σπορ είναι. Αλλά αν πω στ' αρχίδια μου τι θα ψηφίσεις, κοίτα how it's done έχω ουσιαστικά προσφέρει.

Οι Κολοκοτρώνηδες μπήκαν στην βουλή για άλλο λόγο, όχι εξαιτίας αυτών που δεν ψήφισαν, αν το νομίζεις αυτό, δεν έχεις καταλάβει πως γίνεται η καταμέτρηση των ψήφων (και προφανώς το καταλαβαίνεις - δεν σε αποκαλώ ανόητο).

[οφτοπικ]

Μπήκαν στην βουλή ακριβώς για τον ίδιο λόγο που οι "φίλαθλοι" που ανέφερα πιο πάνω δεν ψηφίζουν. Γιατί όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με μια κρίση και δεν έχεις πλέον σαφή κατεύθυνση, έχεις δύο επιλογές: Ρομαντικοεπαναστατικό άκρο που ταιριάζει στην ιδεολογία σου (ΧΑ, Αναρχία, ΚΚΕ, ψυχιατρική κλινική, ή ερημίτης στυλ Salinger) ή συμβιβασμό και "πάμε να δούμε πως θα ανασκουμπωθούμε να περάσουμε την φουρτούνα". Προφανώς και στην Ελλάδα οι περισσότεροι προτίμησαν να γίνουν ψυχιατρικοί ασθενείς.

[/οφτοπικ]

Συμπληρώνω:

Αλλά όλα αυτά δεν έχουν σημασία, μεταξύ μας είμαστε - οι πραγματικοί ακτιβιστές είναι μερικές χιλιάδες (?) και οι περισσότεροι από αυτούς ψηφίζουν κιολας γιατί είναι και δημοκράτες. Η ουσία είναι αυτή, ανάμεσα σε όλες αυτές τις χιλιάδες υποψηφίων, στατιστικά κάποιος θα είναι αξιόλογος. Το να μην ψηφίσεις επειδή ο αξιόλογος θα φέρει και τα σκατά που είναι δίπλα του μαζί είναι σα να ζητάς και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Αν δεν ψηφίζεις είναι πολύ απλά τεμπελιά να ασχοληθείς μία φορά κάθε 4 χρόνια και να ψάξεις να βρεις αυτόν τον έναν. Όπως και τεμπελιά ήταν οι λαοθάλασσες στους προεκλογικούς λόγους της δεκαετίας του '80, πολύ πιο εύκολο να είσαι πολωμένος οπαδός παρά συνειδητοποιημένος υποστηρικτής. Όπως και τεμπελιά είναι τα κόμματα στα πανεπιστήμια και η γενική έλλειψη δημοκρατικής συνείδησης, λογικών επιχειρημάτων και σεβασμού στην αντίθετη άποψη.

• Like 3
Δημοσ.

Η ανθρώπινη φύση, συμπεριφορά, λειτουργία δεν είναι "ιδανικό" αέριο 

"Ιδανικά" ... δεν θα υπήρχε λόγος για αποχή/λευκό ... άρα από τη στιγμή που σπάει το "ιδανικό" είναι άκυρο να συνεχίζεις να σκέφτεσαι με βάση αυτό.

@Lucifer

Διευκρίνηση : Δε διαφωνώ με αυτά που λες ... απλά θεωρώ ότι το Λευκό είναι εντελώς άχρηστο σε μια ψηφοφορία η οποία στη πράξη δεν είναι υποχρεωτική.

Καλησπέρα! Για αρχή συμφωνώ περί του "ιδανικού", λάθος όρος εκ μέρους μου ίσως. Αυτό που θέλω/ήθελα να πω είναι πως (κατ' εμέ, μπορεί να 'μαι και ρομαντικός) αλλιώς φαίνεται το "δεν πάω να ψηφίσω" και αλλιώς το "πάω να τους μαυρίσω/ασπρίσω".

Η διαφορά της αποχής με το λευκό, είναι (πάλι ρομαντικά) πως το δεύτερο είναι δήλωση. Δεν μπορεί ποτέ να παρερμηνευτεί ως αδιαφορία. Σήκωσες τον κώλο σου, πήγες και δήλωσες "δε μου κάνει κανείς σας, οργανωθείτε γιατί εδώ υπάρχει μια ψήφος που ζητά αποδέκτη."

Εξηγούμαι:

Πέρα από ιδεολογίες και "ιδανικά", θεωρώ ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που "δεν ψηφίζουν" το κάνουν επειδή δεν τους εκφράζει κάποιος στα σοβαρά ώστε να το πιστέψουν αρκετά ρε παιδί μου, να πούνε "να, αυτός τα λέει καλά, γιατί να μη στηρίξω".

Ποιο το πρόβλημα με αυτό; Ότι από την Χριστοπιστία μέχρι το Κόμμα Ελλήνων Μανιταροφάγων, κάποιος πούστης θα τα 'χει πει καλά. Ένας. Όχι εντελώς καλά; Καλύτερα απ' τους άλλους. Γιατί δεν πάμε να τον ψηφίσουμε; Γιατί δε θα μπει στη βουλή, είναι μικρό κόμμα και το δημοτικό που ψηφίζω είναι στου διαόλου το κέρατο, χέστους όλους μωρέ, λαμόγια είναι, κάτσε σπίτι και βλέπε τα exit polls.

Την ίδια στιγμή, ένας πίθηκος που άκουσε κάποιον άλλο πίθηκο να λέει πως το πρόβλημα θα λυθεί αν αρχίσουμε να σφάζουμε τους μελαμψούς και τους Εβραίους, βάζει το "μικρό κόμμα που δε θα μπει στη βουλή" στη γαμ-νη τη βουλή. Γιατί το πίστεψε, μάζεψε την αγέλη με τα ορκ και ψήφισαν.

Θα μπορούσε ο πρώτος τύπος να επηρεάσει την τάση που δημιούργησε το ορκ; Ναι.

Εγγυημένη επιτυχία; Όχι βέβαια.

Θα μπορούσε να λέει "τουλάχιστον δεν έξυνα τα @@ μου όσο πέθαινε κόσμος;" Ναι.

Λοιπόν, μη μου λέτε για συνειδήσεις και μεθόδους και μαλακίες. Επειδή κάποιοι θεώρησαν άποψη και δήλωση την αποχή πληρώνω σα μαλάκας ΕΝΦΙΑ και βλέπω πανώ με ζώα να γράφουν ΑΘΑΝΑΤΟΙ. Εκτός αν ήσασταν όλοι στο καράβι για τη Γάζα παιδιά και ζω κάπου αλλού.

Δεν πιστεύεις στον κοινοβουλευτισμό; Μαγκιά σου, καλά κάνεις κτλ, για το μπέο είναι.

Όσο δε τον χρησιμοποιείς, ναι, βούλωνε όταν σου γυρνάει μπούμερανγκ.

Αν δε βουλώνεις, ας είσαι στο καράβι για τη Γάζα και όχι καβάλα στα εως_24_mbps όμως.

caution, δεν έχω καταλάβει τα 2 τελευταία σου μηνύματα, αν προσπαθείς να επικοινωνήσεις κάτι, ξαναδοκίμασε αν δε βαριέσαι.

• Like 3
Δημοσ.

και βλέπω πανώ με ζώα να γράφουν ΑΘΑΝΑΤΟΙ.

Γενικά καλά τα λες, έως ότου έφτασα εδώ. Απλά για να καταλάβω ώστε να μην σε έχω παρεξηγήσει χωρίς λόγο, όταν λες "ζώα" αναφέρεσαι στους νεκρούς των Ιμίων και στους νεκρούς της ΕΛΔΥΚ (μιας και συνήθως σε αυτούς δίνεται ο χαρακτηρισμός Αθάνατοι); Διότι εάν ναι, συγγνώμη αλλά κάποιος άλλος είναι ζώο και όχι αυτοί. Το ότι τα ονόματά τους τα εκμεταλλεύονται κατά καιρούς διάφοροι για τους δικούς τους λόγους δεν σημαίνει πως τα παραπάνω άτομα που έδωσαν την ζωή τους σε θερμά επεισόδια/πολέμους για εμάς είναι ζώα. Το αντίθετο μάλιστα.

Δημοσ.

Δεν αναφέρομαι σε αυτούς, όχι. Δε μπορώ να επεκταθώ λόγω κανόνων, αλλά καμία απολύτως σχέση.

Οκ, σε κατάλαβα, μην ανησυχείς. Απλά έτσι όπως το διάβασα μάλλον παρερμήνευσα. All good.

Δημοσ.

Παιδιά είναι απλά τα πράγματα: Επειδή Βέλγιο ΔΕΝ είναι η Ελλάδα, αν η δυσαρέσκεια εκφραζόταν ποτέ ως "δεν ψηφίζω" μαζικά, θα είχαμε πραξικόπημα μέσα σε 3 ημέρες. Πρακτικά δεν θα γίνει γιατί όπως είπα έχουμε και άλλες διεξόδους να εκτονώσουμε την ψηφοφορική μας ψυχασθένεια, αλλά ας το έχουμε στο μυαλό μας και αυτό.

Το θέμα όμως είναι (και μπαίνω σε πολιτική χαρντκορίλα τώρα) πως αυτή την στιγμή, έτσι όπως είναι βαλτωμένα τα πράγματα, μια δυνατή κυβέρνηση έχει πολύ περισσότερη αξία από το πρόγραμμά της.

Σε φάση "κάντε κάτι κι ας είναι και μαλακία, απλά κάντε κάτι όλοι μαζί". Γιατί αυτό το συλλογικό 5+3+10+20 να κυβερνήσουμε παρέα δεν είναι κυβέρνηση, αναβολή εκλογών είναι.

Δημοσ.

Δεν αναφέρομαι σε αυτούς, όχι. Δε μπορώ να επεκταθώ λόγω κανόνων, αλλά καμία απολύτως σχέση.

Εντάξει όχι το ότι δεν μπορώ να βλέπω ΖΩΑ είναι και πολιτική άποψη.

Κάποιος μπορεί να πει πχ,δεν ψηφίζω τους τάδε γιατί θα με ξεσκίσουν στη φορολογία ή γιατί η εξωτερική πολιτική που θα ακολουθήσουν τη θεωρώ επικίνδυνη για τη χώρα μου.Το ΖΩΑ πώς τεκμηριώνεται και από πότε αποτελεί παραδεκτό πολιτικό κριτίριο?

Είναι σα να λες δε γουστάρω την ΑΕΚ επειδή φοράνε κίτρινα.ΟΚ μεγάλε..... :rolleyes:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...