igoods Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Νομιζα οτι δεν θα υπαρξει χειροτερη φορολογηση απο την φετινη για καποιον που εχει εισοδημα μονο απο ενοικια και μαλιστα ελαχιστα.το 2014 στην δηλωση σου επιαναν το ενοικιο και το τεκμαρτο με 10% και φυσικα εβγαινε ενα χοντρο ποσο. Για την δηλωση του 2015 διαβαζω οτι θα σου πιανει το πραγματικο εισοδημα απο ενοικιο με 11% αλλα σε περιπτωση που ειναι μικροτερο απο το τεκμαρτο θα σου πιανει την διαφορα με 26% σαν εσοδα απο αλλη επιχειρηματικη @@@@....Ρε πανε καλα οι τυποι?... Αν ξερει καποιος περισσοτερα ας μας πει
Anorymous Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Νομιζα οτι δεν θα υπαρξει χειροτερη φορολογηση απο την φετινη για καποιον που εχει εισοδημα μονο απο ενοικια και μαλιστα ελαχιστα.το 2014 στην δηλωση σου επιαναν το ενοικιο και το τεκμαρτο με 10% και φυσικα εβγαινε ενα χοντρο ποσο. Για την δηλωση του 2015 διαβαζω οτι θα σου πιανει το πραγματικο εισοδημα απο ενοικιο με 11% αλλα σε περιπτωση που ειναι μικροτερο απο το τεκμαρτο θα σου πιανει την διαφορα με 26% σαν εσοδα απο αλλη επιχειρηματικη @@@@....Ρε πανε καλα οι τυποι?... Αν ξερει καποιος περισσοτερα ας μας πει Δεν ξερω για φετος αλλα περσι με μονο εισοδημα ενοικιο 1920 ευρω και ανεργος με εσκησαν!!!!!!!
igoods Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Δεν ξερω για φετος αλλα περσι με μονο εισοδημα ενοικιο 1920 ευρω και ανεργος με εσκησαν!!!!!!! φιλε νοικιαζω στον πατερα μου και για να μην το βαλουμε δωρεα που ειναι χειροτερα βαλαμε ενα μικρο ποσο.Συνολικα εσοδα 600€ τον χρονο.Και μου ζητησαν 450...+ ενφια εννοειται. Φετος για τα ιδια ακριβως ετσι οπως τα υπολογισα με παει στα 1000 και κατι ψιλα...Δηλαδη παμε καλα?..θελουν τα διπλα απο οτι παιρνουμε?..
Anorymous Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 φιλε νοικιαζω στον πατερα μου και για να μην το βαλουμε δωρεα που ειναι χειροτερα βαλαμε ενα μικρο ποσο.Συνολικα εσοδα 600€ τον χρονο.Και μου ζητησαν 450...+ ενφια εννοειται. Φετος για τα ιδια ακριβως ετσι οπως τα υπολογισα με παει στα 1000 και κατι ψιλα...Δηλαδη παμε καλα?..θελουν τα διπλα απο οτι παιρνουμε?.. Μας εχουν βρει κοροιδα εγω 520 φορο + 125 ΕΝΦΙΑ + 100 Ε9 = 735 σκεψου να μην ημουν ανεργος, φετος ευτηχως μενω εγω στο σπιτι μου και θα δηλωσω μηδενικο εισοδημα. 1
igoods Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Απελπισια.....Μακαρι να τα ειχα να τα εδινα Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2014 από igoods
L0rd Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Παντρεμένος με 1 παιδι Εισοδήματα απο ενοίκια 2013 11.000 απο τα οποία τα 2900 ακομα μου τα χρωστάνε. φορος εισοδημάτων 2.500 ευρο φόρος ενφια 4.260 περιπου σύνολο 6. 760. καθαρα 4.260 και αν αφερέσεις αυτά που μου χρωστάνε ακόμα έμεινα με 1.360 Ε Μια σοδα για να χωνεψουμε παρακαλώ. 1
GreyHorse Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Παντρεμένος με 1 παιδι Εισοδήματα απο ενοίκια 2013 11.000 απο τα οποία τα 2900 ακομα μου τα χρωστάνε. φορος εισοδημάτων 2.500 ευρο φόρος ενφια 4.260 περιπου σύνολο 6. 760. καθαρα 4.260 και αν αφερέσεις αυτά που μου χρωστάνε ακόμα έμεινα με 1.360 Ε Μια σοδα για να χωνεψουμε παρακαλώ. Ο φόρος εισοδήματος των 2500 ευρώ ήταν μόνο για τα ενοίκια; Ή έχεις και άλλα εισοδήματα;Επίσης, ο ΕΝΦΙΑ, για το συγκεκριμένο ακίνητο που δίνει τα ενοίκια, ή γενικά;
defacer Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 φιλε νοικιαζω στον πατερα μου και για να μην το βαλουμε δωρεα που ειναι χειροτερα βαλαμε ενα μικρο ποσο.Συνολικα εσοδα 600€ τον χρονο.Και μου ζητησαν 450...+ ενφια εννοειται. Φετος για τα ιδια ακριβως ετσι οπως τα υπολογισα με παει στα 1000 και κατι ψιλα...Δηλαδη παμε καλα?..θελουν τα διπλα απο οτι παιρνουμε?.. Όχι ότι έχω καμιά διάθεση να υπερασπιστώ τη φορομπηξία που έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της αλλά... Αγανακτείς επειδή σε φορολογούν παράλογα για το πλασματικό ποσό που έχεις δηλώσει ψέματα; Χρησιμοποιώντας σα μηχανισμό το τεκμαρτό εισόδημα το οποίο βασικά είναι για να μην αλωνίζουν ελεύθερα όσοι δηλώνουν ψέματα; Μόνο εγώ βλέπω την ειρωνία;
Joshua21 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Νομιζα οτι δεν θα υπαρξει χειροτερη φορολογηση απο την φετινη για καποιον που εχει εισοδημα μονο απο ενοικια και μαλιστα ελαχιστα.το 2014 στην δηλωση σου επιαναν το ενοικιο και το τεκμαρτο με 10% και φυσικα εβγαινε ενα χοντρο ποσο. Για την δηλωση του 2015 διαβαζω οτι θα σου πιανει το πραγματικο εισοδημα απο ενοικιο με 11% αλλα σε περιπτωση που ειναι μικροτερο απο το τεκμαρτο θα σου πιανει την διαφορα με 26% σαν εσοδα απο αλλη επιχειρηματικη @@@@....Ρε πανε καλα οι τυποι?... Αν ξερει καποιος περισσοτερα ας μας πει Όπως ακριβώς τα γράφεις είναι, συν το ότι θα αναγκαστείς να καταβάλλεις και 55% προσαύξηση επί του κύριου φόρου εισοδήματος. φιλε νοικιαζω στον πατερα μου και για να μην το βαλουμε δωρεα που ειναι χειροτερα βαλαμε ενα μικρο ποσο.Συνολικα εσοδα 600€ τον χρονο.Και μου ζητησαν 450...+ ενφια εννοειται. Φετος για τα ιδια ακριβως ετσι οπως τα υπολογισα με παει στα 1000 και κατι ψιλα...Δηλαδη παμε καλα?..θελουν τα διπλα απο οτι παιρνουμε?.. Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς γράφοντας "δωρεα", ούτε γιατί θα ήταν χειρότερα. Εφόσον πρόκειται για οικία(όχι επαγγελματικό χώρο) μπορεί να γίνει δωρεάν παραχώρηση από γονέα σε τέκνο και αντίστροφα. Η αντικειμενική δαπάνη χρήσης του ακινήτου ούτως ή άλλως βαραίνει τον πατέρα σου, και τώρα που το μισθώνει, και στην περίπτωση που θα του ανήκε, και στην περίπτωση που θα του το παραχωρούσες δωρεάν.
Fan Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Τα έσοδα από ενοίκια φορολογούνται αυτοτελώς από πέρυσι (ευτυχώς). Νομίζω 10% ή 11% μέχρι τις 12.000 ετησίως (δεν θυμάμαι ακριβώς). Δεν πιστεύω ότι άλλαξε κάτι φέτος.
Joshua21 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Τα έσοδα από ενοίκια φορολογούνται αυτοτελώς από πέρυσι (ευτυχώς). Νομίζω 10% ή 11% μέχρι τις 12.000 ετησίως (δεν θυμάμαι ακριβώς). Δεν πιστεύω ότι άλλαξε κάτι φέτος. Δεν είσαι ενημερωμένος. http://www.money-money.gr/static/forologiko-sok-to-2015-gia-osous-ispratoun-enikia-misthotous-me-blokaki-ke-amives-fititon.html 1
Fan Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δεν είσαι ενημερωμένος. http://www.money-money.gr/static/forologiko-sok-to-2015-gia-osous-ispratoun-enikia-misthotous-me-blokaki-ke-amives-fititon.html Αν κατάλαβα καλά αφορά μόνο ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, όχι όλους. ΥΓ. Δεν ήξερα ότι κάποιος μισθωτός μπορεί να κάνει νόμιμα και δεύτερη δουλειά εργαζόμενος με "μπλοκάκι"! Καλό αυτό.
igoods Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Όχι ότι έχω καμιά διάθεση να υπερασπιστώ τη φορομπηξία που έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της αλλά... Αγανακτείς επειδή σε φορολογούν παράλογα για το πλασματικό ποσό που έχεις δηλώσει ψέματα; Χρησιμοποιώντας σα μηχανισμό το τεκμαρτό εισόδημα το οποίο βασικά είναι για να μην αλωνίζουν ελεύθερα όσοι δηλώνουν ψέματα; Μόνο εγώ βλέπω την ειρωνία; Ναι οντως επρεπε να γραψω στην φορολογικη μου δηλωση και το χαρτζιλικι που μου δινει ο πατερας μου για να ζω ωστε να φορολογηθει και αυτο με 10%. Στην πραγματικοτητα σαν ενοικιο δεν παιρνω ΤΙΠΟΤΑ.Το βαλαμε για τον λογο που ειπα. Οποιος ειναι εξω απο τον χωρο ωραια τα λεει.Και στο κατω κατω αν εβαζα οτι επαιρνα 300 τον μηνα για να φαινομουν ομορφος στο κρατος τι θα αλλαζε?..Να σου πω εγω,θα με φορολογουσε ακομα περισσοτερο. Δεν εχεις καταλαβει οτι ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ εχει εισοδημα 50% και πανω στο συνολικο πραγματικο εισοδημα απο ενοικιο.Απο φετος θα του φορολογει ξεχωριστα το τεκμαρτο του με 26%...Πως σου φανηκε καλο?..Και θες μετα εγω να ειμαι ενταξει απεναντι στο κρατος οταν απο περσι μου πηγε ολο το τεκμαρτο με 10% και σε εσενα π.χ που εισαι μισθωτος και επαιρνες 9 χιλιαρικα σου εβγαλε φορο 0? Ψαξε πρωτα πριν πεις κατι 1
Joshua21 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Στην πραγματικοτητα σαν ενοικιο δεν παιρνω ΤΙΠΟΤΑ.Το βαλαμε για τον λογο που ειπα. Δεν είπες κανένα λόγο, απλά έγραψες "δε βάλαμε δωρεά επειδή είναι χειρότερα". Προσωπικά δεν μπορώ να σκεφτώ κανένα λόγο για να δηλώνει κάποιος εισοδήματα που ΔΕΝ έχει.
igoods Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δεν είπες κανένα λόγο, απλά έγραψες "δε βάλαμε δωρεά επειδή είναι χειρότερα". Προσωπικά δεν μπορώ να σκεφτώ κανένα λόγο για να δηλώνει κάποιος εισοδήματα που ΔΕΝ έχει. γιατι στην δωρεα χρεωνεται αυτος που του κανεις την δωρεα απο οτι θυμαμαι και οχι εγω 3% της αντικειμενικης αξιας του ακινητου...Οποτε δεν μας συμφερει κατι τετοιο και βαλαμε μισθωση. Βεβαια με τα φετινα δεδομενα που θα βαρεσουν χιλιαρικο στα ιδια θα ερχοταν πανω κατω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα