xristoforos89 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Καλημέρα παίδες και Καλή χρονιά με υγεία! Είμαι 23, πρόσφατα τελείωσα το Πάντειο - Πολιτικές επιστήμες και Ιστορία. Μιας και δεν βλέπω και πολύ μέλλον στο συγκεκριμένο τμήμα, σκέφτομαι να κάνω μεταπτυχιακό αλλα έχω (αρκετές) απορίες είναι η αλήθεια. Καταρχάς, απο μια πρόχειρη ματιά που έχω ρίξει όλα τα μεταπτυχιακά είναι επί πληρωμή για τα 2 έτη που είναι η διάρκεια φοίτησης. Το πόσο κοστίζει το κάθε μεταπτυχιακό το βλέπω μέσω του σαιτ της κάθε σχολής, οπότε είμαι οκ σε αυτό το κομμάτι. Κατά δεύτερον. Εγώ που τελείωσα το Πάντειο, μπορώ να πάω σε μεταπτυχιακό άλλου τμήματος; Τι εννοώ. Σκέφτομαι να κάνω μεταπτυχιακό επάνω στην Πληροφορική. Θα έχω πρόβλημα επειδή είμαι άλλου τμήματος; Εξετάσεις εισαγωγικές κάποια μεταπτυχιακά έχουν, κάποια άλλα όχι, σωστά; Τι παίζει ρόλο-κριτήρια για να σε πάρουν σε μεταπτυχιακό άνευ εξετάσεων; Έχω κάτι αγγλικά (proficiency), γαλλικά (Β1) και το πτυχίο το πήρα με 7.5. Καλά είμαι; Επειδή είμαι άλλου τμήματος, και συνεπώς δεν έχω διαβάσει ποτέ κάτι σχετικό με το μεταπτυχιακό που θέλω να κάνω, θα τα βρω μπαστούνια στα μαθήματα ή ξεκινούν την ύλη από το μηδέν ουσιαστικά; Επειδή δουλεύω κιόλας παράλληλα, χρειάζεται να είμαι αφοσιωμένος στο 100% σε αυτό που θα επιλέξω; (βαθμός δυσκολίας) Το μεταπτυχιακό θα το κάνω σίγουρα Αθήνα (μιας και συντηρούμαι μόνος οπότε δεν μου φτάνουν τα χρήματα για εξωτερικό). Θέμα φανταρικού αργότερα δεν έχω μιας και έχω τελειώσει και από εκεί οπότε όλα θα γίνουν χωρίς κάποιο ιδιαίτερο άγχος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
viper2005 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 αν σε δεχθουν [που δεν προκειται], θα εχεις προβλημα με τον ογκο της πληροφοριας που θα πρεπει να διαχειριστείς.
doctor_667 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Αν σε ενδιαφέρει η Πληροφορική, θα μπορούσες να κοιτάξεις για κάτι του στυλ Business IT. Θα αποφύγεις τα πολύ τεχνικά μαθήματα, στα οποία θα δυσκολευόσουν πολύ έτσι κι αλλιώς μάλλον, και το κυριότερο έχεις ελπίδες να γίνεις δεκτός αν τους εξηγήσεις για ποιο λόγο σου αρέσει και πως το μπατσελορ σου σε βοηθάει. Ελλάδα έχει σίγουρα ένα τέτοιο πρόγραμμα στο ΑΠΘ, ενώ εξωτερικό που γνωρίζω και καλύτερα θα βρεις παντού και είναι και από τα μάστερ που βρίσκεις εύκολα δουλειά μετά. ΥΓ. Τώρα είδα τα περί Αθήνας, αγνόησε τα περί εξωτερικού και ψάξε για κάτι τέτοιο στην Αθήνα, στο ΟΠΑ ίσως;
gokuthelegend Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Νομικά δεν σε εμποδίζει κανείς να κάνεις αίτηση, αλλά κατά 10.000.000% δεν θα σε δεχτούν. Καλύτερα να ψάξεις κάτι πάνω σε αυτό που έχεις σπουδάσει.
alan2 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Υπάρχουν και μεταπτυχιακά convertion που απευθύνονται σε απόφοιτους άλλων κατευθύσεων, όπως το πρόγραμμα πληροφορική του Πα.Πει. Εκεί θα σε δεχθούν και ας είσαι απο τελείως διαφορετικό τομέα. Ισως όμως είναι καλύτερα να πάς κάπου που έχει συνάφεια με το αντικείμενό σου.
GreyHorse Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Το μεταπτυχιακό ενισχύει το πτυχίο που ήδη έχεις και σε ειδικεύει σε κάποιον τομέα της επιστήμης σου. Δεν σου δίνει άλλο τίτλο σπουδών και διαφορετική επαγγελματική κατεύθυνση από αυτήν που έχεις σπουδάσει.
xristoforos89 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 ΥΓ. Τώρα είδα τα περί Αθήνας, αγνόησε τα περί εξωτερικού και ψάξε για κάτι τέτοιο στην Αθήνα, στο ΟΠΑ ίσως; Θα το τσεκαρω αυτο για το ΟΠΑ. Μου πεφτει και γνωριμο το μερος. Ευχαριστω! Υπάρχουν και μεταπτυχιακά convertion που απευθύνονται σε απόφοιτους άλλων κατευθύσεων, όπως το πρόγραμμα πληροφορική του Πα.Πει. Εκεί θα σε δεχθούν και ας είσαι απο τελείως διαφορετικό τομέα. Ισως όμως είναι καλύτερα να πάς κάπου που έχει συνάφεια με το αντικείμενό σου. Να παω σε κατι που ειναι σχετικο με τις πολιτικες επιστημες, οκ, να το κανω. Αλλα εφοσον δεν προκειται να ασχοληθω με αυτο και -κακα τα ψεματα, αλλα να ειμαστε ρεαλιστες- μελλον στις πολιτικες επιστημες δεν υπαρχει, δεν θελω να το κανω τσαμπα απλα για να το κανω. Δεν ειναι τοσο το κοστος (πες οτι ειμαι οκ οικονομικα για τα διδακτρα) αλλα περισσοτερο το τρεξιμο χωρις λογο αφου δεν προκειται να ακολουθησω αυτον τον κλαδο. Θα μου πεις..καλα γιατι σπουδασες κατι που δεν σε ενδιεφερε. Παραλληλα δουλευα, βρηκα ενδιαφερουσα την σχολη (οχι και τον κλαδο-ως επαγγελμα) και την τελειωσα χωρις χρονοτριβες στα 4 χρονια ουτως ωστε να συνεχισω κατι αλλο μετα. Το μεταπτυχιακό ενισχύει το πτυχίο που ήδη έχεις και σε ειδικεύει σε κάποιον τομέα της επιστήμης σου. Δεν σου δίνει άλλο τίτλο σπουδών και διαφορετική επαγγελματική κατεύθυνση από αυτήν που έχεις σπουδάσει. Κατανοητο. Αλλα να δώσω πανελληνιες και να παω ξανα σε σχολη απο την αρχη ή να δωσω κατατακτηριες για να μπω σε αλλη σχολη, το βλεπω χλωμο γιατι φτασω 28 μετα και θα ψαχνομαι δεξια και αριστερα , στα χαμενα. Για αυτο ψαχνω κατι (ακομα και καποια ιδιωτικη καλη σχολη -οχι ιεκ*) για να τελειωσω κατι σχετικο με την πληροφορικη. *τα ιεκ τα αποκλειω γιατι ,εχοντας ως παραδειγμα τον αδερφο μου αλλα και φιλους που πηγαινουν, ειναι 'λιγο' τριμπο*ρδελο και το χαρτι ουσιαστικα υπαρχει για να υπαρχει.
Fan Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 "Καταρχάς, απο μια πρόχειρη ματιά που έχω ρίξει όλα τα μεταπτυχιακά είναι επί πληρωμή για τα 2 έτη που είναι η διάρκεια φοίτησης. Το πόσο κοστίζει το κάθε μεταπτυχιακό το βλέπω μέσω του σαιτ της κάθε σχολής, οπότε είμαι οκ σε αυτό το κομμάτι.Κατά δεύτερον. Εγώ που τελείωσα το Πάντειο, μπορώ να πάω σε μεταπτυχιακό άλλου τμήματος; Τι εννοώ. Σκέφτομαι να κάνω μεταπτυχιακό επάνω στην Πληροφορική. Θα έχω πρόβλημα επειδή είμαι άλλου τμήματος; Εξετάσεις εισαγωγικές κάποια μεταπτυχιακά έχουν, κάποια άλλα όχι, σωστά; Τι παίζει ρόλο-κριτήρια για να σε πάρουν σε μεταπτυχιακό άνευ εξετάσεων; Έχω κάτι αγγλικά (proficiency), γαλλικά (Β1) και το πτυχίο το πήρα με 7.5. Καλά είμαι;" Στην Ελλάδα τα περισσότερα μεταπτυχιακά είναι δωρεάν. Πώς κατέληξες στο συμπέρασμα ότι όλα είναι επι πληρωμή; Σε ελάχιστα πληρώνεις. π.χ. στο Πα.Πει. και εκεί σε ορισμένα. Και επειδή ειναι δωρεάν γι' αυτό έχουν και μεγάλη ζήτηση και σε σχεδόν σε όλα μπαίνεις με εξετάσεις. Είτε γραπτές είτε προφορικές. Στη θέση σου θα διάλεγα κάποιο που να έχει έστω και μια μικρή συνάφεια με το προπτυχιακό σου. Μπορείς να κοιτάξεις κάτι να σε εξειδικεύει στην εκπαίδευση ή σε διεθνείς σχέσεις για παράδειγμα.
xristoforos89 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Στην Ελλάδα τα περισσότερα μεταπτυχιακά είναι δωρεάν. Πώς κατέληξες στο συμπέρασμα ότι όλα είναι επι πληρωμή; Σε ελάχιστα πληρώνεις. π.χ. στο Πα.Πει. και εκεί σε ορισμένα. Και επειδή ειναι δωρεάν γι' αυτό έχουν και μεγάλη ζήτηση και σε σχεδόν σε όλα μπαίνεις με εξετάσεις. Είτε γραπτές είτε προφορικές. Στη θέση σου θα διάλεγα κάποιο που να έχει έστω και μια μικρή συνάφεια με το προπτυχιακό σου. Μπορείς να κοιτάξεις κάτι να σε εξειδικεύει στην εκπαίδευση ή σε διεθνείς σχέσεις για παράδειγμα. Στο Πα.πει που τσεκαρα σιγουρα ηταν επι πληρωμη οπως λες και εσυ. Στο Καποδιστριακο επισης ειναι επι πληρωμη (κοντα 2.500αρικα συνολικα για τα 4 εξαμηνα). Επισης και για ΑΣΟΕΕ με φιλο που ειχαμε συζητηση και αυτος στο μεταπτυχιακο που εχει τελειωσει πληρωσε κανονικα. Για αυτο ειπα οτι ειναι επι πληρωμη. Ουτως ή αλλως μια πολυ προχειρη ματια εχω ριξει, περαιτερω θα το ψαξω απο αυτες τις μερες και επειτα που θα χαλαρωσω λιγο απο την δουλεια. *μολις το ξανατσεκαρα για Καποδιστριακο. Εχει αρκετα δωρεαν αλλα σε αυτα της πληροφορικης ειναι επι πληρωμη. http://www.uoa.gr/fileadmin/user_upload/PDF-files/EKPAIDEFSI/metaptyxiaka_programmata_2012-2013.pdf
defacer Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Δε βλέπεις μέλλον με το πτυχίο που έχεις, κατανοητό. Αλλά θα ήταν χρήσιμο να πεις και πώς ακριβώς σχεδιάζεις να δεις μέλλον με το μεταπτυχιακό που σκέφτεσαι. Ίσως το μεταπτυχιακό δεν είναι λύση στο πρόβλημα που βλέπεις, ή ίσως υπάρχει άλλη καλύτερη.
xristoforos89 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Εχω 2 επιλογες στο μυαλο μου. ή μέσω προκηρυξης που θα βγει να δηλωσω για σωματα ασφαλειας (εχω παραπανω μορια λογω στρατου στην Κυπρο, διπλωμα μηχανης που θα βγαλω στο αμεσο διαστημα και δεν ξερω κατα ποσο πιανονται οι ξενες γλωσσες ή το πτυχιο ΑΕΙ που εχω). Προς το παρον το εχω standby αυτο το ενδεχομενα γιατι ενημερωθηκα απο παιδι που δουλευει μεσα στα κεντρικα της αστυνομιας οτι μπορεις να κανεις αιτηση μεχρι τα 27 σου (εχω κοντα 4 χρονια προθεσμια μεχρι τοτε μηπως και βρεθει κατι αλλο καλυτερο). ή να ακολουθησω (και) κατι σχετικο με την πληροφορικη που ουτως ή αλλως, κακα τα ψεματα, ολα εκει τριγυρω βρισκονται στην σημερον εποχη. Η δημοσιογραφια ειναι πολυ περιορισμενη, φιλολογικες σχολες - δασκαλοι υπαρχουν με το κιλο (εκτος απο ενα συγκεκριμενο τμημα του παιδαγωγικου για ΑΜΕΑ που εχει καλη επαγγελματικη αποκατασταση), δικηγοροι επισης με το κιλο. Οπουδηποτε και αν κοιταζα στο παρελθον για δουλεια, ολοι ζητουσαν γνωση υπολογιστων/να εχεις γνωση του αντικειμενου. Για αυτο κιολας θελω να βγαλω καποια σχολη σχετικη με την επιστημη αυτη γιατι πιστευω καπου θα μου χρειαστει στο μελλον (κοντινο ή πιο μακρινο).
viper2005 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Αν σε ενδιαφέρει η Πληροφορική, θα μπορούσες να κοιτάξεις για κάτι του στυλ Business IT. So, ερώτηση, οταν λέμε business IT, σε τι ακριβώς αναφερόμαστε; Δλδ, τι ακριβώς μαθαίνεις; Thanks
CtrlFreak Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Υπάρχουν και μεταπτυχιακά convertion που απευθύνονται σε απόφοιτους άλλων κατευθύσεων, όπως το πρόγραμμα πληροφορική του Πα.Πει. Εκεί θα σε δεχθούν και ας είσαι απο τελείως διαφορετικό τομέα. Ισως όμως είναι καλύτερα να πάς κάπου που έχει συνάφεια με το αντικείμενό σου. Το κοιτούσα και γω και αν με κάποιο τρόπο βρεθεί καμιά υποτροφία θα το δηλώσω μιας και είμαι κοντά, αλλά τα 6 χιλιάρικα που ζητάνε είναι κοροϊδία. Δεν βλέπω πως κάποιος που σπούδασε πχ αρχαιολογία θα τελειώσει μεταπτυχιακό στην πληροφορική αλλά και θα βρει και δουλειά πάνω στο αντικείμενο.
Pablo_Hasan Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Εχω 2 επιλογες στο μυαλο μου. ή μέσω προκηρυξης που θα βγει να δηλωσω για σωματα ασφαλειας (εχω παραπανω μορια λογω στρατου στην Κυπρο, διπλωμα μηχανης που θα βγαλω στο αμεσο διαστημα και δεν ξερω κατα ποσο πιανονται οι ξενες γλωσσες ή το πτυχιο ΑΕΙ που εχω). Προς το παρον το εχω standby αυτο το ενδεχομενα γιατι ενημερωθηκα απο παιδι που δουλευει μεσα στα κεντρικα της αστυνομιας οτι μπορεις να κανεις αιτηση μεχρι τα 27 σου (εχω κοντα 4 χρονια προθεσμια μεχρι τοτε μηπως και βρεθει κατι αλλο καλυτερο). ή να ακολουθησω (και) κατι σχετικο με την πληροφορικη που ουτως ή αλλως, κακα τα ψεματα, ολα εκει τριγυρω βρισκονται στην σημερον εποχη. Η δημοσιογραφια ειναι πολυ περιορισμενη, φιλολογικες σχολες - δασκαλοι υπαρχουν με το κιλο (εκτος απο ενα συγκεκριμενο τμημα του παιδαγωγικου για ΑΜΕΑ που εχει καλη επαγγελματικη αποκατασταση), δικηγοροι επισης με το κιλο. Οπουδηποτε και αν κοιταζα στο παρελθον για δουλεια, ολοι ζητουσαν γνωση υπολογιστων/να εχεις γνωση του αντικειμενου. Για αυτο κιολας θελω να βγαλω καποια σχολη σχετικη με την επιστημη αυτη γιατι πιστευω καπου θα μου χρειαστει στο μελλον (κοντινο ή πιο μακρινο). άλλο γνώση υπολογιστών και άλλο πληροφορική. Στην πληροφορική κάνουν περισσότερο θεωρητικα μαθηματα και πολλά μαθηματικά σε σχέση με τις πρακτικές γνώσεις που που ζητανε στις αγγελίες. Ισως ειναι καλυτερα να κάνεις κάποιες πιστοποιησεις γιατι ακομα και μεταπτυχιακο να κάνεις θα έχεις λιγοτερες γνώσεις απο κάποιον που σπουδασε πληροφορική στο πτυχίο. 1
xristoforos89 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2015 άλλο γνώση υπολογιστών και άλλο πληροφορική. Στην πληροφορική κάνουν περισσότερο θεωρητικα μαθηματα και πολλά μαθηματικά σε σχέση με τις πρακτικές γνώσεις που που ζητανε στις αγγελίες. Ισως ειναι καλυτερα να κάνεις κάποιες πιστοποιησεις γιατι ακομα και μεταπτυχιακο να κάνεις θα έχεις λιγοτερες γνώσεις απο κάποιον που σπουδασε πληροφορική στο πτυχίο. Καταλαβα. Ευχαριστω για την διευκρινιση. Οσον αφορα αυτες τις πιστοποιησεις, εχεις κατι κατα νου για να προτεινεις για να το ψαξω περαιτερω;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα