Praetorianos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Φυσικά και έτσι λειτουργεί η δημοκρατία. Γι'αυτό έχει ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΡΗΤΑ με ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ψηφισμένη από την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των βουλευτών η μπούρκα από πολλά ευρωπαϊκά κράτη όπως Γαλλία και Βέλγιο. Δεν ξέρω το πνεύμα του νομοθέτη και γιατί έγινε αυτό. Μπορεί μετά τις ανατινάξεις να θεωρείται παράνομο να αποκρύπτεις χαρακτηριστικά του προσώπου σου, όπως στην Ελλάδα έχουν δικαίωμα να σε συλλάβουν αν κυκλοφορείς σε πορείες με κράνη/κουκούλες. Μπορεί να μην γουστάρουν μουσουλμανικά σύμβολα. Και στις δύο περιπτώσεις, δύο λάθη δεν κάνουν ένα σωστό και δεν καταλαβαίνω πως αυτό στηρίζει την απαγόρευση του χοιρινού. Για μένα καλά κάνουν και απαγορεύουν τις μπούρκες, γιατί για μένα δεν νομίζω ότι υπάρχει νοήμον ων που θα γούσταρε να κυκλοφορεί με μια κουβέρτα στο κεφάλι χωρίς να έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου ή χωρίς την απειλή ξύλου. Δημοκρατικά κι αντικειμενικά είναι λάθος να απαγορεύεις στον οποιονδήποτε να φοράει το οτιδήποτε εκτός αν απειλεί ζωή τρίτων (ξαναπάμε στην δεύτερη μου πρόταση).
dimpa16 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Υπάρχει μουσουλμανικό κράτος που να έχει δημοκρατία; Τουρκία το πιο προοδευτικό, τα υπόλοιπα;;;; Εγώ πάντως άνετα ζούσα στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης... Υπάρχει μουσουλμανικό κράτος που να έχει δημοκρατία; (Έλα μου ντε ! Που τέτοιο θαύμα !) Τουρκία το πιο προοδευτικό (μες την υποκρισία), τα υπόλοιπα;;;;(πάμε στο παραπάνο σχόλιο) Εγώ πάντως άνετα ζούσα στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης... (Σίγουρα.Παραμέσα σφίγγουν οι γλουτοί)
DrLo Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Εγώ πάντως άνετα ζούσα στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης... (Σίγουρα.Παραμέσα σφίγγουν οι γλουτοί) Επειδή τυγχάνει να ζω στο "παραμέσα" (αν και όντως σε μια καλή περιοχή μιας αρκετά "πλούσιας", προσεγμένης και "νέας" πολης της Τουρκίας) υπάρχουν αρκετά πράγματα για τα οποία βρίσκω καλύτερα από το μπάχαλο της Ελλάδας/Αθήνας. 2
GreyHorse Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 η οποια τουρκια τωρα με την τελευταια πλευση του ερντογαν την ειδε απολυτα μουσουλμανικο κρατος αν παρακολουθας ειδησειςΝα υποθέσω μιλάς από προσωπική πείρα;Υποθέτω γι'αυτόν τον λόγο πραγματοποιήθηκε Je suis Charlie πορεία και στην Τουρκία; Δεν ξέρω το πνεύμα του νομοθέτη και γιατί έγινε αυτό. Μπορεί μετά τις ανατινάξεις να θεωρείται παράνομο να αποκρύπτεις χαρακτηριστικά του προσώπου σου, όπως στην Ελλάδα έχουν δικαίωμα να σε συλλάβουν αν κυκλοφορείς σε πορείες με κράνη/κουκούλες. Μπορεί να μην γουστάρουν μουσουλμανικά σύμβολα. Και στις δύο περιπτώσεις, δύο λάθη δεν κάνουν ένα σωστό και δεν καταλαβαίνω πως αυτό στηρίζει την απαγόρευση του χοιρινού. Για μένα καλά κάνουν και απαγορεύουν τις μπούρκες, γιατί για μένα δεν νομίζω ότι υπάρχει νοήμον ων που θα γούσταρε να κυκλοφορεί με μια κουβέρτα στο κεφάλι χωρίς να έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου ή χωρίς την απειλή ξύλου. Δημοκρατικά κι αντικειμενικά είναι λάθος να απαγορεύεις στον οποιονδήποτε να φοράει το οτιδήποτε εκτός αν απειλεί ζωή τρίτων (ξαναπάμε στην δεύτερη μου πρόταση). Δεν συζητάμε για το αν είναι καλή ή κακή η μπούρκα, απλά ξεδιαλύνουμε το πως λειτουργούν οι δημοκρατίες. Αν η πλειοψηφία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων δεν θέλει χοιρινό, δεν θα υπάρχει χοιρινό στο μεσημεριανό του σχολείου. Αν διαφωνείς, στέλνεις αλλού το παιδί σου. Αν η πλειοψηφία των βουλευτών απαγορεύσουν την μπούρκα, θα απαγορευτεί όπως και απαγορεύτηκε. Όποια δεν συμβιβάζεται, θα φάει πρόστιμο. Και η μπούρκα σαρία μαλακία κτλ δεν είναι μουσουλμανικά σύμβολα. Αν δεν γνωρίζετε μην απαντάτε κοτσάνες. Επειδή κι εγώ κάποτε είπα την ίδια μαλακία σε μουσουλμάνα συμφοιτήτρια, δήθεν να της την πω που δεν φορούσε άρα δεν ήταν καλή πιστή. Σύμβολο φυλής είναι, προέλευσης, έθιμο κτλ μαλακία γι'αυτό και δεν το έχουν υιοθετήσει όλες οι μουσουλμάνες και βλέπεις άλλες να φορούν, άλλες όχι, άλλες να έχουν καλυμμένο όλο το σώμα, άλλες να αφήνουν μόνο τα μάτια ελεύθερα. Υπάρχει μουσουλμανικό κράτος που να έχει δημοκρατία; (Έλα μου ντε ! Που τέτοιο θαύμα !)Τουρκία το πιο προοδευτικό (μες την υποκρισία), τα υπόλοιπα;;;;(πάμε στο παραπάνο σχόλιο) Εγώ πάντως άνετα ζούσα στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης... (Σίγουρα.Παραμέσα σφίγγουν οι γλουτοί) Να σου πω, η γιαγιά σου ψήφιζε;Η μάνα μου με το ζόρι και έτσι θέλω πήρε το επίθετο του πατέρα μου πριν 48 χρόνια. Μην αρχίσουμε να αναφέρουμε καταστάσεις (χριστιανικής) λατινικής αμερικής και σε τι συνθήκες ζωής ζούνε εκεί οι άνθρωποι, μέσα αε χριστιανικότατα κράτη. Οι μεγαλύτεροι βαρώνοι και η πλειοψηφία των ναρκωτικών που διακινούνται στις δυτικές χώρες από εκεί προέρχονται. Αλλά ξέχασα, τα ναρκωτικά ήταν η μόδα του 20ου αιώνα, τώρα έχουμε τον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας να μας καίει πιο πολύ.
forgotten Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Να υποθέσω μιλάς από προσωπική πείρα; Υποθέτω γι'αυτόν τον λόγο πραγματοποιήθηκε Je suis Charlie πορεία και στην Τουρκία; παρακολουθεις ειδησεις? τους κατακρινει ολοκληρη η ευρωπαικη ενωση για φιμωση του τυπου και για δηλωσεις κατα της ελευθεριας των γυναικων και των δικαιωματων τους και μου τσαμπουνας οτι σου κατεβει ,να υποθεσω οτι ζεις εκτος πραγματικοτητας,δες ανακοινωσεις της ευρωπαικης ενωσης και μετα στρουθοκαμιλιζεις...
GreyHorse Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 παρακολουθας ειδησεις? τους κατακρινει ολοκληρη η ευρωπαικη ενωση για φιμωση του τυπου και για δηλωσεις κατα της ελευθεριας των γυναικων και των δικαιωματων τους και μου τσαμπουνας οτι σου κατεβει ,να υποθεσω οτι ζεις εκτος πραγματικοτητας,δες ανακοινωσεις της ευρωπαικης ενωσης και μετα στρουθοκαμιλιζεις... Σε παρακαλώ, μην μου βάζεις λόγια στο στόμα, ουδέποτε ισχυρίστηκα το αντίθετο. Είπα ότι η Τουρκία είναι η πιο προοδευτική μουσουλμανική χώρα. Και ιδίως εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλοί Τούρκοι επιθυμούν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας τους, όπως και πολλοί δυτικοί, παίρνουν τόσο μεγάλες διαστάσεις κάθε φορά τα γεγονότα που γίνονται στην γειτονική χώρα.
IOSTEFO Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Να υποθέσω μιλάς από προσωπική πείρα; Υποθέτω γι'αυτόν τον λόγο πραγματοποιήθηκε Je suis Charlie πορεία και στην Τουρκία; Αυτοί είναι φίλοzamanικοι, περίπου πριν ένα μήνα και αυτούς τους κλείσανε μέσα. http://www.zaman.com.tr/haber
forgotten Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Σε παρακαλώ, μην μου βάζεις λόγια στο στόμα, ουδέποτε ισχυρίστηκα το αντίθετο. Είπα ότι η Τουρκία είναι η πιο προοδευτική μουσουλμανική χώρα. Και ιδίως εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλοί Τούρκοι επιθυμούν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας τους, όπως και πολλοί δυτικοί, παίρνουν τόσο μεγάλες διαστάσεις κάθε φορά τα γεγονότα που γίνονται στην γειτονική χώρα. λυπαμαι αλλα με τον τροπο που σχολιασες ετσι το υποθεσα ,οπως ειπα την τουρκια δεν την θεωρω χωρα η οποια μπορει ποτε να χαρακτηριστει ευρωπαικη ή με ευρωπαικη πλευση ,ιδιαιτερα οταν δεν σεβεται κανενα κανονισμο στην εξωτερικη και εσωτερικη της πολιτικη ,οι ευσεβεις ποθοι των ελαχιστων και μορφωμενων θα μεινουν ευσεβεις ποθοι ,για να το πω ποιο καλυτερα φιλος μου κανει διδακτορικο σε τουρκικες σπουδες και εμεινε τουρκια κωσταντινουπολη ενα 6μηνο και απο οτι καταλαβα ελαχιστο ποσοστο τουρκων εχει ευρωπαικα ιδεωδη,ιδιατερα στο βαθος παραμενουν περισοτερο ανατολιτες τοσο σε νοοτροπια οσο και σε πνευμα....
Praetorianos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Και η μπούρκα σαρία μαλακία κτλ δεν είναι μουσουλμανικά σύμβολα. Αν δεν γνωρίζετε μην απαντάτε κοτσάνες. Επειδή κι εγώ κάποτε είπα την ίδια μαλακία σε μουσουλμάνα συμφοιτήτρια, δήθεν να της την πω που δεν φορούσε άρα δεν ήταν καλή πιστή. Σύμβολο φυλής είναι, προέλευσης, έθιμο κτλ μαλακία Πω, κουραστικός είσαι. Κάθε φορά πρέπει να μπριζώσεις το συνομιλητή, πολιτισμένο διάλογο χωρίς χαρακτηρισμούς δεν ξέρετε στο χωριό σου? Λοιπόν, για πάρτη σου έκατσα και διάβασα το πνεύμα στο οποίο απαγορεύτηκε η μπούρκα. ""The burqa is not welcome on French territory," Mr. Sarkozy said. "In our country, we cannot accept that women be prisoners behind a screen, cut off from all social life, deprived of all identity." Απαγορεύτηκε λοιπόν με τη λογική (πραγματική αιτία ή όχι) ότι στερεί στις γυναίκες βασικά δικαιώματα. Αν εγώ και μια μεγάλη πλειοψηφία θέλουμε να απαγορευτούν τα κίτρινα all-star δεν μπορούμε γιατί δεν έχουμε βάση. Ειλικρινά μου είναι τόσο εύκολος ο διαχωρισμός του "απαγορεύω τη burqa" με το "απαγορεύω το χοιρινό" που δεν θα μπω σε περαιτέρω σύγκριση. Μου αρκεί που καταλαβαινόμαστε με τον frenzy, (το θεωρεί πολύ μικρό, ασήμαντο θέμα, αλλά θέμα nonetheless). Όσο για τη μαντήλα, ξεκίνησε ως σύμβολο προέλευσης/φυλής, τώρα πλέον χρησιμοποιείται κατά πως ερμηνεύει καθένας το "να μην δείχνουν/επιδεικνύουν οι γυναίκες τα κάλλη τους". Αλλιώς να έρθεις να κάνεις λίγο μαθήματα στις συναδέλφους στην προηγούμενη δουλειά που φορούσανε μαντήλα. Ξέρω γω, μπορεί να τα ξέρεις καλύτερα από αυτές. PS Αν ψάξεις στο google, να μου βρεις πηγές και αποσπάσματα από wikipedia ή από το whereburqacomesfrom.burqa/burqa που να λένε ότι η μαντήλα δείχνει καταγωγή/προέλευση, κράτα τες. Πάρε δεδομένο ότι συμφωνούμε ότι διαφωνούμε.
Porg Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Επειδή τυγχάνει να ζω στο "παραμέσα" (αν και όντως σε μια καλή περιοχή μιας αρκετά "πλούσιας", προσεγμένης και "νέας" πολης της Τουρκίας) υπάρχουν αρκετά πράγματα για τα οποία βρίσκω καλύτερα από το μπάχαλο της Ελλάδας/Αθήνας. Που μένεις;
deesnider Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δεν συζητάμε για το αν είναι καλή ή κακή η μπούρκα, απλά ξεδιαλύνουμε το πως λειτουργούν οι δημοκρατίες. Αν η πλειοψηφία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων δεν θέλει χοιρινό, δεν θα υπάρχει χοιρινό στο μεσημεριανό του σχολείου. Αν διαφωνείς, στέλνεις αλλού το παιδί σου. Αν η πλειοψηφία των βουλευτών απαγορεύσουν την μπούρκα, θα απαγορευτεί όπως και απαγορεύτηκε. Όποια δεν συμβιβάζεται, θα φάει πρόστιμο. Το υπογραμμισμένο, δεν είναι στοιχείο λειτουργίας μιας δημοκρατίας, αλλά μιας παρωδίας δημοκρατίας. Μεταξύ απαγόρευσης τής μπούρκας δε και απαγόρευσης τού χοιρινού, μεσολαβεί τουλάχιστον χάος: Τη μπούρκα δεν τη φορά οικειοθελώς η μουσουλμάνα. Τη φορά επειδή τής επιβάλλεται και επειδή φοβάται τις συνέπειες από τους ομόθρησκούς της τού να μη τη φορέσει. Οπότε ο νομοθέτης μιας «δυτικού προσανατολισμού» χώρας, μπορεί να θεωρήσει την επιβολή αυτή ως παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων και, εντός τής επικράτειας τού κράτους του, να την απαγορεύσει, όπως θα απαγόρευε και τον εξαναγκασμό κάποιων πολιτών να κυκλοφορούν αλυσοδεμένοι. Το να υπάρχει διαθέσιμο όμως, ως επιλογή στο μενού των μαθητών, το χοιρινό, σε ποιο σημείο ακριβώς τη «χαλάει» την πραγματική - αυτή που δεν είναι παρωδία - δημοκρατία; Όποιος δε θέλει / δεν τού το επιτρέπει η θρησκεία του / φοβάται τις αντιδράσεις, ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο, δεν τρώει. Εκείνος που δεν εμπίπτει στους σχετικούς περιορισμούς, γιατί να υφίσταται την απαγόρευση; Γιατί να μη μπορεί να φάει αυτό που θέλει; Επειδή δεν το επιτρέπει η θρησκεία στην οποία δεν ανήκει ο ίδιος, στους δικούς της πιστούς; Εκτός κι αν, λέγοντας «δημοκρατία», είχες κάτι άλλο, άσχετο, στο μυαλό σου και μπέρδεψες τις λέξεις... (Για να μη σχολιάσω το ...διαμάντι: «Αν διαφωνείς, στέλνεις αλλού το παιδί σου»!!! Αν, ας πούμε, στην περιοχή που μένω υπάρχουν δύο σχολεία και έχει την ίδια θέση και η πλειοψηφία τού δεύτερου, δεν τρέχει τίποτα. Στέλνω το παιδί μου σχολείο σε άλλη συνοικία...) 6
Praetorianos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Ρε μπαγάσα deesnider 5 λεπτά πιο νωρίς να πόσταρες θα με γλίτωνες από τον κόπο. 2
deesnider Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Ρε μπαγάσα deesnider 5 λεπτά πιο νωρίς να πόσταρες θα με γλίτωνες από τον κόπο. Η πλάκα είναι ότι, για κάποιο λόγο που δεν ξέρω, την ώρα που γράφω το post, εμφανίζεται μεν η ειδοποίηση ότι κάποιος έχει εν τω μεταξύ ρίξει δικό του, αλλά δε μπορώ να το δω όπως παλιά. Όταν το έστειλα και κοίταξα το τι είχε γραφτεί, διαπίστωσα ότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό είπαμε τα ίδια...
GreyHorse Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Πω, κουραστικός είσαι. Κάθε φορά πρέπει να μπριζώσεις το συνομιλητή, πολιτισμένο διάλογο χωρίς χαρακτηρισμούς δεν ξέρετε στο χωριό σου? Το μαλακία αναφερόταν στις διάφορες ονομασίες που δίνουν στην μπούρκα και στα παράγωγά της, αν θυμάμαι καλά υπάρχουν 7 διαφορετικά είδη με διαφορετικές ονομασίες το καθένα, πού το πρόβλημά σου και θίχτηκες; Φοράς μπούρκα; Λοιπόν, για πάρτη σου έκατσα και διάβασα το πνεύμα στο οποίο απαγορεύτηκε η μπούρκα.Αμφιβάλλω, περισσότερα στο επόμενο quote Απαγορεύτηκε λοιπόν με τη λογική (πραγματική αιτία ή όχι) ότι στερεί στις γυναίκες βασικά δικαιώματα. Αν εγώ και μια μεγάλη πλειοψηφία θέλουμε να απαγορευτούν τα κίτρινα all-star δεν μπορούμε γιατί δεν έχουμε βάση. Ειλικρινά μου είναι τόσο εύκολος ο διαχωρισμός του "απαγορεύω τη burqa" με το "απαγορεύω το χοιρινό" που δεν θα μπω σε περαιτέρω σύγκριση. Μου αρκεί που καταλαβαινόμαστε με τον frenzy, (το θεωρεί πολύ μικρό, ασήμαντο θέμα, αλλά θέμα nonetheless). Όσο για τη μαντήλα, ξεκίνησε ως σύμβολο προέλευσης/φυλής, τώρα πλέον χρησιμοποιείται κατά πως ερμηνεύει καθένας το "να μην δείχνουν/επιδεικνύουν οι γυναίκες τα κάλλη τους". Αλλιώς να έρθεις να κάνεις λίγο μαθήματα στις συναδέλφους στην προηγούμενη δουλειά που φορούσανε μαντήλα. Ξέρω γω, μπορεί να τα ξέρεις καλύτερα από αυτές. Λοιπόν, επειδή την έζησα από κοντά την κατάσταση.Η μπούρκα απαγορεύτηκε πάνω απ'όλα για λόγους ασφαλείας. Για να μπορεί να γίνεται αναγνώριση προσώπων, κάτι ανάλογο με τα δικά μας κράνη και καπέλα. Και δεύτερον, για λόγους ασφαλείας των γυναικών που δεν φορούσας μπούρκα, των δυτικών δηλαδή. Γιατί υπάρχουν κάποιοι μαλάκες σε κάθε κοινωνία βλέπε Ξηρός που με τα πιστεύω τους τρομοκρατούν. Και για να μην έχουν πρόβλημα γυναίκες που δεν φορούν μπούρκα και πέσουν σε @ρχιδι, απαγόρευσαν την μπούρκα σε δημόσιες εκδηλώσεις και δρόμους και κτίρια. Συνεχίζω στα επόμενα quote PS Αν ψάξεις στο google, να μου βρεις πηγές και αποσπάσματα από wikipedia ή από το whereburqacomesfrom.burqa/burqa που να λένε ότι η μαντήλα δείχνει καταγωγή/προέλευση, κράτα τες. Πάρε δεδομένο ότι συμφωνούμε ότι διαφωνούμε. Σοβαρά είναι τόσο δύσκολο να κάνεις αναζήτηση burqa religious tradition; Γιατί έκανα και έβγαλε χιλιάδες αποτελέσματα, ένα εκ των οποίων (συνέχεια στο επόμενο..) Το υπογραμμισμένο, δεν είναι στοιχείο λειτουργίας μιας δημοκρατίας, αλλά μιας παρωδίας δημοκρατίας. Μεταξύ απαγόρευσης τής μπούρκας δε και απαγόρευσης τού χοιρινού, μεσολαβεί τουλάχιστον χάος: Τη μπούρκα δεν τη φορά οικειοθελώς η μουσουλμάνα. Τη φορά επειδή τής επιβάλλεται και επειδή φοβάται τις συνέπειες από τους ομόθρησκούς της τού να μη τη φορέσει. Οπότε ο νομοθέτης μιας «δυτικού προσανατολισμού» χώρας, μπορεί να θεωρήσει την επιβολή αυτή ως παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων και, εντός τής επικράτειας τού κράτους του, να την απαγορεύσει, όπως θα απαγόρευε και τον εξαναγκασμό κάποιων πολιτών να κυκλοφορούν αλυσοδεμένοι. http://www.abc.net.au/news/2014-09-23/why-do-muslim-women-wear-a-burka-niqab-or-hijab/5761510που μιλά μια γιατρός λέγοντας ότι νιώθει πιο άνετα κυκλοφορώντας έτσι (μαντίλα, όχι μπούρκα) Και όσες έχω ρωτήσει, και πίστεψέ με έχω ρωτήσει πολλές μουσουλμάνες, μου έχουν πει ότι φοράν (μαντίλα) γιατί αυτές το θέλουν και γιατί είναι παράδοση. Κάποιες μου έχουν πει ότι είναι η θρησκεία, αλλά το διαψεύδουν άλλες (συνήθως όσες δεν φορούν) λέγοντας ότι είναι ο τρόπος που κάποιοι ερμηνεύουν το κοράνι και έχει καθιερωθεί στην παράδοσή τους. Επίσης, για να επανέλθουμε στο θέμα της μπούρκας. Αν ο νομοθέτης πίστευε ότι με την μπούρκα παραβιάζονται βασικά δικαιώματα των γυναικών, θα την απαγόρευε και σε ιδιωτικούς χώρους. Ω ναι, η μπούρκα μόνο στους δημόσιους χώρους απαγορεύεται, όχι στους ιδιωτικούς. Αν ξυλοκοπήσεις την γυναίκα σου, είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό χώρο, παραβιάζεις ατομικά της δικαιώματα και στις δυο περιπτώσεις. Το ίδιο αν την βρίσεις, βιάσεις, κτλ κτλ. Η νομοθεσία αντιθέτως δεν λέει τίποτα για την μπούρκα σε ιδιωτικούς χώρους και αν γουστάρει η γυναίκα την φοράει. Όπως απαγορεύεται να αλυσοδέσεις γυναίκα (να πάρω το παράδειγμά σου) δημοσίως, αλλά ιδιωτικά αν γουστάρει, δεσ'την χειροπόδαρα και βγάλ'της τα μάτια με 145 απανωτούς οργασμούς. Το να υπάρχει διαθέσιμο όμως, ως επιλογή στο μενού των μαθητών, το χοιρινό, σε ποιο σημείο ακριβώς τη «χαλάει» την πραγματική - αυτή που δεν είναι παρωδία - δημοκρατία; Προφανώς στο ότι το παιδί, σαν παιδί, είτε μπορεί να κάνει λάθος, είτε να παρασυρθεί, είτε από λάθος του προσωπικού, να φάει χοιρινό. Και επειδή η θρησκεία τους το απαγορεύει ως διά ροπάλου, πίστεψέ με θεωρείται πολύ μεγάλη αμαρτία από τη θρησκεία τους να φάει μουσουλμάνος χοιρινό, λογικά σε σχολεία με πλειοψηφία μουσουλμάνων ίσως αποφασίζουν να το απαγορεύσουν. Λέω ίσως γιατί δεν έχω ακούσει περίπτωση, αλλά δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να συμβαίνει. Έχω όμως δει ρεπορτάζ στην ολλανδόφωνη τηλεόραση με ομάδα χορτοφάγων που προσπαθεί να επιβάλλει χορτοφαγικό μενού στα σχολεία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα πάντα είναι θέμα συλλόγου γονέων/κηδεμόνων και τι αποφασίζει η πλειοψηφία. Σου θυμίζει κάτι ανάλογο; Όποιος έχει πρόβλημα με αυτό, στέλνει το παιδί σε άλλο σχολείο. Κανονικότατη δημοκρατία είναι. Όποιος δε θέλει / δεν τού το επιτρέπει η θρησκεία του / φοβάται τις αντιδράσεις, ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο, δεν τρώει. Εκείνος που δεν εμπίπτει στους σχετικούς περιορισμούς, γιατί να υφίσταται την απαγόρευση; Γιατί να μη μπορεί να φάει αυτό που θέλει; Επειδή δεν το επιτρέπει η θρησκεία στην οποία δεν ανήκει ο ίδιος, στους δικούς της πιστούς; Εκτός κι αν, λέγοντας «δημοκρατία», είχες κάτι άλλο, άσχετο, στο μυαλό σου και μπέρδεψες τις λέξεις...Είπαμε, στέλνεις το παιδί σου σε άλλο σχολείο. Μια χαρά επιλογές έχεις. (Για να μη σχολιάσω το ...διαμάντι: «Αν διαφωνείς, στέλνεις αλλού το παιδί σου»!!! Αν, ας πούμε, στην περιοχή που μένω υπάρχουν δύο σχολεία και έχει την ίδια θέση και η πλειοψηφία τού δεύτερου, δεν τρέχει τίποτα. Στέλνω το παιδί μου σχολείο σε άλλη συνοικία...) Για τον απλούστατο λόγο ότι στην περιοχή σου δεν υπάρχουν μόνο δυο σχολεία, και συνήθως το παιδί το στέλνεις σε σχολείο άλλης συνοικίας. Δεν πάει στο σχολείο του δήμου, όπως στην Ελλάδα. Χώρια που στην Ελλάδα δεν σερβίρουν και μεσημεριανό... 1
frenzy Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Πάλι τα ίδια θα πω: Όταν έχεις ένα σχολείο όπου οι δάσκαλοι είναι κακοπληρωμένοι, τα παιδιά μένουν μέχρι τις μία αναγκάζοντας τον γονιό που δουλεύει να τρέχει να βρίσκει μπεημπισιτερ/γιαγιά/παππού/θεία/γειτόνισσα, δεν έχεις φαγητό και δεν προβλέπεται/ αναγκάζεις τους μαθητές να προσεύχονται/τους κάνεις πλύση εγκεφάλου με τα θρησκευτικά για χρόνια και τα αναγκάζεις να κάνουν παρέλαση λες κι είσαι στην Β. Κορέα, όταν υπάρχουν ακόμη μονοθέσια σχολεία γιατί δεν έχεις κόσμο που να θέλει να κατοικήσει τα ακατοίκητα, μην ασχολείσαι με το μενού του σχολείου μιας χώρας 3000 χλμ μακριά. Βασικά μην ασχολείσαι με κανέναν άλλο. Οι Γερμανοί μυρίζουν, οι Γάλλοι βρωμάνε, οι Σουηδοί είναι κρύοι, οι κακοί αμερικανοί, οι πρόσφυγες, οι επιθετικοί Τούρκοι, οι επεκτατικοί Μακεδόνες/Σκοπιανοί, οι κλεφτοκοτάδες Βούλγαροι, οι αχάριστοι Αλβανοί, έλεος πια Λίκνο της Δημοκρατίας, δείξε μας τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις γιατί περιμένουμε εδώ και 2500 χρόνια. Ειλικρινά με τόσα προβλήματα, αντί να βάλει ο Έλληνας το κεφάλι κάτω και να πει "φτάνει η μαλακία, θα διορθώσω ο,τι μπορώ" ασχολείται με το μπέηκον. Αλλά αυτό είναι το πρόβλημα, ο έλληνας νομίζει πως έχει μονάχα οικονομικό πρόβλημα με οικονομικές ρίζες ενώ το πρόβλημα προυπάρχει της κρίσης, εν μέρει την δημιούργησε, θα την ακολουθήσει και θα παραμείνει αν δεν αλλάξουν μυαλά κάποιοι. ΣΤΟ ΜΠΕΗΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ ΤΩΡΑ: Έκατσα και βρήκα τι έγινε γιατί όπως είπα δεν ήξερα τι έγινε από πρώτο χέρι κι είναι γελοίο. Σε πόλεις με πολλούς εβραίους και μουσουλμάνους ζητήθηκε από αυτούς να υπάρχει δεύτερο πιάτο για τα παιδιά που δεν τρώνε χοιρινό (δεν πιστεύω να έχει πρόβλημα κανείς εδώ). Οι οργανισμοί που ασχολούνται με την εστίαση στα τοπικά σχολεία, απάντησαν "με τίποτε, δεύτερο πιάτο για τόσα παιδιά δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα οικονομικά, και δεν έχουμε προσωπικό για τόσα πιάτα". Οι δήμαρχοι σε αυτές τις πόλεις λοιπόν σε συνεννόηση με τους συλλόγους των σχολείων, ΜΕΙΩΣΑΝ δραματικά το χοιρινό (σε φάση 2 φορές στις έξι εβδομάδες πχ σε ένα δήμο της Μασσαλίας) ενώ σε άλλους το έκοψαν τελείως. Η ΛεΠέν μετά γύρισε και είπε πως αν βγει θα επαναφέρει το χοιρινό και όλοι γέλασαν και είπαν ΖΗΤΩ Η ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ. Και στην Ελλάδα βέβαια ακόμη μάχονται για το ξύγκι γιατί "δημοκρατία ρε τσογλάνια εβραιομουσουλμάνοι". 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα