Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα πετάμε δηλαδή  κάθε δυό-τρία χρόνια λεφτά για toefl και γι' άλλα παρόμοια test προκειμένου να αποδείξουμε ότι ξέρουμε ;

Αν χρειάζεται να το αποδεικνύεις κάθε τρία χρόνια, υπάρχει άλλος τρόπος;

Προσωπική συνέντευξη και τεστ επί τόπου ίσως ο δεύτερος

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Ρε παιδιά υπάρχουν -για την Ελλάδα πάντα- πιστοποιήσεις στυλ Cambridg, Michigan που θεωρητικά ισχύουν για πάντα (θεωρητικά Γιατί είμαστε μπουρδελο)

Και αν κάποιος θέλει να φύγει για μεταπτυχιακό δίνει ένα ielts και τελειώνει. Λες και κάθε μήνα κάνουμε και από ένα μεταπτυχιακό.

Δημοσ.

Θα πετάμε δηλαδή  κάθε δυό-τρία χρόνια λεφτά για toefl και γι' άλλα παρόμοια test προκειμένου να αποδείξουμε ότι ξέρουμε ;

Όχι,απλά θα το κάνεις όταν χρειαστεί και όχι στα 15 που είναι συνήθως.Επίσης όσοι έχουν αγγλόφωνο bachelor/master δεν χρειάζεται να δώσουν για γλώσσα.Δεν ξέρω κανέναν που το χρειάζεται κάθε 3 χρόνια για το υπόλοιπο της καριέρας του.

Προσωπικά έχω CPE και Michigan Proficiency και για να έχω δικαίωμα για Μεταπτυχιακό έδωσα το IELTS Academic γιατί τα προηγούμενα είχαν λήξει.Φυσικά κανένας δεν με είχε πει τότε ότι τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας λήγουν...

Από εκεί και πέρα για όποιον ξέρει την γλώσσα το IELTS είναι τυπική διαδικασία και πολύ εύκολη,αν και στο Μόναχο που το είχα δώσει μας είχαν βγάλει την πίστη στο περίμενε για τα προφορικά.

Δημοσ.

Θα δωσω για michigan proficiency το μαιο του 2015 και μολις πηρα το βιβλιο του Griva από το φροντιστηριο μου  για να κατσω να διαβασω....μου ειπαν στο φροντιστηριο ότι δεν χρειαζεται να κανω μαθηματα απλα να διαβαζω τα κεφαλαια και τα τεστ και να πηγαινω 1 φορα τη βδομαδα καμια ωρα για να με διορθωνουν και καποια άλλη ωρα για να κανω τα listening μιας και δεν κανουν τμηματα για ενηλικους παρα μονο με αυτό τον τροπο. Φυσικα το κοστος είναι μονο τα εξεταστρα και οσες ωρες παω ένα συμβολικο μικροποσο εναντι αλλων επωνυμων φροντιστηριων που ζητανε 1300 ευρω για μαθημα σε ταξη και να δωσω Δεκεμβριο του 2015

Εχω παρει το lower cambridge εδώ και μια 10ετια από το ιδιο φροντιστηριο αλλα και μονο που σκέφτομαι ότι πρεπει να μαθω 3500 λεξεις, speaking, writing τωρα στην ηλικια των 30 αγχωνομαι ... βεβαια τωρα ξεκιναω να μπαινω παλι στο κλιμα και θα δειξει...

Ακουσα ότι πλεον συμψηφίζονται τα θεματα και μπορεις καπως πιο ευκολα να περασεις βεβαια αυξηθηκε το επιπεδο δυσκολιας

Εχει δωσει κανεις προσφατα να μας πει πως του φανηκαν ?

Αν δεν έχεις δώσει για το cambridge πρώτα θα σου φανεί δύσκολο, μην επηρεάζεσαι από άλλους που ακούνε οτι υπάρχουν ένα μάτσο πιστοποιητικά και λένε οτι είναι εύκολα.

Δημοσ.

:lol:

Το λέω γιατί έχω δώσει και τα 2 στο lower και έχω κοπεί και στα 2. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι να μην επηρεαστεί κανείς οτι το michigan είναι εύκολο και θα το πάρει χωρίς προσπάθεια ή με λιγότερη προσπάθεια γιατί τότε θα φάει τα μούτρα του και μετά θα του φταίει το british council τα αμερικανάκια και ο οποιοσδήποτε....

Δημοσ.

Ειλικρινά υπάρχουν εταιρίες που ζητάνε αυτά τα χαρτιά; Δηλαδή αν πεις ότι γνωρίζεις άριστα Αγγλικά, δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να το τσεκάρουν αυτό;

Είμαι σίγουρος ότι αυτά τα λεφτά μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε κάτι άλλο που θα σε βοηθήσει πιο πολύ να βρεις μια καινούρια δουλειά.

Δημοσ.

Πιστεύω οτι θα έπρεπε κάθε 5 χρόνια να ανανεώνεται. Στην δουλειά για παράδειγμα έχουμε κάτι μπαρμπάδες και κάτι θείτσες που είχαν πάρει πριν 20 χρόνια lower και proficiency και τώρα φωνάζουν εμένα όταν είναι τίποτα στα αγγλικά αφού δεν ξέρουν λέξη. Και μιλάμε για τράπεζα, δεν θέλω να ξέρω αλλού τί παίζει.

Δημοσ.

Αν χρειάζονταν τα προηγούμενα χρόνια να τα ξέρουν θα τα ήξεραν

Εσύ που τα χρησιμοποείς θα τα θυμάσαι και όταν γίνεις μπάρμπας

Αυτοι μπορεί και να μην τα έμαθαν ποτέ ασχέτως χαρτιού.

Οι πιστοποιήσεις αυτές από μικρή ηλικία είναι καλό να γίνονται γιατί σε φέρνουν σε επαφη με τη γλώσσα τη στιγμη που μπορείς να απορροφήσεις πιο εύκολα τη γνώση και μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να μάθεις άλλα σημαντικά πράγματα από μικρός.

Άμα φτάσεις να τη μάθεις μεγάλος για να έχεις προσόντα έχεις χάσει πολλά πράγματα στο ενδιάμεσο και τελικά μπαίνεις στο τρυπάκι της πτυχιολαγνείας που έχουμε στην Ελλάδα..

Όπως είπαν και οι από πάνω αν χρειαστείς πιστοποίηση για έξω πχ παίρνεις ένα ielts που στο κάτω κάτω δεν είναι και τόσο δύσκολο

Το θέμα τελικά είναι να πάρεις μια πιστοποίηση ή να μάθεις κάτι ώστε να το χρησιμοποιείς στη ζωή σου..;

Δημοσ.

Η δική μου άποψη είναι ότι τα αγγλικά είναι και αυτά ένα skill. Όσο το χρησιμοποιείς, τόσο καλύτερος γίνεσαι. Όσο το αφήνεις, τόσο θα σε αφήσει. Τώρα το αν το proficiency είναι Michigan ή Cambridge, δεν έχει κανένα πρακτικό νόημα στην περίπτωση, παραδείγματος χάρην, που βρίσκεσαι για σπουδές και δεν καταλαβαίνεις τον Σκωτσέζο καθηγητή σου

Δημοσ.

Γιατί, υποστήριξα πουθενά το αντίθετο;

Καθόλου ατυχές το παράδειγμα, τουλάχιστον όσον αφορά εμένα και την αδελφή μου που μπορώ να είμαι σίγουρος. Απλά βλέποντας τις σειρές/ταινίες μου χωρίς υπότιτλους και μιλώντας ενίοτε με μια αγγλίδα φίλη, κάθε χρόνο που πηγαίνω στο Μαϊάμι σε έναν θείο τα μιλάω όλο και καλύτερα. Σύμφωνα με τη λογική σου, όχι απλά δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό, αλλά το αντίθετο, πράγμα το οποίο δεν παρατηρείται ούτε σε εμένα, ούτε στην αδελφή μου, και απ' όσο γνωρίζω σε κανέναν άλλον. Τι να σου πω, είτε στο σόι έχουμε άπαιχτα γονίδια, είτε όλοι οι υπόλοιποι ξεχνάνε τόσο εύκολα κάποιους γραμματικούς κανόνες και το λεξιλόγιο.

πολύ σωστό αυτό. επίσης επειδή με ενδιαφέρει και η ορθογραφία σε πολλές λέξεις μπορεί που και που να βάλω και αγγλικούς υπότιτλους. για παράδειγμα όλη τη σειρά star trek tng και house χωρίς υπότιτλους , και μερικά επεισόδια με αγγλικούς. πολύ καλή εξάσκηση.

• Like 1
Δημοσ.

Στην Ελλάδα Όχι Γιατί είμαστε νεαντερνταλ. Έξω τα ζητάνε

Στην Ελλάδα ενδιαφέρεται ο TS οπότε συμφωνούμε.

Κατά δεύτερο, εννοείται κανείς δεν ζητάει στο εξωτερικό τέτοιο χαρτί. Αν γράψεις ψέματα στο βιογραφικό ειδικά σε αυτό το θέμα θα σε καταλάβουν μέσα σε μια εβδομάδα. Και είναι ακριβώς το ίδιο με το να γράψεις ότι ξέρεις Java ενώ δεν ξέρεις.

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γεια σας. Ποιο proficiency  μου συστήνετε να δώσω ? είμαι ανάμεσα στο michigan και στο nocn. ποιά η γνώμη σας για το nocn αν το ξέρετε. thanks

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...