Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πέντε χρόνια είμαι κάτοχος πιστωτικής κάρτας χωρίς κάποιο πρόβλημα και ξαφνικά σήμερα μου ήρθε η εξής ειδοποίηση στο email

Αγαπητέ πελάτη,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η συναλλαγή των 1436.00 USD απορρίφθηκε στην κάρτα σας **** με αριθμό **** στις 09-01-15. 'Εμπορος: COFFEE BEANERY FL AITIA:ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΟΡΙΟΥ.

Δηλαδή αν δεν είχα πιστωτικό όριο 1000 ευρώ θα έκλαιγα τώρα 1400 δολάρια; Εννοείται ότι πήρα τηλέφωνο και κατήργησα αμέσως την κάρτα μου.

Έχω κάνει άπειρες αγορές από το ιντερνετ και από μαγαζιά οπότε δε μπορώ να σκεφτώ ποιος μπορεί να το έκανε. (Αν και η κάθε πωλήτρια στην οποία έδινα την κάρτα μου για να πληρώσω μπορούσε να δει τον τριψήφιο κωδικό μου πίσω.) Μα να πάρει καφέδες για 1400 δολλάρια!! Είναι δυνατόν; Έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο;

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ακύρωσα την κάρτα κατευθείαν και η καινούρια που θα μου έρθει θα έχει pin. Η προηγούμενη δεν είχε. Ειναι πιο ασφαλές αυτό; Η αγορά αυτή λογικά έγινε μέσω Ίντερνετ για να είναι σε δολλάρια.

Δημοσ.

Πόσα χρόνια με πιστωτικές, χρεωστικές, whatever, δε μου 'χει τύχει. Λίγη προσοχή θέλει. Κανένα σοβαρό μαγαζί δε θα έκανε κάτι τέτοιο. Προφανώς έδωσες στοιχεία κάρτας σε κάποιο... λιγότερο αξιόπιστο. Να ακυρώσεις την κάρτα προφανώς δε χρειαζόταν. Δηλαδή κάθε φορά που πάει να μπει κλέφτης σπίτι μας (φτου κακά) θα μετακομίζουμε; Αυτό έλειπε κάθε φορά που γίνεται απόπειρα κακόβουλης χρέωσης να επανεκδίδουμε 15 κάρτες. Αμφισβήτηση της συναλλαγής και τέλος.

Αν και πιο πιθανό είναι να σου κράτησε κάποιος υπάλληλος σε φυσικό μαγαζί στοιχεία κάρτας, παρά να έγινε online η ζημιά.

• Like 1
Δημοσ.

Τα αξιόπιστα site έχουν όλα PayPal και με αυτό πάντα να επιλέγουμε να πληρώνουμε.

Αποφεύγω site (πλην ελαχίστων) που δεν έχουν PayPal.

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 2
Δημοσ.

Παντως παίδες όσες φορές έχω κλέισει μέσω Booking.com είδα πως πάνε στον ξενοδόχο τα στοιχεία της κάρτας και CVV και όλα. (Είδα την οθόνη που έδειχνε όλα τα στοιχεία της κάρτας) Πρακτικά δε μπορεί να σου κλέψει τα στοιχεία  και να αγοράσουν πράγματα πχ;

http://motella.blogspot.gr/2012/08/will-bookingcom-enable-credit-card-fraud.html

Δημοσ.

Παντως παίδες όσες φορές έχω κλέισει μέσω Booking.com είδα πως πάνε στον ξενοδόχο τα στοιχεία της κάρτας και CVV και όλα. (Είδα την οθόνη που έδειχνε όλα τα στοιχεία της κάρτας) Πρακτικά δε μπορεί να σου κλέψει τα στοιχεία  και να αγοράσουν πράγματα πχ;

http://motella.blogspot.gr/2012/08/will-bookingcom-enable-credit-card-fraud.html

Λογικό είναι,το ξενοδοχείο σε χρεώνει και όχι η Booking.com.

Η Booking βάζει πάντα το σχετικό disclaimer περι safeguarding της πιστωτικής,οπότε το μπαλάκι της ευθύνης πέφτει στο ξενοδοχείο για την ασφαλή διατήρηση (και στην συνέχεια καταστροφή) των στοιχείων.

Θεωρώ απίθανο να κάνει ταρζανιά κάποιος υπάλληλος,γιατί είναι πιο εύκολο να βάλει χέρι στο ταμείο της επιχείρησης.

Δημοσ.

Αμφισβήτηση συναλλαγής χωρίς πολλά πολλά.

ΓΡΑΠΤΩΣ (με fax-email-συστημένη επιστολή)..

Και μην πληρώσεις το ποσό που σου έχουν χρεώσει.

Θα ξεκινήσει μανούρα με την τράπεζα, οπότε φυλάξου.

Όσο για τις κάρτες , καλύτερα να φτιάξεις καμιά προπληρωμένη, όπως η virtual prepaid της εθνικής, την οποία μπορείς να διαχειρίζεσαι και από το ebanking, και να έχεις και ξεχωριστή κάρτα ανά ηλεκτρονικό κατάστημα..

Με έσωσε από site απατεώνων αυτό την τελευταία φορά. Με πολύ μικρό ημερήσιο όριο συναλλαγών που μπορείς να το αλλάξεις πχ. για συγκεκριμένη μέρα που θα κάνεις μια μεγάλη πληρωμή , και μετά να το ξαναγυρίσεις πίσω, ακόμα και να το κάνεις μηδέν.

• Like 3
Δημοσ.

Τα αξιόπιστα site έχουν όλα PayPal και με αυτό πάντα να επιλέγουμε να πληρώνουμε.

Αποφεύγω site (πλην ελαχίστων) που δεν έχουν PayPal.

Sent from my iPhone using Insomnia

+1 Αυτό ακριβώς !!!

Αν αρχίσεις και δίνεις την κάρτα σου απο εδώ και απο εκει κάποια στιγμή θα την πατήσεις

Δημοσ.

Πρώτον πως μπορώ να αλλάζω κάθε λίγο και λιγάκι το ημερήσιο όριο.

Δεύτερον η συναλλαγή δεν έγινε λόγω υπέρβασης του ορίου και τρίτον γιατί να μην ακυρώσω την κάρτα αφού κάποιος έχει όλα τα στοιχεία της; Τι χρειάζεται; Ο αριθμός της , ο τριψήφιος κωδικός πίσω και το όνομα μου.όλα αυτά φαίνονται πάνω στην κάρτα.

Δημοσ.

Ακύρωσα την κάρτα κατευθείαν και η καινούρια που θα μου έρθει θα έχει pin. Η προηγούμενη δεν είχε. Ειναι πιο ασφαλές αυτό;

Όχι. Το PIN δεν έχει καμία σχέση με τις αγορές στο internet, όπου η ίδια η κάρτα δε συμμετέχει καθόλου (απλά δίνεις τα στοιχεία της).

Θεωρητικά σε όλες τις ηλεκτρονικές αγορές μπορεί να γίνει αυτό. Ο λόγος που δε γίνεται είναι πως τα πιστωτικά δίκτυα έχουν κάθε λόγο να θέλουν να μη συμβαίνει και συμπεριφέρονται ανάλογα.

Πριν την έλευση του chip and pin το ίδιο ίσχυε και για τις φυσικές αγορές. Στην Αμερική που είναι ακόμα στην εποχή των σπηλαίων από αυτή την άποψη αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που διαβάζουμε κάθε τόσο "εκλάπησαν 100000 πιστωτικές από walmart" και άλλα παρόμοια.

Δημοσ.

εμένα, πάλι, μου κλειδώσανε την πιστωτική αμέσως επειδή έκανα υπερβολικά μικρή αγορά (της τάξης των 0.20$!!!) σε ένα ξένο site που δεν είχα ξανακάνει και τους φάνηκε ύποπτη. 

Δεν σου ήρθε κάποιο μήνυμα στο κινητό ότι συμφωνείς με την συναλλαγή κτλ; Έχουν επιλογή να γίνεται μετά από κάθε συναλλαγή αυτό, αν θες. Δεν ξέρω εάν πληρώνεις κάτι παραπάνω όμως. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...