captainrodos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Γεια σας , έχω μια απορία πολύ περίεργη . ένας φίλος μου πήρε το ρουτερ του από το ένα σπίτι και το πήγε σε ένα άλλο και χωρίς να αλλάξει κάτι μέσα από το ρουτερ username και kodko απλά το κούμπωσε και είχε κανονικά ίντερνετ . πως γίνεται αυτό? κάθε αριθμός δεν είναι σε ένα συγκεκριμένο usename ? σας εχει τυχη ?
NikosKallithea Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Καποιες εταιρειες δεν εχουν usename
captainrodos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 οταν σεταρης το ρουτερ δεν βαζεις username και κωδικό? γίνεται ενα ρουτερ να το πηγαίνεις απο το ενα σπιτι στο αλλο και να εχεις ιντερνετ?
NikosKallithea Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 οταν σεταρης το ρουτερ δεν βαζεις username και κωδικό? γίνεται ενα ρουτερ να το πηγαίνεις απο το ενα σπιτι στο αλλο και να εχεις ιντερνετ? Σου ειπα παρανω, μην ρωτας το ιδια και τα ιδια
Kostasspil Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 γίνεται ενα ρουτερ να το πηγαίνεις απο το ενα σπιτι στο αλλο και να εχεις ιντερνετ? εξαρτάται απ την εταιρία όπως είπε ο φίλος
captainrodos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Εκεί που πήρε το ρούτερ εχει σίγουρα κωδικό . Και χωρίς να τον περάσει μπήκε. Απο εκει που ήταν αρχικά το ρουτερ ίσως να μήν ειχε. και άλλη εταιρία ειναι η πρώτη άλλη η δεύτερη. τεσπα ευχαριστώ
Silverage Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Και εγω είχα πάρει αυτό που έχω εδω στο χωριό και δούλευε.
.::NikoS::. Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Το ότι σου δίνει ο πάροχος username και password δε σημαίνει ότι απαιτείται για να συνδεθείς στο ιντερνετ. Παράδειγμα η HOL δίνει user/pass αλλά οποιαδήποτε στοιχεία και να έχεις περασμένα στο router θα συνδεθεί κανονικά. Μερικές φορές ή σε μερικές εταιρίες απλά απαιτείται να υπάρχει κάποιο username/pass περασμένο (οποιοδήποτε, ακόμα και λανθασμένο ή τυχαίο) στο ρουτερ αντί να είναι κενό. Άλλες φορές ούτε αυτό επηρεάζει την σύνδεση.
leonidas_fs Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Εάν ο φίλος σου είχε και στα 2 σπίτια ίδιο πάροχο, τότε ειναι φυσιολογικό να μην χρειάζεται username & password. Sent from my iPhone using Insomnia
.::NikoS::. Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Και ξαναλέμε ότι και διαφορετικό πάροχο να έχει γίνεται. Δίνω παράδειγμα. Έστω ότι εχω σπίτι μου ΟΤΕ (τυχαία επιλογή παρόχου για το παράδειγμα) και έχω περάσει στο ρούτερ τα στοιχεία του ΟΤΕ για να μπαίνω από την δική μου γραμμή. Παίρνω το ρουτερ και το πάω σε φίλο μου που έχει HOL. Η HOL δεν απαιτεί να έχεις το σωστό username για να σου δώσει IP. Οπότε το ρουτερ το δικό μου με τα στοιχεία του ΟΤΕ θα συνδεθεί κανονικά στην HOL. Δεν έχει να κάνει καθόλου με τον ΟΤΕ όμως αυτό αλλά μόνο με την HOL η οποία δέχτηκε τα στοιχεία όποια κι αν ήταν αυτά. Αν αντί για HOL στο παράδειγμα, ο φίλος μου είχε wind δεν υπήρχε περίπτωση να συνδεθεί γιατί η wind θέλει οπωσδήποτε τα στοιχεία της σύνδεσης που αντιστοιχούν στην γραμμή αυτή. Αυτό μπορεί να συμβαίνει και με άλλες εταιρίες, απλά έδωσα παραδείγματα που γνωρίζω με σιγουριά.
Xristaras12 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 επιβεβαιώνω το παραπάνω παράδειγμα. Είμαι σε fortthnet,πήγα σε σπίτι φίλου με οτέ,έβαλα το μόντεμ μου και συγχρόνισε κανονικά με τα στοιχεία μου. Περνάω τα στοιχειά του στη συσκευη μου επιστρέφω σπίτι και το μόντεμ μου συγχρόνισε κανονικά με τα στοιχεία του.
NikosKallithea Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Το usr & psw στην ουσια ειναι άχρηστα στους ρουτερ, και δεν εχω καταλάβει και γιατι καποιοι παροχοι τα εχουν υποχρεωτικά για να συνδεθείς. 1
PCModFreak Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Οχι σε ολα φιλε μου. Μπορει στην Ελλαδα, ομως υπαρχουν εταιριες αλλου που ζητανε και το authentication.
gorge18 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Εφόσον υπάρχει ενεργη σύνδεση DSL και στα 2 σπιτια ενα ρυθμισμένο ρουτερ μπορεί να δουλέψει και στα 2 αρκεί οι κωδικοί που εχει το ρουτερ να μην υπάρχουν και σε 2ο ρουτερ συνδεδεμένο την ιδια στιγμη ...
.::NikoS::. Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Όντως θεωρητικά είναι άχρηστα αλλά πρακτικά έχω ήδη σκεφτεί γιατί θα ήταν χρήσιμα να απαιτούνται σε ένα ρούτερ. Ακραίο παράδειγμα Κάποιος γείτονας μου μου κόβει τη γραμμή και κοτσάρει ρουτερ πανω της, έχει συνδεθεί άνετα και χρησιμοποιεί το ιντερνετ μου για οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε (παρανομίες κλπ). Άρα θα ήταν καλύτερο να χρειαζόταν το username στο ρουτερ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα