Miracle Worker Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Εγώ δεν θα πω αν θα γίνει τπτ και λοιπα , αλλά θα σας πω ότι αν νομίζεται ότι δεν υπάρχει λογοκρισία και στην Ευρώπη , πλανάστε πλάνην οικτράν. Στην Ελλάδα φυλακίζετε κόσμος για τον Παστιτσιο , αλλα δεν είδα κανέναν να μιλάει τότε , και ξαφνικά όλοι βγήκανε και Je suis Charlie..... Στα διαλα...... Ο Παΐσιος όμως δεν είναι ιστορικό πρόσωπο που έζησε αιώνες πριν. Υπάρχουν δεκάδες άνθρωποι που τον γνώριζαν από κοντά, πιθανόν και συγγενείς. Εγώ χωρίς να έχω ασχοληθεί ποτέ με τον Παΐσιο, το θεώρησα προσβλητικό, όχι ως θρησκευόμενος, που δεν είμαι, αλλά ως άνθρωπος, να βεβηλώνεται η μνήμη ενός νεκρού για να βγάζουν κάποιοι τα ιδεολογικά τους κόμπλεξ.
akpe Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Ναι το Ισλάμ είναι μια ακραία θρησκεία αλλά έχεις το δικαίωμα να μην πιστεύεις σε αυτό όπως και οποιαδήποτε άλλη θρησκεία. Έχεις το δικαίωμα, αλλά μόνο αν είσαι σε μη-ισλαμική χώρα. Αλλιώς κινδυνεύεις με φυλάκιση, το λιγότερο. Και εμείς όμως δεν πάμε και τόσο πίσω. Για βγες να δηλώσεις π.χ. ότι δεν πιστεύεις εδώ στη χώρα μας. Δε θα σε αποκεφαλίσουν βέβαια, απλά θα σε περιθωριοποιήσουν και θα καταλήξεις δακτυλοδεικτούμενος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το λες και πρόοδο. Ο Παΐσιος όμως δεν είναι ιστορικό πρόσωπο που έζησε αιώνες πριν. Υπάρχουν δεκάδες άνθρωποι που τον γνώριζαν από κοντά, πιθανόν και συγγενείς. Εγώ χωρίς να έχω ασχοληθεί ποτέ με τον Παΐσιο, το θεώρησα προσβλητικό, όχι ως θρησκευόμενος, που δεν είμαι, αλλά ως άνθρωπος, να βεβηλώνεται η μνήμη ενός νεκρού για να βγάζουν κάποιοι τα ιδεολογικά τους κόμπλεξ. Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, αν και δεν συμφωνώ (εν μέρει γιατί πολλά από όσα είχε πει ο Παϊσιος με προσβάλλουν ως άνθρωπο) και φαντάζομαι με το ίδιο σκεπτικό αντέδρασαν οι περισσότεροι. Όταν όμως άλλοι εκμεταλλεύτηκαν τον νεκρό για κέρδος (που αυτό ουσιαστικά σατίριζε ο παστίτσιος), δεν είδα κανέναν να διαμαρτύρεται, εκτός ίσως από συγγενείς του. Μάλλον γιατί τους υπόλοιπους τους βόλευε. 2
Pablo_Hasan Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Ο Παΐσιος όμως δεν είναι ιστορικό πρόσωπο που έζησε αιώνες πριν. Υπάρχουν δεκάδες άνθρωποι που τον γνώριζαν από κοντά, πιθανόν και συγγενείς. Εγώ χωρίς να έχω ασχοληθεί ποτέ με τον Παΐσιο, το θεώρησα προσβλητικό, όχι ως θρησκευόμενος, που δεν είμαι, αλλά ως άνθρωπος, να βεβηλώνεται η μνήμη ενός νεκρού για να βγάζουν κάποιοι τα ιδεολογικά τους κόμπλεξ. Ο άγιος Παΐσιος o Αγιορείτης (κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, 25 Ιουλίου 1924-12 Ιουλίου 1994) ήταν Έλληνας μοναχός που έζησε κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα και έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του. http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82_%CE%A0%CE%B1%CE%90%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82 το hype για τον παισιο ήταν απλά για πουλήσει κανα βιβλίο ο Λιακοπουλος, κανα φύλλο παραπάνω η ελευθερη ώρα, αυτούς σατιριζε ο παστιτσιος
Miracle Worker Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δεν ξέρω τι έγραφε και δεν έχω λόγο να διαφωνήσω ότι έκανε σάτιρα, αλλά η εικόνα ήταν αρκετά προσβλητική. 1
Unabomber Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Αιγυπτιακά πανεπιστήμια προειδοποιούν: Τα νέα σκίτσα της Charlie Hebdo θα αναζωπυρώσουν το μίσος «Αυτό δεν εξυπηρετεί την ειρηνική συνύπαρξη των λαών και δυσχεραίνει την ένταξη και ενσωμάτωση των μουσουλμάνων στις ευρωπαϊκές και δυτικές κοινωνίες», αναφέρει η ανακοίνωση του Αλ- Αζχάρ Νέες αντιδράσεις από την Αίγυπτο προκάλεσαν τα νέα σχέδια της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo με τον Μωάμεθ στο πρώτο τεύχος μετά την τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της 12 νεκρούς. Το πανεπιστήμιο του Αλ- Αζχάρ της Αιγύπτου που αντιπροσωπεύει την ύπατη θεσμική αρχή του σουνιτικού Ισλάμ ανακοίνωσε ότι η δημοσίευση των νέων σκίτσων αυτών «θα αναζωπυρώσει το μίσος».«Αυτό δεν εξυπηρετεί την ειρηνική συνύπαρξη των λαών και δυσχεραίνει την ένταξη και ενσωμάτωση των μουσουλμάνων στις ευρωπαϊκές και δυτικές κοινωνίες», αναφέρει η ανακοίνωση του Αλ- Αζχάρ.«Αυτή είναι μια πραγματική πρόκληση για τα αισθήματα των μουσουλμάνων» δήλωσε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας εκπρόσωπος του Αλ Αζχάρ ο Αμπάς Σομάν. Το Αλ Αζχάρ αν και αναφέρει ότι «καταδικάζει τη βία και απορρίπτει την τρομοκρατία», πιστεύει επίσης ότι η «πρόκληση δεν εξυπηρετεί τα κοινά συμφέροντα των λαών».Νωρίτερα, ένα ακόμη σουνιτικό θρησκευτικό ίδρυμα το Νταρ αλ-Ίφτα το σώμα που εκπροσωπεί το Ισλάμ στις αιγυπτιακές αρχές, «προειδοποίησε» ότι η νέα δημοσίευση των σκίτσων θεωρείται ως «αδικαιολόγητη πρόκληση για τα αισθήματα των 1,5 δισεκατομμυρίου Μουσουλμάνων σε ολόκληρο τον κόσμο».«Το θέμα αυτό θα οδηγήσει σε ένα νέο κύμα μίσους κατά της Γαλλίας και των δυτικών κοινωνιών και αυτό το περιοδικό δεν χρησιμοποιεί τη συνύπαρξη του πολιτιστικού διαλόγου που επιδιώκουν οι Μουσουλμάνοι» αναφέρει το σουνιτικό ίδρυμα. Το Νταρ αλ-Ίφτα πάντως κάλεσε όλους τους Μουσουλμάνους να μην συμμετέχουν σε πράξεις βίας σεβόμενοι την ελευθερία της γνώμης. http://www.protothema.gr/world/article/442172/aiguptiaka-panepistimia-proeidopoioun-ta-nea-skitsa-tis-charlie-hebdo-tha-anazopurosoun-to-misos/ WTF ????? Την εφαγε τελικα την σφαιρα ή μηπως οχι ????? https://www.youtube.com/watch?v=yJEvlKKm6og#t=117
silverado Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Οι περισσοτεροι εκφρασατε με τον τροπο σας την αποψη σας οτι η σατυρα δεν πρεπει να εχει ορια. Το να χυδαιολογεις με τα πιστευω του αλλου δεν σε κανει πιο πολιτισμενο ή πιο ελευθερο,απλα σε μεταμορφωνει σε ανθρωπινο καλικαντζαρο στα ματια αυτου που ειναι απεναντι,αυτου που θεωρεις απολιτιστο,οπισθοδρομικο. Το χωρις ορια ειναι κατι που στις ανθρωπινες δραστηριοτητες δηλωνει την υπερβολη,την ελλειψη ελεγχου. Η σατυρα ειναι κατι το διαφορετικο απο ολα τα υπολοιπα και δεν πρεπει να εχει ορια ? Αν ναι,τοτε ειναι φυσικο αυτος που θιγεται απο την σατυρα χωρις ορια, να συμμετεχει και αυτος με την σειρα του με τον δικο του τροπο αντιδρασης, που μπορει και αυτος να ειναι χωρις ορια. Τα ορια τα θελουν οι ανθρωποι που θελουν να συνυπαρξουν αρμονικα με τους αλλους ανθρωπους,ενω την ελλειψη των οριων οι μισανθρωποι και οι αφελεις.
Anorymous Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Οι περισσοτεροι εκφρασατε με τον τροπο σας την αποψη σας οτι η σατυρα δεν πρεπει να εχει ορια. Το να χυδαιολογεις με τα πιστευω του αλλου δεν σε κανει πιο πολιτισμενο ή πιο ελευθερο,απλα σε μεταμορφωνει σε ανθρωπινο καλικαντζαρο στα ματια αυτου που ειναι απεναντι,αυτου που θεωρεις απολιτιστο,οπισθοδρομικο. Το χωρις ορια ειναι κατι που στις ανθρωπινες δραστηριοτητες δηλωνει την υπερβολη,την ελλειψη ελεγχου. Η σατυρα ειναι κατι το διαφορετικο απο ολα τα υπολοιπα και δεν πρεπει να εχει ορια ? Αν ναι,τοτε ειναι φυσικο αυτος που θιγεται απο την σατυρα χωρις ορια, να συμμετεχει και αυτος με την σειρα του με τον δικο του τροπο αντιδρασης, που μπορει και αυτος να ειναι χωρις ορια. Τα ορια τα θελουν οι ανθρωποι που θελουν να συνυπαρξουν αρμονικα με τους αλλους ανθρωπους,ενω την ελλειψη των οριων οι μισανθρωποι και οι αφελεις. Συμφωνω μαζι σου η σατυρα εχει ορια οταν ο αλλος προσβαλεται μπορει εγω να διαφωνω με αυτο που κανεις αλλα να μην προσβαλει οποτε θα πω ρε εσυ μην με κραζεις σε φιλικο τονο οταν ομως ειναι χυδαιο τοτε σου λεω ρε μλκ κοψε να κραζεις εκει αν με σεβεσαι σταματας.
DrLo Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Οι περισσοτεροι εκφρασατε με τον τροπο σας την αποψη σας οτι η σατυρα δεν πρεπει να εχει ορια. Η σάτιρα δεν έχει όρια, έχει όμως ποιότητα. Το να κάνεις απλά ένα λογοπαίγνιο με το όνομα, τα μούσια κάποιου απλά είναι χαζομάρα επιπέδου δημοτικού και συνηθως γίνεται στα πλάισια της "επανάστασης" κάποιων εφήβων που νομίζουν ότι ξαφνικά γίνανε μάγκες. Τόσο ο Χριστιανισμός όσο και το Ισλάμ μπορούν να δώσουν πολύ υλικό, κυρίως μέσα από τις αποφάσεις και την συχνή υποκρισία των ηγετών και του κλήρου τους για σάτιρα. Όταν το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος που θέλει να τους σατιρίσει είναι χαζολογοπαίγνια ή σκίτσα που απλά προκαλούν τότε αυτό υποδικύνει απλά την ανικανότητά τους να παράγουν ποιοτική σάτιρα.
aris1986 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Kαι αρχισε ο πολεμος της Δυσης με την Ανατολη. Θα μου πεις απο την μια και λιγο φτιαχτα να ειναι καλα τους εκαναν γιατι με το ρυθμο που γεννοβολανε και με τα λαθη των παρελθόντων που τους αφησαν ως μεταναστες σε μεγαλο αριθμο, θα γυρισουν και θα σου πουν, "ξερεις κατι μην σε πετυχω να περνας απο δω με greek σουβλακι γιατι εχει χοιρινο μεσα και μαζεψε και τα μπουτια της γκομενας σου γιατι ειναι ασεβεια προς τις δικες μας" κτλπ. Ξαφνικα θα εκαναν καταληψη στα δυτικα κρατη.
Swimmer21 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Ετσι σχεδίασα τον δακρυσμένο Μωάμεθ http://lifo.gr/now/world/58454
silverado Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Συνελήφθη ο Γάλλος κωμικός Ντιεντονέ γιατί δήλωσε ότι είναι «Σαρλί Κουλιμπαλί»!
haris_216 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Άραγε αν συνελήφθη ο Ντιεντονέ όπως λέει και το άρθρο (προσωπικά δεν τον ξέρω αλλά ψιλοδιάβασα τώρα στο wikipedia) που πήγε "η ελευθερία του λόγου" την οποία βροντοφώναζαν όλοι στη περίπτωση του περιοδικού; Τελικά μάλλον έχει όρια (εδώ το λένε "υποκίνηση φυλετικού μίσους"). Πόσα μέτρα και πόσα σταθμά άραγε; (το ότι συνελήφθη για αντισημιτισμό ενώ το περιοδικό "έβαλε" κατά του Μωάμεθ το θεωρώ απλά σύμπτωση ) Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2015 από haris_216 2
tzelen Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Μα αυτό λέμε: καλή και άγια η σάτιρα, αρκεί να μην θίγει κάτι που αφορά εμάς (ομάδα, οικογένεια, θρησκεία, κτλ)
tzizzz Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 αντε να τελειωσει και αυτη η κωμωδια. στημενο σκηνικο ηταν για να γινει το παρισι στραττοκρατουμενη περιοχη . η εφημεριδα απο την αλλη , εβγαλε το νεο τευχος και εσπρωξε 3.000.000 αντιτυπα εκει που κανονικα εσπρωχνε 60.000 . επισης πηρε και μια ωραια κρατικη επιχορηγηση "στηριξης" καπου στα 1.000.000 ευρω.. εκει που ηταν ετοιμοι να κλεισουν .
status Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 αντε να τελειωσει και αυτη η κωμωδια. στημενο σκηνικο ηταν για να γινει το παρισι στραττοκρατουμενη περιοχη . η εφημεριδα απο την αλλη , εβγαλε το νεο τευχος και εσπρωξε 3.000.000 αντιτυπα εκει που κανονικα εσπρωχνε 60.000 . επισης πηρε και μια ωραια κρατικη επιχορηγηση "στηριξης" καπου στα 1.000.000 ευρω.. εκει που ηταν ετοιμοι να κλεισουν . Elaborate prits! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα